Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι βιαζεται ή εχει συγκεκριμενα χρονικα περιθωρια για την μεταβαση της απο startup που συνεργαζοταν με την wiredbank, σε αυτονομη. Ειναι λογικο και επομενο να χρειαστει να αντικατασταθουν οι καρτες και οι οροι συμβασης.

Απο εκει και περα ειναι οπως το βλεπει ο καθενας, προσωπικα η διευκολυνση που μου δινει η τραπεζα ειναι οαση μπροστα στην χαρτουρα και τα τηλ που πρεπει να κανω στις ελληνικες και ξενες τραπεζες. Επιπλεον ειναι απο τις λιγες (ακομα) που δεν χρεωνουν τις βασικες παροχες και δεν χρεωνουν εμβασματα κτλ. Πατωντας 3 buttons στο κινητο μου, ξεκινησα την διαδικασια μεταφορας, εκανα request την νεα καρτα και το ιδιο θα γινει στην ενεργοποιηση, νταξει δεν κουραστηκα κιολας.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Tα φώτα σας ....  Ξεκίνησα το άνοιγμα λογαριασμού μέσω της εφαρμογής της Ν26 για κινητά.  Στην επιβεβαίωση ταυτότητας μέσω βίντεο δεν προχωρά βγάζοντας το μύνημα οτι το κινητό είναι ξεκλείδωτο (rooted) και σταματά.   :mad:

Στέλνω mail στο support τους, απαντάνε με τα κλασικά τυποποιημένα μηνύματα, μπαίνω στο chat τους και περιμένω κανα μισάωρο μεχρι που βαριέμαι και το κλείνω.  :-(

Δοκιμάζω μέσω webpage να προχωρήσω σε video identification με ενα laptop. Eμφανίζεται μετά απο κανα τέταρτο αναμονή ενας μουσάτος γερμαναράς απο την Idnow (την εταιρεία που κάνει την πιστοποίηση) ψυχρός και αγενής με στυλ Ζακ Γαλιφάκη (Hangover :-D ) που διαμαρτύρεται για την ποιότητα του ήχου, της κάμερας κλπ...τελικά με προτρέπει να χρησιμοποιήσω ενα άλλο κινητό και να κατεβάσω σε εκείνο την εφαρμογή τους για να κάνουμε την περιβόητη βιντεο πιστοποίηση.  Κατεβάζω την εφαρμογή την ανοίγω και μου ζητάει κωδικό Ident-ID για να ξεκινήσει;   :mad: Τι είναι αυτό βρε συμφορουμίτες, που θα το βρώ; (εννοείται οτι έστειλα mail στο support Ν26 και περιμένω διευκρινήσεις). 

Εκανε κανείς σας πιστοποίηση μέσω αυτής της εφαρμογής (Idnow) ή κάνατε όλοι μέσω της εφαρμογής της N26;

Ολοι κλειδωμένα (unrooted) κινητά είχατε;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα παρέλαβα την νέα κάρτα!!!

Ομως είναι με διαφορετικό όνομα (παρέλαβα άλλου ατόμου την κάρτα ).

Τι κάνω τώρα ????

Επεξ/σία από nik-nikol

Εκανε κανείς σας πιστοποίηση μέσω αυτής της εφαρμογής (Idnow) ή κάνατε όλοι μέσω της εφαρμογής της N26;

Ολοι κλειδωμένα (unrooted) κινητά είχατε;  

Από PC την κάναμε. Βρες καμιά καλύτερη webcam (720p τουλάχιστον), ρίξε και κανένα προβολέα στα μούτρα σου (εγώ έτσι είχα κάνει με ένα φωτιστικό δαπέδου) και ξαναδοκίμασε. Θέλουν να είναι απολύτως ευανάγνωστα τα στοιχεία του διαβατηρίου.

Σήμερα παρέλαβα την νέα κάρτα!!!

Ομως είναι με διαφορετικό όνομα (παρέλαβα άλλου ατόμου την κάρτα ).

Τι κάνω τώρα ????

Ξεκινά να ψωνίζεις σαν να μην υπάρχει αύριο!

• Like 3

Ξεκινά να ψωνίζεις σαν να μην υπάρχει αύριο!

Καλό! :-) Αλλά δεν γίνεται. Γιατί η κάρτα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί στο e-banking του κατόχου της. Να αυτά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από τη βιασύνη και καθιστούν ανέφικτες τέτοιες προθεσμίες. Ο "άτυχος" αυτής της περίπτωσης ας πούμε θα πάει πίσω κανα 2μηνο μέχρι να το πάρει απόφαση ότι δεν έλαβε την κάρτα, να ζητήσει νέα, να του τη στείλουν και να τη λάβει...

Από PC την κάναμε. Βρες καμιά καλύτερη webcam (720p τουλάχιστον), ρίξε και κανένα προβολέα στα μούτρα σου (εγώ έτσι είχα κάνει με ένα φωτιστικό δαπέδου) και ξαναδοκίμασε. Θέλουν να είναι απολύτως ευανάγνωστα τα στοιχεία του διαβατηρίου.

Αν χρησιμοποιησω για την βιντεο ταυτοποιηση ενα κλειδωμενο κινητο και προχωρησει η διαδικασια, δεν θα μπορω να κανω ζευγαρι (pair) την εφαρμογη της Ν26 με το SMS που θα μου στειλουν με το ξεκλειδωτο κινητο; Διαφορετικα θα ακολουθησω τη συμβουλη του Τheopan και θα αγορασω μια web cam 720p

Καλό! :-) Αλλά δεν γίνεται. Γιατί η κάρτα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί στο e-banking του κατόχου της. Να αυτά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από τη βιασύνη και καθιστούν ανέφικτες τέτοιες προθεσμίες. Ο "άτυχος" αυτής της περίπτωσης ας πούμε θα πάει πίσω κανα 2μηνο μέχρι να το πάρει απόφαση ότι δεν έλαβε την κάρτα, να ζητήσει νέα, να του τη στείλουν και να τη λάβει...

Ομως εάν είναι στο forum μπορώ να του την στείλω.

Το όνομα του κατόχου της κάρτας είναι  Κ ΚΑΡ##ΣΟΣ (δεν το γράφω ολόκληρο για ευνόητους λόγους).

Εάν παρακολουθεί ας επικοινωνήσει μαζί μου. 

Αστε που και η δικιά μου κάπου αλλού θα καταλήξει , αύριο καλώ το support N26........

Αν χρησιμοποιησω για την βιντεο ταυτοποιηση ενα κλειδωμενο κινητο και προχωρησει η διαδικασια, δεν θα μπορω να κανω ζευγαρι (pair) την εφαρμογη της Ν26 με το SMS που θα μου στειλουν με το ξεκλειδωτο κινητο; Διαφορετικα θα ακολουθησω τη συμβουλη του Τheopan και θα αγορασω μια web cam 720p

Τι εννοείς "κλειδωμένο" κινητό; Unrooted; Με οποιοδήποτε τέτοιο (όταν είχα κάνει εγώ δεν είχε περιορισμό νομίζω) αρκεί να επαρκεί η ποιότητα της σελφοκάμεράς του. Μετά, το pairing μεταφέρεται σε όποιο κινητό θες με τη διαδικασία που υπάρχει. Άφθονο φως θέλουν από όσο θυμάμαι και σταθερό χέρι για να μπορεί να διαβάσει ο Γερμανός τα στοιχεία που γράφει. Για αυτό σου είπα να βάλεις κάποιο φως κόντρα να χτυπάει καλά το διαβατήριο. Δοκίμασε στην κάμερα που έχει το λαπτοπ σου να ανεβάσεις τέρμα την ποιότητα και τα fps. Δεν μπορεί, θα γίνει η δουλειά. Είναι παλιό και έχει μόνο VGA camera;

Έχουμε μια κάρτα (και άρα και μια σύμβαση), η οποία έληγε υπό κανονικές συνθήκες σε 3 χρόνια. Μας βάζουν (όλους και τους υπάρχοντες!) πελάτες τους σε λιγότερο από 1 έτος σε μια διαδικασία άνευ προφανούς λόγου, αιτίας και οφέλους (το κυριότερο, γιατί πραγματικά στους πελάτες εξωτερικού δεν υπάρχει κανένα όφελος με τα μέχρι τώρα δεδομένα από τη νέα κατάσταση) που δεν θα έπρεπε να είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο να διαμαρτυρόμαστε...

Απορω με αυτα που διαβαζω. Εχεις πραγματικα αντιληφθει τι γινεται; Γιατι δεν εισαι καποιος που μπηκε σημερα στο thread αλλα με αυτα που γραφεις, αυτο δειχνεις. Εχεις μια startup επιχειρηση που συνεργαζοταν με τραπεζα και αποφασιζει να γινει η ιδια κανονικη τραπεζα και μας γραφεις για συμβαση 3 χρονων και οτι σε λιγοτερο απο 1 ετος σε υποβαλλει σε ανευ λογου ταλαιπωρια;; :blink: :blink: :blink: Δηλαδη τι πιστευεις; Οτι θα μπορουσαμε να κρατησουμε την ιδια καρτα και να την συνδεσουν με το καινουριο iban λογαριασμο αλλα παρολα αυτα προτιμησε να μπει σε διαδικασια να αλλαξει καρτες σε 200.000 πελατες που σημαινει και κοστος για τις καρτες και για τα μηχανηματα και μεταφορικα και εργατοωρες για την υλοποιηση;; Τι ειναι αυτα που γραφεις;

Και στο κατω κατω δεν εισαι υποχρεωμενος να την υποστεις, μπορεις καλλιστα να μην κανεις τη μεταβαση. Εκτος και αν εμαθες εν ετει 2016 οτι οι εταιριες δεν εχουν δικαιωμα αν δεν σε ρωτησουν να αλλαξουν τους ορους τους και τις καταστασεις. Ελεος πια με την αδικαιολογητη γκρινια. Να γκρινιαξουμε για καποια μελλοντικη υποβαθμιση υπηρεσιων ή τις προμηθειες που αρχισαν να μπαινουν δειλα δειλα, ΝΑΙ. Αλλα να γκρινιαζουμε ακομα και για την διαδικασια μεταβασης;

• Like 2

Ομως εάν είναι στο forum μπορώ να του την στείλω.

Το όνομα του κατόχου της κάρτας είναι  Κ ΚΑΡ##ΣΟΣ (δεν το γράφω ολόκληρο για ευνόητους λόγους).

Εάν παρακολουθεί ας επικοινωνήσει μαζί μου. 

Αστε που και η δικιά μου κάπου αλλού θα καταλήξει , αύριο καλώ το support N26........

Βρέθηκε και ο κάτοχος ...... αυριο του την στέλνω αν δεν την ακύρωσαν από το support......

• Like 1

Βρέθηκε και ο κάτοχος ...... αυριο του την στέλνω αν δεν την ακύρωσαν από το support......

Μπράβο !  Αυτό θα πει αλληλουποστήριξη σε ενα φόρουμ, εύγε nik-nikol !!!

