Προς το περιεχόμενο

12V to 5V conversion...

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ειχα αγορασει 2-3 μετατροπεις απο Αγγλια που μετετρεπαν τα 12V σε 7V..Ειχα ηρεμησει τοτε γιατι οντως τα 6 case fans εκαναν πολυ θορυβο, τωρα βεβαια ομως με ενοχλουν παλι γιατι ολα τα αλλα τα εχω αθορυβα εκτος απο αυτα...Οποτε ψαχνω τροπο να τα κανω να δουλεψουν στα 5V που νομιζω ειναι και το χαμηλοτερο που μπορεις να τα κανεις "παιζοντας" με τα 4-pin καλωδια...Τι κανω λοιπον?

Επισης, ψαχνω για 3.5 fan controllers, ποσο κοστιζουνε? Πηγα Θεσσαλονικη σε εναν και μου ειπε 50 ευρω και του ειπα να παει να ψαξει αλλου για κοροιδα, με τα ιδια λεφτα παιρνω 100 αθορυβα ανεμιστηρια που λεει ο λογος...Κανενα φτηνο μαγαζι ή καπου online να τα παραγγειλω??

Δημοσ.

Στο hacshop έχει ένα με 25 ευρώ.

Απο κει και περα, αν αντιστρέψεις το κόκκινο με το κίτρινο καλώδιο, ο ανεμιστήρας σου θα τροφοδοτείται με 5 βόλτ.

Δημοσ.

Απο την 4pinη έξοδο του molex η μία είναι έτσι κι αλλιώς 5Volts, δε σου κάνει?

Πιο συγκεκριμένα:

1 | Yellow | +12V | Power +12V

2 | Black |GND |Ground

3 | Black | GND | Ground

4 | Red | +5V | Power +5V

Δημοσ.

βρε χαζούλη σου είπα να τα αντιστρέψεις μόνο και μόνο για να μην έχεις το κίτρινο να στέκετε σαν ...ξέρεις τι. Για να καταλάβεις τι εννοω τα adaptorakia που μετατρεπουν τα molex του τροφοδοτικού σε 3-pin για τα ανεμιστηράκια, χρησιμοποιούν μια κίτρινη και μια μαύρη γραμμή. Αν εσύ βγάλεις απο το τροφοδοτικό σου το κίτρινο καλώδιο και στη θέση του βάλεις το κόκκινο θα τροφοδοτείς με μια +5(κόκκινη) και μια GND(μαύρη). Απλώς σου μένει το τσουτσέκι του κίτρινου που για να μην ακουμπήσει πουθενά το βάζουμε στη θέση του κόκκινου και παραπένει ανεργό.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ!!! Αφου αντιστρέψεις το καλώδιο, δεν πρέπει να συνδέσεις τίποτα σε αυτή τη συνδεσμολογία. Το λόγο φαντάζομαι ότι τον αντιλαμβάνεσαι.

Μπορείς με την ίδια λογική να βάλεις στη θέση του μαύρου καλωδίου(αυτό που είναι δίπλα απο το κίτρινο) το κόκκινο και έτσι η διαφορα δυναμικού θα τροφοδοτεί το fan σου με 7 volt.

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχουν δωθεί ένα σωρό λύσεις για αυτό το θέμα στο forum αυτό... Απλά προσοχή γιατί με τα 5 volt υπάρχει περίπτωση τα fans να μην ξεκινήσουν καθώς δεν θα έχουν αρκετή ισχύ άρα και ροπή για να ξεπεράσουν την ροπή νεκρής ζώνης του κινητήρα στην στατική του κατάσταση... οπότε δεν θα έχεις καθόλου θόρυβο, αλλά ούτε και pc...!!! :D

Δημοσ.
Ρε παιδιά έχουν δωθεί ένα σωρό λύσεις για αυτό το θέμα στο forum αυτό... Απλά προσοχή γιατί με τα 5 volt υπάρχει περίπτωση τα fans να μην ξεκινήσουν καθώς δεν θα έχουν αρκετή ισχύ άρα και ροπή για να ξεπεράσουν την ροπή νεκρής ζώνης του κινητήρα στην στατική του κατάσταση... οπότε δεν θα έχεις καθόλου θόρυβο, αλλά ούτε και pc...!!! :D

Ναι το ηξερα αυτο Τζακο για αυτο και τελικα θα παρω εναν fan controller που εχω κανει ποστ σε αλλο τοπικ, θα μου ρθει απο Αγγλια αλλα ειναι τελειος! Και το καλυτερο του εκτος απο neon lights κτλ που εχει ειναι οτι μπορεις να ρυθμισεις απο 0 εως 12Volts!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...