michael92 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 τι εννοεις, οτι δεν προκειται να δωσει μια απο τα λεφτα του σε δραστηριοτες με απωτερο σκοπο την καλυτερευση του ανθρωπου και του κοσμου, πως ολα αυτα τα λεφτα θα παραμεινουν στην τσεπη του; εχεις αποδειξεις γιαυτο; η λεμε οτι μας κατεβει απο την ανεση της καρεκλας μας; Άλλο μία και άλλο 45δις. Άλλο να δώσει 45 δις τώρα (βραχυπρόθεσμα σε μια δεκαετία) και άλλο μέσα σε 50-60 χρόνια (διάρκεια της υπόλοιπης ζωής του).
defacer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Φαντάζομαι δηλαδή αναφέρεσαι καλύτερος σε επίπεδο καριέρας και προφανώς όχι ως άνθρωπος , αν είναι έτσι συμφωνώ . Το "καριέρας" όπως το λες ακούγεται λίγο... περίεργο. Ας πούμε, η προσφορά του Bob Marley στην ανθρωπότητα ήταν κι αυτή σε επίπεδο καριέρας, ή έκανε και κάτι άλλο που θα μπορούσε να το έχει κάνει ακόμα κι αν δεν είχε την καριέρα του και θα έφτανε για να ξέρουμε σήμερα ποιός είναι ο Bob Marley? Εσύ με τη σειρά σου τι εννοείς όταν λες "ως άνθρωπος"; Φαντάζομαι ότι δεν αναφέρεσαι στην προσωπική του ηθική ή τη φιλευσπλαχνία του ή το αν δέρνει τη γυναίκα του γιατί αυτό θα ήταν ηλίθιο μιας και κανείς μας δε γνωρίζει either way. Προφανώς ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε ο kaliakman ούτε κανένας άλλος εννοούν κάτι τέτοιο. Αν εννοείς "ποιά είναι η προσφορά του στο σύνολο της ανθρωπότητας", ένα αν μη τι άλλο άξιο συζήτησης κριτήριο, τότε προφανώς πάλι είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από οποιονδήποτε διαβάζει αυτό το thread. Ή αν εννοείς κάτι άλλο....? Yπαρχουν άλλου είδους δούλοι σε αυτή την περίπτωση , νοητικά δούλοι που είναι ακόμα χειρότερο . Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω. Νοητικά δούλοι του facebook είναι ποιοί; Οι when you don't see what the product is? Με την ίδια λογική είναι νοητικά δούλοι και όσοι έχουν loyalty card σε σουπερμάρκετ. Μήπως λέω μήπως το παρατραβάμε λίγο; Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο, που κακώς μας αφήνεις με την απορία και δε μας λες τι είναι. 2
KilliK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Άλλο μία και άλλο 45δις. Άλλο να δώσει 45 δις τώρα (βραχυπρόθεσμα σε μια δεκαετία) και άλλο μέσα σε 50-60 χρόνια (διάρκεια της υπόλοιπης ζωής του). πως το ξερεις; εχεις καποια μαγικη μπαλα; χρονομηχανη; το φλυτζανι του καφε; ισχυριζεσαι οτι ο Mark λεει ψεματα και δεν θα κανει τιποτα απο αυτα που λεει. που ειναι οι αποδειξεις που στηριζουν τον ισχυρισμο σου; come on. περιμενουμε με αγωνια. 1
boogie_thief Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Καμια apple η κανενας mark δεν θα εκαναν αυτα τα λεφτα αν δεν ειχαν τους δουλους τους που δουλευουν με 1-2 ευρω τη μερα. φιλε μου δες και το chatroom που δειχνει την φρικη των social και βγαλε στο τελος τα δικα σου συμπερασματα να σε ρωτησω ομως δεν μας ειπες που θα το δεις? σε tv?σε pc? σε κινητο η tablet? αυτα απο ποιους ειναι φτιαγμενα? τα ρουχα και τα παπουτσια που φορας? ας αφησουμε την υποκρισια γιατι οσο και δικιο και να θες να εχεις σε ορισμενα πραγματα ειναι αστειο να κραζεις απο ενα μηχανημα που το εφτιαξε καποιος "δουλος" και ακομα πιο αστειο να συζηταμε για δις και να εχουμε αποψη για το τι θα κανει ο αλλος με τα λεφτα του... Υ.Γ.Ευχαριστω τον defacer γιατι με γλυτωσε απο ολοκληρη εκθεση!!!
