Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγώ έχω πρόβλημα με τα notifications.

Βασικά τα push notifications έρχονται όπως πρέπει και είναι όλα άψογα. Αντίθετα mail δεν έρχεται. Προφανώς και όλα στις ρυθμίσεις είναι όπως πρέπει.

Για το θέμα της λειτουργίας της καινούργιας κάρτας που είχα αναφέρει παλαιότερα να γράφω ότι μετά από μια ανάληψη που έκανα από ATM, δουλεύει άψογα και στα διάφορα pos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

[quote name="molot12"

συνεπώς όλα οκ (άμεση δωρεάν φόρτιση της Revolut απο Ν26). :-)

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και πρόσφατα που έκανα μια αγορά από ebay σε δολάρια το PayPal με μάδησε με την ισοτιμία του, που δεν δεχόταν να την αλλάξω....

Μάλλον ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσω ξανά την κάρτα της revolut για άμεση φόρτιση από Ν26 και μετατροπή σε δολάρια με τη δική της ισοτιμία :)

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και πρόσφατα που έκανα μια αγορά από ebay σε δολάρια το PayPal με μάδησε με την ισοτιμία του, που δεν δεχόταν να την αλλάξω....

Μάλλον ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσω ξανά την κάρτα της revolut για άμεση φόρτιση από Ν26 και μετατροπή σε δολάρια με τη δική της ισοτιμία :)

Νομίζω ότι δεν πρόκειται να σε βοηθήσει ιδιαίτερα αυτό για συναλλαγή σε δολλάριο. Αν έχεις το γνωστό πλέον πρόβλημα που παρουσιάζει ο συνδιασμός ebay-paypal με τις μετατροπές, θα το έχεις και στη Revolut καθώς αυτή τη βλέπει με νόμισμα στερλίνα οπότε πάλι θα επιμένει να κάνει μετατροπή από στερλίνα σε δολλάριο με το ζόρι το paypal, ανεξαρτήτως του τι έχεις εσύ μετατρέψει μέσα από το app της Revolut. Χρειάζεσαι κάρτα "Αμερικάνικη" (να την βλέπουν με νόμισμα USD τα paypal και ebay).

• Like 1

Νομίζω ότι δεν πρόκειται να σε βοηθήσει ιδιαίτερα αυτό για συναλλαγή σε δολλάριο. Αν έχεις το γνωστό πλέον πρόβλημα που παρουσιάζει ο συνδιασμός ebay-paypal με τις μετατροπές, θα το έχεις και στη Revolut καθώς αυτή τη βλέπει με νόμισμα στερλίνα οπότε πάλι θα επιμένει να κάνει μετατροπή από στερλίνα σε δολλάριο με το ζόρι το paypal, ανεξαρτήτως του τι έχεις εσύ μετατρέψει μέσα από το app της Revolut. Χρειάζεσαι κάρτα "Αμερικάνικη" (να την βλέπουν με νόμισμα USD τα paypal και ebay).

α μαλιστα....

νομιζα οτι φορτωνοντας την revolut και κανοντας μετατροπη σε δολλαρια μεσα απο το app θα πληρωνα απ'ευθειας σε $ στο paypal

οποτε τελικα δεν κερδιζουμε κατι με αυτον τον τροπο...

α μαλιστα....

νομιζα οτι φορτωνοντας την revolut και κανοντας μετατροπη σε δολλαρια μεσα απο το app θα πληρωνα απ'ευθειας σε $ στο paypal

οποτε τελικα δεν κερδιζουμε κατι με αυτον τον τροπο...

Υπό κανονικές συνθήκες κερδίζουμε. Τον τελευταίο καιρό όμως το Paypal παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Είμαστε εκτός θέματος εδώ. Υπάρχει αυτό: http://www.insomnia.gr/topic/629436-προσοχη-το-paypal-χρησιμοποιεί-πλέον-αναγκαστικά-τη/page-8?hl=%2Bleupay#entry55383390

Προσπάθησα να κάνω τη εγγραφη σήμερα και κολάει στο σημείο που πρέπει να επιβεβαιώσει τη διεύθυνση μου. Μου στέλνει email, το κλικάρω, μου βγάζει επιβεβαίωση. Στη συνέχεια πατω next στην εφαρμογη αλλα δεν προχωρα! Μου λέει δεν εχεις κάνει επιβεβαιωση το email. Αντε ξαναζητω το email, ερχεται το κλικάρω ξανα αλλά η εφαρμογή το χαβα της. Ζητα πάλι επιβεβαιωση email. Με συνεπεια να μην παει στο επομενο βήμα. 

Συνάντησε κανείς κάτι τέτοιο;

Καλησπέρα,

Έκανα εγγραφή κανονικά και έχω πλέον IBAN από N26.com.

Έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την συγκεκριμένη και θα βοηθούσε εάν ήξερε κάποιος!

1. Το ότι έχω iban σημαίνει ότι έχω λογαριασμό, ως φυσικό πρόσωπο, σε γερμανική τράπεζα;

2. Θα πρέπει ο λογαριασμός αυτός να δηλωθεί στη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2017;

3. Θα δηλώσω επίσης και τους τόκους (μηδενικούς στην προκειμένη) που έλαβα από καταθέσεις στη N26;

4. Είμαι υποχρεωμένος να συμπληρώσω την φόρμα της N26 σχετικά με το κράτος στο οποίο φορολογούμε; Αν δεν το δηλώσω, τι γίνεται; (δεν τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την έναρξη λογαριασμού).

5. Όταν κάνω συναλλαγές στην Ελλάδα με την MasterCard της N26, θα πρέπει να τις δικαιολογώ με κάποιον τρόπο στην Ελλάδα (πόθεν έσχες);

6. Υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής συνδικαιούχου στη N26;

*ενημερωτικα, τα ποσά που μεταφέρω στη N26 προέρχονται από προσωπικο λογαριασμό που διατηρώ σε Ελληνική τράπεζα και είναι φορολογημένα στην Ελλάδα.

*υπαρχει άλλος τρόπος κατάθεσης στη N26 εκτός του εμβάσματος; επίσης μπορεί τρίτος να μου καταθέσει χρήματα, και τι αλλάζει στην περίπτωση αυτή;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Update for helping community

Προσπαθησα να κανω εγγραφη με ληγμενο διαβατηριο και φυσικα δεν προχωρησαμε (αφου καταναλωσαμε 5 λεπτα στο live video με τον ανεξαρτητο πρακτορα) .

To διαβατηριο θα πρεπει (φυσικα και προφανως) να ειναι σε ισχυ ...

πιστευα πως ισως το παρεκαμπταν !

Update for helping community

Προσπαθησα να κανω εγγραφη με ληγμενο διαβατηριο και φυσικα δεν προχωρησαμε (αφου καταναλωσαμε 5 λεπτα στο live video με τον ανεξαρτητο πρακτορα) .

To διαβατηριο θα πρεπει (φυσικα και προφανως) να ειναι σε ισχυ ...

πιστευα πως ισως το παρεκαμπταν !

Φυσικά και θα πρέπει να είναι σε ισχύ τα έγγραφα! Επίσης θα χρειαστείς καλή σύνδεση internet γιατί αν κολλήσει κάπου ξεκινάς όλη τη διαδικασία από την αρχή. Επίσης το κινητό κοντά σου και να πιάνει, καθώς θα λάβεις κωδικό επιβεβαίωσης!

Φυσικά και θα πρέπει να είναι σε ισχύ τα έγγραφα! Επίσης θα χρειαστείς καλή σύνδεση internet γιατί αν κολλήσει κάπου ξεκινάς όλη τη διαδικασία από την αρχή. Επίσης το κινητό κοντά σου και να πιάνει, καθώς θα λάβεις κωδικό επιβεβαίωσης!

Τα καναμε ΟΛΑ , ελαβα και sms επιβεβαιωσης , εβαλα και τον PIN και λιγο πριν κλεισουμε μου ειπε "So sorry , process cant be completed because as i just saw your validity of your passport has been expired"

Η διαδικασια κρατησε 5 λεπτα max και ηταν μια χαρα , δεν μπορω να πω πως δυσκολευτηκα ιδιαιτερα ή υπηρχε καποιο θεμα ,

λιγο στο tilting του passport μεχρι να βρει και να δει τα ιριδιζωντα αλλα κατα τα αλλα μια χαρα ...

anyway τωρα ειμαι σε process of passport renewal για να κανω ξανα την διαδικασια απο την αρχη την αλλη εβδομαδα , οταν και θα εχω το νεο pspt στα χερια μου ...

Για να δει τα ιριδίζοντα της άναψα φακουδάκι στο πλάι :) Το έκανα από pc και δεν αρκούσε η φωτεινότητα της οθόνης!

Θα δοκιμάσω και μικρό έμβασμα και θα ενημερώσω ;)

Τα καναμε ΟΛΑ , ελαβα και sms επιβεβαιωσης , εβαλα και τον PIN και λιγο πριν κλεισουμε μου ειπε "So sorry , process cant be completed because as i just saw your validity of your passport has been expired"

Η διαδικασια κρατησε 5 λεπτα max και ηταν μια χαρα , δεν μπορω να πω πως δυσκολευτηκα ιδιαιτερα ή υπηρχε καποιο θεμα ,

λιγο στο tilting του passport μεχρι να βρει και να δει τα ιριδιζωντα αλλα κατα τα αλλα μια χαρα ...

anyway τωρα ειμαι σε process of passport renewal για να κανω ξανα την διαδικασια απο την αρχη την αλλη εβδομαδα , οταν και θα εχω το νεο pspt στα χερια μου ...

Σου ζητησε εγγραφο επιβεβαιωσης διευθυνσης; Η απλά του είπες τη διευθυνση και τη σημειωσε;

@spartak1

Εμένα δεν μου ζήτησε διεύθυνση και κανένα σχετικό έγγραφο επιβεβαίωσης της. (Όσον αφορά το live ID verification)

Την διεύθυνση μου την συμπλήρωσα στην αρχή, όταν έφτιαξα λογαριασμό (απλώς την έγραψα στην online φόρμα).

Καλησπέρα,

Έκανα εγγραφή κανονικά και έχω πλέον IBAN από N26.com.

Έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την συγκεκριμένη και θα βοηθούσε εάν ήξερε κάποιος!

1. Το ότι έχω iban σημαίνει ότι έχω λογαριασμό, ως φυσικό πρόσωπο, σε γερμανική τράπεζα;

Ναι

2. Θα πρέπει ο λογαριασμός αυτός να δηλωθεί στη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2017;

Δεν υπάρχει πεδίο "δήλωσης λογαριασμού" πουθενά και σε κανένα έντυπο της φορολογικής δήλωσης ούτε καν για Ελληνικούς τραπ. λογαριασμούς.

3. Θα δηλώσω επίσης και τους τόκους (μηδενικούς στην προκειμένη) που έλαβα από καταθέσεις στη N26;

"Μηδενικοί τόκοι"= δεν υπάρχουν τόκοι=δεν υπάρχει κάτι προς φορολόγηση.

4. Είμαι υποχρεωμένος να συμπληρώσω την φόρμα της N26 σχετικά με το κράτος στο οποίο φορολογούμε; Αν δεν το δηλώσω, τι γίνεται; (δεν τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την έναρξη λογαριασμού).

Μέχρι (και αν) το ζητήσουν βλέπουμε. Δεν ασχολούμαστε με πράγματα τα οποία δεν μας ζητάνε.

5. Όταν κάνω συναλλαγές στην Ελλάδα με την MasterCard της N26, θα πρέπει να τις δικαιολογώ με κάποιον τρόπο στην Ελλάδα (πόθεν έσχες);

Είναι ακατανόητο αυτό που γράφεις. Οτιδήποτε περί "πόθεν έσχες" έχει εξαντληθεί όταν τα λεφτά σου μπήκαν στους Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σου. Δεν δίνεις λόγο σε κανέναν με τι κάρτα πληρώνεις.

6. Υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής συνδικαιούχου στη N26;

Όχι.

*ενημερωτικα, τα ποσά που μεταφέρω στη N26 προέρχονται από προσωπικο λογαριασμό που διατηρώ σε Ελληνική τράπεζα και είναι φορολογημένα στην Ελλάδα.

*υπαρχει άλλος τρόπος κατάθεσης στη N26 εκτός του εμβάσματος; επίσης μπορεί τρίτος να μου καταθέσει χρήματα, και τι αλλάζει στην περίπτωση αυτή;

Μπορεί οποιοσδήποτε να σου καταθέσει. Δεν αλλάζει τίποτα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...