Τι εννοείς "κλειδωμένο" κινητό; Unrooted; Με οποιοδήποτε τέτοιο (όταν είχα κάνει εγώ δεν είχε περιορισμό νομίζω) αρκεί να επαρκεί η ποιότητα της σελφοκάμεράς του. Μετά, το pairing μεταφέρεται σε όποιο κινητό θες με τη διαδικασία που υπάρχει. Άφθονο φως θέλουν από όσο θυμάμαι και σταθερό χέρι για να μπορεί να διαβάσει ο Γερμανός τα στοιχεία που γράφει. Για αυτό σου είπα να βάλεις κάποιο φως κόντρα να χτυπάει καλά το διαβατήριο. Δοκίμασε στην κάμερα που έχει το λαπτοπ σου να ανεβάσεις τέρμα την ποιότητα και τα fps. Δεν μπορεί, θα γίνει η δουλειά. Είναι παλιό και έχει μόνο VGA camera;

Nαι δυστυχώς έχει VGA καμερα το λαπτοπ οπότε όσο και να ανεβάσω την ποιότητα χλωμό το βλέπω, πάντως σας έχω μια είδηση για όσους προσπαθήσετε να ανοίξετε το account απο το κινητό σας. 

Λοιπόν εξακριβωμένο οτι απο την τρέχουσα έκδοση 3.0.3 της εφαρμογής της N26 η διαδικασία ξεκινάει ομαλά αλλά σταματά στο σημείο της ταυτοποίησης με βίντεο εάν έχετε ξεκλείδωτο (rooted) κινητό !  Σας βγάζει το μύνημα ''Unable to perform an identification on a jailbroken device''. Πιθανότατα δεν ευθύνεται η Ν26 για αυτό αλλά η εταιρεία Ιdnow που κάνει την ταυτοποίηση για λογαριασμό της (λόγοι ''αρχής'' ίσως ; who knows ? ) 

Θα προσπαθήσω να συνεχίσω μέσω άλλου δανεικού κινητού κλειδωμένο (unrooted) όπου προχωράει κανονικά και καλεί την εταιρεία Idnow.  Το θέμα είναι τι γίνεται μετά;  Θα μπορέσω να κάνω pair με το δικό μου κινητό (το rooted), ή θα αναγκαστώ να κάνω με το δανεικό (το unrooted) ;

• Like 1

Λοιπόν εξακριβωμένο οτι απο την τρέχουσα έκδοση 3.0.3 της εφαρμογής της N26 η διαδικασία ξεκινάει ομαλά αλλά σταματά στο σημείο της ταυτοποίησης με βίντεο εάν έχετε ξεκλείδωτο (rooted) κινητό !  Σας βγάζει το μύνημα ''Unable to perform an identification on a jailbroken device''. 

Εγω στο κινητο εχω την 3.0.1. Γενικα τραβαω backup των apk πριν τις αναβαθμισεις. Αν την θελει καποιος μπορω να την ανεβασω.

• Like 1

Απορω με αυτα που διαβαζω. Εχεις πραγματικα αντιληφθει τι γινεται;

Κι εγώ απορώ με αυτά που μόλις διάβασα.  Τη γνώμη μου γράφω και είσαι ο μόνος που -ανεξήγητα- "διαμαρτυρήθηκε" και κάθεσαι και γράφεις ένα κατεβατό για να μου δείξεις τι; Έχεις την εντύπωση ότι χρειάζεται να απολογηθώ σε εσένα ή τον οποιονδήποτε; Ασφαλώς όχι. Τεκμηρίωσα το γιατί διαμαρτύρομαι επαρκώς και θεωρώ ότι οι περισσότεροι δεν θα διαφωνήσουν μαζί μου.

Το θέμα είναι τι γίνεται μετά;  Θα μπορέσω να κάνω pair με το δικό μου κινητό (το rooted), ή θα αναγκαστώ να κάνω με το δανεικό (το unrooted) ;

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα σε αυτό. Συμπτωματικά σήμερα αναγκάστικα να κάνω επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μετά από root και το μόνο που ζήτησε το application (παρά το ότι το έκανα restore με το Titanium Backup) ήταν να γίνει το pair εκ νέου. Το pairing έγινε χωρίς πρόβλημα στη rooted πλέον συσκευή μου και λειτουργεί κανονικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...