Προς το περιεχόμενο

Το τροφοδοτικό του PC μας.

jimzak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, tanasen01 είπε

Αυτό ακόμα πρέπει να είναι εντός εγγύησης. Το κρατάς. Άδικα ψάχνεις για καινούριο τροφοδοτικό, είσαι καλυμμένος.

Οκ τοτε.Σε ευχαριστώ πολύ και όσους άλλους απάντησαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, dalain είπε

Τα Watt επαρκούν. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι κακό. Είναι καλό οριακά για τέτοιες κάρτες. Πλέον θέλει λίγο προσοχή γιατί οι κάρτες χρειάζονται 2 καλώδια. Αφού δεν θα κάνεις oc θα το κρατούσα 1-2 χρόνια ακόμα και μετά θα το άλλαζα.'

Αν έχεις σκοπό να το αλλάξεις εν τέλει πάνε πάλι σε Fractal.

https://www.skroutz.gr/s/20738685/Fractal-Design-Ion-560W-Platinum.html

ή το μεγαλύτερο.

Αυτό που θέλει προσοχή στα τροφοδοτικά (που οι περισσότεροι δεν το προσέχουν) είναι η κατανομή των sata συνδέσεων. Κάποια έχουν τα περισσότερα sata σε 1 καλώδιο με αποτέλεσμα να μην βολεύει και να πάνε χαμένα. Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με το κουτί, το πόσες συσκευές(δίσκους, DVD, RGB controller κλπ) χρησιμοποιείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Τα Watt επαρκούν. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι κακό. Είναι καλό οριακά για τέτοιες κάρτες. Πλέον θέλει λίγο προσοχή γιατί οι κάρτες χρειάζονται 2 καλώδια. Αφού δεν θα κάνεις oc θα το κρατούσα 1-2 χρόνια ακόμα και μετά θα το άλλαζα.'

Αν έχεις σκοπό να το αλλάξεις εν τέλει πάνε πάλι σε Fractal.

https://www.skroutz.gr/s/20738685/Fractal-Design-Ion-560W-Platinum.html

ή το μεγαλύτερο.

Αυτό που θέλει προσοχή στα τροφοδοτικά (που οι περισσότεροι δεν το προσέχουν) είναι η κατανομή των sata συνδέσεων. Κάποια έχουν τα περισσότερα sata σε 1 καλώδιο με αποτέλεσμα να μην βολεύει και να πάνε χαμένα. Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με το κουτί, το πόσες συσκευές(δίσκους, DVD, RGB controller κλπ) χρησιμοποιείς.

Αυτο που έχω έχει μια pci e εξοδο 8πινη,και εχει ενα καλωδιο που στην ακρη χωρίζεται σε δυο 6+2 πινς.Τωρα εχω μία rx 570 που βεβαια δεν εχει καμια σχεση σε αυτη που θελω να πάρω σε καταναλωση.

Το σύστημα τωρα εχει εναν 2600 σε μια b450 με εναν nvme,1 ssd, 1hdd ,1,5 μετρο λεντοταινια και μια 240 .Ανεμιστηρια αλλα δεν υπάρχουν καθόλου

Δεν θέλω να το αλλαξω αφου δεν θα εχει προβλήματα.

IMG_20191201_175837.jpg

Επεξ/σία από dalain

Καλησπερα,

Ειμαι σε αναζητηση τροφοδοτκου μεχρι 80 ευρω μπορω να διαθεσω 

με λιγο ψαξιμο βρηκα αυτο εδω https://www.e-shop.gr/psu-cougar-gx-f-aurum-650-80plus-gold-650w-p-PER.644872

δε βρηκα καποιο review στο ιντερνετ αλλα φαινεται τιμιο,

αν εχετε και καμια αλλη προταση ευχαριστως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, dalain είπε

Αυτο που έχω έχει μια pci e εξοδο 8πινη,και εχει ενα καλωδιο που στην ακρη χωρίζεται σε δυο 6+2 πινς.Τωρα εχω μία rx 570 που βεβαια δεν εχει καμια σχεση σε αυτη που θελω να πάρω σε καταναλωση.

Το σύστημα τωρα εχει εναν 2600 σε μια b450 με εναν nvme,1 ssd, 1hdd ,1,5 μετρο λεντοταινια και μια 240 .Ανεμιστηρια αλλα δεν υπάρχουν καθόλου

Δεν θέλω να το αλλαξω αφου δεν θα εχει προβλήματα.

IMG_20191201_175837.jpg

Το καλώδιο που μπαίνει στην άσπρη υποδοχή τι βγάζει? Ένα 8πινο(6+2) ή ένα δύο 8πινα ή ένα 8πινο και ένα 6πινο?

Edit: 2 8πινα βγάζει οπότε καλά είσαι.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1

7 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Το καλώδιο που μπαίνει στην άσπρη υποδοχή τι βγάζει? Ένα 8πινο(6+2) ή ένα δύο 8πινα ή ένα 8πινο και ένα 6πινο?

