Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γουστάρω τα goto.Δεν υπάρχει κακός και καλός προγραμματισμός..μόνο καλός και κακός προγραμματιστής..Και κακός είναι αυτός που δεν παραδίδει το πρόγραμμα με το αποτέλεσμα που ζητάνε.

Εφόσον όμως πρέπει να πας με τα νερά του άλλου ...(που δεν θέλει άμεση εξαγωγή)...δεν βάζεις και goto αλλά όπως αναφέρθηκε ένα flag, μια δηλαδή μεταβλητή που όσο είναι αληθές θα παίζει η ερώτηση, όσο ψευδές θα το προσπερνάει.

Αν το πρόγραμμά σου φέρνει το αποτέλεσμα που ζητάνε αλλά έτσι όπως είναι φτιαγμένο για να συντηρηθεί θέλει το 10πλασιο χρόνο όλα οκ;

Δημοσ.

Γουστάρω τα goto.Δεν υπάρχει κακός και καλός προγραμματισμός..μόνο καλός και κακός προγραμματιστής..Και κακός είναι αυτός που δεν παραδίδει το πρόγραμμα με το αποτέλεσμα που ζητάνε.

Αφού τα γουστάρεις δώστους να καταλάβουν. Αλλά χωρίς παρεξήγηση, έχοντας δει το source της M2000 αποφάσισα να μην παίρνω συμβουλές για τη δομή του κώδικα απο το συγγραφέα της. Nothing personal.

Δημοσ.

Μπα και εγώ δεν είμαι περήφανος για το χάλι του κώδικα!  Οπωσδήποτε θα υπάρχουν σφάλματα. Απλά στα συνήθη προγράμματα δεν θα βγαίνουν! Και αυτό γιατί κάνω δοκιμές με στάνταρ προγράμματα. Δεν γίνεται να ψάχνεις το κώδικα εντολή προς εντολή...Είμαι Bug Driven Programmer...διορθώνω το λάθος!

Defacer,

Την έβαλες σε Visual Basic 6 ή κοίταξες τα bas και cls αρχεία;

Δημοσ.

Είμαι Bug Driven Programmer...διορθώνω το λάθος!

Defacer,

Την έβαλες σε Visual Basic 6 ή κοίταξες τα bas και cls αρχεία;

Αφού δεν είσαι test driven programmer αν θέλουμε το πιστεύουμε. ;)

Κοίταξα το source... VB6? Αν μη τι άλλο πάνε 10 χρόνια από τότε που τελείωσε το support. Ούτε γι' αστείο.

Δημοσ.

Ναι είναι γνωστό ότι οτιδήποτε είναι καλό οι Αμερικάνοι το χαλάνε για να δημιουργήσουν έλλειψη και να στο σερβίρουν με δόσεις μετά! Έτσι κάνουν μπίζνες.

Και όμως ακόμα υποστηρίζεται αφού τρέχει ακόμα σε windows 10. H Μ2000 δεν χρειάζεται άλλο από τα m2000.exe και το help2000.mdb και ό,τι άλλο... υπάρχει ακόμα και στα windows 10.

Δημοσ.

Απλά έκανα δοκιμή στον αυτόματο χρωματιστή της Μ2000 στο κώδικα αυτό!

Αν ενημερώσω το πίνακα εντολών με τα printf και τα ρέστα θα βγάζει ωραίο κώδικα!

Ο χρωματιστής δουλεύει με "λογικό" τρόπο για κάθε κώδικα! Έχει και μερικά goto να μην τα ξεχνάμε!

#include <stdio.h>          
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main()
{
char temp[7];
char CODE[7] = "abc123";
char pin[7];
char safepin[7];
char newpin[7];
int i=0, p=0, k=0;
int verified = 0;
i = 0;
k = 0;

CHECKPOINT:

do{
    do{
        printf("GIVE PASSWORD:\n");
        scanf("%s", pin);
        i++;
       } while (i<3 && strcmp (pin, CODE) != 0);

if (strcmp(pin, CODE) == 0){
       printf("W E L C O M E !\n");
       verified = 1;
       goto CHECKPOINT;
       }
    else
    {             
          p = 0;
          do{
            printf("What's your favourite colour?\n");
            scanf("%s", safepin);
            p++;
             } while (p<2 && strcmp (safepin, "none") != 0);

if (strcmp(safepin, "none") == 0)
          {
                printf("Type a new password:\n");
                scanf("%s", newpin);
                strcpy(temp, newpin);
                strcpy(CODE, temp);
                strcpy(pin, CODE);
                goto CHECKPOINT;
          }
          else
                {
                printf("Account locked.\n");
                verified = 1;
                }
    }
printf("***************\n\n");
k++;
}while(k<5 && !verified);

system("pause");
return 0;
}

Δημοσ.

Αφού χρωματίζει με ότι λεξιλόγιο ξέρει και από τύχη έπεσε το CODE να είναι αναγνωριστικό της Μ2000.

Παρατήρησε εδώ:

}while(k<5 && !verified);

δεν έχει χρωματίσει το while ενώ το ξέρει, γιατί έχει κολλημένη την παρένθεση και το βλέπει σαν function.

Ο χρωματισμός γίνεται με  κανόνες εκτελεί, πάνω σε μια λογική κοινού συντακτικού.

Δες το Pic,bas στο Κώδικα της Μ2000 υπάρχουν τρεις συναρτήσεις για "ταυτοποίηση" λέξης. Η μια είναι γενική (έχει όλα τα γνωστά αναγνωριστικά) και οι άλλες δύο ειδικεύουν το θέμα!

Αν σε ενδιαφέρει το  θέμα (ο χρωματισμός στην Μ2000 είναι πιο προχωρημένος γιατί χρωματίζει ανάλογα με τι έχει σε προηγούμενες ή και επόμενες γραμμές, στη περίπτωση που το μπλόκ είναι αλφαριθμητικό, το οποίο το ξέρει λόγο των δυο ειδικών συναρτήσεων ταυτοποίησης, όπου σε αυτές ισχύει το ανάποδο, το μπλοκ δεν είναι αλφαριθητικό)

Εδώ είχα δημοσιεύσει ένα πρόγραμμε σε Vb με ένα άλλο στοιχείο ελέγχου (θέλει λίγη δουλειά το drop κειμένου). Ο κειμενογράφος αυτός χρωματίζει άμεσα (πολύ γρήγορα χιλιάδες γραμμές) vb6 κώδικα. Μάλιστα αυτός είναι χωρίς αναδίπλωση (για το λόγο αυτό δεν τον προχώρησα, ο διορθωτής της Μ2000 εναλλάσει με ένα κουμπί την αναδίπλωση λέξεων, την οποία θέλουμε αφού έχουμε αλφαριθητικά με κείμενο). Εδώ έχω τον κώδικα (στο vbForum δεν μπορούμε να βάλουμε εκτελέσιμο

Αυτός ο διορθωτής όμως κρατάει και φόντο οπότε κάνει για να σημειώνεις κώδικα!

Δες την εικόνα παρακάτω!

http://www.vbforums.com/showthread.php?772007-Test-two-vb-codes-for-changes

attachment.php?attachmentid=116847&d=140

http://www.vbforums.com/showthread.php?768345-Liistbox-and-EditBox-3-5-Unicode-and-Transparent

Να εδώ υπάρχει και το παλιό editbox 3.5 που είχα γράψει!

attachment.php?attachmentid=116781&d=140

Δημοσ.

Ναι είναι γνωστό ότι οτιδήποτε είναι καλό οι Αμερικάνοι το χαλάνε για να δημιουργήσουν έλλειψη και να στο σερβίρουν με δόσεις μετά! Έτσι κάνουν μπίζνες.

Και όμως ακόμα υποστηρίζεται αφού τρέχει ακόμα σε windows 10. H Μ2000 δεν χρειάζεται άλλο από τα m2000.exe και το help2000.mdb και ό,τι άλλο... υπάρχει ακόμα και στα windows 10.

Δεν έχω την ίδια άποψη όσον αφορά το αν η VB6 είναι "καλή" (σίγουρα είναι μια τεχνολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε ευρέως), πόσο μάλλον "καλύτερη" από τη VB.NET που την αντικατέστησε.

Το "υποστηρίζεται" το λέω με την ίδια έννοια που το λέει η Microsoft. Αυτό που λες εσύ εγώ το λέω "αν αποφύγεις τις παγίδες στο τέλος θα παίξει".

• Like 1
Δημοσ.

Να σου γράψω πώς το βλέπω ακριβώς. Το χρήμα πρώτα! Δηλαδή το εργαλείο vb6 είναι καθαρά επαγγελματικό. Με συνέπεια να κυκλοφορούν πολλά προγράμματα που στηρίζονται σε custom controls. Τα οποία έχουν αγοραστεί και αποτελούν περιουσία. Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωμένη η Micorsoft να υποστηρίζει τους επαγγελματίες. Αλλιώς πρέπει να μας πει ότι οι επενδύσεις σε πρόγραμμα είναι πεταμένα λεφτά! Δεν είναι  λοιπόν όμως και για το λόγο αυτό και στα Windows 150 θα παίζει η vb6...Ενώ δεν υποστηρίζονται παλιές εκδόσεις, αυτή η έκδοση έδωσε την δυνατότητα να πουληθεί ιδιόκτητο λογισμικό, ως μη τελικό  προϊόν! Άρα η τυχόν μη καλή λειτουργία τους δεν εμπίπτει στη συμφωνία Microsoft και αρχικού προγραμματιστή, αλλά της εταιρείες που με χρήση της vb6 έφτιαξε το εργαλείο που πούλησε στον άλλο ...για να δουλεύει για πάντα. Που σημαίνει ότι αν θέλει ο Χ βγάζει το μηχάνημα από το Ιντερνετ για να μην έχει θέμα νέων ιών ή κάποιου σοφιστικέ τρόπου παραβίασης της όποιας ασφάλειας έδινε το ΧΧ λειτουργικό, και δουλεύει με αυτό. Το θέλει αυτό η Microsoft; Όχι βέβαια. Θέλει να μπορεί ο χρήστης να πάρει την εφαρμογή του και να την τρέξει στα 10 και κάποια στιγμή να του δώσουν την νέα έκδοση με μια απ΄όλα με διπλό σύννεφο. Ποιος θα την δώσει; Ο νέος που θα εξετάσει το αίτημα του χρήστη για κάτι άλλο. Άρα οι παλιές εφαρμογές ανοίγουν δουλειές σε νέους

Σε όλο αυτό και άλλοι όπως εγώ...βγαίνουμε κερδισμένοι ενώ δεν παρέχουμε επαγγελματικό λογισμικό, γιατί θα  λειτουργεί. Το ότι επίσημα λέει ότι δεν υποστηρίζω το προϊόν εννοεί στο βαθμό που το υποστήριζε όταν ήταν στα πάνω του. Όμως όλη η βοήθεια είναι προσιτή (ενώ παλιά έπρεπε να είχες συνδρομή στο δίκτυό της).

Βλέπω στο Vbforums την αναλογία vb και Νετ, 413 άτομα στο Net 395 στη vb6, Ίσως ήταν τυχερή μέρα, αλλά δεν έχει μεγάλη διαφορά για μια από δεκαετία όπως λες ξεχασμένη γλώσσα.

H vb6 είναι άμεσα συνδεδεμένη με το λειτουργικό. π.χ. safearrays είναι οι πίνακες, variant είναι ο βασικός τύπος μεταβλητής που γίνεται ότι θες, BSTR τα αλφαριθμητικά, με τα οποία άμεσα επικοινωνεί με COM αντικείμενα - βλέπε Word. Αυτά τα στοιχεία συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν νομίζω να αλλάξουν (αν όχι από bug...) σε επόμενα λειτουργικά.

Δεν λέω να επενδύσει κανείς στη vb6. Και σίγουρα ο νέος οφείλει να ξεκινήσει με τα καινούργια. Αλλά θα χρειαστουν όπως έγραψα οι προσαρμογές αρχείων και λειτουργικότητας σε νέα εργαλεία, άρα η γνώση πάνω στη vb δε χαλάει (πέρα από χρόνο). Τώρα αν κάποιος δεν έχει χρόνο ούτε για ένα ευχάριστο διάλειμμα στο WC με το ωραίο του τάμπλετ τότε ας την ξεχάσει τη vb6...δεν αδειάζει που λέμε στην Ήπειρο!

Δημοσ.

Σόρι αλλά ούτε μπορώ ούτε θέλω να συμμετέχω σ' αυτή τη συζήτηση. Κάποια από τα πράγματα που λες εμένα μου φαίνονται εκτός πραγματικότητας οπότε μάλλον το να την αφήσουμε είναι για καλό.

Αν μη τι άλλο το topic είναι για C όχι για VB.

Δημοσ.

Ω! μα δεν υποστηρίζω να πάμε πίσω! Αλλά αυτά που φτιάχνεις εσύ σήμερα για πόσο καιρό σκοπεύεις να χρησιμοποιηθούν;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...