Sheogorath Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα παλικάρια, Υπάρχει κάποιος τρόπος να επεκτείνω την μνήμη ram στο μηχάνημά μου χωρίς να αλλάξω πλατφόρμα? Πολλές φορές χρειάζεται και κάνω caching στον δίσκο και κολλάει το σύμπαν. Θα μου πείτε τρέξε το σε server, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να δοκιμάζουμε όλες τις μικροαλλαγές εκεί. Σκέφτομαι την λύση του SSD να chacharei, αλλά πάμε πάλι μαξ 250mb/s, λόγω sata2. Οπότε το ξεχνάμε. Άλλη λύση pciexpress SSD στην Χ4 αλλά θέλω λίγη ~32-64 και πάλι συμβατικοί SSD σε Seq δεν είναι πολύ γρήγοροι. Υπάρχει κάποια κάρτα να κάνει για αυτήν την δουλειά (σαν RAM) ή πάω σε συμβατικό pci express x4 SSD (ή controller sata3)? Κάτι τέτοιο? Αξίζει? http://www.thessdreview.com/our-reviews/allone-cloud-disk-drive-101-ramdisk-review-500k-iops-ddr3-storage/
skoulas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Η matlab που τρεχεις καταναλωνει ολη τη μνημη;
Sheogorath Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Η matlab που τρεχεις καταναλωνει ολη τη μνημη; Nαι, μεγάλοι πίνακες με δεδομένα κτλ. Σίγουρα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη, αλλά εδώ μας ενδιαφέρει η ταχύτητα επεξεργασίας και το περνάμε παράλληλα.
Sheogorath Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 παίρνει 16γιγα μνημη ανά στικ? Τερματισμένος είμαι στην μητρική. 4Χ4 παίρνει. Ελεγα μπας και γίνει κάτι και δεν πρέπει αν πάω σε Χ99 (που δεν αξίζει άμεσα). Tα NAND gates στους SSD τα φτύνουν σε επαναλαμβανόμενα read-writes. Μήπως οι MLC αντέχουν?
nick0lis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Τερματισμένος είμαι στην μητρική. 4Χ4 παίρνει. Ελεγα μπας και γίνει κάτι και δεν πρέπει αν πάω σε Χ99 (που δεν αξίζει άμεσα). Tα NAND gates στους SSD τα φτύνουν σε επαναλαμβανόμενα read-writes. Μήπως οι MLC αντέχουν? Αφαιρείς μια μνήμη τεσσάρα και βάζεις μια 16αρα σύνολο 3χ4 που είσαι συν 16 = 28γιγα. Οι ssd δεν ειναι για πολλά read-writes. MLC που θα βρεις τώρα ? Χ99 δεν λέει ακόμα, Χ79 με 100€ θα βρεις μητρική και 8 slot ram
Sheogorath Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Αφαιρείς μια μνήμη τεσσάρα και βάζεις μια 16αρα σύνολο 3χ4 που είσαι συν 16 = 28γιγα. Οι ssd δεν ειναι για πολλά read-writes. MLC που θα βρεις τώρα ? Χ99 δεν λέει ακόμα, Χ79 με 100€ θα βρεις μητρική και 8 slot ram Δεν βλέπει άλλα, μαξ 16 και μαξ 4 ανα dim. Μάλλον εκεί το πάω αν με βλέπω να την τερματίζω συχνά. Kάποια άλλη λύση?
EddieObscurant Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 το ramdisk σε pcie δεν έχει κάποιο νόημα πέρα απο το endurance . Το συγκεκριμένο στο review λέει ότι έχει 6000$ μπορείς να δώσεις τόσα λεφτά ? Σιγουρα υπάρχουν και φθηνότερα πάντως. Η ταχύτητα έτσι και αλλιώς θα περιοριζεται απο το pcie . Aν είσαι σε pcie 2.0 x4 υπολόγιζε max 1600mb/s. To latency θα ναι λιγο καλύτερο αλλα δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματα. Δεν ξέρω τι ανάγκες έχεις αλλα θεωρώ ότι ενας samsung 950 pro 256gb με έναν lycom dt-120 adapter ίσως ειναι καλύτερη λύση. Εκτός εγγύησης θα βγεις στα 200 tb αλλα στην πράξη λόγω των περιπου 6000p/e που έχουν οι μνήμες μπορεις να γράψεις τουλάχιστον 1,5pb χωρίς προβλημα. Αν θες να ναι εντος εγγύησης κοιτας για τους πολύ πιο αργους sata samsung sm863 που ο 240gb εχει εγγύηση μέχρι 1,5pb και μπορει να γραψει πολύ περισσότερα. Με μεγαλύτερα μοντελα εννοειται ότι μπορεις να γραψεις περισσότερα. Απο κει και περα αν θες κάτι φθηνότερο μπορεις να δεις και τον samsung sm951 128gb, με αισθητα χαμηλοτερες όμως ταχύτητες και κυριως endurance καθώς έχει απλές mlc στα 16nm , γύρω στα 200-300tb υπολογιζε και εννοείται οτι εισαι εξαρχής εκτός εγγύησης αφου ειναι προιον οεμ. Δες πόσες εγγραφες σε gb τη μέρα θες και δες τι αξίζει να αγοράσεις 2
Sheogorath Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 το ramdisk σε pcie δεν έχει κάποιο νόημα πέρα απο το endurance . Το συγκεκριμένο στο review λέει ότι έχει 6000$ μπορείς να δώσεις τόσα λεφτά ? Σιγουρα υπάρχουν και φθηνότερα πάντως. Η ταχύτητα έτσι και αλλιώς θα περιοριζεται απο το pcie . Aν είσαι σε pcie 2.0 x4 υπολόγιζε max 1600mb/s. To latency θα ναι λιγο καλύτερο αλλα δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματα. ... Kάτι τέτοιο έψαχνα και εγώ, με SSD, προφανώς 6000 δεν έχω αλλιώς θα πήγαινα σε Χ99 εξαρχής. Μικρης κλίμακας είναι η χρήση αλλά λογικά θα με βολέψει. Ευχαριστώ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα