Προς το περιεχόμενο

Το τροφοδοτικό του PC μας.

jimzak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγω παντος εχω ακομα το thermaltake Toughpower 750W..3 pc αλλαξα αλλα αυτο σταθερη αξια!

Και εγώ Thermaltake Toughpower 750W από το 2009 και δουλεύει nonstop minimum 8 ώρες την ημέρα όλα αυτά τα χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τελικα παιδια με μαξιμουμ 100ευρω ποιο 750αρι λετε;

http://www.skroutz.gr/s/5529527/EVGA-SuperNOVA-750-B1.html    λιγο παραπανω σε λεφτα  αλλα ειναι evga και  5 ΧΡΟΝΙΑ  !! 

και εδω τα υπολοιπα για μενα βαλε κατι παραπανω και παρε ενα και καλο 80 PLUS Gold!! 

http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika/m/638/EVGA/f/405608/%CE%91%CF%80%CF%8C-651W-%CE%AD%CF%89%CF%82-800W.html

αλλιος ποιο τοπ αυτα  εδω με 10 χρονια εγγυηση το 

EVGA SuperNOVA 750 G1  παιρνεις ενα και καλο για πολλα χρονια και τελος !!!

!!   http://www.skroutz.gr/s/4633378/EVGA-SuperNOVA-750-G2.html?from=recommendation

Το G2 θες να πεις. Το G1 δεν είναι τόσο καλό. Δεν είναι όλα τα Evga το ίδιο.

μια χαρα ειναι ολα τα evga  το g1 εχει 10 χρονια εγγυηση ,και εκτος απο  εγγυηση απο 5 εως 10 χρονια  εχουν το καλυτερο rma  αμεσα !!  και δεν ειναι τυχαιο που ακριβα μηχανηματα βαζουν παντα evga ! και οχι corsair η κατι αλλο  εγω αυτο βλεπω γιαυτο πηρα και το τοπ της evga δες υπογραφη μου.http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=220-P2-1600-X1

Δεν αντιλέγω ότι τα Evga είναι γενικά καλά τροφοδοτικά και έχουν εξαιρετικό aftersales support. Σκέψου έχω και γω το 750 G2 αλλά με το G1 έχουν αρκετές διαφορές. Δεν είναι καν κατασκευασμένα απ' την ίδια εταιρεία. Τα G2/P2/B2 είναι της Super Flower ενώ τα G1 της FSP.

• Like 1

Δεν αντιλέγω ότι τα Evga είναι γενικά καλά τροφοδοτικά και έχουν εξαιρετικό aftersales support. Σκέψου έχω και γω το 750 G2 αλλά με το G1 έχουν αρκετές διαφορές. Δεν είναι καν κατασκευασμένα απ' την ίδια εταιρεία. Τα G2/P2/B2 είναι της Super Flower ενώ τα G1 της FSP.

αφου το εχεις κατι ξερεις παραπανω για το 750 ενοειτε μπορει να εχει μια μικρη διαφορα στην ταση του ρευματος αλλα δεν παυει να ειναι απο την τοπ μαρκα και οτι αυτο συνεπαγεται !  , κοιτα εγω ειχα enermax 1200w platimax πριν το 1600 και το εχω βαλει στην γυναικα  αυτην τη μαρκα και δεν μου εχει κανει κιχ τοσα χρονια   http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=1&lv1=54&no=174 μαλλον πρεπει να περνεις  για μενα τα τοπ ας ειναι παραπανω σε wat για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, δεν ξερω εχω ενα 750 corsair εχει προβλημα μερικες φορες με τον ηχο και το εχω στον ανιψιο δεν εχω μεινει ευχαριστημενος απο την corsair ,και οταν το πηγα για αλλαγη στο e-shop μενιδιου δεν το αλλαζαν γιαυτο το προβλημα  και δεν ξαναγορασα τιποτα απο αυτους μεχρι και σημερα .

Το τροφοδοτικο του γραφειου μας! Ενα tuvlo x μου χαρισε ενας φιλος μιας και πηρε cm 650m. Το εκανα power supply για 12v, 5, 3.3v. Δεν ειναι τελιωμενη η δουλεια αλλα προχωραει!

post-339341-0-21043500-1457474483_thumb.jpg

• Like 6

Καλησπερα παιδια, χρονια πολλα! Που μπορω να βρω 2πινο ανεμιστηρακι 120mm για το τροφοδοτικο? Μηπως υπαρχει περιπτωση να κανει 3πινο αν αγορασω καινουργιο? Υπαρχει καποιο ανταπτορακι απο 3πινο σε 2πινο?

Ας κάνω μια ερώτηση τώρα εδώ μιας και με τα ηλεκτρολογικά δεν τα πάω τοσο καλά .

Ας υποθέσουμε ότι μέτρησα ένα τροφοδοτικό με πολύμετρο και βρίσκω ότι δίνει τάση σωστή . Ας υποθέσουμε τώρα ότι θέλω να δω με το πολύμετρο αν δίνει ένταση  στην γραμμή με τα +12 volt  όπου δίνει max 53 Ampere οπότε χρειάζομαι ένα φορτίο και σκέφτομαι να βάλω μια αντίσταση ισχύος   όπου το ένα καλώδιο της αντίστασης θα συνδέεται στο 12 volt της φύσας του τροφοδοτικού και το άλλο θα συνδέεται στον κόκκινο ακροδέκτη του πολύμετρου και ο μαύρος ακροδέκτης θα καταλήγει στην γείωση του τροφοδοτικού (σε κάποιο μαύρο καλώδιο)

Η αντίσταση που πρέπει να αγοράσω πρέπει να είναι σχεδιασμένη να αντέχει τουλάχιστον 53 Α χ 12 volts =  636 watt ;  
Μου διαφεύγει κάτι ;

Υ.Γ οι τιμές που χρησιμοποιώ στο παράδειγμα αυτό είναι απο το corsair TX650V2 

Που θα βρεις τόσο μεγάλη αντισταση(και αν βρεις θα είναι πολύ υψηλό το κόστος ),εκτός αν εννοείς φούρνου κτλ.

Για μένα βάλε μια συσκευή ή οποία θα τροφοδοτητε από τα 12ν του τροφοδοτικου,οπότε θα έχεις και μια άλφα κατανάλωση, και στην συνέχεια πάρε τις μετρήσεις που θέλεις

• Like 1

Πρώτα απ όλα είναι λάθος η σύνδεσμολογια έτσι όπως λες πως θέλεις να το κάνεις, δεύτερον που θα βρεις τόσο μεγάλη αντισταση(και αν βρεις θα είναι πολύ υψηλό το κόστος ),εκτός αν εννοείς φούρνου κτλ.

Για μένα βάλε μια συσκευή ή οποία θα τροφοδοτητε από τα 12ν του τροφοδοτικου,οπότε θα έχεις και μια άλφα κατανάλωση, και στην συνέχεια πάρε τις μετρήσεις που θέλεις

Ναι οκ ! Μην κολλας στους αριθμούς . Ας πούμε για το κόκκινο καλώδιο στην φύσα όπου είναι +5 v  max 25A

Θα χρειαστώ μία αντίσταση που αντέχει τουλάχιστον  125 watt ;

Σαν σκεπτικό αν είναι σωστό . Το αν θα βρώ ή αν έχω τέτοια αντίσταση είναι άλλο θέμα.

Γιατί είναι λάθος η συνδεσμολογία; Αφού σε σειρά θα μπει το πολύμετρο .

Στην εικόνα το κουτί είναι η φύσα απο το psu κόκκινο χρώμα τα +5v   μαύρο η γείωση . 

post-227420-0-04642000-1457984725_thumb.jpg

• Like 1

Το διάβασα λίγο γρήγορα και δεν το κατάλαβα καλά,το διόρθωσα ναι σαν σκεπτικό σωστο ειναι.Δεν το έχω δοκιμάσει όμως.Εσυ προφανώς θέλεις να δεις αν σου βγάζει τα μέγιστα αμπέρ τα οποία αναγράφονται στο τροφοδοτικό? Μπορείς ας πούμε να κάνεις και το άλλο, να συνδέσεις το τροφοδοτικό σε ένα wattομετρο τοίχου, να συνδέσεις μια συσκευή 12βολτη στο +12 του τροφοδοτικου και διαιρώντας τα watt με το 12 βλέπεις τα αμπερ.

• Like 1

Το διάβασα λίγο γρήγορα και δεν το κατάλαβα καλά,το διόρθωσα ναι σαν σκεπτικό σωστο ειναι.Δεν το έχω δοκιμάσει όμως.Εσυ προφανώς θέλεις να δεις αν σου βγάζει τα μέγιστα αμπέρ τα οποία αναγράφονται στο τροφοδοτικό? Μπορείς ας πούμε να κάνεις και το άλλο, να συνδέσεις το τροφοδοτικό σε ένα wattομετρο τοίχου, να συνδέσεις μια συσκευή 12βολτη στο +12 του τροφοδοτικου και διαιρώντας τα watt με το 12 βλέπεις τα αμπερ.

Πες ότι βάλω στην 5 volt γραμμή που δίνει max 25 A  μία αντίσταση 150 watt των 0.47 Ω . 

http://eu.mouser.com/ProductDetail/ARCOL-Ohmite/HS150-R47-J/?qs=sGAEpiMZZMtbXrIkmrvidNw3CpujCJIJ8i3q1%252bQ7e7L2YpEBli%2fphQ%3d%3d

Όταν θα πάρω μέτρηση θα πρέπει η τιμή στο πολύμετρο να ναι περίπου σύμφωνα με τον νομο του Ωμ  5 (V)/ 0.47 (Ω)  = 10.64 Α . Aν δεν δω μια τιμή κοντά σε αυτή τότε πρακτικά το psu δεν έχει κάποιο πρόβλημα ;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αυτά βέβαια στην θεωρία γιατί για να ελέγξεις ένα τροφοδοτικό και να είσαι 100% σίγουρος για τα μέγιστα watt κτλ χρειάζεται εργαστηριακός εξοπλισμός.

Επεξ/σία από jimzak
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...