Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο φορτιστής χωρίς φορτίο στην εξοδο,καταναλώνει ελάχιστα πάνω στην εσωτερική του αντίσταση για να μην καεί.

Γιατί να καεί όμως? Δεν θα έπρεπε αφού δεν γίνεται κύκλωμα να μην υπάρχει ρεύμα?

απο εκει και πέρα, για μπαταρίες που στα 1,5-2 χρόνια θα χρειαστούν αλλαγή έτσι κ αλλιώς μην χαλάτε τον υπνο σας για το πότε θα πρέπει να φορτιστεί η για το πόσες ώρες θα πρέπει να μείνει στον φορτιστή.

Αναλώσιμο θεωρείται η μπαταρία απ τον κατασκευαστή σε κάθε περίπτωση.

αυτό που γίνεται η γινόταν οταν η μπαταρία φτάνει στο 100% ονομάζεται tickle charging για οποιον θελει να το ψάξει περαιτέρω.

Γι αυτό και παραμένει στο 100% συνέχεια.

Eγω παντως εχω διαβασει οτι οι μπαταριες λιθιου το ιδανικο για μεγιστοποιηση της ζωης τους ειναι να μενουν αναμεσα σε 40-80%. Και προσωπικα αυτο κανω μολις πεσει στα 40 το βαζω ενα μισαορο να φορτισει και με βγαζει μερικες ωρες ακομα μεχρι να ξαναπεσει στα 40.

Να το αφηνεις ολο το βραδυ απο οσο ξερω δεν βλαπτει καθως οι φορτιστες σταματουν την παροχη ρευματος μολις γεμισει. Αλλα μετα υπαρχουν δυο προβληματα. Οτι θα πεφτει στο 99 και μετα θα ξανεξικανα φορτιση για να παει στο 100% και θα χανεται κυκλος ζωης

Αν απασχολείς συνεχώς μόνο τις αποθήκες ενέργειας στο διάστημα 40 εως 80 δεν θα φθαρούν κι αυτές πιο γρήγορα απ το φυσιολογικό? Ίσως αυτή η εντύπωση να μένει επειδή σε μια μπαταρία συνήθως φθείρεται οι άνω του 80-90% αποθηκευτικοί χώροι και με αυτή την τακτική τους προστατεύεις.

Αν όμως χρησιμοποιείς αποκλειστικά μόνο αυτό το μέρος της μπαταρίας, και το φθερεις περισσότερο, για να προστατεύσεις ένα άλλο,

και έχεις λιγότερη μπαταρία για χρήση (μόνο 40%) και επειδή έχεις μόνο 40% κάνεις περισσότερες φορτίσεις = τελικά ακόμη περισσότερη φθορά.

και οτι πολλες φορες μπορει ο κινητο να υπερθερμενεται και να μενει ολη νυχτα στο ρευμα και το πρωι να ψηνεις ααυγα πανω και αυτο βλαπτει την μπαταρια.

Αυτό σημαίνει πως μέσα στην νύχτα τρέχει στο full ο cpu σου άρα κάτι άλλο δεν πάει καλά.

Δημοσ.
Αν απασχολείς συνεχώς μόνο τις αποθήκες ενέργειας στο διάστημα 40 εως 80 δεν θα φθαρούν κι αυτές πιο γρήγορα απ το φυσιολογικό? Ίσως αυτή η εντύπωση να μένει επειδή σε μια μπαταρία συνήθως φθείρεται οι άνω του 80-90% αποθηκευτικοί χώροι και με αυτή την τακτική τους προστατεύεις.

Αν όμως χρησιμοποιείς αποκλειστικά μόνο αυτό το μέρος της μπαταρίας, και το φθερεις περισσότερο, για να προστατεύσεις ένα άλλο,

και έχεις λιγότερη μπαταρία για χρήση (μόνο 40%) και επειδή έχεις μόνο 40% κάνεις περισσότερες φορτίσεις = τελικά ακόμη περισσότερη φθορά.

Iσως εχεις δικιο σε αυτο.... :/

Παντως εδω http://batteryuniversity.com/learn/article/do_and_dont_battery_tableλεει οτι οι λιθιου δεν κανουν trickle charging.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ έχω στην πρίζα έναν χρονοδιακόπτι στον οποίο εχω υπολογίσει με τον καιρό πόσο χρειάζεται για να φορτίσει πλήρως η συσκευή και βάζω και λίγο παραπάνω και έτσι όταν περάσει αυτή η ορισμένη ώρα τότε σταματάει να περνάει ρεύμα από το χρονοδιακόπτη και κατά συνέπεια σταματάει να φορτίζει το κινητό..  :-D

ωραίο κόλπο φίλος, απορώ πως δεν το σκέφτηκα τόσο καιρό!

Δημοσ.

Και εγώ αυτό κάνω. Αλλά αφού σταματήσει η παροχή ρεύματος πέφτει η στάθμη και το πρωί το G4 μου είναι στο 90%. Άρα δεν είναι η καλύτερη λύση αν θες το κινητό να σου βγάλει το υψηλότερο που μπορεί.

• Like 1
Δημοσ.

επίσης για οποιον αγχώνεται περι των βραδυνών φορτίσεων,ας κουβαλάει μαζί του ενα Powerbank να τελειώνει το θέμα. :-D

μπαταρία ειναι,είτε χάσετε τον υπνο σας για να την προστατέψετε είτε οχι,παλι θα χαλάσει,ανεξαρτήτως.

Ευχαριστηθείτε το τηλέφωνο που έχετε και σε 2χρονια αγοράζετε νεα μπαταρία η νεα συσκευή.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ αυτό κάνω. Αλλά αφού σταματήσει η παροχή ρεύματος πέφτει η στάθμη και το πρωί το G4 μου είναι στο 90%. Άρα δεν είναι η καλύτερη λύση αν θες το κινητό να σου βγάλει το υψηλότερο που μπορεί.

μπορείς να το ρυθμίσεις να ξεκινά η φόρτιση 3 ώρες πριν το βγάλεις από την πρίζα

Δημοσ.

Πέφτετε για ύπνο και βάζετε το κινητό στην φόρτιση.. Το κινητό ας πούμε ότι θα έχει φορτίσει πλήρως σε 1-2 ώρες..Θα ξυπνήσετε 6-7 ώρες μετά..Σε αυτό το διάστημα πόσες φορές θα πάει από το 100% στο 99%, έτσι ώστε να ξεκινήσει ξανά να φορτίζει;Εγω λέω καμμία, άντε μία αν δεν είναι σε καλή κατάσταση η μπαταρία..Τζάμπα συζήτηση μάλλον γίνεται..

Δημοσ.

αναλογα και κινητο εμενα στ huawei g7 καινουριο με το που το εβγαζες απο τον φορτιστη σε 30 δευτερα επεφτε η μπαταρια χωρις να κανεις τιποτα στα 99% μετα βεβεα κρατουσε ενω στο htc mini 2 δεν πεφτη με τιποτα στην αναμονη για να παει απο 100% σε 99% μπορει να περασουν και 10 ωρες ισως και παραπανω

Δημοσ.

Πέφτετε για ύπνο και βάζετε το κινητό στην φόρτιση.. Το κινητό ας πούμε ότι θα έχει φορτίσει πλήρως σε 1-2 ώρες..Θα ξυπνήσετε 6-7 ώρες μετά..Σε αυτό το διάστημα πόσες φορές θα πάει από το 100% στο 99%, έτσι ώστε να ξεκινήσει ξανά να φορτίζει;Εγω λέω καμμία, άντε μία αν δεν είναι σε καλή κατάσταση η μπαταρία..Τζάμπα συζήτηση μάλλον γίνεται..

Δηλαδή σε 5-6 ώρες θα καταναλωθεί μόνο 1%?

Εγώ σου λέω πως θα καταναλώνεται 3%/h άρα ανα 20λεπτο θα πέφτει στο 99% άρα 3 φορές την ώρα άρα 18 φορές σε 6 ώρες.

Και να φορές να γίνει μόνο δεν το λες λίγο.

Δημοσ.

Ειναι σαν να εχεις αυτοκινητο και να λες οτι με καθε μετακινηση σου με αυτο φθειρεις τα λαστιχα του αυτοκινητου, οποτε το εχεις μονιμα κλειστο στο γκαραζ. Χαρειτε τις ζωες σας και τα κινητα σας (και οτι αλλο εχετε).

Οσα Lenovo εχουν περασει απο τα χερια μου εχουν ρυθμιση για να κλεινουν το βραδυ και να ανοιγουν το πρωι, το εχω συνηθως 12:00 με 07:00 κλειστο, αυτοματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι σαν να εχεις αυτοκινητο και να λες οτι με καθε μετακινηση σου με αυτο φθειρεις τα λαστιχα του αυτοκινητου, οποτε το εχεις μονιμα κλειστο στο γκαραζ. Χαρειτε τις ζωες σας και τα κινητα σας (και οτι αλλο εχετε).

Βασικα οχι, ειναι σα να λες θα φθερνω τα λαστιχα του αυτοκινητου χωρις να μετακινουμαι. Συμφωνω οτι τα κινητα ειναι για να μας εξυπηρετουν κι οχι το αντιθετο, αλλα το να το βαζεις για φορτισμα το βραδυ και να φθειρεις τη μπαταρια του χωρις λογο (εφοσον μπορεις να το φορτισεις το πρωι ή καποια αλλη ωρα φυσικα) ειναι ανουσιο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...