jimzak Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 το ρωτάω αυτό γιατί είπε ο @Sheogorath ότι τα TR2 δεν είναι και τόσο καλά και θα ήθελα να μου διευκρινίσει τι πρόβλημα παρουσιάζουν ώστε να το έχω στα υπόψιν Προφανώς αν έχω καταλάβει εννοεί την ποιότητα των υποσυστημάτων που είναι κατασκευασμένα και όχι κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 καλό θα ήταν να μου απαντήσει ο ίδιος ώστε να είμαστε 100% σίγουροι Και κάτι άλλο ποια υποσυστήματα καταναλώνουν πολύ ρεύμα πχ ο σκληρός, η κάρτα γραφικών,μνήμες κτλ)
jimzak Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 καλό θα ήταν να μου απαντήσει ο ίδιος ώστε να είμαστε 100% σίγουροι Και κάτι άλλο ποια υποσυστήματα καταναλώνουν πολύ ρεύμα πχ ο σκληρός, η κάρτα γραφικών,μνήμες κτλ) Πρώτα η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής είναι τα πιο ενεργοβόρα υποσυστήματα του υπολογιστή,ή κατανάλωση των μνημών είναι απειροελαχιστη και οι μηχανικοί σκληροί υπολόγισε γύρω στα 5 με 10watt ο ένας . 3
Sheogorath Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Πρώτα η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής είναι τα πιο ενεργοβόρα υποσυστήματα του υπολογιστή,ή κατανάλωση των μνημών είναι απειροελαχιστη και οι μηχανικοί σκληροί υπολόγισε γύρω στα 5 με 10watt ο ένας . Ακριβώς! Οσο για το TR2, ναι καλό σε σχέση με noname, αλλά έχει passive PFC και κινέζικους πυκνωτές! Εχω ανοίξει ένα 550 ΤR2 και είχε παρόμοια ποιότητα με ένα 350 chieftec. Δεν θα το εμπιστευόμουν για πάνω απο 400 βαττ. Μετά απο τόσα χρόνια εγώ θα το άλλαζα. 3
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ακριβώς! Οσο για το TR2, ναι καλό σε σχέση με noname, αλλά έχει passive PFC και κινέζικους πυκνωτές! Εχω ανοίξει ένα 550 ΤR2 και είχε παρόμοια ποιότητα με ένα 350 chieftec. Δεν θα το εμπιστευόμουν για πάνω απο 400 βαττ. Μετά απο τόσα χρόνια εγώ θα το άλλαζα. Δυστυχώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες που ο υπολογιστής μπαίνει σε 2η μοίρα. Θα το αφήσω και όσο αντέξει
Mr_Terror Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μπραβο για τον οδηγο.Πολυ καλος.Ποτε δεν αγορασα φθηνα τροφοδοτικα και μου βγηκε σε καλο. Αρχες του 2009 που ειχα στησει καινουργιο υπολογιστη, διαλεξα το thermaltake Toughpower 750W.Αθορυβο με 5 χρονια εγγυηση. Του ειχα βγαλει το λαδι.Δουλευε περιπου 20 ωρες την ημερα για 4μιση χρονια.3-4 μηνες πριν ληξη η εγγυηση χαλασε.Παταγες το ον να ανοιξει ο υπολογιστης και δεν αναβε.Αγορασμενο απο eshop, το πηγα πισω και πηρα πιστωτικο στα χρηματα που το αγορασα.Ουτε ζημια προκαλεσε στο συστημα ουτε τιποτα.Εφυγε αθορυβα απο τουτη τη ζωη. Στην θεση του μπηκε το corsair rm 750.Αρκετα ευχαριστημενος.Στο αλλο pc εχω παλι thermaltakeToughpower XT 775 και δουλευει σαν το σκυλι. Πριν 1μιση χρονο οποιος θυμαται ειχε μπει προσφορα ενα pc case hantol μαζι με τροφοδοτικο hantol στα 10 ευρω.Το αγορασα για να μπει ενα συστημα που ειχα κομματι κομματι μαζεμενο απο προσφορες.Για την ποιοτητα του τροφοδοτικου δεν χρειαζεται να πω κατι.Κακως που κυκλοφορουν τετοια τροφοδοτικα στην αγορα.Παταγα τον διακοπτη πισω και εβγαζε σπιθες.Ηξερα τι τροφοδοτικο ειναι γιαυτο το δουλευα απο σπανια εως καθολου μεχρι να μαζεψω λεφτα να παρω τροφοδοτικο.Και εκει που μαζευα τα χρηματα να παρω τροφοδοτικο, ειχε ανεβει η τιμη του 15 μεχρι 30 ευρω πανω.Τεσπα αλλη κουβεντα αυτο. Την περασμενη βδομαδα ανοιξα τον υπολογιστη να κανω τα update στα win10.Γυρναω μετα απο 15 λεπτα και ενω δουλευε ο υπολογιστης δεν ακουγα το τροφοδοτικο να δουλευει.Ο ανεμιστηρας του κανει τρομερο θορυβο οταν γυρναει.Δεν το ακουγα γιατι ο ανεμιστηρας δεν γυρναγε.Αφου δεν εσκασε το τροφοδοτικο να παρει και το συστημα μαζι του παλι καλα.Σταθηκα πολυ τυχερος.Γιαυτο δεν λυπομαστε το εξοδο ενος ποιοτικου τροφοδοτικου. 6
mr.angelos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Εχω ενα china town στα 530W αξιζει να το δοσω για 10ευρο ή να το στιλο για φουντο ? Υ.Γ το τροφωδοτικο καινουριο ειναι
totalius Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Πολύ καλός οδηγός κσι το θέμα που άνοιξες Jim.Mιλάμε για ενα pc part που είναι επένδυση μαζι με ενα καλο κουτί.Φτηνό τροφοδοτικό σε ακριβό μηχάνημα είναι σα να βαζεις μεταχειρισμενα λάστιχα σε porsche 1
kwstasps Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μπραβο για τον οδηγο.Πολυ καλος.Ποτε δεν αγορασα φθηνα τροφοδοτικα και μου βγηκε σε καλο. Αρχες του 2009 που ειχα στησει καινουργιο υπολογιστη, διαλεξα το thermaltake Toughpower 750W.Αθορυβο με 5 χρονια εγγυηση. Του ειχα βγαλει το λαδι.Δουλευε περιπου 20 ωρες την ημερα για 4μιση χρονια.3-4 μηνες πριν ληξη η εγγυηση χαλασε.Παταγες το ον να ανοιξει ο υπολογιστης και δεν αναβε.Αγορασμενο απο eshop, το πηγα πισω και πηρα πιστωτικο στα χρηματα που το αγορασα.Ουτε ζημια προκαλεσε στο συστημα ουτε τιποτα.Εφυγε αθορυβα απο τουτη τη ζωη. Στην θεση του μπηκε το corsair rm 750.Αρκετα ευχαριστημενος.Στο αλλο pc εχω παλι thermaltakeToughpower XT 775 και δουλευει σαν το σκυλι. Πριν 1μιση χρονο οποιος θυμαται ειχε μπει προσφορα ενα pc case hantol μαζι με τροφοδοτικο hantol στα 10 ευρω.Το αγορασα για να μπει ενα συστημα που ειχα κομματι κομματι μαζεμενο απο προσφορες.Για την ποιοτητα του τροφοδοτικου δεν χρειαζεται να πω κατι.Κακως που κυκλοφορουν τετοια τροφοδοτικα στην αγορα.Παταγα τον διακοπτη πισω και εβγαζε σπιθες.Ηξερα τι τροφοδοτικο ειναι γιαυτο το δουλευα απο σπανια εως καθολου μεχρι να μαζεψω λεφτα να παρω τροφοδοτικο.Και εκει που μαζευα τα χρηματα να παρω τροφοδοτικο, ειχε ανεβει η τιμη του 15 μεχρι 30 ευρω πανω.Τεσπα αλλη κουβεντα αυτο. Την περασμενη βδομαδα ανοιξα τον υπολογιστη να κανω τα update στα win10.Γυρναω μετα απο 15 λεπτα και ενω δουλευε ο υπολογιστης δεν ακουγα το τροφοδοτικο να δουλευει.Ο ανεμιστηρας του κανει τρομερο θορυβο οταν γυρναει.Δεν το ακουγα γιατι ο ανεμιστηρας δεν γυρναγε.Αφου δεν εσκασε το τροφοδοτικο να παρει και το συστημα μαζι του παλι καλα.Σταθηκα πολυ τυχερος.Γιαυτο δεν λυπομαστε το εξοδο ενος ποιοτικου τροφοδοτικου. εγω παντος εχω ακομα το thermaltake Toughpower 750W..3 pc αλλαξα αλλα αυτο σταθερη αξια! 1
totalius Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Πως μπορουμε να καταλάβουμε οτι ενα τροφοδοτικό είναι ετοιμο να παραδώσει πνεύμα;
life is music Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Corsair tx 750 xωρις αποσπομενα καλώδια 80 plus bronze !
Fulgore Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 ενα 750 watt full modular bronze, στα 85 ευρω το μονο αρνητικο ειναι οτι δεν ειχε sleeved καλωδια http://www.thermaltakeusa.com/products-model.aspx?id=C_00001977 εδωσα πολλα λεφτα για 5820κ και asus x99 deluxe και σκεφτομουν μηπως εκανα γυφτια στο τροφοδοτικο Οντως εδωσες πολλα(πεταμενα για την ακριβεια)χρηματα κυριως στην μητρικη αντι να τα εδινες σε ενα καλυτερο τροφοδοτικο. Corsair Tx 750 το απλο και απο μενα 2.5χρονια τωρα αλλα καποια στιγμη θελω να παω σε ενα gold modular τροφοδοτικο(ατιμο Evga 750 g2 δεν σε προλαβα παλια στο eshop στα 100ευρω ).
ASFE Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 ενα 750 watt full modular bronze, στα 85 ευρω το μονο αρνητικο ειναι οτι δεν ειχε sleeved καλωδια http://www.thermaltakeusa.com/products-model.aspx?id=C_00001977 εδωσα πολλα λεφτα για 5820κ και asus x99 deluxe και σκεφτομουν μηπως εκανα γυφτια στο τροφοδοτικο Τα ιδια οπως βλεπεις <φοραω> και γω. Στην αρχη ημουν με ενα 750 corsair αλλα στην πορεια ειπα να την κανω την υπερβαση με ενα 1200αρι coolermaster.
jimzak Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Πως μπορουμε να καταλάβουμε οτι ενα τροφοδοτικό είναι ετοιμο να παραδώσει πνεύμα; Δυστυχώς είναι δύσκολο να καταλάβουμε σε ένα λειτουργικό τροφοδοτικό πότε θα έρθει η ώρα του να παραδώσει το πνεύμα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με ένα πολύμετρο να ελέγξουμε τις τάσεις που μας δίνει. Αυτό μπορεί να γίνει βγάζοντας το τροφοδοτικό εκτός pc (για λόγους ασφαλείας),βραχυκυκλώνουμε ένα μαύρο απο το 24pin με το πράσινο με ένα καλωδιάκι ή συνδετήρα ώστε να ανάψει το τροφοδοτικό μας εκτός κουτιου. Εχοντας ανάψει το τροφοδοτικό μας με τον από πάνω τρόπο,παίρνουμε τον μαύρο ακροδέκτη του πολύμετρου και τον συνδέουμε σε ένα οποιοδήποτε μαύρο καλωδιάκι του τροφοδοτικού μας. Τώρα παίρνουμε τον κόκκινο ακροδέκτη και θα πάμε να μετρήσουμε τις τάσεις που μας δίνει. Εχοντας όπως είπαμε τον μαυρο ακροδεκτη του πολύμετρου σε κάποιο απο τα μαύρα καλωδιάκια,παίρνουμε τον κόκκινο και τον τοποθετούμε σε ένα απο τα οποιαδήποτε πορτοκαλί.Σε αυτην την φάση το πολύμετρο πρέπει να μας δείξει 3.3V. Με την ίδια διαδικασία κοιτάμε τα κόκκινα και τα κίτρινα τα οποία πρέπει να μας δώσουνε 5 και 12volt αντίστοιχα. Ενας άλλος τρόπος είναι να ξεμοντάρουμε το τροφοδοτικό και να ελέγξουμε για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές, μιας και είναι η πιο συνηθισμένη βλάβη σε ένα τροφοδοτικό. Αυτο γίνετε με έναν οπτικο έλεγχο.Αν δούμε κάτι τέτοιο όπως στην φωτογραφία που σου παραθέτω απο κάτω,τότε κάτι δεν πάει καλά και θα χρειαστεί στην καλύτερη περίπτωση αλλαγή των οποιονδήποτε φουσκομένων πυκνωτών έχουμε εντοπίσει. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα