Προς το περιεχόμενο

Το τροφοδοτικό του PC μας.

jimzak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγώ. Αυτά τα έχω διαβάσει και πάλι αλλά πιστεύω ότι κάποια συγκεκριμένα batch έχουν το πρόβλημα. Το PSU μου δεν έχει κάνει κιχ τόσο καιρό τώρα... Και έχω 1080ti, PSU Απρίλιο 2018 , έχει στρεσαριστεί ουκ ολίγες φορές... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν έχεις προβλήματα με το δίκτυο καλύτερα να πάρεις ups

Υποθέτω οτι τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τα 550w, αφού το πρόβλημα δημιουργείται στο όριο του psu. Δύσκολα να φτάσει στο όριο του το 650w με την 1080ti

• Like 1

15 ώρες πριν, grmaster2 είπε

Αν έχεις προβλήματα με το δίκτυο καλύτερα να πάρεις ups

Υποθέτω οτι τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τα 550w, αφού το πρόβλημα δημιουργείται στο όριο του psu. Δύσκολα να φτάσει στο όριο του το 650w με την 1080ti

Συμφωνώ γενικά αλλά οι 1080ti δεν είναι power hogs; Μπορεί και 300-350 μια με βαρύ oc και 200 ένας 6πυρηνος-8πυρηνος επεξεργαστης (δεν βλέπω υπογραφή από το κινητο).

Βρε παλικαρια βυσμα 4+4 pin eps cpu που μπορω να βρω;

Εχει χαλασει σε ενα τροφοδοτικο και θελω να το αλλαξω ειναι σαν αυτο της φωτογραφιας.

spacer.png

7 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Βρε παλικαρια βυσμα 4+4 pin eps cpu που μπορω να βρω;

Εχει χαλασει σε ενα τροφοδοτικο και θελω να το αλλαξω ειναι σαν αυτο της φωτογραφιας.

spacer.png

Μία λύση είναι να κόψεις το βύσμα από ένα χαλασμένο και να ενώσεις τα καλώδια με κλέμα ή κολλητήρι και να τα μονώσεις. (θέλει προσοχή όμως να γίνουν σωστά οι ενώσεις)

• Like 1

4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Θέλω να κάνω σωστή δουλειά είναι καλό τροφοδοτικό Corsair 800w

Με κολλητηρι θα γίνει σωστή δουλειά.

Δυστυχως δεν έχω 8πινο να σου δώσω, μόνο 4πινα χαλασμένα...

23 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Με κολλητηρι θα γίνει σωστή δουλειά.

Δυστυχως δεν έχω 8πινο να σου δώσω, μόνο 4πινα χαλασμένα...

Βρήκα από έξω να αγοράσω απλά έλεγα μπας και υπάρχει εδώ Ελλάδα.

• Like 1

καλημέρα, έχω κρατήσει από παλιότερες συνθέσεις το παλιό τροφοδοτικό μου: 

https://www.skroutz.gr/s/10446453/Silverstone-Strider-Platinum-1000W.html?keyphrase=silverstone+1000

Με το οποίο ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Τελευταία ζεματάει, ανεβάζει θερμοκρασίες ακόμα και σε μέτριο gaming, που νομίζω δεν είναι φυσιολογικές. Δεν έχω θερμόμετρο να βάλω. Με το άγγιγμα το καταλαβαίνω όπου πραγματικά καίει. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά, δεν μου το έχει κάνει στο παρελθόν αυτό, δεδομένου ότι το σύστημα τώρα έχει λιγότερες απαιτήσεις (μια κάρτα 2060 αντί για crossfire που έτρεχα παλιά και cpu πιο αποδοτική, λιγότερα TDP watt). Να ανησυχώ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@hyperlost Έκανες καμία αλλαγή μέσα στο κουτί; Παίζει δηλαδή να μην έχει χώρο να "ανασάνει" το τροφοδοτικό; Αν όχι τότε ναι λογικά κάτι συμβαίνει. Εγώ που έχω την ίδια κάρτα και 650W τροφοδοτικό ούτε το καλοκαίρι με 32 εσωτερική δεν ζεσταινόταν ούτε σε gaming ούτε σε benchmark την gpu να δουλεύει στο τέρμα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

5 λεπτά πριν, hyperlost είπε

καλημέρα, έχω κρατήσει από παλιότερες συνθέσεις το παλιό τροφοδοτικό μου: 

https://www.skroutz.gr/s/10446453/Silverstone-Strider-Platinum-1000W.html?keyphrase=silverstone+1000

Με το οποίο ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Τελευταία ζεματάει, ανεβάζει θερμοκρασίες ακόμα και σε μέτριο gaming, που νομίζω δεν είναι φυσιολογικές. Δεν έχω θερμόμετρο να βάλω. Με το άγγιγμα το καταλαβαίνω όπου πραγματικά καίει. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά, δεν μου το έχει κάνει στο παρελθόν αυτό, δεδομένου ότι το σύστημα τώρα έχει λιγότερες απαιτήσεις (μια κάρτα 2060 αντί για crossfire που έτρεχα παλιά και cpu πιο αποδοτική, λιγότερα TDP watt). Να ανησυχώ ?

Καλησπέρα, πάρε σπρευ πεπιεσμένου αέρα να το φυσηξεις, μήπως έχει μπουκώσει.

4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@hyperlost Έκανες καμία αλλαγή μέσα στο κουτί; Παίζει δηλαδή να μην έχει χώρο να "ανασάνει" το τροφοδοτικό; Αν όχι τότε ναι λογικά κάτι συμβαίνει. Εγώ που έχω την ίδια κάρτα και 650W τροφοδοτικό ούτε το καλοκαίρι με 32 εσωτερική δεν ζεσταινόταν ούτε σε gaming ούτε σε benchmark την gpu να δουλεύει στο τέρμα..

Δεν έκανα αλλαγή τελευταία. Tο κουτί που έχει κάτσει μέχρι τώρα και τα περισσότερα χρόνια είναι το BitFenix Prodigy M. Όπου τραβάει αέρα από μπροστά και τον πετάει κάτω. Θα δοκιμάσω να το φυσήξω με αέρα μήπως όντως έχει μπουκώσει με σκόνες. Δεν φαίνεται όμως να είναι τόσο χάλια με σκόνη οπτικά στα πτερύγια του ανεμιστήρα του. Είναι εκτός εγγύησης, θα το ανοίξω να το καθαρίσω καλά. Σκέφτομαι μήπως η απόδοση του τροφοδοτικού τώρα που θέλω λιγότερα watt να είναι τέτοια που να μην είμαι σε καλό σημείο της καμπύλης της απόδοσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ή ενδέχεται να πάει να παραδώσει πνεύμα σύντομα...

52 λεπτά πριν, hyperlost είπε

Δεν έκανα αλλαγή τελευταία. Tο κουτί που έχει κάτσει μέχρι τώρα και τα περισσότερα χρόνια είναι το BitFenix Prodigy M. Όπου τραβάει αέρα από μπροστά και τον πετάει κάτω. Θα δοκιμάσω να το φυσήξω με αέρα μήπως όντως έχει μπουκώσει με σκόνες. Δεν φαίνεται όμως να είναι τόσο χάλια με σκόνη οπτικά στα πτερύγια του ανεμιστήρα του. Είναι εκτός εγγύησης, θα το ανοίξω να το καθαρίσω καλά. Σκέφτομαι μήπως η απόδοση του τροφοδοτικού τώρα που θέλω λιγότερα watt να είναι τέτοια που να μην είμαι σε καλό σημείο της καμπύλης της απόδοσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ή ενδέχεται να πάει να παραδώσει πνεύμα σύντομα...

Το efficiency είναι ποσοστό όποτε άμα καις λιγότερα, ζεσταίνεται και λιγοτερο. Τι θέλω να πω, τα 12% losses στα 400 βαττ πχ είναι χαμηλότερα από τα 10% losses στα 550.

Τελικα το εκανα παραγγελια απο δω.

https://www.aliexpress.com/item/32812828465.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.54d34c4d9fRAes

Παντως εχουν γινει γρηγοροι ενα led strip για μια 32αρα τηλεοραση μου ηρθε σε 20 μερες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...