Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η λογικη του οτι θελουν μονο διαβατηριο ειναι οτι μονο αυτο θεωρουν αξιοπιστο εγγραφο για την ταυτοποιηση.

Εφοσον ταυτοποιηθεις μια φορα και παρεις τους κωδικους και την καρτα σου μετα προφανως ταυτοποιεισαι μεσω των κωδικων και του πιν της καρτας σε καθε συναλλαγη.

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάντεψε μπορείς να ασκήσεις τα εκλογικά σου δικαιώματα και μετά από 15 χρόνια με την ίδια ταυτότητα. Το τι λήγει ακριβώς άστο.

Και με ταυτότητα 30 και 40 χρόνων ψηφίζεις. Αν το αποφασίσει όμως κάποιος δημόσιος υπάλληλος σε κάποια συναλλαγή, μπορεί να σου κάνει -και θα σου κάνει- τη ζωή ποδήλατο. Κάτι ξέρω για να σου το λέω. Έχουμε φύγει εντελώς offtopic. Οι κανόνες της Ν26 είναι αυτοί και δεν έχει σημασία η "logic" κανενός μας.

Δημοσ.

@FarCry καταλαβαινω τον εκνευρισμο σου κι ευχαριστω που απαντησες διευκρινιστικα στην ερωτηση μου.

Οσον αφορα στο "Μπορείς να μου εξηγήσεις τη λογική θέλω έγκυρο διαβατήριο κατά την εγγραφή και την επόμενη μέρα που θα έχει λήξει δε με νοιάζει μέχρι να πεθάνεις", αυτο εχει να κανει με το γεγονος οτι θεωρουν αξιοπιστη την Αρχη που το εξεδωσε. Επισης, καλως ή κακως, αν εχεις διαβατηριο σε ισχυ εστω και μιας ημερας ολοι ειναι υποχρεωμενοι να το αποδεχθουν ως επισημο κρατικο εγγραφο.

Τελος, το "Μάντεψε μπορείς να ασκήσεις τα εκλογικά σου δικαιώματα και μετά από 15 χρόνια με την ίδια ταυτότητα", ισχυει για την Ελλαδα. Στη χωρα οπου μπορεις να ψηφισεις ακομα κι οταν το ονομα σου εχει αναγραφει λανθασμενα (ορθογραφικο) στους εκλογικους καταλογους, αρκει να πεις στον δικαστικο αντιπροσωπο "υπογραψε μου ενα χαρτι που να λεει οτι δεν μου επιτρεπεις να ψηφισω" (true story).

Θελουμε ή οχι, η ταυτοτητα μας εχει ληξει με την παροδο 15ετιας. Η δικη μου ειναι σε ισχυ εδω και 19 χρονια, δεν ειχα κανενα προβλημα ως τωρα. Δεν λεει ομως τπτ αυτο σε εναν ξενο που θελει να ακολουθησει το γραμμα κι οχι το πνευμα του νομου.

Δημοσ.

η λογικη του οτι θελουν μονο διαβατηριο ειναι οτι μονο αυτο θεωρουν αξιοπιστο εγγραφο για την ταυτοποιηση.

Εφοσον ταυτοποιηθεις μια φορα και παρεις τους κωδικους και την καρτα σου μετα προφανως ταυτοποιεισαι μεσω των κωδικων και του πιν της καρτας σε καθε συναλλαγη.

Το ερώτημα είναι γιατί αν είναι άκυρο δεν το δέχονται και αν είναι εγκυρο το δέχονται.

Θεωρούν πως το ληγμένο διαβατήριο είναι πλαστό;

Φαίνεται πως το διαβατήριο ακόμα και να είναι ληγμένο δεν είναι πλαστό γιατί έχει όλες αυτές τις δικλείδες ασφαλείας που ζητάνε στην κάμερα.

Τεσπά. Απλά μου την έσπασε αυτή η φάση.

Και όντως τα 5 χρόνια εγκυρότητας του διαβατηρίου είναι μόνο για να στα παίρνουν.

Και με ταυτότητα 30 και 40 χρόνων ψηφίζεις. Αν το αποφασίσει όμως κάποιος δημόσιος υπάλληλος σε κάποια συναλλαγή, μπορεί να σου κάνει -και θα σου κάνει- τη ζωή ποδήλατο. Κάτι ξέρω για να σου το λέω. Έχουμε φύγει εντελώς offtopic. Οι κανόνες της Ν26 είναι αυτοί και δεν έχει σημασία η "logic" κανενός μας.

Εάν κάποιος έχει έγκυρο διαβατήριο και κάνει εγγραφή με τα στοιχεία μου όσον αφορά τη διεύθυνση και με τα στοιχεία του διαβατήριου του όσο αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι και ταυτοποιηθεί κανονικά και μου δώσει τους κωδικούς του λογαριασμου του και τους αλλάξω μετά όπως άλλαξω και το πιν όλα δεν παίζουν κανονικά;

Γιατί έχω την εντύπωση πως θα δουλέψουν όλα μία χαρά με αυτήν την απλή κομπίνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι σαν να ρωτας:"γιατι ο κοσμος αγοραζει γαλα που δεν εχει ληξει και δεν δεχεται να αγορασει ληγμενο".

Με ληγμενο διαβατηριο δεν μπορεις ουτε μεχρι το περιπτερο να πας, σε περιπτωση που δεν το γνωριζεις. Δε το δεχεται κανεις, μονο κατι κομπιναδοροι σαν και σενα. Το ιδιο συμβαινει και με τις ID στο εξωτερικο, εχουν ημερομηνια ληξης.

Τελος, εσυ το διαβατηριο το βλεπεις ως 50ε κοστος ενω η πλειοψηφια δεν το εκδιδει για χαβαλε και για να ανοιξει λογαριασμους στο εξωτερικο, συνηθως το χρειαζονται για συναλλαγες με το κρατος, την πολιτεια και τα ταξιδια. Στην Φιλανδια για παραδειγμα, πολλοι δεν εκδιδουν ID γιατι κοστιζει περισσοτερο απο το διαβατηριο -το οποιο περιεχει το social security number για να μπορει να συναλλασσεται με το κρατος- και το χρησιμοποιουν παραλληλα για τα ταξιδια τους εντος και εκτος ΕΕ.

Επεξ/σία από sistah
Δημοσ.

Και γιατι δεν πηγαινες εξαρχης να μην απανταμε σοβαρα και να μην σπαταλαμε αδικα τον χρονο μας σε trollο απαντησεις και αστοχα rants?

Δεν θες να πλερωσεις? Εχει και αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια. Το ποσο κοστιζει αλλα και ποσο αδικο σου φαινεται το κοστος του ταξιδιωτικου εγγραφου, ποσώς μας ενδιαφερει.

• Like 2
Δημοσ.

84.40 ευρω οχι 50. Φαντάσου που έχει φτάσει το πράγμα<br><br><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.passport.gov.gr/e-parabolo/e-parabolo/e-parabolo.html' class="bbc_url" title="Εξωτερικός Σύνδεσμος">http://www.passport.gov.gr/e-parabolo/e-parabolo/e-parabolo.html</a><br><br>

Με 85 ευρώ πάω Κύπρο ανοίγω λογαριασμό και γυρίζω :-P<br><br>

Όπου δέχονται την ταυτότητα κανονικά ;-)

Εαν η επανεκδοση διαβατηριου κοστιζε 10€ θα γκρινιαζες ?

Οχι ...

Τι σχεση εχει η N26 με το ποσο κοστιζει η επανεκδοση ληγμενου διαβατηριου στο Ελλαδισταν ?

Καμια ..

Η τραπεζα εχει κανονες και ορθα τους τηρει.

Πρεπει να υπαρχει ενα φιλτρο/φραγμος στις νεες δημιουργιες.

Δεν μπορει να ξερουν ποσο κοστοβορο η πολυπλοκο σα διαδικασια ειναι στο καθε κρατος η εκδοση/επανεκδοση διαβατηριου.

Σου χρειαζεται ? Προχωρας ..

Δεν σου χριεαζεται ? Οχι ..

Τα 85€ ειναι πταισμα μπροστα στα πιθανα οφελη της δημιουργιας n26.

Και δεν ειναι θεμα αυτο το κοστος της n26.

Αλλα κακου timing δικου σου και φυσικα αισχροκερδιας του Ελληνικου κρατους που φυσικα θα επρεπε απλα η επανεκδοση να εχει τυπικο κοστος.

• Like 3
Δημοσ.

ε, ενταξει, ασυμφορο τελειως ειναι η ανανεωση του διαβατηριου με τοσα λεφτα για καποιον που δεν ταξιδευει ειναι λιγο παρανοϊκο,

εκτος κι αν βγαλει καμια περιουσια εξω σ αυτους, αλλα ποιος τους εμπσιτευτεται τοσο αυτους και την revolut & την leupay ωστε να βγαλει μια περουσια; αυτο κι αν ειναι παρανοϊκο..

υ.γ.: περιουσια = 1000€ το ατομο το μηνα ανα τραπεζα

Δημοσ.

Υπομονή

Προφανώς άλλαξαν ταυτότητες οι Γάλλοι. Για αυτό. Για εμάς δεν υπάρχει περίπτωση. Και οι ταυτότητές μας -άσχετα με το τι έλεγαν τα κανάλια και οι εφημερίδες για μέχρι το καλοκαίρι- δεν προβλέπεται να αλλάξουν νωρίτερα από 1-1,5 χρόνο από τώρα. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον στην Ασφάλεια προ ημερών που ρώτησα βγάζοντας νέα ταυτότητα. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ακόμα και κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Δημοσ.

Προφανώς άλλαξαν ταυτότητες οι Γάλλοι. Για αυτό. Για εμάς δεν υπάρχει περίπτωση. Και οι ταυτότητές μας -άσχετα με το τι έλεγαν τα κανάλια και οι εφημερίδες για μέχρι το καλοκαίρι- δεν προβλέπεται να αλλάξουν νωρίτερα από 1-1,5 χρόνο από τώρα. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον στην Ασφάλεια προ ημερών που ρώτησα βγάζοντας νέα ταυτότητα. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ακόμα και κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Αν με τις νέες ταυτότητες θα είναι οκ για την N26?

Εντάξει τότε υπομονή

Δημοσ.

Αν με τις νέες ταυτότητες θα είναι οκ για την N26?

Εντάξει τότε υπομονή

Καλά, να σε δω αν για την έκδοση της νέας ταυτότητας ζητήσει το καλό μας κράτος κάνα 100αρικο! :P

Ελπίζω να μη φταίει και τότε η Ν26

Δημοσ.

Καλά, να σε δω αν για την έκδοση της νέας ταυτότητας ζητήσει το καλό μας κράτος κάνα 100αρικο! :P

για την αλλαγη της προηγουμενης ταυτοτητας αν θυμαμαι καλα δεν πληρωσα κατι.

λεω για την αλλαγη της ελληνικης σε ελληνικης/αγγλικης

η διαφορα με την ταυτοτητα ειναι πως αμα θες να την αλλαξεις και εχεις την παλια γινεται δωρεαν

αν την χασεις ή στην κλεψουν τοτε πληρωνεις προστιμο

για το διαβατηριο ειτε το ανανεωσεις ειτε το χασεις και βγαλεις καινουργιο πληρωνεις 85 ευρω.

οποτε το ληγμενο διαβατηριο μπορεις και να το πεταξεις

οπως επισης η νεα ταυτοτητα θα ειναι υποχρεωτικη για χρηση απο το κρατος και μεσα και εξω.

οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να πληρωσεις εαν υπαρχει χρεωση.

το διαβατηριο το θελεις μονο ομως εαν θελεις να πας εκτος ΕΕ. δεν ειναι υποχρεωτικο ;)

αρα γιατι να πληρωνεις κερατιατικα?

Δημοσ.

Εχετε παει πολυ off topic....

Για το στορυ, λεγανε για 10ε κοστος οσο αναφορα την νεα ταυτοτητα και μαλιστα ηταν "σιγουρακι" οτι θα ξεκινουσε η διαδικασια μεσα στο πρωτο 3μηνο του '17.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...