Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατί η φωτογραφία είναι εκτυπωμένη και όχι κολλημένη πάνω.

και στα διπλώματα οδήγησης καινούργιου τύπου, η φωτογραφία είναι εκτυπωμένη αλλά φαντάζομαι δεν τα κάνουν δεκτά...

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοείτε ότι το έγγραφο πρέπει να είναι σε ισχύ... άρα υπολόγιζε γύρα στα 85 ευρώ...

Και το δικό μου έχει λήξει και δεν μου πάει η καρδιά να τα δώσω αυτήν την στιγμή...

Δημοσ.

Εμπειρία σήμερα: Παρέλαβα την κάρτα σήμερα (φοβερό design) και έκανα  μία πρώτη ανάληψη από atm Eurobank. Δεν είχε επιλογή για 20 ευρώ αλλά για  40. Επέλεξα το είδος λογαριασμού savings. Όλα ο.κ. ήρθε και σχετικό μήνυμα για την ανάληψη. Το ερώτημά μου είναι το εξής:

Στο atm δεν μου έδωσε επιλογή για ξένη γλώσσα αλλά είχε μόνο ελληνικά.Ξέρει κανείς γιατί έγινε αυτό?? γιατί δεν αντιμετωπίστηκε ως ξένη η κάρτα?

Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι κατέβασα την εφαρμογή για το nfc και επιβεβαιώνω τον παραπάνω φίλο ότι λειτουργεί και δείχνει τα στοιχεία της κάρτας, έδειξε και την συναλλαγή που έκανα στο atm

Γενικά μέχρι τώρα η χρήση του λογαριασμού ήταν απροβλημάτιστη καθώς και τα δύο εμβάσματα που έστειλα εμφανίστηκαν μετά από μία εργάσιμη .  Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος φίλος να απαντήσει στο πρώτο ερώτημά μου.

Δημοσ.

Σκέφτηκα το παρακάτω, πείτε μου αν κάνω λάθος κάπου:

έχοντας λογαριασμό και web banking σε όλες τις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alphabank) μπορεί κάποιος να στείλει 4 x 500 = 2000 € μέσα σε ένα μήνα και κατευθείαν να κάνει αυτό το ποσό ανάληψη μέσω της κάρτας της number26.

το ποσό αυτό μπορεί να μεγαλώσει αν στείλει εμβάσματα και από λογαριασμούς συγγενών κτλ, ουσιαστικά επιτρέποντας να γίνει μια μερική "παράκαμψη" των capital controls ως προς τα 420 € ανάληψης την εβδομάδα.

και όλα αυτά μόνο με 1€ κόστος / 500€.

κάνω κάποιο λάθος;

Δημοσ.

έχοντας λογαριασμό και web banking σε όλες τις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alphabank) μπορεί κάποιος να στείλει 4 x 500 = 2000 € μέσα σε ένα μήνα και κατευθείαν να κάνει αυτό το ποσό ανάληψη μέσω της κάρτας της number26.

το ποσό αυτό μπορεί να μεγαλώσει αν στείλει εμβάσματα και από λογαριασμούς συγγενών κτλ, ουσιαστικά επιτρέποντας να γίνει μια μερική "παράκαμψη" των capital controls ως προς τα 420 € ανάληψης την εβδομάδα.

κάνω κάποιο λάθος;

Όχι δεν κάνεις κάποιο λάθος αριθμητικά και λογικά. Το πρόβλημα είναι στο ότι νομίζω θα σε ενοχλήσουν οι της κυβέρνησης για τα λεφτά που βγάζεις έξω. Εννοείται ότι πρέπει να είναι νόμιμα, αλλά ακόμα και έτσι δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βγάλεις μεγάλα ποσά χωρίς λόγο.

Δηλ. αν δεν έχεις επαγγελματική δραστηριότητα με εξωτερικό, τέκνο που να σπουδάζει έξω κλπ. 

Καλύτερα να ρωτήσεις τον λογιστή σου για αυτό το κομμάτι.

Δημοσ.

Όχι δεν κάνεις κάποιο λάθος αριθμητικά και λογικά. Το πρόβλημα είναι στο ότι νομίζω θα σε ενοχλήσουν οι της κυβέρνησης για τα λεφτά που βγάζεις έξω. Εννοείται ότι πρέπει να είναι νόμιμα, αλλά ακόμα και έτσι δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βγάλεις μεγάλα ποσά χωρίς λόγο.

Δηλ. αν δεν έχεις επαγγελματική δραστηριότητα με εξωτερικό, τέκνο που να σπουδάζει έξω κλπ. 

καλά εννοείται ότι τα λεφτά είναι νόμιμα και φορολογημένα (απλός μισθωτός είμαι), άλλωστε δεν μιλάμε και για καμιά περιουσία...

