Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μπαταρία μου τώρα είναι στο 30%

Αν το βάλω να φορτίζει και κοιμηθώ θα φορτίσει σε 1 ώρα και μετά θα παραμένει συνδεδεμένο όντας full φορτισμένο για όλο το υπόλοιπο βράδυ.

Προκαλεί φθορά αυτό στην μπαταρία;

Δημοσ.

Η μπαταρία μου τώρα είναι στο 30%

Αν το βάλω να φορτίζει και κοιμηθώ θα φορτίσει σε 1 ώρα και μετά θα παραμένει συνδεδεμένο όντας full φορτισμένο για όλο το υπόλοιπο βράδυ.

Προκαλεί φθορά αυτό στην μπαταρία;

κανονικά δεν κάνει να είναι συνεχώς στην πρίζα αλλά οι περισσότεροι το κάνουμε αυτό και εγώ αυτό κάνω υπάρχει και άλλη άποψη βεβαία που λέει όταν οι μπαταρίες (λιθιου) φτάσουν στην φόρτιση διακοπούν την παροχή ρεύματος 

Δημοσ.

κανονικα δεν κανει να ειναι συνεχως στην πριζα αλλα τωρα τι θα κανεισ η περισσοτεροι το κανουμε αυτο καιxalame tis mpatariew 

Δεν υπάρχει καμιά εφαρμογή που να σταματά την φόρτιση και να την ξαναξεκινά μόνο αν η μπαταρία ξαναπέσει κάτω από ένα ποσοστό που θα ορίζει ο χρήστης?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμιά εφαρμογή που να σταματά την φόρτιση και να την ξαναξεκινά μόνο αν η μπαταρία ξαναπέσει κάτω από ένα ποσοστό που θα ορίζει ο χρήστης?

Οχι δν νμζω να υπαρχει κατι τετοιο!

Πολυ καλη ιδεα ομως να γινει!

Και ναι φθηρει την μπαταρια!(σταματαει στο 100% αλλα οταν πεσει λιγο ξαναφορτιζει και χανεται καπως ενας κυκλος ζωης τις μπαταριας αλλα δν ειναι ετσι ακριβως!) Γινεται ζημια αλλα τι να κανουμε?!

Εχω κανει το τρελο να βαζω ξυπνητηρι να το βγαζω απο την μπριζα αλλα ποιος το μαμαει ..

Αυτα θα υπηρετουνε εμας οχι εμεις αυτα βγαλτου τα ματια οξο και μν σε νοιαζει τιποτα!

• Like 3
Δημοσ.

όχι άλλα μπορείς να πάρεις μια πρίζα με χρονοδιακόπτη να την ρυθμίζεις και άστο δες εδώ 

Δημοσ.

πολλοί γνήσιοι φορτιστές έχουν την δυνατότητα να σταματούν την φόρτιση μόλις φτάνει στο 100% πχ στο Νοκια 930 υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς και στα Iphone 5 και μετά

Δημοσ.

πολλοί γνήσιοι φορτιστές έχουν την δυνατότητα να σταματούν την φόρτιση μόλις φτάνει στο 100% πχ στο Νοκια 930 υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς και στα Iphone 5 και μετά

εγώ έχω στην πρίζα έναν χρονοδιακόπτι στον οποίο εχω υπολογίσει με τον καιρό πόσο χρειάζεται για να φορτίσει πλήρως η συσκευή και βάζω και λίγο παραπάνω και έτσι όταν περάσει αυτή η ορισμένη ώρα τότε σταματάει να περνάει ρεύμα από το χρονοδιακόπτη και κατά συνέπεια σταματάει να φορτίζει το κινητό..  :-D

Δημοσ.

Οι μπαταρια και τα τροφοδοτικα ειναι χαζα εξαρτηματα, τροφοδοτικα λεμε αυτα τα κουτακια που συνδευουμε στα 220V στην πριζα και πανω συνδεουμε το καλωδιο usb σε micro usb.
Το κινητο/φορητο/ταμπλετα μας ομως ειναι εξυπνα εξαρτηματα, Ο πραγματικος φορτιστης βρισκεται μεσα στην συσκευη μας και φυσικα ξερει την κατασταση της μπαταριας και αποφασιζει ποτε θα σταματησει την φορτιση. Καποιες συσκευες εχουν ρυθμιση να ξεκιναει η φορτιση μονο οταν η μπαταρια πεσει κατω απο ενα ποσοστο για να μην κανει 100% και να σταματαει και μετα απο μια ωρα που θα πεσει στο 99% να ξαναφορτιζει.
Πρακτικα δεν θα δειτε καμια διαφορα ειτε το αφηνετε στην πριζα ολο το βραδυ ειτε βαλετε χρονοδιακοπτη για να κοβει την παροχη.
Υποτιθεται οτι οι συσκευες ειναι για να μας υπηρετουν οχι να τις υπηρετουμε εμεις.

Αυτη η σαχλαμαρα που λεγανε παλιοτερα στο Γερμανο οτι η πρωτη φορτιση θελει 12 ωρες ηταν απλα μια μπαρουφα, σε μια αντε δυο ωρες το κινητο εφτανε στο 100% και σταματαγε μονο του.

