Προς το περιεχόμενο

Το τροφοδοτικό του PC μας.

jimzak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες ερωτηση:

Εχω ενα παλαιουτσικο Chieftec CFT-560-A12C 560W το οποιο και καθεται πανω σε μια all in one Assrock Q1900-ITX mini-ITX. Απο οτι καταλαβαινω με τοσο χαμηλη καταναλωση που εχει ο J1900 το τροφοδοτικο θα χασμουριεται.

Μηπως καιει περισσοτερο ρευμα απο ενα χαμηλοτερου Watt τροφοδοτικο; Δηλαδη μηπως δινει παραπανω απο τα max 90watt ισχυς που θελει αυτη η mb? Μηπως με συμφερει να το αλλαξω με κατι μικροτερο;

Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά κάτω από 75% δεν πέφτει η απόδοση, συνεπως μια χαρά είσαι. Εγώ θα έβαζα κανα μικρό 250αρι από κανα dell/hp/Lenovo.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τις τελευτες μερες ακούω εναν ήχο ρεύματος απο το τροφοδοτικό που ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα ,το τροφοδοτικό ειναι αυτο http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001965  και το εχω 2,5 χρονια ,να αρχίσω να ψαχνω για καινούριο?

τις τελευτες μερες ακούω εναν ήχο ρεύματος απο το τροφοδοτικό που ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα ,το τροφοδοτικό ειναι αυτο http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001965  και το εχω 2,5 χρονια ,να αρχίσω να ψαχνω για καινούριο?

οχι εχεις εγγυηση  μιλας μ thermaltake η τ πας εκει π τ αγορασες 

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Να πας να το αλλάξεις. Yπάρχει πιθανότητα το coil whine να σημαίνει ότι το τροφοδοτικό σου θα τα φτύσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τα 3 προτελευταία τροφοδοτικά που είχα (2 Tagan και 1 Enermax) δούλευαν αθόρυβα, εμφάνισαν ξαφνικά coil whine και μέσα σε 1 τρίμηνο παρέδωσαν πνεύμα. Το Enermax που είχα τελευταίο, ενώ για 2 χρόνια δούλευε άψογα, ξαφνικά όταν το σύστημα ήταν σε full load έκανε έναν πολύ έντονο ηλεκτρικό θόρυβο, ο οποίος όταν έμπαινε σε idle λειτουργία σταματούσε. Πριν μια εβδομάδα πήγα να ξεκινήσω το pc και το PSU άναβε και έσβηνε αμέσως, τα έφτυσε και αγόρασα αυτό που έχω τώρα. Δεν είναι απόλυτο ότι θα σου χαλάσει, μπορεί να κρατήσει και άλλα 5 χρόνια αλλά αφού είσαι στην εγγύηση πήγαινέ το πίσω.

Το coil whine γενικά είναι άκακο και φυσιολογικό αλλά αν εμφανιστεί ξαφνικά, ίσως αποτελεί ένδειξη φθοράς.

• Like 1

Επίσης θα πρόσθετα στην φτηνή κατηγορία τη σειρά Vengeance (πoλύ καλύτερη από τη CX) που για κάποιο λόγο δεν έρχεται στη χώρα μας πλέον.

Έρχεται και το vision την έχει σε καλή τιμή :P http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52490&cat=17&sub=165&pmanuf=0&sort=undefined&step=3

post-182716-0-89782900-1503504278_thumb.jpg

Παιδια καλησπερα, εχω ενα corsair rmx850w +gold

Συνηδειτοποιησα στα ρευματα του (+12+5+3) στο +5 ειναι 4,8 αντι για 5..

Το τροφοδοτικο δουλευει κανονικα χωρις κανενα θεμα.

Θα πρεπει να το δω με εγγυηση η δεν υπαρχει προβλημα?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων !

Για να συνεχίσει να δουλεύει δεν έχεις θέμα.

Πάρε ένα πολύμετρο και μέτρα σε λειτουργία ένα μολεξ. Εκεί θα ξέρεις σίγουρα.

• Like 2

Δεν καταλαβαίνω το ύφος σου.

Αν δεν το δεις από πολύμετρο όπως λέει ο sheo, δεν ξέρεις σίγουρα.

Οι μετρήσεις μέσω software έχουν απόκλιση ή είναι τελείως ανακριβείς.

Δεν καταλαβαίνω το ύφος σου.

Αν δεν το δεις από πολύμετρο όπως λέει ο sheo, δεν ξέρεις σίγουρα.

Οι μετρήσεις μέσω software έχουν απόκλιση ή είναι τελείως ανακριβείς.

Νομιζα πως με ειρωνευτηκες .

Αν οχι , ζητω συγνωμη.

Εφοσον δουλευει κανονικα, δεν ψαχνομαι παραπανω με πολυμετρο .

Μπορει να ειναι λαθος και στο bios ?

Καλησπερα , εχω ενα  Seasonic M12II-620 Bronze EVO και χθες το βραδυ βγηκε το καλωδιο του ρευματος απο το pc και απο τοτε δεν ανοιγει καθολου.Δεν δειχνει καμια ενδειξη το pc οτι παιρνει ρευμα και εχω δοκιμασει τα εξης : 

Αφαιρεσα ολα τα μερη και αφησα μονο μητρικη με και χωρις ram , εκανα clear cmos και πατησα αρκετες φορες τον διακοπτη για να ανοιξει. Εβγαλα ακομα και τα pins για τον ιδιο τον διακοπτη ωστε να ανοιξει μονο απο το i/o του psu.Το pc δεν δειχνει τπτ, ουτε καν φουρφουρακια δεν γυρναν.Τωρα δεν εχω ουτε πολυμετρο και ειδα κατι test με συνδετηρες αλλα ηθελα να ρωτησω πρωτα εδω μην κανω καμια βλακεια :Ρ . Επισης παιζει να καλυπτεται απο εγγυηση ? και εχω ενα αλλο τροφοδοτικο λιγο μικροτερο , αμα το βαλω δεν παιζει να παθει τιποτα ετσι ? ακομα και αν εχει καει μητρικη ή τπτ αλλο . Ευχαριστω πολυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...