Προς το περιεχόμενο

Έξοδα αυτοκινήτου?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα σκέφτομαι να αγορασω ενα αυτοκίνητο σαν φοιτητης που ειμαι γιατι μου χρειαζεται κατι φτηνο και οικονομικο οπως Ford focus 2000'-2004' 1600cc και γενικα φτηνό στα 2000 ευρώ. Επισης και αλλη μαρκα απο 1200-1600cc. Επειδή ειμαι αρχαριος παρα τα εξοδα βενζίνης ποσο πανε τα υπόλοιπα χοντρικά service KTEO τελη ασφαλεια (οσο πιο οικονομικά)  για να ξερω τι εξοδα θα εχουν και οι γονείς μου (χοντρικα το χρονο). Επισης απο το car.gr αξίζει η να περνάω απο μαντρες?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γύρω στα 230€ η ασφάλεια, 265€ τα τέλη, 200-400€ (μέσο όρο αν αλλάζεις και λάστιχα κάθε όσο πρέπει κλπ) τα σερβίς ανάλογα με χλμ και χρήση και αν είναι μεγάλο το σέρβις, ΚΤΕΟ 60€. Κατανάλωση κάπου στα 7.5 μέση.

Δημοσ.

Γύρω στα 230€ η ασφάλεια, 265€ τα τέλη, 200-400€ (μέσο όρο αν αλλάζεις και λάστιχα κάθε όσο πρέπει κλπ) τα σερβίς ανάλογα με χλμ και χρήση και αν είναι μεγάλο το σέρβις, ΚΤΕΟ 60€. Κατανάλωση κάπου στα 7.5 μέση.

Ξέχασες τις πιθανές ζημιές/βλάβες. Επίσης τα 60 του ΚΤΕΟ είναι για 2 χρόνια, οπότε 30 το έτος βγαίνει. Όσο για την κατανάλωση, το συγκεκριμένο έχει κάπου στα 7 εκτός και 10+ εντός πόλης.

Δημοσ.

το μόνο που έχεις να κάνεις ειναι ν'αγοράσεις με τα 1000-1400 ευρώ σου ένα αυτοκίνητο μετακινήσεων & τα υπολοιπα τα κρατας καβατζα γι αυτα που θα έρθουν.

με 2000 δεν αγοράζεις γερμανικο αυτοκινητο μεταχειρισμενο αν θες να λες οτι εκανες σωστη αγορα !

κανενα αμαξακι με φτηνα ανταλλακτικα κ να σου αρεσει ελαφρως για να κανεις τη δουλεια σου !

απο μαντρες να περασεις σαν τελευταιο σταδιο + να πεις οτι διαθετεις 2500 για να το παρεις 2000 !!!

Δημοσ.

Από τη στιγμή που θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά δεν θα κοίταζα το focus το οποίο έχει 265€ τέλη και καίει και λίγο παραπάνω λόγο βάρους. Στη θέση σου θα έψαχνα ένα yaris 1,3 τα οποία είναι γενικά σκυλιά  απο ιδιώτη επειδή οι μαντράδες είναι επαγγελματίες πωλητές και δεν ακούγονται και τα καλύτερα. Σε σχέση με το focus θα είναι πιο οικονομικό σε καύσιμο, 135€ τέλη κυκλοφορίας, φθηνά ανταλλακτικά με μεγάλη πληθώρα σε ιμιτασιόν, μικρότερα και φθηνότερα λάστιχα. Το κτέο είναι κοινό σε ότι αμάξι πάρεις και αν δεν υπάρχει το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Επίσης καλό θα είναι να προχωρήσεις στην αγορά με τον καινούργιο χρόνο για να γλιτώσεις τα τέλη που μπορεί να μην έχουν πληρωθεί ακόμα. Για ασφάλεια ρίξε μια ματιά σε online ασφαλιστικές αλλά υπολόγιζε να είναι λίγο αυξημένη επειδή είσαι ακόμα νέος οδηγός. Επίσης για service κοίταξε να αποφύγεις αντιπροσωπείες γιατί το αμάξι θα είναι εκτός εγγύησης. Μεγάλη προσοχή στο βιβλίο σέρβις να συμβαδίζει με τα χιλιόμετρα. 

• Like 2
Δημοσ.

το μόνο που έχεις να κάνεις ειναι ν'αγοράσεις με τα 1000-1400 ευρώ σου ένα αυτοκίνητο μετακινήσεων & τα υπολοιπα τα κρατας καβατζα γι αυτα που θα έρθουν.

με 2000 δεν αγοράζεις γερμανικο αυτοκινητο μεταχειρισμενο αν θες να λες οτι εκανες σωστη αγορα !

κανενα αμαξακι με φτηνα ανταλλακτικα κ να σου αρεσει ελαφρως για να κανεις τη δουλεια σου !

απο μαντρες να περασεις σαν τελευταιο σταδιο + να πεις οτι διαθετεις 2500 για να το παρεις 2000 !!!

Δηλ τι αμάξι λες? Οικονομικο και να κανει τη δουλεια του θελω και εγω

Δημοσ.

απο ευρωπη κανενα φιατακι απ'τα μικρα που οτι και να παθουν φτιαχνεται πολυ πολυ φθηνα

απο ιαπωνια, μονο τογιοτα ή νισσαν αλλα δε νομιζω να βρεις κατι στα λεφτα που δινεις εκτος αν δε σε ενδιαφερει η εξωτερικη εμφανιση οποτε με μικρες θυσιες κατι παιζει να υπαρχει ειδικα με τα δεδομενα της ελλαδας + την αναγκη για ρευστο !!! 

απο κινα/κορεα κλπ, μπορεις να παρεις ενα ατος 1000αρακι εκεινα τα μπλε/ασημι που ειναι ασχημα μεν αλλα σκυλια δε !!!!

γενικως καταλαβες το πνευμα + το πως πρεπει να κινηθεις !! προς θεου ομως, 1600 φορντ + 2500 = προβληματα !!!

πχ στα 2500 + μεταβιβαση αν παρεις ενα τετοιο : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7249328/

λογικα θα εισαι κομπλε μεχρι να αποφασισεις να παρεις κατι νεοτερο !!!

Δημοσ.

Ford focus 1.6 10+ ετών και οικονομικό θα έλεγα ότι είναι όροι που δεν συμβαδίζουν. Επειδή πριν μια δεκαετία υπήρξε και εγώ φοιτητής με αυτοκίνητο, θα σε συμβούλευα να πάρεις κάτι μικρό, 1.0-1.3 το πολύ. Από εκεί και πάνω τα έξοδα αρχίζουν και ανεβαίνουν επικίνδυνα. Επίσης, έχε υπόψιν σου, ότι εάν δεν έχει κανένας άλλος από την παρέα σου αμάξι, θα γίνεις ο ταξιτζής της παρέας, γι' αυτό κοίτα για όσο το δυνατόν πιο χαμηλή κατανάλωση.

• Like 2
Δημοσ.

suzuki swift toyota yaris hyundai getz ! Αμάξια με 135 ευρώ τελη φθηνά οικονομικά αξιόπιστα !

• Like 2
Δημοσ.

οπως ειπωθηκε και παραπανω, λογο χαμηλου μπατζετ (αρα παλιο αυτοκινητο) να κοιταξεις σε ιαπωνικο-κορεατικο και μεχρι 1300

ενδεικτικα μοντελα που βρισκεις στα λεφτα που διαθετεις:

mitsubishi colt

mitsubishi lancer

toyota starlet

nissan micra

hyundai atos

suzuki wagon r

• Like 2
Δημοσ.

2€ περιπου την ημέρα για να κάθεται:

~300 το χρόνο η ασφαλεια

~100 service

~70 λαστιχα (280/4 ετη)

~270 τελη

~ 30 κτεο καρτα καυσαεριων ( ~60/ ετη)

+ αν προκύψει κανενα προβλημα

Είναι το άτιμο ένα βόλεμα που το πληρώνουμε καλά. Τώρα αν πάρεις κανένα με 100€ λιγότερα τέλη, Η διαφορά θα είναι αισθητή κάθε δεκέμβρη που θα πληρώνεις μισά τέλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...