Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα συμφορουμιτες. Θα ήθελα τα φώτα σας για μια λειτουργία του Excel που δεν μπορώ να βρω.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα εξελάκι με 2 κάθετες στήλες κ εκατοντάδες οριζόντιες. Η μία κάθετη στήλη έχει προϊόντα πχ μήλα πορτοκάλια αγγούρια κτλ. Η διπλανή στήλη έχει αριθμούς.

Οριζόντια βλέπουμε λοιπόν μήλα 2 πορτοκαλία 1 αγγούρια 3 παρακάτω μήλα 1 κοκ.

Πως μπορούμε να συμμαζέψουμε αυτόματα να μας πεί το πρόγραμμα σύνολο πόσα μήλα έχουμε πόσα πορτοκάλια κτλ; Θέλω να αποφύγω να γίνει χειροκίνητα γιατί όπως είπα οι στήλες είναι εκατοντάδες τον αριθμό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποστολή από το GT-I9505 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Για να καταλάβω, το φορμάτ είναι έτσι;
πχ.

Προιόν          Αριθμός
μήλα              1
πορτοκαλια    3
μηλα              4
αγγουρια        7
μηλα              .
πορτοκαλια    .
.                     .
.

.

Αν ναι, πάτα δεξί κλικ στον πίνακα και κάνε ταξινόμηση αλφαβητικά. Δες πόσα κελιά καλύπτουν τα μήλα. Πχ. καλύπτουν από το Α1 έως το Α15 κελί. Το πλήθος τους είναι από το Β1 έως το Β15. Επέλεξε σε μια κενή στήλη ένα κενό κελί, γράψε =SUM(B1.B15) και πάτα enter. ακολούθησε τα διαδικασία για όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Το έκανα edit πιο πάνω, το γράφω πάλι μιας και απάντησες να το δεις. Δε γνωρίζω πως κάνεις συγχώνευση, αλλά μια εύκολη λύση είναι η παρακάτω.

Πάτα δεξί κλικ στον πίνακα με τα προιόντα και κάνε ταξινόμηση αλφαβητικά. Δες πόσα κελιά καλύπτουν τα μήλα. Πχ. καλύπτουν από το Α1 έως το Α15 κελί. Το πλήθος τους είναι από το Β1 έως το Β15. Επέλεξε σε μια κενή στήλη ένα κενό κελί, γράψε =SUM(B1.B15) και πάτα enter. ακολούθησε τα διαδικασία για όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς ακόμη και αυτό είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.

Στην περίπτωση μου έχω να διαχειριστώ εκατοντάδες προϊόντα, οπότε ψάχνω κάποιον τρόπο να το κάνει το excel για μένα.

Δημοσ.

Οκ. Έχω και μια λύση, ελπίζω να είναι αυτό που ζητάς. (Απλά θα στα πω στα αγγλικά γιατι το excel μου είναι στα αγγλικά).

Επέλεξε τους δυο πίνακες. Πάτα το Insert (Εισαγωγή), Pivot Table (Είναι το πρώτο στα αριστερά). Στο παραθυράκι, κάτω-κάτω, επέλεξε την πρώτη κουκίδα αν θες να πάει σε νέο αρχείο excel ο νέος πίνακας, η πάτα το τελευταίο κουκιδάκι και επέλεξε ένα κενό πίνακα στο excel σου. Πάτα OK. Δεξιά θα σου βγει μια στήλη, τίκαρε όλα τα διαθέσιμα στο πρώτο ορθογώνιο. Φαντάζομαι πως πλέον έχεις αυτό που ζητάς. 

Ελπίζω να έγινα σαφής.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο!

Κάνω ότι λες με θρησκευτική ευλάβεια (στα αγγλικά το έχω κι εγώ) αλλά αυτό που βγαίνει είναι λίγο ακατανόητο στο τέλος.

ΟΚ κάπως καταλαβαίνω τώρα τι βλέπω, έχει βάλει κάθε είδος με την ποσότητα ακριβώς από κάτω. 

Το πρόβλημα είναι ότι έχει όλες τις ποσότητες μαζι δλδ, το φορματ είναι:

Μήλα

1

2

Πορτοκάλια

1

1

Αγγούρια

3

Μπορεί να προσθέσει τις ποσότητες και να το εμφανίσει σαν απλό κανονικό worksheet;

Δημοσ.

Νομίζω ότι για να δουλέψει αυτό πρέπει πχ. τα "μήλα" να είναι μήλα παντού, και όχι μηλα, μιλα, mila, μληα κλπ. Αν είναι, εγώ που το δοκιμάζω μου βγαίνει κανονικά

Όταν λες ακαταλαβίστικα; Μια φωτογραφία θα βοηθούσε!

Δες τα βήματα εδώ. Πρόσεξε τους πίνακες που έχω επιλέξει σε κάθε βήμα, και τα επισημασμένα με κόκκινο.
http://i.imgur.com/djFwreA.png

http://i.imgur.com/tQndKAY.png

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι για να δουλέψει αυτό πρέπει πχ. τα "μήλα" να είναι μήλα παντού, και όχι μηλα, μιλα, mila, μληα κλπ. Αν είναι, εγώ που το δοκιμάζω μου βγαίνει κανονικά

Όταν λες ακαταλαβίστικα; Μια φωτογραφία θα βοηθούσε!

Καλά τα λες βγαίνει μήλα αλλά όχι σε μορφή που θα με βοηθούσε.

Ανέβασα ένα παράδειγμα παραπάνω. Και πάλι χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Έκανα edit με φωτογραφίες πιο πάνω. Αν το αρχείο δεν έχει προσωπικά πράγματα μέσα, και είναι μόνο οι δυο πίνακες που αναφέρεις, δε το στέλνεις να το δούμε καλύτερα;

Δημοσ.

Μόλις έπρεπε να φύγω απ το σπίτι οπότε στο στέλνω με την πρώτη ευκαιρία.

Παρατήρησα όμως ότι έχει μερικά λάθη στις ποσότητες δυστυχώς.

Αποστολή από το GT-I9505 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Επειδή δεν με αφήνει να στείλω αρχείο εξελ το ινσομνια αν θες στείλε μου ένα πμ με ένα εμαιλ να στο στείλω. Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ.

Δημοσ.

Και κάπου εδώ το φόρουμ μας δείχνει πόσο χρήσιμο και όμορφο μπορεί να είναι.

Ο φίλος 

selianx

έδωσε λύση σε ένα από τα προβλήματα που είχα στη δουλειά μου και δεν μπορούσα να το λύσω.

Γι αυτό και τον ευχαριστώ θερμά, δημόσια.

Να είσαι καλά!

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα

υπάρχει και μια άλλη λύση!

να κάνεις δεξιά των στηλών σου δύο ακόμα στήλες κρυφές (να μη εκτυπώνονται)

οι οποίες θα έχουν την αρίθμησή σου με την εντολή:

if(A1="μήλα";A2;"") και if(A1="πορτοκάλια";A2;"")

οπότε θα έχεις σε μία στήλη (την Χ για παράδειγμα) όλους τους αριθμούς για μήλα και την Υ για όλα τα πορτοκάλια

στο τέλος απλά αθροίζεις τις στήλες Χ για τα μήλα και την Υ για τα πορτοκάλια

για κάθε νέα κατηγορία μπορέις να προσθέτεις μια ακόμα κρυφή στήλη για να προσθέτει το κάθε "προϊόν"

• Like 2
Δημοσ.

Εάν τα προϊόντα είναι λίγα, μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα με τον εξής τύπο:

(Για λόγους ευκολίας, βάζω ως range από A1-B2000, εάν τα δεδομένα είναι περισσότερα, αλλάζεις το range. Σύμφωνα με το πρώτο post, στην στήλη Α θα βάλεις τα προϊόντα και στην στήλη Β την ποσότητα.)

Για τα μήλα είναι:

=SUMIF(A1:A2000;"Μήλα";B1:B2000)

Για τα πορτοκάλια, είναι:

=SUMIF(A1:A2000;"Πορτοκάλια";B1:B2000)

κλπ.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...