Pseudonymo1212 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Γνωρίζει κανείς τι Frameworks χρησιμοποιούν οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό σε .ΝΕΤ, είτε Web είτε Desktop. Π.Χ. Πρόσφατα έμαθα για το EntityFramework και από τι είδα είναι σουπερ! τι άλλα frameworks λοιπόν χρησιμοποιούν όσοι δουλεύουν σε .ΝΕΤ? Για οτιδήποτε, όχι μόνο ΒΔ.
defacer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μήπως πρώτα να έβλεπες το πρόβλημα και μετά να έψαχνες για τη λύση; Τι νόημα έχει να ξέρεις ονομαστικά 5-10 frameworks ή libraries και να μη τα έχεις ακουμπήσει καν; Μετά καλή ώρα "το EF είναι σούπερ" με το μάτι... καλό είναι το EF αλλά και τις αρχικές εκδόσεις του να έβλεπες που ήταν για τα μπάζα πάλι σούπερ θα σου φαινόταν. 1
Papakaliati Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Γνωρίζει κανείς τι Frameworks χρησιμοποιούν οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό σε .ΝΕΤ, είτε Web είτε Desktop. Π.Χ. Πρόσφατα έμαθα για το EntityFramework και από τι είδα είναι σουπερ! τι άλλα frameworks λοιπόν χρησιμοποιούν όσοι δουλεύουν σε .ΝΕΤ? Για οτιδήποτε, όχι μόνο ΒΔ. Κανενας δεν μπορει να σου πει τι χρησιμοποιει η καθε εταιρια. Η τελευταια μου χρησιμοποιουσε πχ Devexpress αρκετα. Αμα θελεις να τσεκαρεις κατι, θα σου προτεινα να δεις προς Reactive Extentions. Δεν ξερω φυσικα αμα τα χρησιμοποιει καμια εταιρια, αλλα καμια σημασια δεν εχει, γιατι θα το διαβασεις για τον ευατο σου και μονο. https://msdn.microsoft.com/en-us/data/gg577609.aspx
Apoll Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Γνωρίζει κανείς τι Frameworks χρησιμοποιούν οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό σε .ΝΕΤ, είτε Web είτε Desktop. Π.Χ. Πρόσφατα έμαθα για το EntityFramework και από τι είδα είναι σουπερ! τι άλλα frameworks λοιπόν χρησιμοποιούν όσοι δουλεύουν σε .ΝΕΤ? Για οτιδήποτε, όχι μόνο ΒΔ. Εξαρτάται. Άλλοι χρησιμοποιούν EF άλλοι δεν το ακουμπάνε ούτε με σκουπόξυλο και χρησιμοποιούν stored procedures και custom data layers. Από εκεί και μετά, ως frameworks, AngularJS ή Knockout σε web development σίγουρα , σε WPF (XAML) ό,τι μπορεί να φανταστείς αλλά συνήθως τίποτα όπως και σε UWP, ενώ σε Winfowms μπορεί και Dev Express αν είναι καμμιά αρχαία εφαρμογή σε .ΝΕΤ 2,0. Όπως στο υπάρχον contract που έχω. Διαφορετικά σύγχρονες winform εφαρμογές σε .ΝΕΤ 4.5+ δεν τα χρειάζονται.
Tmark Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Στην Τράπεζα που δουλεύω χρόνια, μόλις πέρυσι "ανακάλυψαμε" το ASP.NET MVC - EF - WPF, παρ ότι έχουμε το τεχνολογικό υπόβαθρο σαν developers να υποστηρίξουμε τις παραπάνω τεχνολογίες. Τόσα χρόνια δουλεύαμε ASP.NET web forms (.NET Framework 2-3.5) - SQL Server Stored Procedures-Views. Και το παραπάνω ερχόταν σαν εντολή εξ ανωτέρω, δηλαδή να κρατάμε τα projects as simple as it gets για να υπάρχει re-usability από νέους developers που προσλαμβάνονται. 3
Material_Defender_1032 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Στην Τράπεζα που δουλεύω χρόνια, μόλις πέρυσι "ανακάλυψαμε" το ASP.NET MVC - EF - WPF, παρ ότι έχουμε το τεχνολογικό υπόβαθρο σαν developers να υποστηρίξουμε τις παραπάνω τεχνολογίες. Τόσα χρόνια δουλεύαμε ASP.NET web forms (.NET Framework 2-3.5) - SQL Server Stored Procedures-Views. Και το παραπάνω ερχόταν σαν εντολή εξ ανωτέρω, δηλαδή να κρατάμε τα projects as simple as it gets για να υπάρχει re-usability από νέους developers που προσλαμβάνονται. Τουλάχιστον δεν γράφεις σε VS2005 + VB + hardcoded sql scripts =p 1
Pseudonymo1212 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) @defacer Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις με το EF αλλά πρέπει να είναι αρκετά δυνατό. Για να το αναφέρει και η Microsft στο Site της, ε δεν νομίζω ότι είναι απλά ένα ακόμη Framework κάποιου αγνώστου. @Tmark Τόσο καιρό δούλευα με Standard Web Services (ASMX) και πρόσφατα έμαθα ότι πλέον το WCF έχει έρθει για να το αντικαταστήσει... πφφφ ξενέρα! Μεγαλύτερη από το να δουλεύεις σε τράπεζα το 2015 με .NET 3.5. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2015 από Pseudonymo1212
Tmark Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 @defacer Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις με το EF αλλά πρέπει να είναι αρκετά δυνατό. Για να το αναφέρει και η Microsft στο Site της, ε δεν νομίζω ότι είναι απλά ένα ακόμη Framework κάποιου αγνώστου. @Tmark Τόσο καιρό δούλευα με Standard Web Services (ASMX) και πρόσφατα έμαθα ότι πλέον το MVC έχει έρθει για να το αντικαταστήσει... πφφφ ξενέρα! Μεγαλύτερη από το να δουλεύεις σε τράπεζα το 2015 με .NET 3.5. Μάλλον το WCF θα εννοείς ως αντικατάσταση των .asmx Web Services. 1
Portmaster Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 @defacer Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις με το EF αλλά πρέπει να είναι αρκετά δυνατό. Για να το αναφέρει και η Microsft στο Site της, ε δεν νομίζω ότι είναι απλά ένα ακόμη Framework κάποιου αγνώστου. @Tmark Τόσο καιρό δούλευα με Standard Web Services (ASMX) και πρόσφατα έμαθα ότι πλέον το MVC έχει έρθει για να το αντικαταστήσει... πφφφ ξενέρα! Μεγαλύτερη από το να δουλεύεις σε τράπεζα το 2015 με .NET 3.5. Ακριβώς αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του .NET, οι περισσότεροι σκέφτονται έτσι και χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ότι προτείνει η Microsoft. Το EF ήταν για τα σκουπίδια μέχρι να βγάλουν το code first. Τα ASMX είναι αρχαία ιστορία, στο μεταξύ είχαμε το WCF (άλλο πανάθλιο πράμα) το οποίο είναι πρακτικά obsolete, μετά WebApi που στην ουσία είναι και αυτό obsolete λόγω MVC6 / .NETCore. 1
Apoll Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μάλλον το WCF θα εννοείς ως αντικατάσταση των .asmx Web Services. Αυτό έχει ψοφίσει από γεννησιμιού του εδώ και πολλά χρόνια. Πολύ καλό αλλά πολύ βαρύ που δεν κάνει για το 90% των περιπτώσεων. WebAPI μακράν καλύτερο. @defacer Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις με το EF αλλά πρέπει να είναι αρκετά δυνατό. Για να το αναφέρει και η Microsft στο Site της, ε δεν νομίζω ότι είναι απλά ένα ακόμη Framework κάποιου αγνώστου. @Tmark Τόσο καιρό δούλευα με Standard Web Services (ASMX) και πρόσφατα έμαθα ότι πλέον το WCF έχει έρθει για να το αντικαταστήσει... πφφφ ξενέρα! Μεγαλύτερη από το να δουλεύεις σε τράπεζα το 2015 με .NET 3.5. Το EF είναι καλό για απλές βάσεις δεδομένων. Όταν αρχίσεις και περιπλέκεις σχέσεις μεταξύ πολλαπλών πινάκων, και μερικές φορές ο ίδιος πίνακας σε πολλαπλή σχέση με έναν άλλον, χέστα. Προσπάθησαν και στην DFDS να κάνουν ένα project (Velocity) σε EF και απλό select που σε SQL stored procedure πάει σφαίρα με 4 γραμμές, το EF έβγαζε 3000 γραμμές sql execution και σερνόταν, σε πίνακες με 50,000 γραμμές συνολικά (τεστ περιβάλλον) και παντού "UNION ALL" Και έχεις Stored Procedures και VB6 στο GTMS με δεκάδες συνδεόμενους πίνακες, και δεκάδες εκατομμύρια γραμμές συνολικά και πήγαινε σφαίρα.... Τουλάχιστον δεν γράφεις σε VS2005 + VB + hardcoded sql scripts =p Μακράν καλύτερα από το να προσπαθεί κάποιος να κάνει MVVM σε Winforms χρησιμοποιώντας XSDs με structs και χωρίς αντικείμενα. Πίστεψε με hard coded sql και VB με απλό SQL Client για επικοινωνία, είναι πολύ καλύτερα. 1
defacer Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις με το EF αλλά πρέπει να είναι αρκετά δυνατό. Για να το αναφέρει και η Microsft στο Site της, ε δεν νομίζω ότι είναι απλά ένα ακόμη Framework κάποιου αγνώστου. Επειδή δεν ξέρω από πού να την πρωτοπιάσω αυτή τη δήλωση, θα σου πω μόνο ένα πράγμα: στον προγραμματισμό το "νομίζω" δε μετράει για τίποτα. 3
Pseudonymo1212 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή δεν ξέρω από πού να την πρωτοπιάσω αυτή τη δήλωση, θα σου πω μόνο ένα πράγμα: στον προγραμματισμό το "νομίζω" δε μετράει για τίποτα. Με τη σειρά μου θα σου πω και εγώ ένα πράγμα: στον προγραμματισμό υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που δεν ξέρουν ντιπ ή ξέρουν αλλά την έχουν ψωνίσει και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να μπω σε αυτή τη κατηγορία και να αρχίζω να λέω "ξέρω" αντί "νομίζω πως ξέρω" αλλά δεν μου αρέσει αυτό. Οπότε, το "νομίζω" στη περίπτωσή μου το χρησιμοποιώ περισσότερο για πισινή. Με απλά λόγια, από το λίγο που έχω ασχοληθεί, ΞΕΡΩ οτι το EF είναι πολύ καλό. @Apoll Ε καλά! φυσικά και τέτοια εργαλεία (ORM tools λέγονται αν δεν κάνω λάθος) δεν θα σου παρέχουν βέλτιστες ταχύτητες. Όπως και το JPA και όλα τα υπόλοιπα. 2
Apoll Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Οπότε, το "νομίζω" στη περίπτωσή μου το χρησιμοποιώ περισσότερο για πισινή. Με απλά λόγια, από το λίγο που έχω ασχοληθεί, ΞΕΡΩ οτι το EF είναι πολύ καλό. @Apoll Ε καλά! φυσικά και τέτοια εργαλεία (ORM tools λέγονται αν δεν κάνω λάθος) δεν θα σου παρέχουν βέλτιστες ταχύτητες. Όπως και το JPA και όλα τα υπόλοιπα. Το "EF είναι πολύ καλό" και "δεν σου παρέχουν βέλτιστες ταχύτητες" στην ίδια πρόταση είναι οξύμορο. Το EF είναι καλό για απλή δομή δεδομένων και όχι για πολύπλοκη. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών που ένας επαγγελματίας όπως εγώ έρχεται σε επαφή συνέχεια, δεν βολεύει η χρήση του EF.
Papakaliati Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Το "EF είναι πολύ καλό" και "δεν σου παρέχουν βέλτιστες ταχύτητες" στην ίδια πρόταση είναι οξύμορο. Το EF είναι καλό για απλή δομή δεδομένων και όχι για πολύπλοκη. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών που ένας επαγγελματίας όπως εγώ έρχεται σε επαφή συνέχεια, δεν βολεύει η χρήση του EF. Για την δευτερη προταση θα συμφωνησω. Αλλα, χωρις να μιλαω για το EF συγκεκριμενα, το οτι το χ framework ειναι πολυ καλο επειδη σου παρεχει την δυνατοτητα να ολοκληρωσεις ενα project γρηγοροτερα, χωρις ομως την βελτιστη ταχυτητα δεν ειναι οξυμορο καθολου. Ειναι μια επιλογη που την κανεις σε καθημερινη βαση.
Pseudonymo1212 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι όλα τα Project είναι πυρηνική φυσική(δηλαδή το κάθε κλάσμα δευτερολέπτου παίζει ρόλο) και θέλουν pure SQL. Επίσης κάνουμε το λάθος να νομίζουμε πως τα framewoeks τύπου EF, είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με hardcore SQL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα