Προς το περιεχόμενο

Το τροφοδοτικό του PC μας.

jimzak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα. Εχω ενα coolermaster 600αρι σε ενα παλιοτερο συστημα  775 και παρατηρω οτι αν βαλω καρτα γραφικων (4850 110watt) στα 12ν πεφτει απο 12.302ν στα 11.8ν και με λιγο ζορισμα μπορει να φτασει και 11.75ν. Ειναι φυσιολογικο? Ειχα διαβασει οτι η ανοχη νομιζω ειναι 5% στα 12ν. Να σημειωσω οτι ειναι απλο οχι 80+

Επισης ενα περιεργο, σε μια 775 g33 μητρικη με το ιδιο ακριβως hardware δινει τιμη εκκινησης 12.302ν ενω σε μια p45 12.096v 

Επεξ/σία από George Reth.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οι μετρήσεις μέσω software δεν είναι αξιοπιστες, και δεν μπορεις να τις συγκρίνεις γιατί κάθε μητρική έχει διαφορετικους sensors σε διαφορετικά σημεια.

Απο κει και περα παρ'όλο που δεν γραφεις τι τροφοδοτικο και υπολοιπο σύστημα εχεις , προφανως και το τροφοδοτικο ειναι παλαιο και ταλαιπωρημένο.

το 5% στο 12 είναι 0,6 δλδ διακυμανση 11,4-12,6v . Βεβαια αν αυτες ειναι πραγματικες τιμες μετρημένες με πολύμετρο , ειναι τραγικές. Το software μπορει να γράφει ό,τι να θελει μην το παίρνεις στα σοβαρά

• Like 2

1 ώρα πριν, George Reth. είπε

Coolermast B600. 4ετιας χωρις βαρια χρηση. Αρα μπορω να το τεσταρω μονο με πολυμετρο. Πανω στο pc σε λειτουργία?

Καλύτερα ναι, σε κάποιο μολεξ.

Αφου δεν έχεις ασταθειες και δεν σβήνει, μην το ψάχνεις. Καλά είσαι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

soo, ετοιμαζομαι να χτισω ενα budget 1080p gaming συστημα με τα εξης:

i5 3350p/16gb ram/ga b75m d3h/hd 7870

το θεμα ειναι οτι ειμαι σε εξαιρετικα χαμηλο budget και το τροφοδοτικο θα ειναι ενα μαλλον κινεζικο L&C που ειχω εδω και καιρο

αφου διαβασα ομως καποια πραγματα εδω στο νημα, θορυβηθηκα, καθως χωρις προστασια μπορει και να καψει το συστημα μου (?) 

αν καποιος μπορει να βοηθησει σχετικα με το αν αξιζει να ρισκαρω να το βαλω πανω στο pc, τον ευχαριστω εκ των προτερων !

https://www.e-shop.gr/lc-lc-8600btx-600w-ultra-silent-120mm-fan-rohs-safety-p-PER.700956

DSC_0023.JPG

Επεξ/σία από kozlia

Στις 30/8/2018 στις 2:12 ΠΜ, kozlia είπε

soo, ετοιμαζομαι να χτισω ενα budget 1080p gaming συστημα με τα εξης:

i5 3350p/16gb ram/ga b75m d3h/hd 7870

το θεμα ειναι οτι ειμαι σε εξαιρετικα χαμηλο budget και το τροφοδοτικο θα ειναι ενα μαλλον κινεζικο L&C που ειχω εδω και καιρο

αφου διαβασα ομως καποια πραγματα εδω στο νημα, θορυβηθηκα, καθως χωρις προστασια μπορει και να καψει το συστημα μου (?) 

αν καποιος μπορει να βοηθησει σχετικα με το αν αξιζει να ρισκαρω να το βαλω πανω στο pc, τον ευχαριστω εκ των προτερων !

https://www.e-shop.gr/lc-lc-8600btx-600w-ultra-silent-120mm-fan-rohs-safety-p-PER.700956

DSC_0023.JPG

Τροφοδοτικό ποτέ δεν ρισκάρουμε. Πάντα βάζουμε ένα καλής ποιότητας. 

• Thanks 1

43 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Τροφοδοτικό ποτέ δεν ρισκάρουμε. Πάντα βάζουμε ένα καλής ποιότητας. 

αλλαξα σε vs650, απλα ηταν το μπατζετ σφιχτο και σκευτομουν μαλακιες

Στις 5/9/2018 στις 4:03 ΜΜ, kozlia είπε

αλλαξα σε vs650, απλα ηταν το μπατζετ σφιχτο και σκευτομουν μαλακιες

Πήρες πολλά και φθηνά βαττ ενώ παρούσες να πας σε λιγότερα ποιοτικά. Πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα. Μια χαρα είσαι.

• Like 2

Παίδες θα ήθελα την βοήθεια σας! χθες αγόρασα ένα τροφοδοτικό της Corsair Rm850x (2018) το έβαλα και έχω το εξής πρόβλημα: κάθε φορά που κλείνει ο υπολογιστής και μόνο όταν κλείνει, ακούω ένα ''κλακ'' από το τροφοδοτικό! π.χ. σαν να ρίχνεις ασφάλεια από τον πίνακα! κάπου διάβασα ότι έχει μέσα ρελε το τροφοδοτικό για να κάνει κάτι bypass... έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι? είναι ελαττωματικό? και αν έχει όντως ρελε για πιο λόγο είναι? σας ευχαριστώ!

Να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους φίλου. Εχει ένα σύστημα με i5 4590 gtx760 με τροφοδοτικό vs550(αγορασμένο πριν 4 χρόνια περίπου, άρα είναι το παλιό λογικά;), και θέλει να κάνει upgrade σε gtx1080, θα την παλέψει; 

το ρισκο ειναι για το τροφοδοτικο η για το υπολοιπο συστημα; εγω του λεω οτι το συγκεκριμενο ειναι μαπα αλλα δεν μ ακουει, μου λεει ειναι 550watt 😣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...