Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Σήμερα προσπάθησε με winbank και τπτ. Μέχρι 500. δεν το έχουν αλλάξει ακόμα στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να κανεις ηλεκτρονικες αγορες δεν χρειαζεται να κανεις αναληψη προηγουμενως. Αυτο απαιτειται μονο για να ενεργοποιηθουν οις αγορες σε καταστημα που εισαι παρων.

Αν δεν κανω λαθος ειναι checkings ο λογαριασμος μας αλλα δοκιμασε και τον savings αν δεν παιζει το πρωτο.

εστω για να κανω αγορες σε καταστημα που ειμαι παρον.... πως την ενεργοποιω σε atm?

Ουφ, μου πηρε κατι παραπανω απο δυο ωριτσες για να διαβασω 29 σελιδες αλλα τα καταφερα.

Ενα ευχαριστω στον TS για τις πληροφοριες σχετικα με την υπηρεσια, εκανα ευκολα και γρηγορα λογαριασμο χωρις το παραμικρο προβλημα ειτε με τη wind και τα sms ή με κατι αλλο. Εκτος ισως απο την πρωτη αποπειρα verification οταν επεσε η γραμμη και ξαναπροσπαθησα.

Ερωτησεις "ειδικου" ενδιαφεροντος (αν ξερει καποιος):

- Γινεται η καρτα αποδεκτη απο gambling sites; Η Ρεβ το απαγορευει, εδω δεν ειδα κατι στο faq τους. Απο περιεργεια ρωταω κυριως, μηπως καποιος εχει δοκιμασει, ωστε να ξερω για το μελλον. Εχω ηδη Σκριλ και ειναι loaded (δοξα τω Θεω).

- Διαβασα για την διαδικασια μεταφορας απο Σκριλ σε Ν26. Το αναποδο γινεται; Φανταζομαι ναι, αλλα παλι απο περιεργεια ρωταω.

Θα επανελθω με εξτρα ερωτησεις, σιγουρα θα εχω κι αλλες (οχι "ειδικου" ενδιαφεροντος) αλλα δεν μου ερχονται τωρα. Ζαλιστηκα μετα απο τοσο διαβασμα.

Σήμερα προσπάθησε με winbank και τπτ. Μέχρι 500. δεν το έχουν αλλάξει ακόμα στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Στην Εθνική έγραφε με το όριο των 500 αλλά πέρασε κανονικά. Δοκίμασε  500 και 500 την επόμενη μέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει κανει αναληψη κανενας απο ΑΤΜ σε ξενο νομισμα (προφανως σε ξενη χωρα); Γιατι εκαναν τωρα και πηρε αρκετα περισσοτερα απο οτι θα επρεπε. Συγκεκριμενα ειναι σαν να εβαλαν ~10% προμηθεια στην ισοτιμια της mastercard και ειναι κουλο τετοιο ποσο. :X Εκτος και αν εγινε λογω τριημερου μη εργασιμης ωρας και επιστρεφονται. :blink:

Επεξ/σία από runner69

Εχει κανει αναληψη κανενας απο ΑΤΜ σε ξενο νομισμα (προφανως σε ξενη χωρα); Γιατι εκαναν τωρα και πηρε αρκετα περισσοτερα απο οτι θα επρεπε. Συγκεκριμενα ειναι σαν να εβαλαν ~10% προμηθεια στην ισοτιμια της mastercard και ειναι κουλο τετοιο ποσο. :X Εκτος και αν εγινε λογω τριημερου μη εργασιμης ωρας και επιστρεφονται. :blink:

Τελικα ολα καλα απο την πλευρα της N26. Εφταιγε το οτι το ΑΤΜ δεν ηταν κανονικης τραπεζας αλλα Euronet τα οποια απο οτι καταλαβα αυτα κανουν την μετατροπη του συναλλαγματος βαζοντας την προμηθεια τους και ζητανε απο την καρτα σου λεφτα σε € και οχι σε ξενο νομισμα ωστε να κανει τη μετατροπη η τραπεζα σου. Κατι σαν 24ωρα ανταλλακτηρια.

Εγινε αναληψη και απο ΑΤΜ κανονικης τραπεζας αυτη τη φορα και εβαλε κανονικη ισοτιμια χωρις προμηθειες. Για αυτο προσοχη στο εξωτερικο σε τι ΑΤΜ πατε να κανετε αναληψη στην περιπτωση του ξενου νομισματος.

Θέλω να μεταφέρω χρήματα από τον neteller λογαριασμό μου στην number26. Πως θα το κάνω? Χρησιμοποιώντας το iban της number26 ή τον αριθμό της κάρτας της number26? Επίσης τι θα με χρεώσει η neteller?

παντως δεν ξερω για εσας αλλα εχει γινει η βασικη μου καρτα...  κανενα προβλημα μεχρι στιγμης!!!

απλα μπορει να μου εξηγησει καποιος που γνωριζει.....  ειναι σαν να εχουμε κανονικα λογαριασμο στην wirebank?

παντως δεν ξερω για εσας αλλα εχει γινει η βασικη μου καρτα...  κανενα προβλημα μεχρι στιγμης!!!

απλα μπορει να μου εξηγησει καποιος που γνωριζει.....  ειναι σαν να εχουμε κανονικα λογαριασμο στην wirebank?

αυτό θα ήθελα να το ρωτήσω και εγώ! στην leupay έχουμε Iban της satabank άλλα δεν μας καλύπτει η ασφάλεια των 100.000 €. Στην revolut σου λέει οτι η τράπεζα που βάζει τα λεφτά η revolut παρέχει ασφάλεια, αλλά εφόσον τα λεφτά δεν είναι σε προσωπικό iban αλλά στο iban της revolut που ξερω οτι δεν θα τα πάρει και θα την κάνει καμιά μέρα; To Number26 λέει οτι σου παρέχει ασφάλεια 100.000 της wirebank (δεν την έχω την υπηρεσία number26 γι αυτό ρωτάω) και νομιζω σου δίνει προσωπικό iban, άρα αν έχεις μέσα λεφτά και φαλιρίσει η number26 πας στην wirebank και λες φέρτε μου το χρήμα;

άρα αν έχεις μέσα λεφτά και φαλιρίσει η number26 πας στην wirebank και λες φέρτε μου το χρήμα;

Το ΙΒΑΝ που έχεις στη Wirecard είναι και όχι στη Ν26 (που δεν είναι τράπεζα). Εγγύηση καταθέσεων με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σημαίνει αν φαλιρίσει η Wirecard, πας στο Γερμανικό ταμείο εγγύησης καταθέσεων και λες "φέρτε μου το χρήμα". Θεωρητικά βέβαια πάντα όλα αυτά όπως σε οποιαδήποτε χώρα...

• Like 1

αυτό θα ήθελα να το ρωτήσω και εγώ! στην leupay έχουμε Iban της satabank άλλα δεν μας καλύπτει η ασφάλεια των 100.000 €. Στην revolut σου λέει οτι η τράπεζα που βάζει τα λεφτά η revolut παρέχει ασφάλεια, αλλά εφόσον τα λεφτά δεν είναι σε προσωπικό iban αλλά στο iban της revolut που ξερω οτι δεν θα τα πάρει και θα την κάνει καμιά μέρα; To Number26 λέει οτι σου παρέχει ασφάλεια 100.000 της wirebank (δεν την έχω την υπηρεσία number26 γι αυτό ρωτάω) και νομιζω σου δίνει προσωπικό iban, άρα αν έχεις μέσα λεφτά και φαλιρίσει η number26 πας στην wirebank και λες φέρτε μου το χρήμα;

ναι τα χρήματα είναι ασφαλισμένα από την ΕΚΤ η οποία παρέχει αυτή την προστασία σε όλες της Ευρωπαικές συστημικές τράπεζες... οπότε αν φαλιρίσει η n26 θα έχεις ασφαλισμένα τα χρήματα σου (εκτός και αν έχεις πάνω από 100.000€ οπότε το υπερβαίνων πόσο δεν είναι ασφαλισμένο). 

το iban που σου δίνει είναι από την wired bank οπότε στην ουσία εσύ ανοίγεις λογαριασμό στην wired bank.... 

αυτό θα ήθελα να το ρωτήσω και εγώ! στην leupay έχουμε Iban της satabank άλλα δεν μας καλύπτει η ασφάλεια των 100.000 €.

Ενημερωτικά, αν και λίγο offtopic, δεν μπορείς να έχεις εγγύηση καταθέσεων 100.000 με τη LeuPay, παρόλο που έχεις προσωπικό IBAN, γιατί είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που απλά παρέχεται μέσω της Satabank. Για να αποκτήσεις τέτοια εγγύηση, θα πρέπει να ανοίξεις προσωπικό λογαριασμό στη Satabank και να μεταφέρεις εκεί τα λεφτά σου από το LeuPay λογαριασμό σου, κάτι που λογικά δεν μας απασχολεί, αφού αυτές τις υπηρεσίες τις χρησιμοποιούμε κυρίως για αγορές από το εξωτερικό λόγω των CC. Από εκεί και πέρα, ισχύει ό,τι έγραψαν και οι υπόλοιποι από επάνω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα ολα καλα απο την πλευρα της N26. Εφταιγε το οτι το ΑΤΜ δεν ηταν κανονικης τραπεζας αλλα Euronet τα οποια απο οτι καταλαβα αυτα κανουν την μετατροπη του συναλλαγματος βαζοντας την προμηθεια τους και ζητανε απο την καρτα σου λεφτα σε € και οχι σε ξενο νομισμα ωστε να κανει τη μετατροπη η τραπεζα σου. Κατι σαν 24ωρα ανταλλακτηρια.

Εγινε αναληψη και απο ΑΤΜ κανονικης τραπεζας αυτη τη φορα και εβαλε κανονικη ισοτιμια χωρις προμηθειες. Για αυτο προσοχη στο εξωτερικο σε τι ΑΤΜ πατε να κανετε αναληψη στην περιπτωση του ξενου νομισματος.

Η ισοτιμία είναι οκ πέρα από την χρέωση του atm;

Έκανα κάποιες αγορές σε δολάρια τις τελευταίες ημέρες και δε μου αρέσει καθόλου η ισοτιμία. 

Στο site της mastercard δεν μπορείς να διαλέξεις πρόσφατες ημερομηνίες https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/  (Δεύτερο edit: Δουλεύει κανονικά το site, bug του broswer μου ήταν).

Με εκκαθάριση σημερινή μου δίνει 1,115619$  --->  1€, ενώ εδώ είναι μεγαλύτερη https://ferates.com/valyuta/visa_mastercard/mastercard/usd/2016-03-30, όπως και στο xe.com

Έχει παρατηρήσει κανείς κακή ισοτιμία;

EDIT: Άκυρο για την ώρα, δεν έχει γίνει η οριστική εκκαθάριση της αγοράς, απλά δεν εμφανίζει την ειδοποίηση της μη εκκαθάρισης στη web έκδοση του ebanking. Θα επανέλθω λογικά αύριο.  

Επεξ/σία από djuan1988
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...