Προς το περιεχόμενο

Phanteks enthoo pro fans (αντικατασταση + extra)

Στεφανος123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To case σε default έχει αρνητική πίεση και τραβάει απο τις πίσω σίτες αέρα μέσα (γύρω απο το I/O Panel) και μαζί σκόνη. Για να πετύχω θετική πίεση, πρόσθεσα ένα ακόμη fan μέσα στα hdd cages.

Ο θόρυβος δεν είναι τόσο ενοχλητικός, απλά ήλπιζα ότι με 2ο 200άρι ανεμιστήρα θα έριχνα συνολικά τις rpm των fans.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις δεν σημαίνει ότι είναι και οι 2 σωστές. Η αρνητική πίεση δεν σημαίνει καλύτερη ψύξη στο κουτί. Είναι προτιμότερο να σπρώχνεις τον κρύο αέρα μέσα(= θετική πίεση) παρά να βγάζεις αέρα περιμένοντας να παθητικά να μπεί ψυχρός αέρας (=αρνητική πίεση)

Από τη μία λες ότι και οι δύο δεν είναι σωστές και από την άλλη ότι η 2η για σένα είναι η καλύτερη. Αποφάσισε. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν 2 "υλοποιήσεις"?

Θα σου πω εγώ τί έκανα για να έχεις μια ακόμα άποψη ξεκίνησα στην αρχή με τους ανεμιστήρες του κουτιού αλλά είδα ότι λόγο τής αρνητικής πίεσης μαζεύονταν αρκετή σκόνη και ήθελε συχνά καθάρισμα έτσι είπα να αλλάξω την διάταξη. Για αρχή πρόσθεσα δυο επιπλέον 140 ,ίδιους με αυτόν πού είχε ,στο πάνω μέρος ώστε να βγάζουν και άλλαξα τον πίσω ώστε να βάζει, στον οποίο πρόσθεσα και φίλτρο για να μην τραβάει σκόνη, στο μπροστινό πάνελ έκλεισα τελείως τις τρύπες στο πλάι διότι από εκεί έμπαινε η περισσότερη σκόνη στο κουτί. Την ψυκτρα του επεξεργαστή την είχα τοποθέτηση οριζόντια και έδιωχνε τον αέρα προς τα πάνω. Το αποτέλεσμα ήταν καλό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά πάλι μάζευε σκόνη στις δύο βδομάδες το άνοιγμα για καθάρισμα. Τώρα πάλι άλλαξα την διάταξη στους ανεμιστήρες και έχω δύο 140 μπροστά να βάζουν τον 200αρι πάνω και αυτός να βάζει και τον πίσω 140αρι να βγάζει, η ψυκτρα του επεξεργαστή μπήκε πάλι κάθετα. Πλέον έχω 2-4 βαθμούς κάτω και σκόνη ακόμα δεν βλέπω μετά από μία βδομάδα χρήσης.

εχεις καλο κουτι

λοιπον δες εδω http://www.hardwaremax.net/guides/hardware/305-der-perfekte-airflow.html?showall=&start=2

εχουν κανει ολα τα set up και σου δειχνουν και θερμοκρασιες. δες και αποφασισε ..

Από τη μία λες ότι και οι δύο δεν είναι σωστές και από την άλλη ότι η 2η για σένα είναι η καλύτερη. Αποφάσισε. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν 2 "υλοποιήσεις"?

Ξαναδιάβασε τι γράφω.

"Το ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις δεν σημαίνει ότι είναι και οι 2 σωστές." 

Για να στο μεταφράσω λοιπόν μιας και είσαι ο μόνος που θεωρείς ότι τα γράφω αλαμπουρνέζικα, εννοώ ότι το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος και στα 2 στρατόπεδα, δεν κάνει και τις 2 σωστές. Μπορεί η μια απο τις 2 να είναι λάθος και μαζί και ο κόσμος που υποστηρίζει την εν λόγω υλοποίηση.

Συνεπώς 2 υλοποιήσεις υπάρχουν αλλά κατα κανόνα αυτή της θετικής πίεσης είναι η ευρύτερα αποδεκτή και κατα τη γνώμη μου η μόνη σωστή απο τις 2. Over.

@Στέφανος : Επειδή ήρθα σπίτι και παρατήρησα καλύτερα το case, θόρυβο μου κάνουν τα fans του cpu cooler. Ο 200άρης του κουτιού έχει σχεδόν αμελητέο ήχο.

Νομίζω ότι θα τον χτυπήσω τον 200άρι για πάνω, μου έχει καρφωθεί η ιδέα στο μυαλό κι αν δεν δοκιμάσω θα σκάσω.  :-)

@Στέφανος : Επειδή ήρθα σπίτι και παρατήρησα καλύτερα το case, θόρυβο μου κάνουν τα fans του cpu cooler. Ο 200άρης του κουτιού έχει σχεδόν αμελητέο ήχο.

Εγω δεν θα τον παρουσιαζα αμελητεο ηχο αλλα εσυ μαλλον τον αναφερεις ετσι γιατι αλλα parts του συστηματος σου κανουν περισσοτερο θορυβο ενω στο δικο μου συστημα αυτο που ακουγεται κατα βαση ειναι ο 200αρης και ο 140αρης της phanteks τα φανς.

Εχεις αλλαξει καποια ρυθμιση απο προγραμμα η bios?

Ξαναδιάβασε τι γράφω.

"Το ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις δεν σημαίνει ότι είναι και οι 2 σωστές." 

Για να στο μεταφράσω λοιπόν μιας και είσαι ο μόνος που θεωρείς ότι τα γράφω αλαμπουρνέζικα, εννοώ ότι το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος και στα 2 στρατόπεδα, δεν κάνει και τις 2 σωστές. Μπορεί η μια απο τις 2 να είναι λάθος και μαζί και ο κόσμος που υποστηρίζει την εν λόγω υλοποίηση.

Συνεπώς 2 υλοποιήσεις υπάρχουν αλλά κατα κανόνα αυτή της θετικής πίεσης είναι η ευρύτερα αποδεκτή και κατα τη γνώμη μου η μόνη σωστή απο τις 2. Over.

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι υπερ της μία ή της άλλης?

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι ο μόνος που υποστηρίζει την θετική υλοποίηση αν την υποστυηρίζω?

Το να χρησιμοποιήσεις την μία ή την άλλη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όπως τι fans έχεις, τι κουτί έχεις κλπ

Ανάλογα με τι hardware έχεις ενεργείς ανάλογα.

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι υπερ της μία ή της άλλης?

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι ο μόνος που υποστηρίζει την θετική υλοποίηση αν την υποστυηρίζω?

Συμπέρασμα έχω βγάλει στην πράξη μετρώντας τα νούμερα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, στα 2 pc που έχω στην κατοχή μου. Καθώς και απο μετρήσεις άλλων στο διαδίκτυο.

Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα για το τι υποστηρίζεις, δεν αναφέρθηκα πουθενά στην δική σου άποψη.

Εγω δεν θα τον παρουσιαζα αμελητεο ηχο αλλα εσυ μαλλον τον αναφερεις ετσι γιατι αλλα parts του συστηματος σου κανουν περισσοτερο θορυβο ενω στο δικο μου συστημα αυτο που ακουγεται κατα βαση ειναι ο 200αρης και ο 140αρης της phanteks τα φανς.

Εχεις αλλαξει καποια ρυθμιση απο προγραμμα η bios?

Όχι τίποτα. Όπως είναι κανονικά με τα 2 fans του case και τα 2 της cpu πάνω στον onboard fan controller.

Όταν λέω ότι δεν ακούγεται, όντως μιλάω συγκριτικά και με τα υπόλοιπα. Αν σταματήσω τα υπόλοιπα το ακούω αλλά πολύ λίγο, ίσα που ακούγεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...