Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παδια,

Πιο Router μπορώ να πάρω που να χωρίζει το bandwidth σε 2 ​hotspot;

Θα γίνει εγκατάσταση σε μαγαζι καφε και θα ήθελα να ξεχωρίσω το bandwidth σε 2 μερη.

Ενα για τους πελάτες feee και ένα για εσωτερική χρήση για minimum bandwidth.

Budget σχετικά μικρό <80€ αν υπάρχει

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Γεια σας παδια,

Πιο Router μπορώ να πάρω που να χωρίζει το bandwidth σε 2 ​hotspot;

Θα γίνει εγκατάσταση σε μαγαζι καφε και θα ήθελα να ξεχωρίσω το bandwidth σε 2 μερη.

Ενα για τους πελάτες feee και ένα για εσωτερική χρήση για minimum bandwidth.

Budget σχετικά μικρό <80€ αν υπάρχει

Ευχαριστώ

Έχω την εντύπωση πως δεν γίνεται αυτό αλλά μπορείς να παίζεις εσύ με κάποιο ethernet και να στίσεις ένα wifi για το υπόλοιπο μαγαζί 

Δημοσ.

Bandwidth limitation ανά ssid ή ανά χρήστη ενός ssid ή όρια στο σύνολο χρηστών ενός ssid κλπ, συνήθως συναντάτε σε τύπου enterprise εξοπλισμό απ' όσο γνωρίζω. Θα μπορούσες να επέμβεις σε ένα layer 3 hop παραπάνω απο το κάθε wifi/ssid termination σημείο εφαρμόζοντας policing/shapping στην κίνηση του κάθε ssid.

Δημοσ.

Σε ένα καφέ, μπήκε linksys wrt54g με dd-wrt firmware σαν access point. Ένα wi-fi από το router και ένα δεύτερο(άλλο ssid) to linksys.

Δίνει επιλογή στο QoS για bandwidth limit: 

Δημοσ.

Δεν διαφωνεί κανείς, απλά είναι επιπλέον δουλειά το flashάρισμα μιας συσκευής με νέο λειτουργικό διαφορετικό σε σχέση με το παρεχομένο εκ του κατασκευαστή (και με τις όποιες επιπτώσεις έχει κάτι τέτοιο). Αν η λειτουργία που θές καλύπτετε απο το λειτουργικό που αγοράζεις μια συσκευή τότε ποιός ο λόγος να το αλλάξεις ?  Αν θές και μια  επιπλέον εναλλακτική θα μπορούσες να έχεις και ένα pc/device  με linux στο οποίο καταλείγουν τα 2 ssid (πχ μέσω ethernet) και να χρησιμοποιήσεις traffic control commands (tc) που ουσιαστικά κάνει/χρησιμοπιεί το dd-wrt (για την λειτουργεία του traffic limitation).  

Δημοσ.

Συμφωνω. Απλα το ειπα γιατι το εχω δουλεψει. Δεν γνωριζω-εχω δουλεψει το δικο τους firmware, οποτε και δεν ξερω τι δυνατοτητες εχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...