Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostakiss είπε

γιατι με τις ελληνικες καρτες εχω ηδη συμπληρωσει αρκετα παραπανω απο το 30% , και δε θελω να ανεβει αλλο.

η καρτα οπως και να το κανουμε ειναι ευκολια,θα μπορω και με μετρητα ,αλλα πες οτι καποια φορα μπορει να μην εχει ατμ κτλ εκει που ειμαι,θελω να εχω μπακαπ.

ΟΚ, δε θέλεις, δικαίωμα σου, αλλά κάποια επίπτωση δεν υπάρχει. Κι εγώ είμαι πάνω από το 30% και συνεχίζω κανονικά με τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών, πιο πολύ για να αποφύγω την επαφή με μετρητά, να μην ασχολούμαι με κέρματα + όφελος από προγράμματα στυλ "επιστροφή" "bonus" κλπ.

• Like 1
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vforvaggelis είπε

Καλημερα!

Να κανω μια ερωτηση πολυ απλη, γιατι καποιος που εχει eurobank, πειραιως κλπ να επιλεξει Revolut η Ν26;

Τι κερδιζουμε; Τι διαφορετικο σου παρεχει;

Να μην "φαίνονται" οι καταθεσεις εδω

Δημοσ.

Καλησπέρα στο thread (μόλις σήμερα το ανακάλυψα). 

Αν και με παλιά ταυτότητα (2006), η εγγραφή προχώρησε κανονικά. 

Αναμενω λοιπόν την κάρτα που θα έρθει με 🚲

Ερώτηση (που θα φανεί πιθανώς κουτή σε όσους χρησιμοποιούν n26 ή revolut) : θα μπορώ με την κάρτα να κανω καταθέσεις στον λογαριασμό μου. 

Το σενάριο που έχω στο μυαλό μου ειναι μάλλον απλό: ο γιος ενδέχεται να πάει να σπουδάσει Γερμανία. Θελω - σε περίπου μηνιαία βάση - να βάζω 150-200€/μήνα ώστε σταδιακά να μαζεύονται, για να υπάρξουν ως διαθέσιμα για κεινον. 

Στέκει αυτό ή όχι; 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, xx1100 είπε

Καλησπέρα στο thread (μόλις σήμερα το ανακάλυψα). 

Αν και με παλιά ταυτότητα (2006), η εγγραφή προχώρησε κανονικά. 

Αναμενω λοιπόν την κάρτα που θα έρθει με 🚲

Ερώτηση (που θα φανεί πιθανώς κουτή σε όσους χρησιμοποιούν n26 ή revolut) : θα μπορώ με την κάρτα να κανω καταθέσεις στον λογαριασμό μου. 

Το σενάριο που έχω στο μυαλό μου ειναι μάλλον απλό: ο γιος ενδέχεται να πάει να σπουδάσει Γερμανία. Θελω - σε περίπου μηνιαία βάση - να βάζω 150-200€/μήνα ώστε σταδιακά να μαζεύονται, για να υπάρξουν ως διαθέσιμα για κεινον. 

Στέκει αυτό ή όχι; 

Μεταφορά στον λογαριασμό.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, xx1100 είπε

Στέκει αυτό ή όχι; 

Νομίζω η Ν26 επιτρέπει μια δωρεάν φόρτιση από κάρτα(ελληνική) σε κάρτα και μετά χρεώνει προμήθεια, ενώ στη Ρεβο είναι δωρεάν.

Αν θέλεις μόνο Ν26, θα πρέπει να κάνεις έμβασμα από το ελληνικό σου ebanking με κόστος 1 ευρώ (ή 1,20 ανάλογα την τράπεζα) ανά έμβασμα.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Doubt είπε

Νομίζω η Ν26 επιτρέπει μια δωρεάν φόρτιση από κάρτα(ελληνική) σε κάρτα και μετά χρεώνει προμήθεια, ενώ στη Ρεβο είναι δωρεάν.

Αν θέλεις μόνο Ν26, θα πρέπει να κάνεις έμβασμα από το ελληνικό σου ebanking με κόστος 1 ευρώ (ή 1,20 ανάλογα την τράπεζα) ανά έμβασμα.

Άρα λες πως δεν γίνεται να υλοποιήσω το σενάριο που αναφέρω; 

53 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μεταφορά στον λογαριασμό.

Εννοείς από ήδη υπάρχοντα λογαριασμό στο iban της n26; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αυτό, έμβασμα λέγεται.

Ναι, αυτό το ξέρω (και εχει τις σχετικές χρεώσεις). Αλλά μάλλον δεν γίνεται αυτό που έθεσα ως σενάριο: καταθεση σε ελληνικό atm με τη χρήση της κάρτας της n26 απευθείας στο λογαριασμό της n26 (με τη προμήθεια που φυσικά θα πάρει η ελληνική τράπεζα για τη χρήση του δικού της atm).