Δημοσ.

Ναι, αλλά όταν πέσει στο 99% θα ξαναρχίσει η φόρτιση.
Δημοσ.

Οι μπαταρια και τα τροφοδοτικα ειναι χαζα εξαρτηματα, τροφοδοτικα λεμε αυτα τα κουτακια που συνδευουμε στα 220V στην πριζα και πανω συνδεουμε το καλωδιο usb σε micro usb.

Το κινητο/φορητο/ταμπλετα μας ομως ειναι εξυπνα εξαρτηματα,

Ο πραγματικος φορτιστης βρισκεται μεσα στην συσκευη μας και φυσικα ξερει την κατασταση της μπαταριας και αποφασιζει ποτε θα σταματησει την φορτιση. Καποιες συσκευες εχουν ρυθμιση να ξεκιναει η φορτιση μονο οταν η μπαταρια πεσει κατω απο ενα ποσοστο για να μην κανει 100% και να σταματαει και μετα απο μια ωρα που θα πεσει στο 99% να ξαναφορτιζει.

Πρακτικα δεν θα δειτε καμια διαφορα ειτε το αφηνετε στην πριζα ολο το βραδυ ειτε βαλετε χρονοδιακοπτη για να κοβει την παροχη.

Υποτιθεται οτι οι συσκευες ειναι για να μας υπηρετουν οχι να τις υπηρετουμε εμεις.

Εγώ όποτε ξυπνάω το βλέπω πάντα κολημένο στο 100% άρα όλο το βράδυ κινείται μεταξύ 99,9% και 100%

Θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ρύθμιση, π.χ. να του λες μόνο όταν ξαναπέσεις κάτω από το 90% ξαναξεκίνα να φορτίζεσαι.

Βέβαια αυτό θα είχε το μειονέκτημα πως μπορεί να ξυπνούσες και να ήταν στο 90% αντί για 100% και να έχανες έτσι 10% από την ενέργεια΄που θα έχεις μέσα στην μέρα.

Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να του πεις, θέλω να έχω πλήρη φόρτιση σε 8 ώρες κι αυτό θα κανόνιζε στο 8ωρο να είναι στο 100% και όχι στο 90%.

Βέβαια δεν ξέρω πόσο νόημα έχουν όλα αυτα καθώς δεν ξέρω τα επίπεδα φθοράς αν το φορτίζεις κατά τον ύπνο καθημερινά.

Αν τα επίπεδα φθοράς είναι ανεπαίσθητα τότε δεν αξίζει προφανώς.

Και μιας και τa εξελιγμένα λειτουργικά δεν ασχολούνται καν με το ζήτμα υποθέτω πως δεν είναι άξια λόγου η φθορά.

Εκτός κι αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω οπότε ας μας πει.

Αν αφηνουμε τον φορτιστη στην πριζα καταναλωνει ρευμα (με ή χωρις το κινητο)?

Απ όσο έχω ακούσει ναι.

Δεν ξέρω όμως και τον λόγο οπότε αν τον γνωρίζει ας μας πει κάποιος.

Δημοσ.

Ο φορτιστής χωρίς φορτίο στην εξοδο,καταναλώνει ελάχιστα πάνω στην εσωτερική του αντίσταση για να μην καεί.

απο εκει και πέρα, για μπαταρίες που στα 1,5-2 χρόνια θα χρειαστούν αλλαγή έτσι κ αλλιώς μην χαλάτε τον υπνο σας για το πότε θα πρέπει να φορτιστεί η για το πόσες ώρες θα πρέπει να μείνει στον φορτιστή.

Αναλώσιμο θεωρείται η μπαταρία απ τον κατασκευαστή σε κάθε περίπτωση.

αυτό που γίνεται η γινόταν οταν η μπαταρία φτάνει στο 100% ονομάζεται tickle charging για οποιον θελει να το ψάξει περαιτέρω.

Γι αυτό και παραμένει στο 100% συνέχεια.

Δημοσ.

Eγω παντως εχω διαβασει οτι οι μπαταριες λιθιου το ιδανικο για μεγιστοποιηση της ζωης τους ειναι να μενουν αναμεσα σε 40-80%. Και προσωπικα αυτο κανω μολις πεσει στα 40 το βαζω ενα μισαορο να φορτισει και με βγαζει μερικες ωρες ακομα μεχρι να ξαναπεσει στα 40.

Να το αφηνεις ολο το βραδυ απο οσο ξερω δεν βλαπτει καθως οι φορτιστες σταματουν την παροχη ρευματος μολις γεμισει. Αλλα μετα υπαρχουν δυο προβληματα. Οτι θα πεφτει στο 99 και μετα θα ξανεξικανα φορτιση για να παει στο 100% και θα χανεται κυκλος ζωης και οτι πολλες φορες μπορει ο κινητο να υπερθερμενεται και να μενει ολη νυχτα στο ρευμα και το πρωι να ψηνεις ααυγα πανω και αυτο βλαπτει την μπαταρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...