theopan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσταλλούν κάποιες 10άδες δισεκατομμύρια (ίσως και 100άδες εφόσον μιλάμε για τόσες χώρες και σε ετήσια βάση) κινήσεις. Και που ακριβώς να "αποσταλλούν" εξάλλου; Υπάρχουν συστήματα "υποδοχής" και αποθήκευσης σε βάση δεδομένων κάπου για κάτι τέτοιο; Είναι τόσο τεράστιος ο όγκος των δεδομένων που ακόμα κι αν γινόταν θα ήταν μη αξιοποιήσιμα. Ή απλά τα υπόλοιπα των λογαριασμών σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή θα αποσταλλούν ή τίποτα (το πιθανότερο από όσο έχω καταλάβει από αυτά που έχω διαβάσει). Η δυνατότητα για γρήγορη ανάκτηση δεδομένων εφόσον απαιτηθεί δόθηκε με αυτό το νομικό πλαίσιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moreyummystuff Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 είμαστε σίγουροι οτί απλά θα στείλουν το τρέχων υπόλοιπο λογαριασμού σε 2 ημερομηνίες και τίποτα παραπάνω; όταν λογαριασμός πιστώνεται με κάποιο ποσό δεν θεωρείται κέρδος; γνωρίζουμε τις ακριβείς ημερομήνιες ή απλά θα γίνει η αποστολή κάποια στιγμή στα τέλη Σεπτέμβρη; Απ'όσο διάβασα κέρδη θεωρούν μόνο όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις τις ίδιες (κάπως έτσι το βλέπει κι εφορία άλλωστε - άσχετα αν μπορεί να σου πει «ΟΚ, και που βρέθηκαν οι καταθέσεις που σου αποφέρουν τόσους τόκους εφόσον δεν έχεις δηλώσει τόσα έσοδα;»). Αν θεωρηθεί οτι χρειάζεται έλεγχος τον καταθέσεων τότε θα καταθέσει αίτηση η αντίστοιχη εφορία προς την τράπεζα - και η τράπεζα οφείλει πλέον να απαντήσει. Ακριβείς ημ/νιες δε γνωρίζουμε, όχι - και το «τέλη Σεμπτέμβρη» δεν είναι σίγουρο, απλά τότε έχει καταληκτική ημ/νια η συμφωνία αν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Χαλαρωστε πιθανοτατα τιποτα δεν θα σταλει αυτοματα ( μονο μεσω αιτηματος της Ελληνικης πλευρας ). Απλως οι Γερμανοι ειναι τυπικοτατοι οπως παντα και μην ξεχνατε πως η Ν26 εχει μπει στο "ματι" αρκετων εγχωριων Γερμανικων τραπεζων που περιμενουν πως και πως ενα νομικο στραβοπατημα της για να την "στριμωξουν". Την ιδεα του ...αχ σορρυ πληκτρολογησα λαθος νουμερο στο ΑΦΜ θα ελεγα να την ξεχασουν καποιοι που την προτειναν....θα γινουμε διεθνως ρεζιλι αν απο πχ τους 1000 Ελληνικους λογαριασμους οι 999 θα εχουν δωσει εσφαλμενο ΑΦΜ :) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
razkal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 μου εστειλε ενας φιλος καποια ποσα στη Ν26 (του ειχα δανεισει καποια λεφτα και τωρα μου τα στελνει στη Ν26), τωρα ζητανε να τους στειλω "the economical background information on your incoming transfers" καθως και "an invoice note or a copy of contract". σκεφτομαι οτι μπορω να τους στειλω τα ιστορικα μεταφορων απο την τραπεζα μου προς τον φιλο μου αλλά δεν ξερω "ποσο" επιτρεπεται να τους δωσω ως πληροφορια iban τριτου ατομου (του φιλου μου δλδ). εχει τυχει σε καποιον αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Για τι ποσά μιλάμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angmar Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Χαλαρωστε πιθανοτατα τιποτα δεν θα σταλει αυτοματα ( μονο μεσω αιτηματος της Ελληνικης πλευρας ). Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύει αυτό. Είδα τραπεζική αλληλογραφία συναδέλφου μου ο οποίος έχει τα χρήματά του σε αλλοδαπό λογαριασμό (εντός ΕΕ), το χαρτί λοιπόν έγραφε "αυτά θα στείλουμε στις οικονομικές αρχές της χώρας μας, κι αυτές με τη σειρά τους θα τα προωθήσουν στην Ελληνική εφορία", μαζί με το balance του λογαριασμού και το ύψος των τόκων. Έδινε κι ένα διάστημα να τους ενημερώσεις αν έχει λάθη το χαρτί και τέλος. Δεν έγραφε πουθενά ότι θα τα στείλουν αν ζητηθούν, το έγραφε σαν δεδομένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύει αυτό. Είδα τραπεζική αλληλογραφία συναδέλφου μου ο οποίος έχει τα χρήματά του σε αλλοδαπό λογαριασμό (εντός ΕΕ), το χαρτί λοιπόν έγραφε "αυτά θα στείλουμε στις οικονομικές αρχές της χώρας μας, κι αυτές με τη σειρά τους θα τα προωθήσουν στην Ελληνική εφορία", μαζί με το balance του λογαριασμού και το ύψος των τόκων. Έδινε κι ένα διάστημα να τους ενημερώσεις αν έχει λάθη το χαρτί και τέλος. Δεν έγραφε πουθενά ότι θα τα στείλουν αν ζητηθούν, το έγραφε σαν δεδομένο. Και πολυ καλα θα κανουν... Η λεξη κλειδι ειναι "τοκοι" (υπαρχει και ως κωδικος στο Ε1). Η Ν26 δεν παρεχει τοκους προς φορολογηση για τους μη κατοικουντες εις Γερμανια ! Δεν υπαρχει φορολογικη υποχρεωση δηλωσης των λογαριασμων. Οι τοκοι ακομα και 0,10' θεωρουνται εισοδημα που πρεπει φορολογικα να δηλωθει απο τον υποχρεο. No τοκοι No problem ... προς το παρον χαλαρωστε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
razkal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Για τι ποσά μιλάμε; κοντα στα 5k Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 μου εστειλε ενας φιλος καποια ποσα στη Ν26 (του ειχα δανεισει καποια λεφτα και τωρα μου τα στελνει στη Ν26), τωρα ζητανε να τους στειλω "the economical background information on your incoming transfers" καθως και "an invoice note or a copy of contract". σκεφτομαι οτι μπορω να τους στειλω τα ιστορικα μεταφορων απο την τραπεζα μου προς τον φιλο μου αλλά δεν ξερω "ποσο" επιτρεπεται να τους δωσω ως πληροφορια iban τριτου ατομου (του φιλου μου δλδ). εχει τυχει σε καποιον αλλο? Άρχισαν τις μ@λακίες... Δεν θα τους καλύψουν οι κινήσεις μέσω των εδώ τραπεζων θεωρώ. Καλύτερα υπογράψτε ένα χαρτί με το φίλο σου που να λέτε ότι τον δάνεισες (με παλιά ημερομηνία) και στείλτο τους ως "copy of contract". Άλλη λύση και εφόσον δεν σου έχουν μπλοκάρει ακόμα το λογαριασμό είναι να πας σε ένα ΑΤΜ να τραβήξεις όλα τα λεφτά που έχεις και να τους αγνοήσεις (οριστικά βέβαια). Δεν είναι αμελητέο το ποσό των 5.000 αλλά δεν είναι και τεράστιο. Ε δεν θα δίνουμε ριπόρτο και θα στέλνουμε και παραστατικά τώρα στην κάθε ξένη τράπεζα κάθε φορά που κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση με τρίτο... Αν η υπηρεσία τους είναι για να ανταλλάσουμε 5ευρα και 10εύρα μόνο για τους καφέδες που πίνουμε να μας το πούνε να τους χαιρετήσουμε. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις Ελληνικές τράπεζες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
razkal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 τα εστειλα σημερα, περιμενω feedback τους, μου ειχαν γραψει οτι ειναι "routine review of my account" κι ελπιζω να ειναι ετσι δλδ. αλλιως, οπως γραφεις κι εσυ, τα κουβαδακια μας και σε αλλη παραλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moreyummystuff Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Χαλαρωστε πιθανοτατα τιποτα δεν θα σταλει αυτοματα ( μονο μεσω αιτηματος της Ελληνικης πλευρας ). Απλως οι Γερμανοι ειναι τυπικοτατοι οπως παντα και μην ξεχνατε πως η Ν26 εχει μπει στο "ματι" αρκετων εγχωριων Γερμανικων τραπεζων που περιμενουν πως και πως ενα νομικο στραβοπατημα της για να την "στριμωξουν". Την ιδεα του ...