Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Μενω σε φοιτητικη εστια στον 6ο οροφο και το ρουτερ βρισκεται στο ισογειο του κτιριου.

Υπαρχει καποια λυση στο να "τραβαω" ιντερνετ απο το ρουτερ?

Καποιο wifi usb adapter ή repeater θα κανει δουλεια?

Επισης να πω πως το δωματιο δεν εχει θυρα RJ45.

Edit: Ακυρο για το repeater μιας και χρειαζεται να το συνδεσεις με ethernet αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

Έχεις πρόσβαση στο router; Μπορείς να συνδέσεις καλώδιο ethernet πάνω του;

Αν ναι, θα μπορούσες να δοκιμάσεις powerline, αλλά με 6 ορόφους, χλωμό το κόβω.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να "κρεμάσεις" ένα router το οποίο θα λειτουργεί σε client mode και θα τροφοδοτείται με PoE

Αν υπάρχει φωταγωγός τα πράγματα είναι ευκολότερα μια και δε θα είναι εκτεθειμένο.

Αυτό είναι αρκετά μικρό και υποστηρίζει client mode

Θα πρέπει όμως να πάρεις κι ένα PoE injector σε micro USB

Δημοσ.

Προσβαση οχι φιλε μου δεν εχω...επισης δεν υπαρχει ουτε φωταγωγος...

Μηπως ξερεις καμια εταιρια που να δινει ιντερνετ μεσω κεραιας ?

Μιας και οπως βλεπω δεν μπορω να κανω κατι αλλο.

Δημοσ.

Εχω γνωστο που πιανει με USB WIFI αλλα ειναι στον 1ο οροφο..Οι αλλοι ειναι με Vodafone/Cosmote usb sticks αλλα εμενα δεν μου κανει ...δεν θελω να χρυσοπληρωσω τα GB τους.

Το σκεφτομαι για δορυφορικο ιντερνετ ...αλλα φοβαμαι παλι μην εχω μικρες ταχυτητες (1/2mbps)..

Δημοσ.

Τέλεια. Το παράθυρο/μπαλκόνι του γνωστού είναι "κάτω" από το δικό σου;

Εννοώ, είναι στην ίδια ευθεία με το δικό σου; Η' τουλάχιστον κοντά

Δημοσ.

Οχι δυστηχως ...εγω ειμαι απο την αλλη μερια..ο τυχερος ειναι ακριβως πανω απο το ρουτερ.

Επισης μια λυση πιστευω ειναι να "δανειστω" ιντερνετ απο καποια οικοδομη απεναντι που ειναι και πολλες.

Μολις ειδα και τις τιμες για το δορυφορικο καλυτερα να το ξεχασω απο τωρα.

Δημοσ.

OMG!!! Έχεις πρόσβαση στην ταράτσα; Αν ναι μπορείς να πας ένα καλώδιο ethernet από το δωμάτιο σου στην ταράτσα, να περάσει στην άλλη μεριά και από εκεί κάτω στον 1ο όροφο

Εκεί θα μπει ένα repeater, το κόστος του οποίου θα αναλάβεις εσύ φυσικά. To πλεονέκτημα για το φίλο σου είναι ότι θα έχει κανονικό wifi στο δωμάτιο του.

Εσύ θα παίρνεις internet με καλώδιο από το repeater. H δουλειά μπορεί καλύτερα να γίνει και με router που υποστηρίζει client mode.

Επιπλέον θα μπορείτε να ανταλλάσετε αρχεία με ταχύτητα 100Μbit/s

Δημοσ.

Χμμ...θα δω αυριο αν εχω προσβαση στην ταρατσα...αν εχω δηλαδη προσβαση θα χρειαστω πανω απο 30-40 μετρα καλωδιο και ενα repeater?

Επισης θα δανειστω και το usb wifi adapter ισως πειασω απο καποια οικοδομη χΔ

Δημοσ.

Ναι, γενικά τα καλώδια ethernet είναι πολύ φθηνά. Βέβαια παίζει ρόλο και η ποιότητα αλλά δε σε απασχολεί και πολύ. Ένα απλό internet θες να περάσεις

Ενδεικτικά βλέπω ότι η κουλούρα των 100μ ξεκινάει απ' ότι βλέπω από τα ~15€ και 50μ έτοιμο καλώδιο παίρνεις με ~12€

Για να πω την αλήθεια ίσως θα έπρεπε να επιλέξεις καλώδιο εξωτερικού χώρου το οποίο είναι μονωμένο..

Θα δείξει. Δες πρώτα αν μπορείς να βγεις στην ταράτσα και μιλάμε ξανά

Επίσης αν όλα τα διαμερίσματα είναι στο ίδιο ρολόι, υπάρχει και μια αμυδρή πιθανότητα να παίξει δίκτυο powerline από το δωμάτιο σου στο δωμάτιο του γνωστού σου.

• Like 1
Δημοσ.

Την τυχη μου μεσα -_- υπαρχει μια πορτα που βγενει στην ταρατσα αλλα ειναι κλειδωμενη..ρωτησα επισης φιλους που ειναι εδω χρονια και μου ειπαν πως απαγορευεται η προσβαση στην ταρατσα..για αυτο βαζουν και τς κεραιες στο μπαλκονι(για την τηλεοραση).

Με βλεπω να καθομαι χωρις ιντερνετ 4 χρονια και..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία λύση με πιθανότητα λιγότερο από 1% είναι powerline.

Μετά όπως λες, cpe στο μπαλκόνι. Όλο και κάποιο δίκτυο θα πιάσεις.

Ειδικά αν έχεις οτε fon η δουλειά θα γίνει πολύ εύκολα

Επεξ/σία από solution1
  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπον πριν μια ωρα δοκιμασα με το usb wifi adapter του φιλου μου και μου εμφανισε πολλα δικτυα . Ειπα να δοκιμασω να "σπασω" καποιο απο αυτα και καταφερα να σπασω ενα CYTA .Επισης υπαρχει και το οτε φον αλλα δεν ξερω αν αξιζει.

Αν μπορεις προτεινε μου ενα καλο usb wifi adapter εως 20-25ε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...