9 λεπτά πριν, Doubt είπε

Διάβασα και απο εδώ, αλλά δςν μπορώ να πω πως με διαφώτισε. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xx1100 είπε

Ναι, αυτό το ξέρω (και εχει τις σχετικές χρεώσεις). Αλλά μάλλον δεν γίνεται αυτό που έθεσα ως σενάριο: καταθεση σε ελληνικό atm με τη χρήση της κάρτας της n26 απευθείας στο λογαριασμό της n26 (με τη προμήθεια που φυσικά θα πάρει η ελληνική τράπεζα για τη χρήση του δικού της atm).

Δε γίνεται να κάνεις καταθεση μετρητων σε Ελληνικο atm στη N26.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Δε γίνεται να κάνεις καταθεση μετρητων σε Ελληνικο atm στη N26.

Οκ, άρα μένει το σενάριο των εμβασμάτων.... Αναμένω λοιπόν την κάρτα και θα επανέλθω... 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, xx1100 είπε

Κανένα ατμ δεν υποστηρίζει κατάθεση μετρητών με ξένη κάρτα, ειναι σα να πας με κάρτα της AphaBank και να κάνεις κατάθεση στο ατμ της Πειραιώς, δε μπορεί να γίνει κατι τέτοιο.

Δημοσ.

Παιδιά έφτιαξα N26 για να δοκιμάσω τις υπηρεσίες αλλά μου φαίνονται όλα χειρότερα σε σχέση με την revolut, εκτός κ αν κάνω εγώ κάτι λάθος.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι μεγάλες χρεώσεις σε αποστολές χρημάτων σε άλλο νόμισμα και το γεγονός ότι αν κ έχει ελαφρώς καλύτερη ισοτιμία δεν μπορείς να την "κλειδώσεις" όπως γίνεται παντού και τυχαίνει πάντα η συναλλαγή να ολοκληρώνεται με την χειρότερη ισοτιμία της εβδομάδας.

Επειδή πάντα διατηρούσα 0 υπόλοιπο στην N26 (όταν περίσσευαν λεφτά τα έστελνα Revolut) είδα ξαφνικά ο λογαριασμός μερικές μέρες μετά αφού πλήρωσα κάποιες υποχρεώσεις που είχα σε $  να πηγαίνει το Balance  -15 ευρώ και να μου στέλνουν ειδοποίηση από την N26 να βάλω λεφτά για να μην μου κλείσουν τον λογαριασμό. Στο chat ο Έλληνας που ήταν στο support να μου λέει απλά ιστορίες για αγρίους.

Τι φάση ρε παιδιά; Τι τακτική είναι αυτή; 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Billator είπε

Παιδιά έφτιαξα N26 για να δοκιμάσω τις υπηρεσίες αλλά μου φαίνονται όλα χειρότερα σε σχέση με την revolut, εκτός κ αν κάνω εγώ κάτι λάθος.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι μεγάλες χρεώσεις σε αποστολές χρημάτων σε άλλο νόμισμα και το γεγονός ότι αν κ έχει ελαφρώς καλύτερη ισοτιμία δεν μπορείς να την "κλειδώσεις" όπως γίνεται παντού και τυχαίνει πάντα η συναλλαγή να ολοκληρώνεται με την χειρότερη ισοτιμία της εβδομάδας.

Επειδή πάντα διατηρούσα 0 υπόλοιπο στην N26 (όταν περίσσευαν λεφτά τα έστελνα Revolut) είδα ξαφνικά ο λογαριασμός μερικές μέρες μετά αφού πλήρωσα κάποιες υποχρεώσεις που είχα σε $  να πηγαίνει το Balance  -15 ευρώ και να μου στέλνουν ειδοποίηση από την N26 να βάλω λεφτά για να μην μου κλείσουν τον λογαριασμό. Στο chat ο Έλληνας που ήταν στο support να μου λέει απλά ιστορίες για αγρίους.

Τι φάση ρε παιδιά; Τι τακτική είναι αυτή; 

Μεταφορές σε άλλο νόμισμα γίνονται μέσω transferwise.
https://n26.com/en-eu/transferwise

Εντός ΕΕΑ με χρήση IBAN δεν έχει χρέωση η αποστολή χρημάτων.
Ο πλήρης κατάλογος χρεώσεων είναι εδώ:
https://docs.n26.com/legal/06+EU/01+Account/en/13account-pricelist-en.pdf

Ναι, όταν αγοράζεις σε άλλο νόμισμα, η εκκαθάριση της συναλλαγής θα γίνει με την ισοτιμία της ημέρας εκείνης. Άλλες φορές καλύτερη άλλες φορές χειρότερη από αυτήν της ημέρας που έγινε η αγορά. Αλλά αυτό γίνεται και σε άλλες τράπεζες.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ioankav είπε

Μεταφορές σε άλλο νόμισμα γίνονται μέσω transferwise.
https://n26.com/en-eu/transferwise

H οποία έχει αντίστοιχα πολύ κακές χρεώσεις μιας και λειτουργώ κοντά 1,5 χρόνο την transferwise αλλά δυστυχώς για κάποια πράγματα είναι μονόδρομος. 

6 λεπτά πριν, ioankav είπε

Ναι, όταν αγοράζεις σε άλλο νόμισμα, η εκκαθάριση της συναλλαγής θα γίνει με την ισοτιμία της ημέρας εκείνης. Άλλες φορές καλύτερη άλλες φορές χειρότερη από αυτήν της ημέρας που έγινε η αγορά. Αλλά αυτό γίνεται και σε άλλες τράπεζες.

Σχεδόν σε όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες (virtual banking)  η χρέωση ισοτιμίας γίνεται ακαριαία και δεν σου στέλνουν καμία εκκαθάριση μετά από 8-10 μέρες.
Επίσης καμία φορά δεν έτυχε βγει η ισοτιμία καλύτερη σε σχέση με την στιγμή που πραγματοποιούσα την αγορά.

Μετά από 20 συναλλαγές ΠΑΝΤΑ "τύχαινε" να έχω χειρότερη ισοτιμία; Σαν πάγια τακτική μου φαίνεται.
Αν έχεις balance σίγουρα χαμπάρι δεν το παίρνεις αλλά σε εμένα φαινόταν μπαμ, στις μικρότερες συναλλαγές το μείον ήταν 0,05-0,5 λεπτά αλλά όταν έτυχε να πληρώσω κάτι μεγαλύτερης αξίας με την κάρτα πήγε -15 ευρώ. Σε σύγκριση με πληρωμή του ίδιου ποσού με την revolut θα κέρδιζα (θεωρητικά) 3 ευρώ λόγω ισοτιμίας αλλά στην πράξη έχασα 12 ευρώ περισσότερα.. 

Υπάρχει κάποια υπηρεσία που έχει καλύτερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην N26;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Billator είπε

H οποία έχει αντίστοιχα πολύ κακές χρεώσεις μιας και λειτουργώ κοντά 1,5 χρόνο την transferwise αλλά δυστυχώς για κάποια πράγματα είναι μονόδρομος. 

Σχεδόν σε όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες (virtual banking)  η χρέωση ισοτιμίας γίνεται ακαριαία και δεν σου στέλνουν καμία εκκαθάριση μετά από 8-10 μέρες.
Επίσης καμία φορά δεν έτυχε βγει η ισοτιμία καλύτερη σε σχέση με την στιγμή που πραγματοποιούσα την αγορά.

Μετά από 20 συναλλαγές ΠΑΝΤΑ "τύχαινε" να έχω χειρότερη ισοτιμία; Σαν πάγια τακτική μου φαίνεται.
Αν έχεις balance σίγουρα χαμπάρι δεν το παίρνεις αλλά σε εμένα φαινόταν μπαμ, στις μικρότερες συναλλαγές το μείον ήταν 0,05-0,5 λεπτά αλλά όταν έτυχε να πληρώσω κάτι μεγαλύτερης αξίας με την κάρτα πήγε -15 ευρώ. Σε σύγκριση με πληρωμή του ίδιου ποσού με την revolut θα κέρδιζα (θεωρητικά) 3 ευρώ λόγω ισοτιμίας αλλά στην πράξη έχασα 12 ευρώ περισσότερα.. 

Υπάρχει κάποια υπηρεσία που έχει καλύτερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην N26;

Καμία εκκαθάριση δε γίνεται μετά από 8-10 μέρες. Χρησιμοποιώ τη Ν26 3 χρόνια τώρα, κάνω αγορές μεγάλων χρηματικών ποσών κάθε μήνα σε συναλλαγματικές αξίες (GBP, CZK, PLN, σχεδόν σε όλα τα Ευρωπαϊκά νομίσματα, όπως και σε RUB) και πάντα μα πάντα η χρέωση είναι αυτή που γίνεται το δευτερόλεπτο της αγοράς. 

Κι επειδή συγκρίνω κάθε αγορά με ανοιχτό tab δίπλα στο xe.com στο 100% των περιπτώσεων οι χρεώσεις της Ν26 είναι κάποια cents λίγοτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...