Δημοσ.

κάνω κάποιο λάθος;

Δεν έχω την κάρτα και νομίζω ότι το πρώτο σκέλος της σκέψης σου είναι σωστό και εφικτό.

Για το 2ο, όμως, νομίζω, χωρίς να είμαι βέβαιος αν ισχύει και στη N26, ότι πρέπει να είσαι συνδικαιούχος στους λογαριασμούς των συγγενών κλπ, όπως συμβαίνει και στις άλλες κάρτες πχ Revolut. 

Δημοσ.

Δεν έχω την κάρτα και νομίζω ότι το πρώτο σκέλος της σκέψης σου είναι σωστό και εφικτό.

Για το 2ο, όμως, νομίζω, χωρίς να είμαι βέβαιος αν ισχύει και στη N26, ότι πρέπει να είσαι συνδικαιούχος στους λογαριασμούς των συγγενών κλπ, όπως συμβαίνει και στις άλλες κάρτες πχ Revolut. 

Δεν ισχύει αυτό. Έστειλα από λογαριασμό της συζύγου που δεν είμαι συνδικαιούχος. Είναι προσωπικό το iban οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 

Δημοσ.

Παιδιά, έχω ανοίξει λογαριασμό πάνω από δύο εβδομάδες, αλλά η κάρτα δεν έχει έρθει ακόμη, πλησιάζει το εικοσαήμερο. Τι συμβαίνει? πήρα το τηλέφωνο που έχει για την Ελλάδα αλλά το ηχογραφημένο μήνυμα είναι στα αγγλικά. Πόσες περίπου μέρες έκανε η κάρτα να έρθει σε σας? έχει καταφέρει κανείς να μιλήσει ελληνικά με το support?

μην περιμενεις κουριερ

δες στο γραμματοκιβωτιο

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που ειναι νομιμα δηλωμενα χρηματα, δεν μπορουν να σου πουν κατι. Δικα σου ειναι. Για αυτο εχουν βαλει οριο τα 500/μηνα. Για να μην βγαλουν πολλα χρηματα εξω.

κάνω κάποιο λάθος;

Νταξει δεν εχει και πολυ νοημα να κανει καποιος κατι τετοιο. Αν εχει λογαριασμους και στις 4 τραπεζες θα μπορει να σηκωνει 1680€ την εβδομαδα με τις 4 καρτες του ή 6720€ το μηνα. Πολυ περισσοτερα χρηματα απο τα 2000€ και αν δεν τα χρειαζεται δεν θα παει και στις 4 τραπεζες να τραβηξει χρηματα αλλα μονο σε μια ή αντε δυο το πολυ. Απλα αντι για μια φορα το μηνα θα παει 4-5 αλλα με τις 4 τραπεζες θα εχει πολλα υποκαταστηματα διπλα του και αρα δεν θα τρεχει αλλα θα ειναι στο δρομο του. Και ολο αυτο ανεξοδα.

Δημοσ.

Πέρασα το στάδιο του online verification αλλά στο επόμενο που κάνεις pair το smartphone ο κωδικός σε μήνυμα δεν έρχεται. Δοκίμασα να κάνω restart το κινητό ή να βάλω άλλο νούμερο αλλά και πάλι το μήνυμα δεν έρχεται. Καμιά ιδέα; 

Δημοσ.

κάνω κάποιο λάθος;

Καλημέρα τα 500€ το μήνα είναι ανα ΑφΜ και όχι ανα λογαριασμό !!

Παιδιά, έχω ανοίξει λογαριασμό πάνω από δύο εβδομάδες, αλλά η κάρτα δεν έχει έρθει ακόμη, πλησιάζει το εικοσαήμερο. Τι συμβαίνει? πήρα το τηλέφωνο που έχει για την Ελλάδα αλλά το ηχογραφημένο μήνυμα είναι στα αγγλικά. Πόσες περίπου μέρες έκανε η κάρτα να έρθει σε σας? έχει καταφέρει κανείς να μιλήσει ελληνικά με το support?

Από 29/1 ούτε εγώ έχω παραλαβή ακόμα κάρτα!

Δημοσ.

Καλημέρα τα 500€ το μήνα είναι ανα ΑφΜ και όχι ανα λογαριασμό !!

Τα 500€/μήνα είναι ανά Customer ID και όχι ανά ΑΦΜ.

Customer ID σημαίνει "ταυτότητα πελάτη" σε κάθε τράπεζα, δηλαδή ο ίδιος πελάτης μπορεί να στέλνει 500€/μήνα μόνο από ένα λογαριασμό που έχει στην ίδια τράπεζα, αλλά, φυσικά, μπορεί να στέλνει και από άλλες τράπεζες μόνον από ένα λογαριασμό από όσους πιθανόν έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...