αχ σορρυ πληκτρολογησα λαθος νουμερο στο ΑΦΜ θα ελεγα να την ξεχασουν καποιοι που την προτειναν....θα γινουμε διεθνως ρεζιλι αν απο πχ τους 1000 Ελληνικους λογαριασμους οι 999 θα εχουν δωσει εσφαλμενο ΑΦΜ :) Σύμφωνα με τη διακρατική συμφωνία: http://www.oecd.org/tax/automatic-exchange/common-reporting-standard/ The Common Reporting Standard (CRS), developed in response to the G20 request and approved by the OECD Council on 15 July 2014, calls on jurisdictions to obtain information from their financial institutions and automatically exchange that information with other jurisdictions on an annual basis. It sets out the financial account information to be exchanged, the financial institutions required to report, the different types of accounts and taxpayers covered, as well as common due diligence procedures to be followed by financial institutions. Οπότε το μόνο σίγουρο είναι οτι θα αποσταλούν αυτόματα τα εν λόγω δεδομένα. Το πως θα δράσει η εφορία μετά τη λήψη είναι άλλο θέμα (δεδομένου οτι η γερμανική εφορία θα τα προωθήσει στην ελληνική - σιγά μη δε τα προωθήσουν όλα). Η τράπεζα η ίδια, προφανώς, δε θα «κάνει» κάτι αλλά αν της έρθει αίτηση από την εφορία για περαιτέρω έλεγχο κινήσεων τότε οφείλει να δράσει αναλόγως. Δεν ξέρω απο εκεί κι ύστερα τι γίνεται αν π.χ. θεωρήσουν οτι υπάρχει κάποια ατασθαλία. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από moreyummystuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djuan1988 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Έχει πάει κάποιος ΗΠΑ και έχει βγάλει λεφτά από ATM με την κάρτα; Συμφέρει γενικά ή να πάω στην τράπεζα της Ελλάδος και να κάνω συνάλλαγμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexpen Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Έχει πάει κάποιος ΗΠΑ και έχει βγάλει λεφτά από ATM με την κάρτα; Συμφέρει γενικά ή να πάω στην τράπεζα της Ελλάδος και να κάνω συνάλλαγμα;Εχω Καλημέρα φίλε μου, καταρχας ΗΠΑ δεν χρειάζεσαι να έχεις μετρητα πουθενα ακομά και οι μικροπωλητές στον δρομο έχουν POS. Αλλά αν χρειάζεσαι μετρητά, εγω είχα βγάλει πέρυσι και δεν είχα καθόλου χρεωσεις. Βεβαια απο πέρυσι μέχρι τωρα η τράπεζα έχει βάλει κάποιες χρεωσεις που φαίνονται Site: εδώ ( 5 δωρεαν αναληψεις ανά μήνα και μετά 2€ ανα ανάληψη + 1,7% of withdrawal ). Καλά περάσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djuan1988 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Καλημέρα φίλε μου, καταρχας ΗΠΑ δεν χρειάζεσαι να έχεις μετρητα πουθενα ακομά και οι μικροπωλητές στον δρομο έχουν POS. Αλλά αν χρειάζεσαι μετρητά, εγω είχα βγάλει πέρυσι και δεν είχα καθόλου χρεωσεις. Βεβαια απο πέρυσι μέχρι τωρα η τράπεζα έχει βάλει κάποιες χρεωσεις που φαίνονται Site: https://n26.com/eu/pricing/">εδώ ( 5 δωρεαν αναληψεις ανά μήνα και μετά 2€ ανα ανάληψη + 1,7% of withdrawal ). Καλά περάσεις! Το ξέρω ότι έχουν παντού pos και έτσι σκοπεύω να πληρώνω, απλά ήθελα λίγα μετρητά μαζί μου για κάθε περίπτωση. Σε ευχαριστώ για το λινκ, δεν είχα παρατηρήσει την αλλαγή στην προμήθεια, είχα μείνει στις δωρεάν αναλήψεις παγκόσμια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 To 1,7% μπαίνει εκεί που κάνεις ανάληψη σε άλλο νόμισμα εκτός ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα