Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε προσπάθεια να στείλω έμβασμα προς τη Ν26 από ΕΤΕ πριν λίγο, αφού εισάγω το ΙΒΑΝ της Ν26 και αναγνωρίζει το BIC μου βγάζει (το i-bank) το εξής μήνυμα:

"

Τράπεζα: N26 BANK GMBH
Aποδέχομαι ότι ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα στην ολοκλήρωση της συναλλαγής ή/και επιπλέον έξοδα ή καθυστέρηση καθώς ο κωδικός αναγνώρισης της τράπεζας SWIFT ΒIC (Βank Identifier Code), γνωστός και ως διεύθυνση SWIFT, που προσδιορίζει την Τράπεζα, είναι ανενεργός."
Το έχει παρατηρήσει άλλος; Ακόμα έχουν τέτοιου είδους προβλήματα εκεί στη Ν26; Ξαναλέω ότι τον βρίσκει τον BIC αυτόματα, απλά βγάζει και αυτό το μήνυμα.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντησεις σχετικά αν ειναι ενεργος ενας λογαριασμός με το που ανοίχθηκε. Εχω ένα ακόμα ερώτημα: ο λογαριασμός ειναι ουσιαστικά τρεχούμενος και οχι ταμιευτηριο. Εγώ εχω σκοπό γενικά να "παρκαρω" λεφτα και οχι να τον χρησιμοποιώ για day-to-day expenses. Λέτε να αντιμετωπίσω ζητήματα με την τραπεζα?

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντησεις σχετικά αν ειναι ενεργος ενας λογαριασμός με το που ανοίχθηκε. Εχω ένα ακόμα ερώτημα: ο λογαριασμός ειναι ουσιαστικά τρεχούμενος και οχι ταμιευτηριο. Εγώ εχω σκοπό γενικά να "παρκαρω" λεφτα και οχι να τον χρησιμοποιώ για day-to-day expenses. Λέτε να αντιμετωπίσω ζητήματα με την τραπεζα?

Εγώ το χρησιμοποιώ για "παρκάρισμα" εδώ και 1 χρόνο, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα, κάτι που είναι και λογικό. Τράπεζα είναι και τη χρησιμοποιεί ο καθένας όπως θέλει ...

Αρκετές φορές έχουν αναφέρει πως ίσως κάποια στιγμή διαθέσουν "savings" λογαριασμό. Σε τέτοια περίπτωση, ίσως δούμε και κάποιο (λογικά όσο μικρό και στην Ελλάδα) επιτόκιο ...

@customer26

Με ολο το σεβασμο και εντελως φιλικα, χαζεψα λιγο τα μνμ σου στο φορουμ. Εντυπωσιαστηκα απο την ακριβεια στην προτελευταια παραγραφο του παρθενικου σου μνμ, ειδικα στο σημειο που προεβλεψες τη δημιουργια business account, αλλα ΚΑΙ την ενδεχομενη ανατροπη των "μαρκετινγκ υποσχεσεων".

Το εκανες ακομα σαφεστερο στο δευτερο μνμ σου, στην πρωτη προταση της δευτερης παραγραφου. Σημερα επαναλαμβανεις την "προβλεψη" για saving accounts, ειμαι σιγουρος οτι θα τη δουμε επειδη ως τωρα εχεις πεσει 100% μεσα :)

Αν δεν εχεις καμια σχεση -εστω πλαγια- με τη Ν26, πραγμα για το οποιο επετρεψε μου να αμφιβαλλω (δεν ειναι ομως μομφη αυτο, μην με παρεξηγησεις), εισαι καλος στις προβλεψεις. Αν ομως εχεις σχεση, μπορεις ανεπισημα να βοηθας με λιγες ενημερωσεις και διαμεσολαβηση (δεν λεω εκπροσωπηση/αντιπροσωπευση διοτι μπορει να μην κατεχεις τετοιου ειδους θεση) στο φορουμ για οσους χρειαζονται βοηθεια. Τοσος κοσμος ρωταει εδω, επειτα απο 66 σελιδες και σχεδον 1000 μνμ.

Για αρχη ας πουμε, μπορεις να κανεις μια επικαιροποιηση του οδηγου της πρωτης σελιδας ;)

Καλημερα, καλο μηνα σε εσενα και σε ολους τους συμφορουμιτες.

@jonkyr

Δεν έχω καμία σχέση με τη N26, απλός ιδιώτης πελάτης της είμαι (εξού και το username). Τη Ν26 την προτίμησα έναντι παραδοσιακών Γερμανικών ή Αυστριακών τραπεζών κατόπιν έρευνας αγοράς γιατί μου αρέσει πάντα η ιδέα του "εξ αποστάσεως".

Όμως, πουθενά δεν κάνω "προβλέψεις".

Επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει και τότε: δεν έχω ιδιαίτερη πληροφόρηση ούτε γνωρίζω κάτι που δεν γνωρίζετε κι εσείς, ενημερώνομαι από τα επίσημα δελτία τύπου που βγάζει η Ν26 στο site της, από το twitter της, από το blog της και από τα ενημερωτικά e-mails που στέλνει στους πελάτες της. Ειδικά όταν έγινε η μετάβαση από την παλιά τράπεζα (Wiredcard) στην καινούρια, έστειλε μπόλικα ενημερωτικά e-mails αν ήσουν ήδη πελάτης.

Σε αυτά τα e-mails συνήθως μοιράζεται κομμάτια από το μακροπρόθεσμο πλάνο της. Είχε πεί από την αρχή (της ιδρύσεώς της) πως στα πλάνα της συγκαταλέγονται οι επενδυτικοί λογαριασμοί, οι business λογαριασμοί (για επαγγελματίες) και τα savings accounts. Σε κάποια φάση (μέσω του blog) είχε προσκαλέσει τους πελάτες της (αλλά και τους μη-πελάτες αν θυμάμαι καλά) να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο/survey. Εκεί ρώταγε ρητά ποιό καινούριο προϊόν θα θέλατε να δείτε στη συνέχεια, invest, business, savings; Προφανώς, βάσει των απαντήσεων που έλαβε, τα έβαλε σε σειρά προτεραιότητας και όντως υλοποίησε invest account (αλλά μόνο για Γερμανούς προς το παρόν), στη συνέχεια υλοποίησε και το business, στη συνέχεια υλοποίησε τον λογαριασμό Black με επιλογές για διαφόρων ειδών ασφάλιστρα (επίσης μόνο για Γερμανούς). Καμία προφητεία δεν παίζει πουθενά, λοιπόν! :-)

Απλα επειδή τυγχάνει να είμαι αρκετά σχετικός με την Πληροφορική, αντιλαμβάνομαι τις κινήσεις της N26 ώς SiliconValley-like startup που προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στην Ευρώπη και ειδικά στο Βερολίνο, μια πόλη που τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο, ανοίγει δουλειές, προσπαθεί να γίνει μαγνήτης για startups, κλπ. Αν κάποιος έχει γνωστό που την έκανε για Γερμανία για δουλειά, ρωτήστε να πάρετε κλίμα για τα πολιτικο-οικονομικά και φορολογικά θέματα (ανεργία, κοινωνικό κράτος, φορολογία επιχειρήσεων, κλπ).

• Like 2

Σε προσπάθεια να στείλω έμβασμα προς τη Ν26 από ΕΤΕ πριν λίγο, αφού εισάγω το ΙΒΑΝ της Ν26 και αναγνωρίζει το BIC μου βγάζει (το i-bank) το εξής μήνυμα:

"

Τράπεζα: N26 BANK GMBH
Aποδέχομαι ότι ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα στην ολοκλήρωση της συναλλαγής ή/και επιπλέον έξοδα ή καθυστέρηση καθώς ο κωδικός αναγνώρισης της τράπεζας SWIFT ΒIC (Βank Identifier Code), γνωστός και ως διεύθυνση SWIFT, που προσδιορίζει την Τράπεζα, είναι ανενεργός."
Το έχει παρατηρήσει άλλος; Ακόμα έχουν τέτοιου είδους προβλήματα εκεί στη Ν26; Ξαναλέω ότι τον βρίσκει τον BIC αυτόματα, απλά βγάζει και αυτό το μήνυμα.

Τελικά τα λεφτά πιστώθηκαν στο Ν26 λογαριασμό μου πριν λίγο (στις 11:00 κάπου 36 ώρες μετά) χωρίς κανένα πρόβλημα παρά το μήνυμα που έβγαζε η ΕΤΕ.

Α και το εντυπωσιακό είναι ότι η ΕΤΕ  αν και ουσιαστικά η 2η τράπεζα σε αριθμό πελατών στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Πειραιώς που έχει μονίμως πρόβλημα, είχε διαθέσιμα για εμβάσματα ακόμα και τα τελευταία λεπτά της τελευταίας μέρας του Γενάρη. Αυτό μάλλον δείχνει πόσο άνιση και άδικη είναι η απολύτως ίση κατανομή των διαθεσίμων στις τράπεζες που γίνεται από την ΤτΕ.

Σε 20λεπτα μου ειχε ερθει notification με τον κωδικο και refund το παρακατι ευρω !

Άργησε! Κάτι δεν πάει καλά. Ακαριαία φαίνεται η οποιαδήποτε κίνηση του λογαριασμού αν μπεις να την κοιτάξεις και έρχεται ειδοποίηση (αν είναι ενεργό το application τουλάχιστον) γενικά στις συναλλαγές.

Για κάποιο λόγο σε έμβασμα από Εθνική συνεχίζει να εμφανίζεται το μήνυμα ότι ο κωδικός αναγνώρισης της τράπεζας είναι ανενεργός λίγο πριν την ολοκλήρωση. Τα χρήματα την επόμενη εργάσιμη πιστώνονται κανονικά!

Έχει αλλάξει κάτι ως προς τις δωρεάν αναλήψεις; υπάρχει κάποιος περιορισμός;

3 ή 5 το μήνα. Στις επιπλέον αυτών έχει προμήθεια. Δες τους όρους στο site.

Έκανα και εγώ σύνδεση με pp, αμέσως πήρε το "παρακάτι" ευρώ κ το έκανε refund. Βεβαια δεν εχει εμφανιστεί στο λογαριασμό αυτό, λογικά αύριο (; ) θα προστεθεί το παρακάτι.

Για χρεώσεις κπλ: https://n26.com/eu/pricing/

Προσέξτε ότι ταυτοποίηση μεχρι 1 Απριλίου (ήταν μεχρι 1 Φεβρουαρίου μεχρι πριν λιγες μέρες) είναι δωρεάν η mastercard.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φίλε είναι θέμα ασφάλειας.

το ΙΒΑΝ που δεινει η Ν26 ειναι κοινο για ολους ή δινει προσωπικο ΙΒΑΝ σε καθε νεο λογαριασμο?  

Επεξ/σία από makIS@

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...