Βγάζει ενα 8πινο που καταλήγει σε 2Χ6+2 πινε

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

είμαι πολύ καιρό εκτός του αθλήματος, οπότε να με συγχωρείται για τις αρχάριες ερωτήσεις μου.

Έχουμε στο σπίτι ένα desktop Asus g11cb, το οποίο λειτουργεί περίφημα. Έχω ελέγχει και τις θερμοκρασίες και είναι όλα οκ.

Το θέμα είναι ότι ακούω έναν θόρυβο, ο οποίος από όσο κατάλαβα προέρχεται από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Πιο πολύ ενοχλητικός είναι παρά ανησυχητικός (αλλά δεν είναι και πολύ σχετικός).

Ο θόρυβος αυτός μπορεί να κρατήσει για κανένα 10-15λεπτο (μπορεί και παραπάνω) αλλά μετά σταματάει. (υπόψη, δεν παίζω παιχνίδια, και ούτε έχω καταλάβει κάποια σχέση μεταξύ ήχου και πόσο επιβαρύνω το μηχάνημα).

Είδα κάποια βίντεο για το καθάρισμα του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού, αλλά θα προτιμούσα να πάρω ένα καινούριο.

Τώρα φοράει αυτό:

https://photos.app.goo.gl/mvmXYvvU7bhWD6aXA

Έχετε να μου προτείνετε κάτι αξίολογο; Έχοντας υπόψη ότι δεν ασχολούμαι εδώ και χρόνια με hardware, πόσο δύσκολη είναι η αντικατάσταση τροφοδοτικού; Πρέπει να ψάξω και για καλώδια ή θα είναι όλα πάνω στο νέο τροφοδοτικό;

Ευχαριστώ!

Στις 1/12/2019 στις 6:31 ΜΜ, BlueBlood7 είπε

Απλα για ενημέρωση.... Μπήκε πάνω μια rx 5700xt (reference) και δεν εχω κανενα προβλημα με το τροφοδοτικό!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, callahan είπε

είμαι πολύ καιρό εκτός του αθλήματος, οπότε να με συγχωρείται για τις αρχάριες ερωτήσεις μου.

Έχουμε στο σπίτι ένα desktop Asus g11cb, το οποίο λειτουργεί περίφημα. Έχω ελέγχει και τις θερμοκρασίες και είναι όλα οκ.

Το θέμα είναι ότι ακούω έναν θόρυβο, ο οποίος από όσο κατάλαβα προέρχεται από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Πιο πολύ ενοχλητικός είναι παρά ανησυχητικός (αλλά δεν είναι και πολύ σχετικός).

Ο θόρυβος αυτός μπορεί να κρατήσει για κανένα 10-15λεπτο (μπορεί και παραπάνω) αλλά μετά σταματάει. (υπόψη, δεν παίζω παιχνίδια, και ούτε έχω καταλάβει κάποια σχέση μεταξύ ήχου και πόσο επιβαρύνω το μηχάνημα).

Είδα κάποια βίντεο για το καθάρισμα του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού, αλλά θα προτιμούσα να πάρω ένα καινούριο.

Τώρα φοράει αυτό:

https://photos.app.goo.gl/mvmXYvvU7bhWD6aXA

Έχετε να μου προτείνετε κάτι αξίολογο; Έχοντας υπόψη ότι δεν ασχολούμαι εδώ και χρόνια με hardware, πόσο δύσκολη είναι η αντικατάσταση τροφοδοτικού; Πρέπει να ψάξω και για καλώδια ή θα είναι όλα πάνω στο νέο τροφοδοτικό;

Ευχαριστώ!

Seasonic Focus Plus 550 Platinum

Επεξ/σία από nick0lis

υποθέτω οτι φοράει atx psu (τσέκαρε το πρώτα καλύτερα)

Μετά πες μας αν έχεις gpu και τι cpu έχεις, budget και αν το θες να το κρατήσεις για μελλοντικές αναβαθμίσεις

• Like 1

3 ώρες πριν, nick0lis είπε

Seasonic Focus Plus 550 Platinum

Τώρα φοράει τροφοδοτικό 300αρι του κιλού και του λες για platinum 550. Κάτσε λίγο.

Hold ya horses. Κάνει την δουλειά του και με 30-35 ευρώ.

19 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Τώρα φοράει τροφοδοτικό 300αρι του κιλού και του λες για platinum 550. Κάτσε λίγο.

Hold ya horses. Κάνει την δουλειά του και με 30-35 ευρώ.

Αγχώθηκα μην πέσει στον ιστό γνωστής αλυσίδας fastfood PC και του δώσουν πάλι φριτέζα.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια rx580 8gb, αλλά το pc μου έχει 400αρι τροφοδοτικό οπότε θα χρειαστώ καινούργιο.

To hardware είναι  i7-3770, 24gb RAM, 2 sata ssd, 1 sata hdd 7200rmp και 2 ανεμιστηράκια 120αρια. Με ένα 550άρι θα είμαι καλά πιστεύω. Έχετε κάποιο να προτείνετε μέχρι 70-80€;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...