Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι πορτοκαλιές που κάνουν αλλού πορτοκάλια φοβάμαι ότι κι αυτές θα αρχίσουν να χρεώνουν τα πορτοκάλια σιγά σιγά έτσι που να μη μείνει δωρεάν πορτοκαλιά πουθενά...

Πάντα προκύπτουν καλές λύσεις όταν παύουν να είναι καλές κάποιες παλιότερες. Aν θέλω να φακελωθώ και να πληρώνω "συνδρομές" για οτιδήποτε κάνω, έχω και την Πειραιώς εδώ. Α και η "stroma bank" θα παραμένει πάντα δωρεάν... (πανευρωπαϊκά αρχίζει να κερδίζει πελάτες αυτή από όσο μαθαίνω! :-))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όσο πλησιάζουμε τη στιγμή που θα ξεκινήσει η μεταφορά στους νεους λογαριασμούς + κάρτες mastercard, νέες πληροφορίες έρχονται για προσφορά νέων υπηρεσιών/επιλογών.

Π.χ ο λογαριασμός N26 Black που θα προσφέρει και ασφαλιστική κάλυψη (π.χ. για κλοπή κινητού) αλλα θα διατίθεται με μηνιαίο κόστος 5.90 ευρώ. Ο λογαριασμός αυτός φαίνεται οτι δεν θα είναι διαθέσιμος για Ελλάδα προς το παρον.

Αυτο που μας επηρεάζει είναι οτι στις αναλήψεις απο ATM χωρών με άλλο νόμισμα εκτος ευρώ θα χρεώνουν τώρα προμήθεια 1.7%

Link.png Site: N26

• Like 1

Αυτο που μας επηρεάζει είναι οτι στις αναλήψεις απο ATM χωρών με άλλο νόμισμα εκτος ευρώ θα χρεώνουν τώρα προμήθεια 1.7%

Πάνε να μοιάσουν τις ελληνικές κάρτες ;   :mad:  

Σε ενα email που ηρθε σημερα και μιλαει για μια νεα υπηρεσια , το business, αναφερει οτι ως τραπεζα θα ανοιξει την επομενη εβδομαδα.

https://n26.com/coming-soon-n26-business/

Το λάβαμε... Μην ζητήσουν τίποτα έγγραφα όμως από την αρχή ελπίζω, γιατί ούτε καν το διαβατήριό μου δεν ισχύει πλέον (έληξε μέσα στον Οκτώβρη) και δεν έχω πρόθεση να σκάσω το 85ευρο για να το ανανεώσω σύντομα...

Μολις ολοκληρωσα την μεταβαση στην Ν26 Bank, δε ζητησε κατι απο χαρτουρα. Ουσιαστικα μετεφερε τον λογαριασμο μου απο την παλια υπηρεσια στη νεα τραπεζα (βασικα ζητησα και μεταφορα σε Business), θα μου στειλουν νεα καρτα και αν καταλαβα καλα ως τοτε δεν υπαρχει καποια αλλαγη. Ιδιο ΙΒΑΝ, ιδια καρτα για ολες τις συναλλαγες. Οταν ερθει η νεα καρτα, πρεπει να την ενεργοποιησω ως τις 20 Δεκ και τοτε θα αλλαξει ΙΒΑΝ και θα καταργηθει φυσικα η παλια.

• Like 1

Μολις ολοκληρωσα την μεταβαση στην Ν26 Bank, δε ζητησε κατι απο χαρτουρα. Ουσιαστικα μετεφερε τον λογαριασμο μου απο την παλια υπηρεσια στη νεα τραπεζα (βασικα ζητησα και μεταφορα σε Business), θα μου στειλουν νεα καρτα και αν καταλαβα καλα ως τοτε δεν υπαρχει καποια αλλαγη. Ιδιο ΙΒΑΝ, ιδια καρτα για ολες τις συναλλαγες. Οταν ερθει η νεα καρτα, πρεπει να την ενεργοποιησω ως τις 20 Δεκ και τοτε θα αλλαξει ΙΒΑΝ και θα καταργηθει φυσικα η παλια.

Πως είναι δυνατό να μη σου ζήτησαν επιπλέον έγγραφα ειδικά εφόσον ζήτησες και αλλαγή του account σε "business" (αυτό τι παρέχει παραπάνω; ); Πως δηλαδή τεκμηριώνεται η επαγγελματική σου δραστηριότητα με ένα διαβατήριο που τους έχεις δώσει μόνο χωρίς έγγραφο ΔΟΥ, βεβαιώσεις επιμελητηρίων, τυχόν υπάρχον καταστατικό κλπ. που ζητάνε όλοι οι υπόλοιποι;

Πως (από ποιά επιλογή στο site) έκανες "εθελοντικά" την αίτηση αλλαγής; Εγώ π.χ. δεν επιθυμώ καμία αλλαγή, με υπερκαλύπτει η υπηρεσία ως έχει. Θα μου την κάνουν με το ζόρι και αυτόματα κάποια στιγμή τη μετάβαση;

Και εγώ έκανα αλλαγή εχθές το βράδυ.

Μου είχαν στείλει το μεσημέρι email με το ανάλογο περιεχόμενο, που έλεγε επίσης ότι δίνουν αυτή τη δυνατότητα σε ελάχιστα μέλη αρχικά.

Έχω βρει όμως ένα bug στην εφαρμογή μετά την αλλαγή. Αν πας να αλλάξεις τις ρυθμίσεις τις κάρτας πχ δυνατότητα ανάληψης από atm κτλ σου λέει ότι υπάρχει διαθέσιμη κάρτα.

Πώς το έκανες?

Δεν εκανα κατι το ιδιαιτερο, ακριβως ο,τι γραφουν οι συμφορουμιτες απο κατω. Μειλ ηρθε, ακολουθησα τις οδηγιες :)

Σου στέλνουν email για να κάνεις την αλλαγή και σε ρωτάνε εαν θες business, insurance κοκ.

Και εγώ έκανα αλλαγή εχθές το βράδυ.

Μου είχαν στείλει το μεσημέρι email με το ανάλογο περιεχόμενο, που έλεγε επίσης ότι δίνουν αυτή τη δυνατότητα σε ελάχιστα μέλη αρχικά.

Έχω βρει όμως ένα bug στην εφαρμογή μετά την αλλαγή. Αν πας να αλλάξεις τις ρυθμίσεις τις κάρτας πχ δυνατότητα ανάληψης από atm κτλ σου λέει ότι υπάρχει διαθέσιμη κάρτα.

Πως είναι δυνατό να μη σου ζήτησαν επιπλέον έγγραφα ειδικά εφόσον ζήτησες και αλλαγή του account σε "business" (αυτό τι παρέχει παραπάνω; ); Πως δηλαδή τεκμηριώνεται η επαγγελματική σου δραστηριότητα με ένα διαβατήριο που τους έχεις δώσει μόνο χωρίς έγγραφο ΔΟΥ, βεβαιώσεις επιμελητηρίων, τυχόν υπάρχον καταστατικό κλπ. που ζητάνε όλοι οι υπόλοιποι;

Πως (από ποιά επιλογή στο site) έκανες "εθελοντικά" την αίτηση αλλαγής; Εγώ π.χ. δεν επιθυμώ καμία αλλαγή, με υπερκαλύπτει η υπηρεσία ως έχει. Θα μου την κάνουν με το ζόρι και αυτόματα κάποια στιγμή τη μετάβαση;

Δεν εχω απαντηση να σου δωσω. Το μονο που σιγουρα ξερω ειναι οτι αν ο business μεινει ανενεργος, θα μετατραπει εκ νεου σε "απλο". Αυτο μου το ειπαν οι ιδιοι, αλλα περιμενω απαντηση στο ερωτημα "μετα απο ποσο διαστημα θα θεωρειται ανενεργος".

δηλαδη με μια εγγραφη εκει , απλα αποκτας λογαριασμο σε γερμανικη τραπεζα και καρτα για αναληψεις κτλ  ?

Δεν ειναι τοσο απλο, διοτι οταν μπηκαμε στην εφαρμογη περασαμε απο τη διαδικασια ταυτοποιησης που αναφερεται στις πρωτες σελιδες του θεματος. Ομως θεωρητικα ναι, καπως ετσι συμβαινει οπως τα περιγραφεις. Τουλαχιστον ως αυτη τη στιγμη, δεν ξερω αν αλλαξει κατι στην πορεια. Τι ειχαμε, τι χασαμε.

Αντε να κάνετε την μετάβαση "οι παλιοί" να παίρνουν σειρά και οι νέοι :-D (ακόμα περιμένουμε στη λίστα για αποδοχή) Ειπαν για μέσα Νοεμβρίου....θα δείξει

Τελικά με τις αλλαγές που έγιναν μπήκε προμήθεια και στη Ν26 για μετατροπή συναλλάγματος απο ΑΤΜ και ανάληψη (για ταξίδια εξωτερικό), ή παραμένει free ;  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...