Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η ισοτιμία είναι οκ πέρα από την χρέωση του atm;

Έκανα κάποιες αγορές σε δολάρια τις τελευταίες ημέρες και δε μου αρέσει καθόλου η ισοτιμία. 

Στο site της mastercard δεν μπορείς να διαλέξεις πρόσφατες ημερομηνίες https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/  (Δεύτερο edit: Δουλεύει κανονικά το site, bug του broswer μου ήταν).

Με εκκαθάριση σημερινή μου δίνει 1,115619$  --->  1€, ενώ εδώ είναι μεγαλύτερη https://ferates.com/valyuta/visa_mastercard/mastercard/usd/2016-03-30, όπως και στο xe.com

Έχει παρατηρήσει κανείς κακή ισοτιμία;

EDIT: Άκυρο για την ώρα, δεν έχει γίνει η οριστική εκκαθάριση της αγοράς, απλά δεν εμφανίζει την ειδοποίηση της μη εκκαθάρισης στη web έκδοση του ebanking. Θα επανέλθω λογικά αύριο.  

Να πω την αληθεια δεν παρατηρησα ποια μερα ηταν που εγινε η εκκαθαριση της συναλλαγης και ετσι δεν ξερω ποιας μερας να κοιταξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω την αληθεια δεν παρατηρησα ποια μερα ηταν που εγινε η εκκαθαριση της συναλλαγης και ετσι δεν ξερω ποιας μερας να κοιταξω.

Εντάξει τελικά με χρέωσε με την ισοτιμία της mastercard, οπότε καμία προμήθεια.

Επίσης ο οδηγός χρειάζεται ανανέωση, έχω λίγο χρόνο να την κάνω, αλλά δεν μπορώ να κάνω edit στο αρχικό μήνυμα. 

Η αγορά έγινε Τετάρτη βράδυ (30 Μαρτίου) και η εκκαθάριση την Παρασκευή το πρωί, με ισοτιμία mastercard της 30 Μαρτίου. 

Δεν ειναι δυνατον να εγινε με ισοτιμια της 30 Μαρτιου. Με ισοτιμια Παρασκευης θα εγινε.

post-112644-0-82749400-1459594143_thumb.png

Από το site της Mastercard μπορείς να δεις ότι η ισοτιμία είναι της 30 Μαρτίου 

01 Απρ 2016

USD United States dollar 1.143399

31 Μαρ 2016

USD United States dollar 1.140800

30 Μαρ 2016

USD United States dollar 1.129801

Δεν ειναι δυνατον να εγινε με ισοτιμια της 30 Μαρτιου. Με ισοτιμια Παρασκευης θα εγινε.

Κι εγώ πάλι το βλέπω αυτονόητο να γίνεται η εκκαθάριση με την ισοτιμία που ίσχυε όταν ζητήθηκε και όχι όταν ...ευκαιρεί το όποιο ίδρυμα να την κάνει. Και αυτό μου συνέβη πάντα αν δεν κάνω λάθος σε όποιες συναλλαγές σε ξένο νόμισμα με όποιο μέσο έχω κάνει.

attachicon.gifexchange rate.png

Από το site της Mastercard μπορείς να δεις ότι η ισοτιμία είναι της 30 Μαρτίου 

01 Απρ 2016

USD United States dollar 1.143399

31 Μαρ 2016

USD United States dollar 1.140800

30 Μαρ 2016

USD United States dollar 1.129801

Ok μαλλον ετσι ειναι. Σε εμενα σε χρεωση Κυριακης πηρε την ισοτιμια Δευτερας αλλα δεν ξερω αν η εκκαθαριση ειχε γινει την Δευτερα ή την Τριτη.

Κι εγώ πάλι το βλέπω αυτονόητο να γίνεται η εκκαθάριση με την ισοτιμία που ίσχυε όταν ζητήθηκε και όχι όταν ...ευκαιρεί το όποιο ίδρυμα να την κάνει. Και αυτό μου συνέβη πάντα αν δεν κάνω λάθος σε όποιες συναλλαγές σε ξένο νόμισμα με όποιο μέσο έχω κάνει.

Μαλλον δεν εχεις Πειραιως, για αυτο λες.

Ok μαλλον ετσι ειναι. Σε εμενα σε χρεωση Κυριακης πηρε την ισοτιμια Δευτερας αλλα δεν ξερω αν η εκκαθαριση ειχε γινει την Δευτερα ή την Τριτη.

Μαλλον δεν εχεις Πειραιως, για αυτο λες.

Φυσικά και έχω Πειραιώς. Από την εποχή της ΑΤΕ και μάλιστα αυτή ήταν η κύρια τράπεζα συναλλαγών μου με κάρτες. Μπορεί να άλλαξε κάτι μετά τη συγχώνευση και να μην το παρατήρησα βέβαια αλλά το βλέπω και παράλογο και ίσως και παράνομο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Φυσικά και έχω Πειραιώς. Από την εποχή της ΑΤΕ και μάλιστα αυτή ήταν η κύρια τράπεζα συναλλαγών μου με κάρτες. Μπορεί να άλλαξε κάτι μετά τη συγχώνευση και να μην το παρατήρησα βέβαια αλλά το βλέπω και παράλογο και ίσως και παράνομο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν αλλαξε κατι μετα γιατι ποτε η Πειραιως δεν εφαρμοζε και δεν εφαρμοζει την ισοτιμια την ημερα της χρεωσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η υπηρεσία αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τελευταία. Σύμφωνα με το twitter της χτες, "Logins, app response & non-card transactions are taking much longer than usual today. We're aware and are working on resolution ASAP". Επίσης σε tweet 3 μέρες πριν γράφουν "We are getting backed-up for accounts outside Germany + Austria, putting in place temp sign-up waiting list for non-German/Austrian residents. Could take 1-2 weeks". Μάλλον το τερματίσαμε οι Έλληνες λόγω CC :)

Επεξ/σία από ziggywas

Πριν μερικές ημέρες είχαν πει πως θα υπάρχει 1-2 εβδομάδες αναμονή για άνοιγμα καινούριου λογαριασμού λόγω αυξημένης ζήτησης. 

"The good news is that most of you probably already have a NUMBER26 account. But due to overwhelming recent demand, we're a bit backed up processing *new* accounts outside of Germany and Austria (this has no effect on existing customers). So as of today we're implementing a temporary waiting list outside of these 2 countries. Hope to be caught up again in 1-2 weeks. Until then, thanks much for your patience!"

Τα υπόλοιπα που γράφεις δε ξέρω πως τα συμπέρανες.

Εγώ πάντως μια χαρά έλαβα χρήματα εχθές και σήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...