michael92 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 πως το ξερεις; εχεις καποια μαγικη μπαλα; χρονομηχανη; το φλυτζανι του καφε; ισχυριζεσαι οτι ο Mark λεει ψεματα και δεν θα κανει τιποτα απο αυτα που λεει. που ειναι οι αποδειξεις που στηριζουν τον ισχυρισμο σου; come on. περιμενουμε με αγωνια. Το αρχικό άρθρο το διάβασες ή μπα; https://www.facebook.com/notes/mark-zuckerberg/a-letter-to-our-daughter/10153375081581634 We will give 99% of our Facebook shares -- currently about $45 billion -- during our lives to advance this mission. The epitomy of VAGUENESS.
visualizer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω το παράδειγμα που παραθέτεις . Εσύ με τη σειρά σου τι εννοείς όταν λες "ως άνθρωπος"; Φαντάζομαι ότι δεν αναφέρεσαι στην προσωπική του ηθική ή τη φιλευσπλαχνία του ή το αν δέρνει τη γυναίκα του γιατί αυτό θα ήταν ηλίθιο μιας και κανείς μας δε γνωρίζει either way. Προφανώς ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε ο kaliakman ούτε κανένας άλλος εννοούν κάτι τέτοιο. Ακριβώς σε αυτό αναφέρομαι , επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε η σύγκριση που έθεσε το παλικάρι στην αρχή λέγοντας "είναι καλύτερος από εσένα " δεν στέκει εκτός αν εννοούσε σε επίπεδο καριέρας. Αν εννοείς "ποιά είναι η προσφορά του στο σύνολο της ανθρωπότητας", ένα αν μη τι άλλο άξιο συζήτησης κριτήριο, τότε προφανώς πάλι είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από οποιονδήποτε διαβάζει αυτό το thread. Αν θες εξήγησε μου την τεράστια προσφορά του στο σύνολο της ανθρωπότητας γιατί εγώ δεν την βλέπω . Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω. Νοητικά δούλοι του facebook είναι ποιοί; Οι when you don't see what the product is? Με την ίδια λογική είναι νοητικά δούλοι και όσοι έχουν loyalty card σε σουπερμάρκετ. Μήπως λέω μήπως το παρατραβάμε λίγο; Αυτοί που δεν βλέπουν όπως λες για να μην βλέπουν προφανώς έχουν πέσει θύματα των στρατηγικών που ακολουθεί το facebook.
defacer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 The epitomy of VAGUENESS. Πέραν του ότι το "δεν ξέρω πότε και πώς θα το κάνουν" δεν είναι ικανοποιητική απάντηση στην ερώτηση "γιατί λες ότι δεν τους πιστεύεις", σου πέρασε από το μυαλό ότι ούτε ο ίδιος ο Zuckerberg μπορεί να μη ξέρει αν σε 5 χρόνια θα παρουσιαστεί μια δυνατότητα που θα τη θεωρήσει must do και πόσο θα κοστίσει το do? Γενικά είναι λίγο δύσκολο να παρουσιάσεις ακριβές πλάνο με ονόματα και διευθύνσεις για το τι θα κάνεις με 45 δις (τα οποία μετατρέψαμε με το μαγικό ραβδί από μετοχές σε διαγαλαξιακές νομισματικές μονάδες για να διευκολύνουμε τη συζήτηση).
KilliK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Το αρχικό άρθρο το διάβασες ή μπα; https://www.facebook.com/notes/mark-zuckerberg/a-letter-to-our-daughter/10153375081581634 The epitomy of VAGUENESS. ναι το διαβασα, λεει οτι θα δωσει 45δις, εσυ λες οτι ειναι PR bullshit. το αν το κανει επειδη αγαπαει τον πλησιον του η ειναι ψωνιο, ειναι δικο του θεμα. η ουσια ειναι να πανε αυτα τα 45δις σε φιλανθρωπικο εργο κατα την διαρκεια της ζωης του. εσυ ισχυριζεσαι οτι δεν θα συμβει αυτο. που ειναι οι αποδειξεις σου? ρωταω τοση ωρα και δεν εχεις απαντησει ακομη.
michael92 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δεν βρίσκεις καμία διαφορά στο να διαθέσει τα χρήματα τις μετοχές άμεσα από το να τις διαθέσει λίγο πριν τα κακαρώσει. Σοβαρά τώρα; Πέραν του ότι το "δεν ξέρω πότε και πώς θα το κάνουν" δεν είναι ικανοποιητική απάντηση στην ερώτηση "γιατί λες ότι δεν τους πιστεύεις", σου πέρασε από το μυαλό ότι ούτε ο ίδιος ο Zuckerberg μπορεί να μη ξέρει αν σε 5 χρόνια θα παρουσιαστεί μια δυνατότητα που θα τη θεωρήσει must do και πόσο θα κοστίσει το do?Γενικά είναι λίγο δύσκολο να παρουσιάσεις ακριβές πλάνο με ονόματα και διευθύνσεις για το τι θα κάνεις με 45 δις (τα οποία μετατρέψαμε με το μαγικό ραβδί από μετοχές σε διαγαλαξιακές νομισματικές μονάδες για να διευκολύνουμε τη συζήτηση). Φυσικά και έχει σημασία το πότε θα το κάνουν όμως και φυσικά είναι το πιο σημαντικό. Μιας και μιλάμε για μετοχές, αυτές μπορεί σε 10 χρόνια να μην έχουν καμία αξία ή να έχουν δεκαπλασιαστεί. Μπορεί το σφάλμα να είναι των μέσων που το αναπαρήγαγαν (editorializing), γιατί στο γράμμα του ο Zuckerberg είναι πολύ προσεκτικός στην διατύπωση του. Πάντως το ότι δεν διαθέσει το 99% των μετοχών του σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα είναι σχεδόν κάτι σίγουρο.
defacer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Αν θες εξήγησε μου την τεράστια προσφορά του στο σύνολο της ανθρωπότητας γιατί εγώ δεν την βλέπω. Έχω έρθει σε επαφή με παλιούς μου συμμαθητές μέσω facebook. Πολύ αόριστο για να το γενικεύσεις σε επίπεδο ανθρωπότητας και να καταλήξεις στο ότι είναι κάτι που αυξάνει την ποιότητα ζωής όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας; Τότε επίσης έχω πηδήξει μέσω facebook. Your move. Αυτοί που δεν βλέπουν όπως λες για να μην βλέπουν προφανώς έχουν πέσει θύματα των στρατηγικών που ακολουθεί το facebook. Ή αυτό, ή δεν τους νοιάζει, ή το perceived benefit που παίρνουν είναι μεγαλύτερο από το κόστος του να είσαι "θύμα των στρατηγικών του facebook" (αυτό ακούγεται καταχθόνιο, αλήθεια πώς γίνεσαι θύμα των στρατηγικών τους? βαριά λέξη το θύμα). Occam's razor, δεν τους νοιάζει ή το benefit είναι μεγαλύτερο του κόστους. Που για να βάλουμε και μερικά data points, αυτό ακριβώς ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού μου κύκλου. Άρα πώς στέκει το νοητικά δούλοι; Μπορεί το σφάλμα να είναι των μέσων που το αναπαρήγαγαν (editorializing) γιατί στο Γράμμα του Zuckerberg είναι πολύ προσεκτικός στην διατύπωση του. Στο οποίο γράμμα παρεμπιπτόντως λέει πάρα πολλά αξιόλογα πράγματα αλλά δε θα το μάθουμε ποτέ αυτό στα thread του insomnia γιατί haters gonna hate. Παράδειγμα: We believe all lives have equal value, and that includes the many more people who will live in future generations than live today. Our society has an obligation to invest now to improve the lives of all those coming into this world, not just those already here. @visualizer: Πες μου λίγο τώρα αν είναι καλύτερος άνθρωπος ο Zuckerberg ή ο ταξιτζής που δε θα ξεχάσω ποτέ και στο "ναι εντάξει, αλλά δε σκέφτονται παντού μ' αυτό τον τρόπο" (ήθελα να του πω "έχω καιρό να ακούσω τέτοιες μαλακίες" αλλά το είπα λίγο πιο ευγενικά) μου απάντησε "και τι με νοιάζει ρε φίλε τι κάνουν αλλού, εγώ είμαι σαλλλλονικιός". Προφανής σύνδεση με το ότι ο Zuck έχει στρατευτεί υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Για μένα και για σένα και για τα παιδιά μας μπορεί να μην έχει διαφορά σε ποιανού τις τσέπες πηγαίνουν τα λεφτά της θέρμανσης, σίγουρα όμως έχει διαφορά το πόσες πετρελαιοκηλίδες ακόμα έχουμε να απλώσουμε. Ή, από άλλη οπτική γωνία, χέσε μας που δίνουμε και αξία στο βρωμοκαπιταληστή. 1
KilliK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δεν βρίσκεις καμία διαφορά στο να διαθέσει τα χρήματα τις μετοχές άμεσα από το να τις διαθέσει λίγο πριν τα κακαρώσει. Σοβαρά τώρα; εσυ καταλαβαινεις την διαφορα αναμεσα στο να δωσει τα χρηματα, οπως και οποτε θελει, και στο να μην τα δωσει καθολου; την καταλαβαινεις;
michael92 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 εσυ καταλαβαινεις την διαφορα αναμεσα στο να δωσει τα χρηματα, οπως και οποτε θελει, και στο να μην τα δωσει καθολου; την καταλαβαινεις; Για μένα το να δώσει ένα πολύ μικρό μέρος τώρα και την πλειοψηφία σε 30 χρόνια από τώρα είναι σαν να μην τα δώσει καθόλου. Ο χρόνος θα δείξει και θα κρίνει την επιτυχία του έργου του. Μέχρι τότε εγώ προσωπικά θα είμαι επιφυλακτικός. Edit: Το λέω σαν άτομο που υποστηρίζει την προσπάθεια του facebook για δωρεάν internet σε υποανάπτυκτες περιοχές, ενώ οι περισσότεροι insomniacs κράζανε φοβισμένοι για το net neutrality λες και κάτι τέτοιο έχει σημασία την δεδομένη στιγμή για τα παιδιά της Sri Lanka
aggelos_ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Έκανε την φιλανθρωπία για να γλυτώσει χρήματα, οκ, είναι λογικό αλλά αντί να γίνει πιο συμπαθής, το χειροτέρεψε διότι πάντα υπάρχει πολύ μίσος για τους πετυχημένους, κυρίως από τους αποτυχημένους, διότι οι υπόλοιποι δεν νοιάζονται. 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Αν θελει να κανει καλο στον κοσμο ο Mark το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να κλεισει μια και καλη το facebook.Αυτη η καταντια του facebook δεν εχει προηγουμενο. Να φανταστώ εσύ το έχεις κλείσει το account σου ε? Αν είχες ποτέ...
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Τεχνολογικού περιεχομένου ειδήσεις για ακόμη μια φορά. Δώσε. Υ.Γ. Ο κάθε χαζοχαρούμενος πετάει ένα "με ξεπερνάει" aka it's beyond me, ότι πιο ηλίθιο έχω δει να "μεταφέρεται" απο την αγγλική. Νεογίαπιδες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα