Προς το περιεχόμενο

Το τροφοδοτικό του PC μας.

jimzak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Αν θες να εξαντλήσεις τα χρήματα https://www.skroutz.gr/s/12685474/Thermaltake-Smart-RGB-700W.html

το πιο VFM όμως ειναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/12685510/Thermaltake-Smart-RGB-500W.html

Τα προτείνω γιατί έχουν 5 χρόνια εγγύηση.

1) Από πλευράς εξαρτημάτων πώς είναι ? 

2) Θα του προτείνω το 500άρι, γιατί το 700άρι φτάνει τα 60. Αν μου πει πως έχει τόσα, θα του πω να πάει σε cx450 (ή να βάλει άλλα 10 για cx550). 

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, πάντως ! Ήθελα να δω αν θα τα προτείνει κάνεις αυτά, γιατί στο skroutz σίγουρα δεν έχει αρκετές κριτικές, και δεν είχα χρόνο να ψάξω παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 ώρες πριν, Γιώργος Γ. είπε

2) Θα του προτείνω το 500άρι, γιατί το 700άρι φτάνει τα 60. Αν μου πει πως έχει τόσα, θα του πω να πάει σε cx450 (ή να βάλει άλλα 10 για cx550). 

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, πάντως ! Ήθελα να δω αν θα τα προτείνει κάνεις αυτά, γιατί στο skroutz σίγουρα δεν έχει αρκετές κριτικές, και δεν είχα χρόνο να ψάξω παραπάνω.

Έχει 5 έτη εγγύηση και είναι 80+. Ότι και να πει ο κάθε εγώ, νομίζω περισσεύει. Ίσως δεν είναι το πιο αθόρυβο, μόνο αυτό.

• Like 2

7 ώρες πριν, Γιώργος Γ. είπε

Τα τελευταια 15 χρονια περιπου τα Thermaltake ειναι τα πιο vfm τροφοτικα με τα λιγοτερα αναφερθεντα προβληματα και αρκετα καλη ποιοτητα και οπως ειπε καποιος απο πανω ανθεκτικα,δεν χαλανε ευκολα. (Εκτος απο την σειρα TR2 που παλια ,πριν περιπου 8 χρονια,ειχε βγει κακη . Ολες οι αλλες σειρες ειναι μια χαρα,εξαλλου τα κατασκευαζουν γνωστοι OEM με καλο ονομα στην αγορα.)

Ομως οταν ''μπλεκετε'' με φιλους που θελουν το τροφοδοτικο τους να ειναι εντελως φτηνο και ανυποληπτο, να διαχωριζετε την θεση σας και αν δεν παιρνουν απο λογια,αμεσως να τους προτεινετε να βρουν μονοι τους. Το τροφοδοτικο ειναι το πιο σημαντικο μερος του υπολογιστη και πρεπει να εχει ενα μινιμουμ τιμης.

• Like 7

7 ώρες πριν, benign είπε

Τα τελευταια 15 χρονια περιπου τα Thermaltake ειναι τα πιο vfm τροφοτικα με τα λιγοτερα αναφερθεντα προβληματα και αρκετα καλη ποιοτητα και οπως ειπε καποιος απο πανω ανθεκτικα,δεν χαλανε ευκολα. (Εκτος απο την σειρα TR2 που παλια ,πριν περιπου 8 χρονια,ειχε βγει κακη . Ολες οι αλλες σειρες ειναι μια χαρα,εξαλλου τα κατασκευαζουν γνωστοι OEM με καλο ονομα στην αγορα.)

Ομως οταν ''μπλεκετε'' με φιλους που θελουν το τροφοδοτικο τους να ειναι εντελως φτηνο και ανυποληπτο, να διαχωριζετε την θεση σας και αν δεν παιρνουν απο λογια,αμεσως να τους προτεινετε να βρουν μονοι τους. Το τροφοδοτικο ειναι το πιο σημαντικο μερος του υπολογιστη και πρεπει να εχει ενα μινιμουμ τιμης.

Prebuilt από το κατάστημα ήταν. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Επίσης, το pc το πήρε σε εκπτώσεις, μιας και το eshop αποφάσισε να ρίξει τιμές μετά από το πολύ γράψιμο που έφαγε από πελατεία.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 13/1/2019 στις 6:42 ΜΜ, FarmaS είπε

τα Thermaltake ειναι σκυλια πολεμου

εχω το Smart M750 απο τον Απριλιο 2013 κ συνεχιζει ακαθεκτο

Συμφωνώ και επαυξάνω. Έχω το Thermaltake Smart SE 630 από τον Ιούνιο του 2014 και είναι άψογο.

• Like 1

Καλησπέρα.

Πρόκειται να φτιάξω το εξής σύστημα:

Asrock Motherboard Z390 PRO4
Intel CPU Core i5 9600K
Sapphire VGA Radeon RX 580 Nitro+ 8GB
Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 16GB Kit 3200MHz Red DDR4
SSD SAMSUNG MZ-N6E500BW 860 EVO SERIES 500GB M.2 2280 SATA3

Θα υπάρχουν επίσης δύο ακόμη σκληροί δίσκοι (7200 στροφές), blu ray writer, κάρτα με θύρες firewire η οποία θα τροφοδοτεί και μια κάρτα ήχου (για μουσική παραγωγή) και συσκευές usb (mouse dongle, keyboard, printer κλπ).

Κατ' αρχήν ήθελα να ρωτήσω την απαιτούμενη ισχύ για τα παραπάνω. Σε ένα calculator (msi global) έβγαλε ~507watt ενώ στο newegg 620watt. Θα ήταν καλύτερα να πάρω ένα των 650W για να είμαι σίγουρος και να έχω και περιθώριο για καμιά μελλοντική αναβάθμιση;

Για μάρκα κοιτούσα τα corsair (σειρές vs, cx και tx). Απ' όσα διάβασα, καλύτερα θα ήταν να πάρω αυτό: Corsair Power Supply 650W ATX 24 pin TX650M, τόσο για λόγους θορύβου, airflow κλπ όσο κυρίως για αξιοπιστία και απόδοση.

Επειδή αλλάζω το σύστημα κάθε 6-7 χρόνια, θα ήθελα κάποιο καλό και αξιόπιστο, που να μου κρατήσει.

Το παραπάνω αξίζει; Καμία άλλη πρόταση;

Τα 550 σου ακούν. Είναι υπερβολικά τα watt που έβγαλαν τα calculator. Ως συνήθως δηλ. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πας σε 650άρι κανένα πρόβλημα.

Πάρε και ένα ups αν δεν έχεις.

• Like 2

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/1/2019 στις 9:08 ΜΜ, rayven18 είπε

Προσωπικά έχω ένα corsair vs650 και επειδή τρίπαρε το over current του με έναν fx8350 και μία r9 270x, κατέληξα σε 400w εξωτερικό τροφοδοτικό αποκλειστικά για την gpu .Το 100ευρώ για 850W δεν το σκάω!!!😂 

this.jpg

Στις 13/1/2019 στις 5:29 ΜΜ, rayven18 είπε

Ναι, 2x6pin παίρνει η  r9 270x, και όλα τα υπόλοιπα πρακτικά άχρηστα είναι. Εκτός απο το 24pin που πρέπει να βραχυκυκλώσεις το πράσινο καλώδιο με ένα μαύρο για να πάρει μπρός το τροφοδοτικό. Υπάρχει διαφορά ακόμα και σε fps σε περίπτωση που έχει κάποιος ένα πιο φτηνό τροφοδοτικό και δεν μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα στην κάρτα, το ξεχωριστό την καλύπτει αποκλειστικά

Μπορείς να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες που να φαίνεται η συνδεσμολογία που έχεις κάνει;

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωτογραφίες τώρα δεν μπορώ αλλα βάζεις τα 6pin η 8pin ότι παίρνει η κάρτα γραφικών σου, παίρνεις μετά το μεγάλο 20pin και βραχυκυκλώνεις το πράσινο με ένα μαύρο για να πάρει μπρός το τροφοδοτικό όπως εδώ. Πρίν ανοίξεις το pc, ανοίγεις το εξωτερικό τροφοδοτικό απο τον διακόπτη του, και όταν σβήσεις το pc το σβήνεις και εκείνο

Επεξ/σία από rayven18
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Μια φιλη εχει ενα pc με Ι5-3200 ,μνημη 4Χ2gb, καρτα γραφικων μια GTX750 ,2 σκληρους και ενα dvd.Οι ιστοσελιδες με psu calculator βγαζουν περιπου 370watt.Ενα 500 corsair ειναι ΟΚ ή να παμε σε 550?

Επεξ/σία από Crybal

Καλησπέρα και σε σένα. Δες κάποιο απ αυτά, δε χρειάζεσαι κάτι περισσότερο εφόσον το σύστημα δεν είναι ενεργοβόρο.

https://www.skroutz.gr/s/12685510/Thermaltake-Smart-RGB-500W.html

https://www.skroutz.gr/s/14158568/Be-Quiet-System-Power-9-400W.html

https://www.skroutz.gr/s/11542607/Corsair-CX-Series-CX450.html

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/1/2019 στις 11:27 ΠΜ, benign είπε

Ακριβώς όπως τα λες. Αν και τα TR2  ήταν λίγο παλιότερα. Την είχα πατήσει κι όλας, μου είχε καεί 10 μέρες πριν τη λήξη της 3 ετούς εγγύησης, ευτυχώς χωρίς να κάψει κάτι άλλο. Το αντικατέστησα με ένα toughpower 600w 2008 ή  2009 νομίζω (bronze παρακαλώ).  Το οποίο δίνει ακόμα ρεύμα στο σύστημα μου απρόσκοπτα i5 2500k στα 4,4 και gtx 1080, με 3 δίσκους και 1 dvdrw.  Έχει περάσει 4 επεξεργαστές και 6-7 κάρτες γραφικών  και αντέχει μια χαρά φτου φτου. Σκυλί του πολέμου το toughpower.

Επεξ/σία από zaratustra
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλό τροφοδοτικό είναι το εξάρτημα που μένει πολλά χρόνια. Ακόμη έχω στο σύστημα της υπογραφής μου ένα παλιό Antec EarthWatts EA650, τροφοδοτικό 10ετίας πλέον!

Παρόλα αυτά μου έτυχαν και κάποια επώνυμα που αποδείχτηκαν σκάρτα.... ένα zalman modular 500watt που χάλασε μόλις έληξε η εγγύηση καθώς και ένα silverstone στα 500w single rail (αυτό το έβαζε πολύ παλιά στο πλαίσιο προσφορά στα 50 ευρώ...).  Το zalman βέβαια δεν είχε καλούς πυκνωτές, οπότε ήταν απλά επώνυμο στα χαρτιά.

Επεξ/σία από The_Judas

Καλημέρα και από εμένα

Έχω λόγο να προτιμήσω ένα από τα δύο παρακάτω τροφοδοτικά; υπάρχει διαφορά στην τιμή!

https://www.skroutz.gr/s/11452904/Corsair-HX-Series-HX1000.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/5240127/Corsair-HXi-Series-HX1000i.html?from=account_favorites

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...