Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, το επαγγελματικό μου δίκτυο κόλλησε τον εν λόγω ιό ο οποίος  "κλείδωσε" πληθώρα αρχείων. Ακόμα δεν γνωρίζω με σαφήνεια πως μπήκε ή ακόμα και από ποιό τερματικό ούτε έχω βρει κάποιο μήνυμα που να ζητάει "λύτρα". Σε ότι έψαξα ονλν βρήκα ελάχιστα πράγματα σχετικά με το πως να τον βγάλεις και ακόμα περισσότερο για το πως να επανακτήσεις τα αρχεία σου. 

Γνωρίζει κάποιος κάτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Έχετε να μου προτείνετε κάτι για την επανάκτηση των αρχείων- την αποκρυπτογράφηση;

Κάθε βοήθεια δεκτή, ευχαριστώ για το χρόνο σας. ;)

Δημοσ.

combofix κατεβασε για απομακρυνση ιου και δεξι κλικ ιδιοτιτες στο καθε αρχειο επαναφορα προηγουμενης εκδοσης ή utility file scavenger για μαζικη επαναφορα

Δημοσ.

Καλημέρα, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 

Γνωρίζω ότι πρόκεται για σχετικά νέο ιό (όλες οι αναφορές ξεκινάνε από την πρώτη εβδομάδα Δεκεμβρίου). Το αντίστοιχο τμήμα ΙΤ της εταιρίας δουλεύει για να απομακρύνει τα αρχεία του ιού και να επαναφέρει τα κρυπτογραφημένα αρχεία, έστειλα εδώ πιο πολύ για άμεση ενημέρωση από κάποιον "χτυπημένο" ή κάποιον καλύτερο γνώστη για προγράμματα decryption.

@intohardware , δυστυχώς δεν κρατάμε προηγούμενες εκδόσεις ή backup μέσω windows, οπότε αυτό που προτείνεις δεν είναι εφικτό.. 

Θα ενημερώσω για την εξέλιξη ;)

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...