InspectoR95 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και περίπου 5-6 χρόνια ( αν δεν κάνω λάθος ) είμαι συνδρομητής wind. Απεριόριστα σταθερά και adsl 24Mbps ( ούτε 0,4 δεν είναι ). Δυστυχώς, κάθε φορά η μάνα μου ανανέωνε τη σύνδεση χωρίς να με ρωτήσει. Σε 1 μήνα ακριβώς λήγει όμως το συμβόλαιο και δε θελω σε καμία περίπτωση να ανανεώσω με την wind. Η ποιότητα του ιντερνετ ειναι τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Μένω θεσσαλονίκη. Κεντρικά. Ποια εταιρεία θα μου προτείνατε; Υπάρχει δυνατότητα για "παζάρια"; όπως γίνεται δηλαδή με τους παρόχους κινητής περι επιδοτήσεων κλπ; Επίσης, στην οικογενειακή επιχείρηση έχουμε ένα απλό προγραμμα σταθερης ΟΤΕ. Υπάρχει δυνατότητα για παραδειγμα να το χρησιμοποιησω και αυτο σαν "χαρτι" σε ενδεχομενα παζαρια με τον ΟΤΕ για μια καλυτερη τιμη πακετου 3play; Μιας και θα μας ενδιεφερε και τηλεοραση σε μια ικανοποιητικη τιμη καθως τα προγραμματα πλεον της ελληνικης τηλεορασης ολο και χειροτερευουν.. Ευχαριστώ.
makfil Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι χρησιμοποιούν το δίκτυό τους μέχρι το ΑΚ της περιοχής του συνδρομητή και από εκεί φτάνουν στον συνδρομητή με το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και οι εναλλακτικοί θα περάσουν το σήμα τους από το ίδιο χάλκινο δίκτυο. Επομένως, το σήμα που θα φτάσει στον συνδρομητή θα είναι θεωρητικά το ίδιο και, φυσικά, όσο πιο μακρυά από το ΑΚ βρίσκεται ο συνδρομητής όσο πιο πολύ ασθενέστερο είναι το σήμα και μειωμένη η ταχύτητα. Οι διαφορές που μπορεί να παρατηρηθούν μεταξύ διαφορετικών παρόχων στον ίδιο συνδρομητή οφείλονται, κυρίως, στο προφίλ που δίνει στη γραμμή του κάθε πάροχος (πχ 6, 9, 12), που σημαίνει ότι το μικρότερο προφίλ αντιστοιχεί σε ελαφρά μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά με κίνδυνο συχνών αποσυνδέσεων. Ένας άλλος (σημαντικός) παράγοντας στην ποιότητα του σήματος που έχει ένας συνδρομητής είναι η εσωτερική καλωδίωση από το κουτί στην πολυκατοικία ή μονοκατοικία μέχρι το διαμέρισμα αλλά και μέσα σ' αυτό. Πολλές φορές συμβαίνει να υπάρχει κακή εσωτερική καλωδίωση που ρίχνει το σήμα. Πριν λοιπόν αρχίσεις την περιπέτεια αναζήτησης άλλου παρόχου που θεωρητικά θα σου δώσει το ίδιο περίπου σήμα, έλεγξε 1) τις ταχύτητες που έχουν οι γείτονές σου και 2) την εσωτερική σου καλωδίωση. Και αν οι ταχύτητες που πιάνουν και οι άλλοι κοντά σ' εσένα είναι ίδιες περίπου, δηλαδή είσαστε πολύ μακρυά από το ΑΚ, έλεγξε αν έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ στην περιοχή σου και μπορείς να πάρεις vdsl από KV, για σίγουρα υψηλότερες ταχύτητες. 2
zanskou Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης, σε γενικές γραμμές παζάρια στην σταθερή δεν παίζουν καθώς οι τιμές έχουν πιάσει ένα σχετικό πάτο. Το πολύ πολύ να σου κάνουν 1-2 ευρώ επιπολέον έκπτωση για να μη φύγεις. Κατά τα άλλα, ισχύουν όσα σου έγραψε ο φίλος παραπάνω.
InspectoR95 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Η αλήθεια ειναι οτι εχω πολύ συχνά αποσυνδέσεις από την wind. Και το χειρότερο είναι οτι δεν συνδέεται ξανά αυτόματα αλλά θέλει επανεκκίνηση το modem. Και εκτός αυτού ακόμη περισσότερες φορές δεν αναγνωρίζεται το wifi. Όσον αφορά το δίκτυο, έχω ακούσει από άλλους ψαγμένους φίλους της γειτονιάς ότι έχουν πολύ ικανοποιητικές ταχύτητες και ότι λόγω του ότι σε απόσταση λιγότερης του 1 χιλιομέτρου είναι ο ΟΤΕ, το δίκτυο/γραμμές αναβαθμίζονται άμεσα. Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν αυτα και σε τι βαθμο. ότι ακουσα, σας λεω.. για vdsl δεν με κόβω γιατί είναι σχετικά υψηλές οι τιμές. εχω ακούσει και για την hcn που βρίσκεται στη θεσσαλονικη και συγκεκριμενα στην καλαμαρια. νομιζω πως καλύπτει και την περιοχή μου, αλλα τα αρνητικά στην προκειμένη περίπτωση ειναι πολλά. πολλοί "εν δυνάμει" συνδρομητες αγανακτησαν πριν καν αρχισουν καθως μπορει να παρει και μηνες η συνδεση. δεν ειναι ακομα αξιοπιστο το δικτυο. και το σταθερο με την εν λογω εταιρεια ερχεται σε πολυ δευτερη μοιρα. κατι αλλο που ξεχασα να ρωτησω, με την αλλαγη παροχου θα εχω και απωλεια ιντερνετ μεχρι να γινει η καινουρια συνδεση ή θα πραγματοποιηθεί άμεσα χωρίς να υπάρξει καμία διακοπη;
makfil Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Όχι δεν θα έχεις πολύωρη αποσύνδεση. Αλλά αφού λες ότι οι φίλοι σου στην ίδια γειτονιά έχουν καλλίτερες ταχύτητες, γιατί δεν κοιτάς την εσωτερική καλωδίωση;
InspectoR95 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Με την εσωτερική καλωδιώση αναφέρεσαι στο καλώδιο από το κουτί κάτω μέχρι το διαμέρισμα ή απλά τα καλώδια που χρησιμοποιώ εγώ για να συνδέσω σταθερό/μοντεμ; Να σημειώσω ότι και το μοντεμ μπορει να φταιει καθως το εχω απο τοτε που καναμε τη συνδεση και θα το αναβαθμισω με την καινουρια συνδεση! ( οχι αυτο που δινουν οι εταιρειες αλλα με ενα αλλο καλυτερο που θα καλυπτει κιολας ολους τους χωρους )
makfil Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Έγραψα στο #2 για την εσωτερική καλωδίωση και εννοώ όλη την καλωδίωση από το κουτί μέχρι το router και από το router μέχρι το pc αν είναι ενσύρματο. 1
InspectoR95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Την εσωτερική καλωδιωση ( πλην αυτης που βρισκεται εντος του σπιτιου μου ) υπάρχει καποιος ειδικος για να την τσεκαρει; ή υπάρχει τρόπος να το κάνω μόνος; τι να προσεξω;
makfil Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Εάν είσαι σε πολυκατοικία, μπορείς να κατεβάσεις router και laptop στο κουτί (συνήθως στο υπόγειο) και να δοκιμάσεις πάνω στο ζευγάρι σου που έρχεται από τον ΟΤΕ.
Grey29 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ήμουν και εγώ για κάποια χρόνια συνδρομητης της Wind και δεν ήμουν ικανοποιημένος, και στη δικη μου περίπτωση η μάνα μου έφταιγε... Για ιντερνετ και δορυφορική, μπορείς να πας σε Cosmote One ή Forthnet/Nova, που στη δεύτερη περίπτωση έχει και μια καλή προσφορά αυτον τον καιρό που σε κάποιο διαφημιστικό την πέτυχα αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Παντως, τα τεχνικά που σου πρότειναν τα παιδιά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, δυστυχώς ειμαστε ακόμα στην εποχή του χαλκού και ποτε δεν ξέρει κανεις τι πατέντες και μόντες έχει κάνει στις εγκαταστάσεις ο καθε ηλεκτρολογος/ τεχνικός
InspectoR95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Θα το τσεκάρω να δω τι παίζει. Θα ρωτήσω κιολας και για σιγουρια. Ειδα κι εγώ διαφημιση nova. vdsl + απεριοριστα σταθερα + κινητα + ολα τα καναλια nova γυρω στα 60 το μήνα αν δεν κανω λάθος. Αλλά στα 30 που πληρώνουμε τώρα και στα 60 που ειναι το πακετο αυτο η μανα μου θα παθει 3 εγκεφαλικα και 7 καρδιοπαθειες και μονο αν το προτεινω. θα μου πεις βεβαια σου δινει και τηλεοραση. σωστό.. αλλα νομιζω πως πλεον αν ειναι να βαλεις τηλεοραση θα πας σε ΟΤΕ.. ολα αυτοι τα εχουν παρει ( αναφερομαι κατα βαση στα αθλητικα )
Grey29 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Nαι νομίζω αυτη ηταν η προσφορά και μου ειχε κανει εντύπωση γιατι απο οτι ειχα ψαξει για τα καινουρια cosmote one πακετα με tv, ειχα δει οτι η προσφορα της forthnet ηταν φθηνοτερη με πιο πολλές παροχες, (μιλάω πάντα για vdsl + tv)
makfil Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Θα το τσεκάρω να δω τι παίζει. Θα ρωτήσω κιολας και για σιγουρια. Ειδα κι εγώ διαφημιση nova. vdsl + απεριοριστα σταθερα + κινητα + ολα τα καναλια nova γυρω στα 60 το μήνα αν δεν κανω λάθος. Αλλά στα 30 που πληρώνουμε τώρα και στα 60 που ειναι το πακετο αυτο η μανα μου θα παθει 3 εγκεφαλικα και 7 καρδιοπαθειες και μονο αν το προτεινω. θα μου πεις βεβαια σου δινει και τηλεοραση. σωστό.. αλλα νομιζω πως πλεον αν ειναι να βαλεις τηλεοραση θα πας σε ΟΤΕ.. ολα αυτοι τα εχουν παρει ( αναφερομαι κατα βαση στα αθλητικα ) Η προσφορά superplay της Forthnet δεν συγκρίνεται με κανένα πακέτο άλλης συνδρομητικής με όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς δηλαδή τις αυξήσεις στη λήξη της πρώτης προσφοράς, όπως κάνει ο ΟΤΕ.
bill2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Εγω παντως εχω οτε απεριοριστα σταθερα 6 ωρες κινητα 50 ιντερνετ και οτε τβ full pack μεσω ιντερνετ κσι κινητο συνολο 120 ευρβ το μηνα εκανα το cosmote one και νε επιδοτηση συσκευης πηρα το s6 κσι κατιβοαραπαβω εδωσα βεβαια αλλα εχει πιο σταθετο δικτυο πιο καλη τεχνικη υποστηριξη κσι γενικα ειναι πιο καλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα