κβαντικος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ρε spyros, νταξει, δεν γουσταρεις καπιταλισμο, μαζι σου. Το νοημα ομως ποιο ειναι του να μπαινεις σε καθε ειδηση που μιλαει για φιλανθρωπια δραστηριοτητα να κραζεις τον καπιταλισμο? Εισαι offtopic, πως να το πω 1
Spyros7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Το ποστ μου ήταν απάντηση στη δικιά σου ερώτηση. Η ερώτηση ήταν "πως μπορεί να πάρει φοροαπαλλαγή ο Ζουκ μέσω της φιλανθρωπικής LLC". Σου απάντησα με παραπομπή σε άρθρο των NYtimes. Αν είμαι εγώ off topic (που δεν είμαι), είσαι κι εσύ. Κατά τα άλλα δεν ξέρω που είδες να κράζω τον καπιταλισμό γενικώς. Για τη φιλανθρωπία των πλουσίων μίλαγα πολύ συγκεκριμένα. Σορι που σου χαλάω την εικόνα του ειδώλου σου αλλά υπάρχει και άλλη οπτική στο θέμα, τι να κάνουμε. Εσύ είσαι ελεύθερος να του φτιάξεις εικόνισμα άμα θες.
Razor333 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Χάνεις το δάσος. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αρνητική ερώτηση. Είναι σαν να με ρωτάς, αν μπορώ να αποδείξω ότι ΔΕΝ υπάρχει Θεός. Ακόμη και να κερδίσει από τη φορολογία (να σου κάνω την χάρη) , αμφισβητείς ότι θα πάει ένα μέρος σε φιλανθρωπια; Ποιο είναι το πρόβλημά σου; Ενταξει δεν ειναι και τοσο δυσκολο να αποδειξεις οτι θα κερδισει ή οχι απο αυτη την κινηση, απο το pr μεχρι και σε πραγματικα λεφτα, απο φοροαπαλλαγες, απο τεραστιο φορο που θα επρεπε να πληρωσει η κορη του για να παρει τις μετοχες που θα χαρισουν σταδιακα στο φιλανθρωπικο ιδρυμα εταιρια υπο το ονομα της. Αλλωστε στα εξοδα φιλανθρωπιας δεν θα μπαινουν και τα εξοδα του διοικητικου συμβουλιου, δεν θα κοβει μισθο στο φιλανθρωπικο ιδρυμα ο zuckerberg και η οικογενεια του, δεν θα ρευστοποιησουν μετοχες με ευνοικο καθεστως για να τρωνε και να πινουν. Τωρα αν εσυ βρισκεις σωστο, το κρατος να χανει δις φορους απο ''φιλανθρωπους'', που θα τους αναπληρωσει απο την μικρομεσαια και μεσαια ταξη ή δεν θα στηριξει οσο θα επρεπε το κρατος προνοιας για τους φτωχοτερους, για να κανει επιλεκτικη φιλανθρωπια ο zuckerberg και η ελιτ τι να πω; Εγω δεν ειμαι οκ.
marios_geo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ενταξει δεν ειναι και τοσο δυσκολο να αποδειξεις οτι θα κερδισει ή οχι απο αυτη την κινηση, απο το pr μεχρι και σε πραγματικα λεφτα, απο φοροαπαλλαγες, απο τεραστιο φορο που θα επρεπε να πληρωσει η κορη του για να παρει τις μετοχες που θα χαρισουν σταδιακα στο φιλανθρωπικο ιδρυμα εταιρια υπο το ονομα της. Αλλωστε στα εξοδα φιλανθρωπιας δεν θα μπαινουν και τα εξοδα του διοικητικου συμβουλιου, δεν θα κοβει μισθο στο φιλανθρωπικο ιδρυμα ο zuckerberg και η οικογενεια του, δεν θα ρευστοποιησουν μετοχες με ευνοικο καθεστως για να τρωνε και να πινουν. Τωρα αν εσυ βρισκεις σωστο, το κρατος να χανει δις φορους απο ''φιλανθρωπους'', που θα τους αναπληρωσει απο την μικρομεσαια και μεσαια ταξη ή δεν θα στηριξει οσο θα επρεπε το κρατος προνοιας για τους φτωχοτερους, για να κανει επιλεκτικη φιλανθρωπια ο zuckerberg και η ελιτ τι να πω; Εγω δεν ειμαι οκ. Τελικά εισαι Βαρουφάκης. Φαντάζομαι όλο το IRS δεν έχει ιδέα για αυτά τα πράγματα. Έλυσες όλα τα προβλήματα φοροδιαφυγής, με δυο αράδες.
Razor333 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά εισαι Βαρουφάκης. Φαντάζομαι όλο το IRS δεν έχει ιδέα για αυτά τα πράγματα. Έλυσες όλα τα προβλήματα φοροδιαφυγής, με δυο αράδες. Irs; Ειναι σαν να μου λες δεν εχει προβλεψει η εφορια την φοροδιαφυγη των εφοπλιστων, μια χαρα την εχουν προβλεψει, ανεβαζοντας τους φορους της μικρομεσαιας και μεσαιας ταξης. Μια χαρα τα εχουν αποδεχτει ολα και δεν τους κανουν και τιποτα, σε λιγο θα μας πεις οτι το 1% που ελεγχει το 90% του πλουτου πληρωνει περισσοτερους φορους απο το υπολοιπο 99%. Λες και δεν ξερουμε ποιους κυνηγαει η εδω εφορια η IRS στην αμερικη, λες και δεν ξερουμε ποιος καλυπτει τις τρυπες εκατομμυριων στα εσοδα του κρατους και ποιοι βγαινουν καθε χριστουγεννα με το μαλλι και την μαπα φραπα να παιρνουνε βραβεια για την προσφορα τους και το κοινωνικο τους εργο, κλεινει και η οικονομικη χρονια βλεπεις, ευκαιρια να κοπουν μερικες επιταγες να μπουνε στα εξοδα. Τοσος κοσμος βοηθαει τους διπλανους του, τοσος κοσμος θα μαζεψει και παλι τροφιμα και θα προσφερει χωρις να παρει καμια φοροαπαλλαγη και κανενα βραβειο και το κανει ολο τον χρονο χωρις να περιμενει και κατι, αυτο ειναι φιλανθρωπια, οχι ο καθε κροισος και η καθε κυρια της υψηλης κοινωνιας που παιρνει λεφτα που επρεπε να καταβαλει στο κρατος και τα δινει επιλεκτικα οπου θελει. 2
marios_geo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Σου έχω νέα. Το να είναι κάποιος πετυχημένος και ζάμπλουτος, δεν είναι κακό. Έτσι για να μαθαίνεις και λίγα πράγματα, στο facebook δουλεέυον 11.996 άνθρωποι. Χώρια αυτοί που χρησιμοποιούν το facebook για την προβολή των επιχειρήσεών τους. 11.996 άνθρωποι τρώνε και πληρώνουν φόρους λόγω μιας εταιρείας. Και ο επικεφαλής δίνει λεφτά για φιλανθρωπία. Και εσύ, κοιτάς για θεωρίες συνωμοσίας. Άσε να ματέψω, δημόσιος υπάλληλος; Φτου φτου κακά οι επιχειρηματίες. Φωτιά στο κεφάλαιο.
michael92 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Σου έχω νέα. Το να είναι κάποιος πετυχημένος και ζάμπλουτος, δεν είναι κακό. Έτσι για να μαθαίνεις και λίγα πράγματα, στο facebook δουλεέυον 11.996 άνθρωποι. Χώρια αυτοί που χρησιμοποιούν το facebook για την προβολή των επιχειρήσεών τους. 11.996 άνθρωποι τρώνε και πληρώνουν φόρους λόγω μιας εταιρείας. Και ο επικεφαλής δίνει λεφτά για φιλανθρωπία. Και εσύ, κοιτάς για θεωρίες συνωμοσίας. Άσε να ματέψω, δημόσιος υπάλληλος; Φτου φτου κακά οι επιχειρηματίες. Φωτιά στο κεφάλαιο. Facebook paid just £4,327 in UK tax last year – less than the average worker http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/facebook-paid-only-4327-in-uk-tax-last-year-less-than-the-average-worker-a6689731.html Καλημέρα. Επίσης για το οικονομικό μέγεθος του facebook οι 12 χιλιάδες θέσεις εργασίας είναι "αστείες". Προφανώς δεν λέω να προσλάβουν παραπάνω προσωπικό που δεν χρειάζονται, αλλά δεν είναι είδος εταιρείας που "προσφέρει" θέσεις εργασίας.
marios_geo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Είναι ματαιο να σου εξηγήσω, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει να κάνει ότι το Facebook μοίρασε bonus και μετοχές στους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να βγει ζημειωμενο. Αλλά οι υπάλληλοι πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Και μάλιστα, για εισόδημα πάνω από 200χιλ είναι 50%. Που είναι πάνω από το φόρο στα κέρδη. Αρα,δεν πλήρωσε μέσω corporate tax, αλλά μέσω income tax. Από ότι φαίνεται κιόλας, για τη συγκεκριμένη χρόνια, συνισεφερε στην βρετανική οικονομία από φόρους, περί των 30 εκατομμυρίων. Λυπάμαι που στη χαλάω, αλλά κανε ένα μικρό κόπο να δεις πέρα από το δημοσιουπαλληλιστικο βλέμα.
