Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καπου διάβασα οτι η N26 είναι στη λίστα για να υποστηρίξει στο άμεσο μέλλον το Apple pay. Γνωρίζουμε αν θα παίζει Ελλαδα?

Βασικα ειναι λιγο πιο μπερδεμένο, αμα προσέξεις λεει οτι θα το υποστηριζει αλλα η υποστήριξη ισχύει για πελάτες συγκεκριγμένων χωρών, νομίζω ξεκίνησε πχ απο Γαλλια...αρα δν αρκεί απλά να εισαι πελάτης της N26... επίσης όπως αναφέρει ο φίλος μας η apple δν υποστηρίζει το apple pay ακόμα στην Ελλάδα, δηλαδή κ να το είχε ανοίξει η N26 για όλους τους πελάτες το apple id σου επειδή ειναι ελληνικό δν θα σε άφηνε να προσθέσεις κάρτα στο apple pay...

Δημοσ.

Βασικα ειναι λιγο πιο μπερδεμένο, αμα προσέξεις λεει οτι θα το υποστηριζει αλλα η υποστήριξη ισχύει για πελάτες συγκεκριγμένων χωρών, νομίζω ξεκίνησε πχ απο Γαλλια...αρα δν αρκεί απλά να εισαι πελάτης της N26... επίσης όπως αναφέρει ο φίλος μας η apple δν υποστηρίζει το apple pay ακόμα στην Ελλάδα, δηλαδή κ να το είχε ανοίξει η N26 για όλους τους πελάτες το apple id σου επειδή ειναι ελληνικό δν θα σε άφηνε να προσθέσεις κάρτα στο apple pay...

Δηλαδή όσοι έχουν λογαριασμό άλλης χώρας και διαμένουν σε άλλη?

Αυτό που λες το ξέρω ότι ίσχυε παλιά, αλλά νομίζω πως έχει αλλάξει από το ios 10. Δηλαδή ανεξαρτήτως χώρας μπορείς να περάσεις όποια κάρτα θες εφόσον υποστηρίζεται στο apple pay.

Δημοσ.

Δηλαδή ανεξαρτήτως χώρας μπορείς να περάσεις όποια κάρτα θες εφόσον υποστηρίζεται στο apple pay.

Δν ισχύει διότι αμα ήταν έτσι, το wallet θα σου έδινε επιλογή να προσθέσεις κάρτα πιστωτική/χρεωστική/prepaid...όμως αμα το ανόιξεις, το μόνο που σου δίνει δικαίωμα να προσθέσεις ειναι εισητήρια πάσα κτλ... το apple pay για ελληνικό apple id δν υποστηρίζεται κ θα ανοίξει μόλις κάποια ελληνική τράπεζα κάνει ανάλογη συμβαση με την apple...που απο όσο φαίνεται δν θα γίνει δυστυχώς αμεσα...

Δημοσ.

Δν ισχύει διότι αμα ήταν έτσι, το wallet θα σου έδινε επιλογή να προσθέσεις κάρτα πιστωτική/χρεωστική/prepaid...όμως αμα το ανόιξεις, το μόνο που σου δίνει δικαίωμα να προσθέσεις ειναι εισητήρια πάσα κτλ... το apple pay για ελληνικό apple id δν υποστηρίζεται κ θα ανοίξει μόλις κάποια ελληνική τράπεζα κάνει ανάλογη συμβαση με την apple...που απο όσο φαίνεται δν θα γίνει δυστυχώς αμεσα...

Πάντως εάν έχεις apple id άλλης χώρας και προσθέσεις κάρτα μη εξουσιοδοτημένη για apple pay, αλλά από χώρα που υποστηρίζει apple pay, τότε σου βγάζει το λινκ της χώρας της κάρτας με τις υποστηριζόμενες κάρτες. Παράδειγμα από αμερικάνικο id να προσθέσεις κάρτα Αγγλίας. 

Επίσης πριν ένα χρόνο στο forum της apple είχαν παραπονεθεί κάποιοι γιατί δούλευαν σε ξένες χώρες και δεν τους επέτρεπε να προσθέσουν ντόπια κάρτα λόγο διαφορετικού id.

Ναι σε αυτό έχεις δίκαιο για το ελληνικό. Βέβαια το θέμα apple pay είναι τεράστιο. Πρώτων γιατί η apple κερδίζει χρήματα με κάθε συναλλαγή και δεύτερων γιατί στις περισσότερες χώρες οι τράπεζες δουλεύουν ως καρτέλ και προσπαθούν να αναθεωρήσουν τη σύμβαση του apple pay με νέους όρους. 

Το γνωστό παράδειγμα της Αυστραλίας που τώρα γίνετε και στην Γερμανία την μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη. https://www.macrumors.com/2017/05/12/apple-pay-germany-italy-hints/ 

Δημοσ.
Ναι σε αυτό έχεις δίκαιο για το ελληνικό. Βέβαια το θέμα apple pay είναι τεράστιο. Πρώτων γιατί η apple κερδίζει χρήματα με κάθε συναλλαγή και δεύτερων γιατί στις περισσότερες χώρες οι τράπεζες δουλεύουν ως καρτέλ και προσπαθούν να αναθεωρήσουν τη σύμβαση του apple pay με νέους όρους. 

