Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, μια ερωτηση γιατι δεν βρηκα απαντηση στο site τους: μπορω να στειλω χρηματα απο λογαριασμο μου εκτος ευρωπης στον λογαριαμο Ν26;

Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει πως μπορεις να στείλεις απλά αν τα στείλεις στο νόμισμα της τράπεζας σου θα αργήσουν αν εμφανιστουν στον λογαρισμού (εως 10 μέρες μου είχαν πει) και δεν θα πάρεις και τόσο καλό exchange rate γι΄άυτο σου προτείνουν να το κάνεις μέσω transferwise. Επειδή φαντάζομαι δεν έχεις κάνει ακόμα κάποια μεταφορά σε ξένο νόμισμα με τον λογαριαμό σου στην N26 έχεις αυτόματα λογαριασμό και στην transferwise το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις login εκεί (transferwise) με το mail έχεις δώσει στην Ν26 και απλά μετά ακολουθησε της οδηγίες...

υ.γ. ναι το transferwise είναι πολύ ασφαλές, έχω στείλει αρκετά € μέχρι σήμερα!   

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα. Εχω δωσει τα στοιχεια της τραπεζας σε μια εταιρεια εξωτερικου (Αγγλιας) για να μου στειλουν λιγα χρηματα απο μια δουλιτσα που τους εκανα. Σημερα επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι δεν μπορουν να προχωρησουν την διαδικασια και να επιβεβαιωσω το ΙΒΑΝ και το BIC. Τους εστειλα screenshot με τα στοιχεια για καθε ενδεχομενο (περαν του invoice που ειχαν λαβει απο εμενα), ωστε να δουν με τα ματια τους τα στοιχεια μην εχω κανει λαθος.

Ωστοσο ηθελα να ρωτησω μηπως εχει αντιμετωπισει κανεις απο εδω προβλημα με καταβολη χρηματων στη Ν26 οπως εγω σημερα. Χθες στο μεταξυ εστειλα εμβασμα απο την Εθνικη, ελπιζω να μην γυρισει πισω (αν και απο το αυτοματοποιημενο συστημα ειδα οτι τα στοιχεια της Ν26 εβγαιναν σωστα).

Ευχαριστω.

Ζητησα απο την εταιρεια να παρακαμψει το "αγνωστο BIC" και να προχωρησει στην καταθεση των χρηματων μονο με το ΙΒΑΝ. Τους εξηγησα οτι δεν ειναι απαραιτητο πια το BIC, τους εδειξα το λινκ της Ευρωπαϊκης Κεντρικης Τραπεζας, αλλα οι ανθρωποι μού εξηγησαν οτι το συστημα δεν τους εδινε την επιλογη να κανουν τη συναλλαγη χωρις BIC. Μετα λεμε για τις δικες μας τραπεζες... Αν τωρα επεσε σε ασχετο/η ή βαριοταν να το ψαξει λιγο, τι να πω.

Τεσπα, εγινε η συναλλαγη με καταθεση σε ελληνικη τραπεζα, αλλα πρεπει να μιλησω με Ν26 για να δουμε τι θα γινει. Φυσικα θα μου απαντησουν οτι "η αλλη τραπεζα φταιει", ομως αν δεν υπαρξει πιεση both sides δεν γινεται δουλεια. Οσο για την ΕΤΕ, ειμαι σιγουρος οτι δε θα υπαρξει προβλημα. Μονο που θα τα δω απο Τριτη εγω λογω αργιων (τα εστειλα χθες βραδυ, συνεπως εφυγαν σημερα).

Εαν προσπαθήσουν να στείλουν τα χρήματα σε λίρες Αγγλίας (και όχι σε ευρώ) μπορεί και πάλι να μην είσαι σε θέση να τα λάβεις.

Κάπου νομίζω αναφέρεται στο site της N26 οτι δέχονται μόνο εμβάσματα απο χώρες SEPA με ευρώ.

εχει χρησιμοποιησει κανεις τη συγκεκριμενη για μισθοδοσια η πληρωμες απο δουλειες στο εξωτερικο?

ποσο "safe" ειναι? οντως προστατευεται μεχρι καποιο ποσο ο λογαριασμος?

επισης, ζητανε αφμ, η μονο διαβατηριο?

Διαβασε λιγο τα παραπανω μνμ, ισως σε βοηθησουν. Αν θελεις πηγαινε πισω τις σελιδες, να διαβασεις ολο το διαλογο και τη βοηθεια που προσπαθησαν να μου προσφερουν οι συμφορουμιτες. Γιατι να μην ειναι safe; Τι σε κανει να πιστευεις το αντιθετο και γιατι να θεωρουνται safe αλλα τραπεζικα ιδρυματα σε σχεση με αυτο; Κανονικη τραπεζα ειναι πλεον, απλα προφανως πρεπει να αναθεωρησουμε το πώς λειτουργουν πια τα τραπεζικα ιδρυματα.

Δημοσ.

εχει χρησιμοποιησει κανεις τη συγκεκριμενη για μισθοδοσια η πληρωμες απο δουλειες στο εξωτερικο?

ποσο "safe" ειναι? οντως προστατευεται μεχρι καποιο ποσο ο λογαριασμος?

επισης, ζητανε αφμ, η μονο διαβατηριο?

Από ποια χώρα θα είναι οι πληρωμές που θα λάβεις;

Δημοσ.

το έχει συνδεσει κάνεις με airbnb?Και αν ναι λαμβάνετε κανονικά χρήματα σαν οικοδεσπότης;

Αν κάνεις τις χρεώσεις σε € (σαν οικοδεσπότης) δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο να μην δέχεσαι τα χρήματα

Δημοσ.

σε σχεση με καποιον off-shore λογαριασμο, θεωρειτε την Ν26 το ιδιο αξιοπιστη?

το οτι ειναι πολυ νεα, συγκριτικα με τις παραδοσιακες τραπεζες δεν σας δημιουργει καποιο αγχος?

το μονο μειονεκτημα της Ν26 μεχρι τωρα ειναι οτι δεν δεχεται/στελνει λεφτα εκτος SEPA.

Αν και οταν αλλαξει αυτο, ποιος ο λογος να ανοιγει καποιος off-shore?

Δημοσ.

σε σχεση με καποιον off-shore λογαριασμο, θεωρειτε την Ν26 το ιδιο αξιοπιστη?

το οτι ειναι πολυ νεα, συγκριτικα με τις παραδοσιακες τραπεζες δεν σας δημιουργει καποιο αγχος?

το μονο μειονεκτημα της Ν26 μεχρι τωρα ειναι οτι δεν δεχεται/στελνει λεφτα εκτος SEPA.

Αν και οταν αλλαξει αυτο, ποιος ο λογος να ανοιγει καποιος off-shore?

Στέλνει λεφτα εκτός SEPA αλλά όχι απευθείας (μέσω Transferwise)

• Like 1
Δημοσ.

Χθες ήρθε μήνυμα από την τράπεζα να συμπληρώσω οπωσδήποτε το ΑΦΜ μου μέχρι 30 Ιουνίου, ήταν θέμα χρόνου να το κάνει η τράπεζα...

Δημοσ.

Χθες ήρθε μήνυμα από την τράπεζα να συμπληρώσω οπωσδήποτε το ΑΦΜ μου μέχρι 30 Ιουνίου, ήταν θέμα χρόνου να το κάνει η τράπεζα...

Απλά να το συμπληρώσεις εσύ ή να τους στείλεις και έγγραφα για να το επιβεβαιώσουν;

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις το μηνυμα από την τράπεζα;

Δημοσ.

Κ εμενα μου το ζητησαν...

Σήμερα το έστειλαν και σε μένα. Επομένως, θα το λάβετε όλοι όσοι έχετε λογαριασμό στην εν λόγω τράπεζα. :(

Δημοσ.

Εγώ έβαλα μια ότι να ναι χώρα και από κάτω σημείωσα το ότι δεν μου έχουν δώσει tax id.

Πώς γίνεται αυτό? Δεν έχεις κάνει ταυτοποίηση στοιχείων?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...