Razor333 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Σου έχω νέα. Το να είναι κάποιος πετυχημένος και ζάμπλουτος, δεν είναι κακό. Έτσι για να μαθαίνεις και λίγα πράγματα, στο facebook δουλεέυον 11.996 άνθρωποι. Χώρια αυτοί που χρησιμοποιούν το facebook για την προβολή των επιχειρήσεών τους. 11.996 άνθρωποι τρώνε και πληρώνουν φόρους λόγω μιας εταιρείας. Και ο επικεφαλής δίνει λεφτά για φιλανθρωπία. Και εσύ, κοιτάς για θεωρίες συνωμοσίας. Άσε να ματέψω, δημόσιος υπάλληλος; Φτου φτου κακά οι επιχειρηματίες. Φωτιά στο κεφάλαιο. Τι σχεση εχουν ολα αυτα με τις φοροαπαλλαγες μεσω φιλανθρωπιας; Ποσους φορους γλυτωνει ο zuckerberg ειναι το θεμα μας και τι εστι φιλανθρωπια. Επειδη το facebook δινει δουλεια σε 12.000 ανθρωπους, ειναι σωστο να ειναι στο απυροβλυτο της εφοριας; Για την ακριβεια αυτος ειναι ο λογος που δεν τους αγγιζει η irs που αναφερες. Επισης οι υπαλληλοι μαλλον ειναι οι χαμενοι της υποθεσης που δεν εχουν μια φιλανθρωπικη οργανωση ο καθενας και 10δες τροπους να γλυτωνουν φορολογια και φυσικα την πληρωνουν κανονικοτατα, αφου το χαρτι με τις απολαβες τους παει απευθειας στην εφορια. Βεβαια χαρη στο facebook που τους πληρωνει ολα αυτα. Αρα εν τελει χαρη στο facebook πηρε το κρατος εκατομμυρια απο φορους! Και φυσικα χαρη στο facebook εχουν δουλεια, χαρη στο facebook τρωνε γιατι το facebook ειναι το χερι που τους ταιζει. Φοβερη λογικη, καθολου φιλελευθερη. Δηλαδη αν δεν υπηρχε το facebook δεν θα υπηρχε καποιος αλλος κλωνος; Αν δεν υπηρχε η google δεν θα υπηρχε καποια αλλη παρομοια εταιρεια και παει λεγοντας; Αν δεν ειχε ασχοληθει πρωτος ο Rockefeller με τα πετρελαια, δεν θα το εκανε αλλος; Σου εχω νεα οσο αναλωσιμος ειναι ο υπαλληλος, αλλο τοσο αναλωσιμη ειναι και μια εταιρεια και αν δεν πιναμε κοκα κολα θα πιναμε νερο με ζαχαρη απο καποια αλλη εταιρεια. Οποτε ασε τις εξυπναδες με τους εμμεσους φορους και την εμμεση οικονομια που διμιουργει η καθε εταιρεια, σε λιγο θα μας πεις οτι το amazon προσφερει στο κρατος π.χ. του Ηνωμενου βασιλειου εκατομμυρια φορους μονο απο το ΦΠΑ, λες και δεν θα αγοραζε καποιος απο το διπλα μαγαζι, αυτο που θελει και το κρατος δεν θα εισπρατε τον φορο ετσι και αλλιως. Ή μηπως το facebook διμιουργησε καινουριες θεσεις εργασιας και νεα οικονομια στην διαφημιση που αναφερεις, χωρις να μικρυνει ταυτοχρονα μια αλλη οικονομια οπως η εντυπη διαφημιση και η διαφημιση σε πιο παραδοσιακα μεσα, οπως η τηλεοραση και το ραδιοφωνο; φυσικα μαζι χαθηκαν χιλιαδες αλλες θεσεις εργασιας γι'αυτες που δημιουργηθηκαν. Tην ιδια μοιρα θα εχει καποια στιγμη και το facebook. Και φυσικα το καλυτερο οσοι ειναι κατα της φοροδιαφυγης των κροισων, των κοινωνικων ανισοτητων και της ψευτικης φιλανθρωπιας με μανδυα φοροαπαλλαγης, ειναι αυτοματα δημοσιουπαλληλοι και κομμουνιστες, που φυσικα πληρωνονται απο το κεφαλαιο μεσω φορων που πληρωνουν οι υπαλληλοι του κεφαλαιου συμφωνα με την λογικη σου, αρα εμεσα ολοι υπαλληλοι του zuckerberg ειμαστε, αν δεν υπηρχε η πλουτοκρατια ολος ο κοσμος θα ειχε σταματησει να κινειται. Δηλαδη ο πλουτος δεν προυπηρχε της πλουτοκρατιας; Mηπως χωρις πλουτο δεν θα υπηρχε πλουτοκρατια; Μηπως με δικαια κατανομη του πλουτου επισης δεν θα υπηρχε πλουτοκρατια; Και συγνωμη που θα στο χαλασω αλλα δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος και δεν ειναι ουτε ενας στην οικογενεια μου, για την ακριβεια ελευθερος επαγγελματιας ειμαι, αφου εχω περασει απο πολλους φιλελευθερους εργοδοτες που κυριως η ατακα, δεν δαγκωνουμε το χερι που μας ταιζει πηγαινε συννεφο, μπορω να σε διαβεβαιωσω το μονο που κοιταζει ο μεσος επιχειρηματιας ειναι πως θα κλεψει τον υπαλληλο του και το κρατος, εχει αναγει την επιχειρηση του ως πρωταρχικο σκοπο οχι μονο του εαυτου του, αλλα μεχρι και του κακοπληρωμενου υπαλληλου του, που φυσικα πρεπει να φτυσει αιμα, γιατι μια οικογενεια ειμαστε και χαρη σε εμας τρως. Αλλα γλειφτρακια του κεφαλαιου παντα θα υπαρχουν, αλλωστε πολλοι εχουν να πληρωνουν δανεια και ιδιωτικα σχολεια και πανεπιστημια ετσι δεν εχουν και αλλη επιλογη, απο το να σκασουν.
marios_geo Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Αγαπητέ φίλε, δεν θα συμφωνήσω. Από τη μια γκρινιαζεις ότι το αφεντικό θέλει να κλέψει τον υπάλληλο, από την άλλη αναρτεις ότι το Facebook έδωσε σε bonus τα κέρδη του. Αποφάσισε. Χαίρομαι πάντως που σαν συνομιλία, κρατησαμε ένα επίπεδο. Θα αποχωρησω προς το παρόν, γιατί θα επαναλαβω τον εαυτό μου και η κουβέντα ξεφεύγει από τα πλαίσια ενός τεχνολογικου forum. Φιλικά
Barbattilas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Ζούκι πόσο νουμπ είσαι πια. Δεν παίρνεις παραδείγματα όπως here in Greece με τα λαμπρά δείγματα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων τύπου "Με αγάπη" της Μαρί "Πάω θάλασσα" με τον Μάικ τον φασολάκη Α ναι, και με το αλησμόνητο "Χαμόγελο του..." Βαρδινογιάννη!
Razor333 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Αγαπητέ φίλε, δεν θα συμφωνήσω. Από τη μια γκρινιαζεις ότι το αφεντικό θέλει να κλέψει τον υπάλληλο, από την άλλη αναρτεις ότι το Facebook έδωσε σε bonus τα κέρδη του. Αποφάσισε. Χαίρομαι πάντως που σαν συνομιλία, κρατησαμε ένα επίπεδο. Θα αποχωρησω προς το παρόν, γιατί θα επαναλαβω τον εαυτό μου και η κουβέντα ξεφεύγει από τα πλαίσια ενός τεχνολογικου forum. Φιλικά Η αληθεια ειναι οτι του κουρασαμε και το υπεραναλυσαμε, η κριτικη μου προς το facebook για την ακριβεια προς τον zuckerberg, ηταν ως προς την αλτρουιστικη ή μη φιλανθρωπια που θα κανει το ιδρυμα του. Απο εκει και περα ειπα για τον μεσο εργοδοτη, οχι για ολους, τουλαχιστον καποιοι πληρωνουν καλα τους υπαλληλους τους (τουλαχιστον στο δυτικο ημισφαιριο), στο κατω κατω, ακομα και ενας καλος μισθος ή ενα μπονους φοροαπαλλαγη ειναι. Ζούκι πόσο νουμπ είσαι πια. Δεν παίρνεις παραδείγματα όπως here in Greece με τα λαμπρά δείγματα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων τύπου "Με αγάπη" της Μαρί "Πάω θάλασσα" με τον Μάικ τον φασολάκη Α ναι, και με το αλησμόνητο "Χαμόγελο του..." Βαρδινογιάννη! Και αυτοι απο τους καλυτερους εχουν μαθει, δεν χρειαζετε να δει τιποτα ο zuckeberg, οι συμβουλοι, οι λογιστες και οι οικονομολογοι που εχει στην δουλεψη του, μπορουν να τον κατευθυνουν στον σωστο δρομο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα