selianx Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Είναι πολλά διαφορετικά όμως, δεν είναι 5-10.ειναι 600 γραμμές και περίπου 400 διαφορετικά προϊόντα,οπότε δε ξέρω κατά πόσο συμφέρουν αυτά που προτείνεται. Θα ήταν καλές λύσεις αν ήταν λίγα προϊόντα που απλά επαναλαμβάνονταν. 2
Federacion Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Έτσι ακριβώς. Και αυτό είναι μόνο από έναν μήνα. Πάντως παίδες σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!
gregdel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο! Κάνω ότι λες με θρησκευτική ευλάβεια (στα αγγλικά το έχω κι εγώ) αλλά αυτό που βγαίνει είναι λίγο ακατανόητο στο τέλος. ΟΚ κάπως καταλαβαίνω τώρα τι βλέπω, έχει βάλει κάθε είδος με την ποσότητα ακριβώς από κάτω. Το πρόβλημα είναι ότι έχει όλες τις ποσότητες μαζι δλδ, το φορματ είναι: Μήλα 1 2 Πορτοκάλια 1 1 Αγγούρια 3 Μπορεί να προσθέσει τις ποσότητες και να το εμφανίσει σαν απλό κανονικό worksheet; Για αυτό κατάφερες να βρεις λύση; Αν ναι μπορείς με την άδεια του selianx να την στείλεις γιατί θα ενδιέφερε και εμένα;
selianx Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Θα απαντήσω εγώ. Ακολουθάς αυτά τα βήματα: http://i.imgur.com/djFwreA.png, http://i.imgur.com/tQndKAY.png Αν στα εμφανίζει παλαβά, όπως τα εμφάνιζε στον TS και που αναφέρει στο μήνυμα που έκανες quote, τότε η λύση απλά ήταν να τα πάρουμε όλα ένα copy και να τα περάσουμε με paste σαν απλό text σ'ένα νέο excel, και να κάνουμε απ'την αρχή τη διαδικασία. 1
gregdel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ναι αλλα σε στήλη δεν τα έχει όλα? Το ένα κάτω από το άλλο όπως ήταν στο quote?
l3ft3r1s Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δεν κατάλαβα αν βρήκατε λύση τελικά στην μη σωστή απεικόνιση κατόπιν του pivot. Αν όχι, απλά να προσθέσω το εξής. Η περιγραφή το προϊόντος πρέπει να πάει στο rows και η ποσότητα στο values. Το πρόβλημα του Post #7 προκύπτει όταν τα βάζουμε και τα δύο στα rows. 1
selianx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Όντως, αν σου εμφανιστεί έτσι και σύρεις από κάτω δεξιά τους αριθμούς από Row σε Values, έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η λύση που βρήκα εγώ στο φίλο TS και έκανε τη δουλειά του, όπως είπα πιο πάνω, ήταν να πάρει όλα τα στοιχεία και να τα περάσει σε ένα νεό excel σαν απλό text. Και προσθέτω, ότι σε περίπτωση που βγάζει κάποιο error, να μην επιλέξει τους πίνακες πχ. A B πατώντας πάνω πάνω στο Α και στο B αντίστοιχα, αλλά να επιλέξει με drag&select τα αρχεία. Μετά ακολουθήσαμε την διαδικασία του pivot κανονικά και είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς κάποιο πρόβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα