Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που έχουν τα εκατομμύρια σαν στραγάλια ο ένας τα πετάει ο άλλος κάνει τον δύσκολο.Δε βλέπουν σε τι άθλιες συνθήκες δουλεύουν οι δούλοι που έχουν στα εργοστάσια τους,μόνο για της πατέντες νοιάζονται και ποιος θα την πεί στον άλλον.

Έτσι λειτουργούν οι πλούσιοι ποτέ κανέναν δεν τον ενοιαξε αυτοί που δουλεύουν για αυτούς και περνουν ψυχουλα ενώ αυτοί πλουτιζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Δημοσ.

Γιατι πρεπει να σταματησει ? Δεν πρεπει να επιβραβευεται   η καινοτομια ? Αν δεν υπαρχει κινητρο πως θα δημιουργηθουν νεα πρωτοποριακα προιοντα ?

Το δοκιμασαν αυτο καπου  δεν εδιναν οικονομικο κινητρο  και κυκλοφορουσαν με LADA ...

lol ότι να'ναι όμως, λες και τόσες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν πατέντες για τις ανακαλύψεις/εφευρέσεις/έρευνες, πάνω στις οποίες στηρίζονται οι τύποι που πατεντάρουν ελεϊνά πράγματα, όπως το fractal σχήμα της κεραίας του 4g (ο Mandelbrot γιατί δεν παίρνει λεφτά, μαλάκας ο συγχωρεμένος που δεν πατένταρε τα μαθηματικά των fractal, ε; ).

Άλλο το πως χρησιμοποιούνται ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες/concepts, και άλλο η ίδια η τεχνογνωσία, που εξαγοράζεται απο πολυεθνικές που στραγγαλίζουν και την καινοτομία και την αγορά με τις μηνύσεις τους.

ps: Ο κομμουνισμός και γενικότερα ο ακραίος κρατισμός σίγουρα κάνουν κακό στην καινοτομία και ιστορικά ΠΟΤΕ δεν μοιράζονταν τεχνογνωσία, αντίστοιχο των μονοπωλείων με τις πατέντες. Μην σε μπερδεύει ο τρόπος ζωής με την ουσία της αγοράς.

• Like 1
Δημοσ.

Η apple πλεον εχει καταντησει αηδια. Οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να ήταν στη θέση της τα ίδια θα έκανε, να μην παρεξηγηθώ. Εγώ προσωπικά ως καταναλωτής έχω πιάσει πολλές φορές στα χέρια μου προιόντα apple και φαίνεται η ποιότητά τους, αλλα όλες αυτές οι κινήσεις της είναι τόσο αισχρές που δεν το σκέφτομαι καν να γίνω πελάτης τους.

Εγώ θέλω όλοι να αντιγράφουν όλους ώστε στα χέρια μας να καταλήγουν πάντα τα καλύτερα δυνατά προιόντα. Το άρθρο δε λέει καν για ποια/ες πατέντες έγινε το δικαστήριο, αφού πλέον δεν έχει σημασία, τα έχουμε ακούσει όλα, μέχρι και οι 'στρογγυλές γωνίες' και η τοποθέτηση των πλήκτρων σε μια συσκευή θεωρείται πατέντα...

Σεβαστή η apple που έφερε στη ζωή μας τα smartphone, όπως και η Microsoft που ουσιαστικά δημιούργησε την έννοια του OS, λλά αυτό δε σημαίνει οτι όλος ο πλανήτης πρέπει να γίνει οικονομικός σκλάβος τους για μια αιωνιότητα. Και οι δυο εταιρείες έχουν ΥΠΕΡ αμοιφθεί για τις καινοτομίες τους, φτάνει.

• Like 1
Δημοσ.
Ο χρήστης coffeex είπε:
Αυτό με τις πατέντες πρέπει να σταματήσει ...
ψάξτε για τα πρόσφατα νέα με την πατέντα που αφορά το https  ...
Γιατι πρεπει να σταματησει ? Δεν πρεπει να επιβραβευεται   η καινοτομια ? Αν δεν υπαρχει κινητρο πως θα δημιουργηθουν νεα πρωτοποριακα προιοντα ?
Το δοκιμασαν αυτο καπου  δεν εδιναν οικονομικο κινητρο  και κυκλοφορουσαν με LADA ...

Αλλά πήγαν πρώτοι στο φεγγάρι, όποτε άστοχο το επιχείρημα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...