Το γνωστό παράδειγμα της Αυστραλίας που τώρα γίνετε και στην Γερμανία την μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη. https://www.macrumors.com/2017/05/12/apple-pay-germany-italy-hints/

εγώ απο τους ντόπιους κλέφτες που κονομάνε από τις προμήθειες δν περιμένω apple pay... ετσι κ αλλιως δν έχουν αλλη πηγή εσόδων ουσιαστικά!!! μακάρι η N26 Να μας σκεφτεί και να συνεργαστεί με την apple για να βγάλει apple pay για την ελλάδα, αλλιως θα το δούμε...σε πολλά χρονια!!!

Δημοσ.

εγώ απο τους ντόπιους κλέφτες που κονομάνε από τις προμήθειες δν περιμένω apple pay... ετσι κ αλλιως δν έχουν αλλη πηγή εσόδων ουσιαστικά!!! μακάρι η N26 Να μας σκεφτεί και να συνεργαστεί με την apple για να βγάλει apple pay για την ελλάδα, αλλιως θα το δούμε...σε πολλά χρονια!!!

Εμένα μου άρεσε η προσέγγιση της Αυστραλίας που τους είπε να ανοίξουν το nfc ώστε η κάθε τράπεζα να βγάλει το δικό της πορτοφόλι. Άβολο μεν αν έχεις πολλές κάρτες άλλων τραπεζών, εύκολο δε στην υλοποίηση του. Μερικές ελληνικές τράπεζες το έχουν κάνει αυτό στο android και είναι πολύ βολικό. Μακάρι και η n26 και η revolut με κάποιον τρόπο να φέρουν το apple pay.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν μου δεχτηκαν την ταυτοτητα με ελληνικους χαρακτηρες και δεν εχω διαβατηριο :-(

Μαλιστα μου πε συγκεκριμενα δεν δεχονται Ελληνικες ταυτοτητες... Ρατσιστες :ρ

Μου πε να δω στο site πως αλλιως μπορω να το κανω , αλλα τι αλλο να υπαρχει;

Δεν δείχνει ρατσισμό αυτο. Σοβαρότητα δείχνει. Ξέρουν πως ελληνική ταυτότητα "βγάζει" εύκολα οποιος περνάει απο την Ασία κ την Μέση Ανατολή. Το κόστος διαβατηρίου ειναι €100. Δεν ειναι απαγορευτικό.

Να το χαίρονται τον λογαριασμό τους, εγώ ταυτοποίηση με κάμερες διαβατήρια κλπ δεν κάνω.

Ουτε σε ελληνική τράπεζα να πας. Αυτοι θελουν και προσωπική παρουσία. Μιλάμε για αλήτες δηλαδή....Μονο στην εφορία να είσαι τυπικός.

Δημοσ.

Γι αυτους που ανησυχούν μήπως η Ν26 πχ, τους αρπάξει μια μερα τα € και κανει φτερά.

Τίποτα δεν ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλές. Αυτη η τράπεζα ομως δείχνει να εχει αρκετά θετικά σε σχέση με τις συμβατικές και ειδικά με τις ελληνικές.

Έως €100.000 ασφάλεια απο την ΕΚΤ. Οι ελληνικές συμβατικές παρέχουν την ασφάλεια αυτη αλλα εαν αύριο μια κυβερνηση αποφασίσει κούρεμα καταθέσεων δεν μπορουν να το σταματήσουν.

Η N26 δεν εχει cc. Αρα δεν χρειάζεται να στοκαρεις χρήμα. Άλλωστε δεν δινει τοκο(όσο ξέρω). Βγάζει κερδος απο τις κινήσεις του κεφαλαίου. Στα βάζουν,τα βγάζεις,τελείωσες.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν δείχνει ρατσισμό αυτο. Σοβαρότητα δείχνει. Ξέρουν πως ελληνική ταυτότητα "βγάζει" εύκολα οποιος περνάει απο την Ασία κ την Μέση Ανατολή. Το κόστος διαβατηρίου ειναι €100. Δεν ειναι απαγορευτικό.

Ουτε σε ελληνική τράπεζα να πας. Αυτοι θελουν και προσωπική παρουσία. Μιλάμε για αλήτες δηλαδή....Μονο στην εφορία να είσαι τυπικός.

Και σε αρκετες σοβαροτατες τραπεζες του εξωτερικου, θελουν παρουσια. Ακομα και οταν εισαι ειδη μελος, για δημιουργια νεου λογαριασμου.

H N26 επιτρεπει ανοιγμα νεου λογαριασμου απο Ελληνα καταθετη;

Δημοσ.

Και σε αρκετες σοβαροτατες τραπεζες του εξωτερικου, θελουν παρουσια. Ακομα και οταν εισαι ειδη μελος, για δημιουργια νεου λογαριασμου.

H N26 επιτρεπει ανοιγμα νεου λογαριασμου απο Ελληνα καταθετη;

Ναι επιτρέπει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...