Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Hapatingo είπε

Η κάρτα ενεργοποιείται μόνο μέσω του app. Μήπως αναφέρεστε στην ενεργοποίηση των ανέπαφων συναλλαγών που χρειάζεται chip n pin συναλλαγή?

Κάπως έτσι τα θυμάμαι κι εγώ πριν 2 χρόνια περίπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

26 minutes ago, Ukforthemoment said:

Οχι ,η κάρτα ενεργοποιείται μέσω μιας αναληψης .

https://support.n26.com/en-eu/getting-started/cards/how-to-activate-my-card

And if you live in Italy, France, Spain, Ireland, Greece, Finland, Estonia or in the UK you must withdraw money at an ATM first before you can use your card anywhere else. 

Ναι αλλά λέει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται το app για την ενεργοποίηση της κάρτας. Προσωπικά δεν έχω κάνει καμία συναλλαγή με ΑΤΜ. Εάν θεωρήσουμε ότι άλλαξε θα ήταν αδιανόητο να υποβαθμίστηκε η όλη διαδικασία. 

Το θέμα είναι ότι η χρήση της κάρτας σε ΑΤΜ απαιτεί pin και το οποίο pin το παίρνεις μόνο όταν ενεργοποιήσεις την κάρτα από το app βάζοντας τα 10 ψηφία ταυτότητας.

Ίσως κάποιος να έκανε μόνο το πρώτο βήμα του app για να μας έλεγε εάν η διαδικασία του ΑΤΜ είναι προαιρετική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Ναι αλλά λέει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται το app για την ενεργοποίηση της κάρτας. Προσωπικά δεν έχω κάνει καμία συναλλαγή με ΑΤΜ. Εάν θεωρήσουμε ότι άλλαξε θα ήταν αδιανόητο να υποβαθμίστηκε η όλη διαδικασία. 

Το θέμα είναι ότι η χρήση της κάρτας σε ΑΤΜ απαιτεί pin και το οποίο pin το παίρνεις μόνο όταν ενεργοποιήσεις την κάρτα από το app βάζοντας τα 10 ψηφία ταυτότητας.

Ίσως κάποιος να έκανε μόνο το πρώτο βήμα του app για να μας έλεγε εάν η διαδικασία του ΑΤΜ είναι προαιρετική.

Τo use your card, you’ll need to activate it first. You can do this in the app only after you connect your smartphone to your account. Or you can activate it directly from the webapp(new tab).And if you live in Italy, France, Spain, Ireland, Greece, Finland, Estonia or in the UK you must withdraw money at an ATM first before you can use your card anywhere else.

Και απο τον browser μπορείς να το κάνεις.ΑΛΛΑ αν είσαι σε χώρα που αναφερει πιο πάνω ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις και μια ανάληψη για να λειτουργήσει η κάρτα.

Το έχω κάνει το καλοκαιρι,είμαι Αγγλία και εχω παραλάβει την καρτα,παώ να ψωνίσω και δεν περνάει.Το έψαξα ,βρηκα αυτό που πόσταρα και έκανα ανάληψη και απο τότε δουλευει κανονικά.

βρηκα και το ποστ μου 

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 1

Προφανώς είναι κάτι καινούριο αυτό γιατί και εγώ που την έχω 2 χρόνια δεν θυμάμαι να έχω κάνει ποτέ ανάληψη μέσω ATM.Τη χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά για ψώνια κτλ.

Θυμάμαι ότι υπήρχε ένας περιορισμός που έπρεπε να τη χρησιμοποιήσεις με το pin σε terminal ή atm πριν ενεργοποιηθούν οι ανέπαφες συναλλαγές.

Αντί για ανάληψη εγώ θυμάμαι ότι είχα κάνει μια ερώτηση υπολοίπου. Ήταν αρκετό για να μπορώ να κάνω ότι συναλλαγή θέλω στην συνέχεια με την κάρτα συμπεριλαμβανομένων και ανέπαφων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Έμμεση "διαφήμιση" της υπηρεσίας μοιάζει.

Δεν ισχύει κάτι χρόνια αυτό με τις δωρεάν αναλήψεις?

Επεξ/σία από turbat0s

19 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Mισές αλήθειες.Δεν λέει πουθενά ότι δεν χρεώνει το ΑΤΜ 3€ την ανάληψη  αλλά ότι η ίδια η ν26 δεν χρεώνει την ανάληψη.

Πάντως 20€ που σήκωσα απο την Monzo απο ΑΤΜ της €bank δεν με χρέωσε κάτι ,ενώ με MONESE με χρέωσε.

• Like 1

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Mισές αλήθειες.Δεν λέει πουθενά ότι δεν χρεώνει το ΑΤΜ 3€ την ανάληψη  αλλά ότι η ίδια η ν26 δεν χρεώνει την ανάληψη.

Πάντως 20€ που σήκωσα απο την Monzo απο ΑΤΜ της €bank δεν με χρέωσε κάτι ,ενώ με MONESE με χρέωσε.

Ποτε εκανες την συναλλαγή με τα 20 ευρώ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Ποτε εκανες την συναλλαγή με τα 20 ευρώ; 

Πέμπτη 21-11-2019 .Και ούτε έβγαλε το ΑΤΜ μήνυμα ότι θα κρατήσει προμηθεια.Εκανα ανάληψη σε τοπικό νόμισμα καθώς είχα £ μέσα.

Με Revo   μου κράτησε που έστειλα € απο τη Μονεσε.

Επεξ/σία από Ukforthemoment

46 minutes ago, Ukforthemoment said:

Πέμπτη 21-11-2019 .Και ούτε έβγαλε το ΑΤΜ μήνυμα ότι θα κρατήσει προμηθεια.Εκανα ανάληψη σε τοπικό νόμισμα καθώς είχα £ μέσα.

Με Revo   μου κράτησε που έστειλα € απο τη Μονεσε.

Δες με πια ισοτιμία έγινε η συναλλαγή, μάλλον απο εκεί θα τα πήραν. Στην monzo δεν γίνεται να έχεις ευρώ, οπότε πάντα θα υπάρχει μετατροπή.

3 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Δες με πια ισοτιμία έγινε η συναλλαγή, μάλλον απο εκεί θα τα πήραν. Στην monzo δεν γίνεται να έχεις ευρώ, οπότε πάντα θα υπάρχει μετατροπή.

20€ =18,65£ =1,07238κλπ κλπ.

Και με 1,16 να το υπολογιζε θα μου επερνε 17,241£

Εκτός αν τα έχω μπερδέψει εγώ τοσο πολύ στο μυαλό μου δεν ήταν κακή μετατροπή απο την στιγμή που δεν πήρε τα 3€

Δεν κάνω αναλήψεις παρά σπάνια και οποτε το κάνω θα είναι απο την € κάρτα της Μονέσε.Εκεί σε κάθε ανάληψη έχει έξοδα ΑΤΜ.

1 ώρα πριν, Hapatingo είπε

Γιατί δεν γίνεται να έχεις ευρώ?! , αφού σου παρέχει δύο IBAN το ένα ευρωπαϊκό και το άλλο αγγλικό.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...