Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Socratis_g είπε

Από τις δικές μας τις σάπιες ελληνικές τράπεζες, χειρότερα δε γίνεται.

μη τα μπλέκουμε.

άλλο οι χρεώσεις κι άλλο η εξυπηρέτηση -το support. 

Σε ελληνικές τράπεζες όποτε είχα πρόβλημα...

• ΑΤΜ μου κράτησε την κάρτα,
  • ΑΤΜ μου κράτησε χρήματα
  • Έχασα τον κωδικό του ebanking
  • Ήμουν εξωτερικό και ήθελα να λυθούν κάποιες απορίες με την κάρτα μου.....

Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση. Μπορεί να είναι κλέφτες και ρουφιάνοι των τραπεζών αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Αν ισχύει αυτό που γράφτηκε για τα mails παραπάνω (22 μέρες)... κλάφτα Χαράλαμπε.

Στη Leypay όταν είχα ένα θέμα με την ενεργοποίηση της κάρτας, έστειλα mail, με πήραν τηλέφωνο δεν έχω παράπονο αλλά άκρη δε βγήκε. Έβγαλα μόνος διότι μου απαντούσαν μηχανικά σα να διάβαζαν βήματα οδηγιών.

Αν είχα θέμα με κάρτα ελληνικής τράπεζας πιστεύω θα λυνόταν αμέσως.

Οπότε καλές χρυσές όλες αυτές οι "τράπεζες" αλλά αν γίνει στραβή....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/10/2019 στις 10:27 ΠΜ, likos_de είπε

Πλέον με την revolut να ζητάει ξανά έγγραφα για πιστοποίηση του λογαριασμού και δεν μου εγκρίνουν την ταυτότητα λόγο ότι είναι παλιά και χειρόγραφη και δεν έχω σκοπό να την αλλάξω ποια άλλη τραπεζική εφαρμογή δέχεται χειρόγραφη ταυτότητα?Κάπου διάβασα η n26 αλλά όσες φορές έκανα την διαδικασία έφαγα άκυρο μάλλον από το αυτοματοποιημενο σύστημα που έχουν για πιστοποίηση. 

Για να απαντήσω στο δικό μου πρόβλημα. Προσπάθησα να ενεργοποιήσω τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό που είχα στην icard χωρίς αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι εκεί είναι εντελώς ερασιτέχνες. Ενώ τον λογαριασμό τον είχα ανοίξει και ενεργοποιήσει πριν κανένα χρόνο μου τον μπλόκαραν χωρίς λόγο ζητώντας ξανά ενεργοποιήση. Τους έστειλα στο τσατ μου έστειλαν mail όπου και ζητούσαν δίπλωμα οδήγησης όπως και απέστειλα μετά μου ζητάνε ξανά κάποιο επίσημο έγγραφο για να πιστοποιησουν την διεύθυνση κατοικίας. Το στέλνω και αυτό και από τότε τίποτα σιγή. Καμία απάντηση. Μετά αντιμετώπισα πρόβλημα και με την n26 όπως αναφέρω παραπάνω. Στο τέλος άνοιξα λογαριασμό monese και σε 5 λεπτά τον είχα έτοιμο ενεργοποιημενο χωρίς πολλά πολλά και παρήγγειλα και κάρτα δωρεάν. Πραγματικά τόση φασαρία για κάτι τόσο απλό δεν το περίμενα. Ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαρές εταιρείες με σωστές υλοποιήσεις και εφαρμογές μπας και κάνουμε την ζωή μας ποιο εύκολη αντί για δύσκολη. 

Επεξ/σία από likos_de

Στις 23/10/2019 στις 10:48 ΠΜ, likos_de είπε

.... Δεν έχω όμως ούτε χρόνο ούτε χρήμα για να την αλλάξω με καινούρια που είναι γραμμένη στον υπολογιστή αλλά και να βγάλω γι αυτόν τον σκοπό διαβατήριο....

Συγνώμη κιόλας, δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο και δη χρήμα για ν' αλλάξεις τη ταυτότητα αλλά έχεις χρόνο και χρήμα για ν' ανοίξεις καινούριο λογαριασμό και να ψωνίζεις;

10 ώρες πριν, likos_de είπε

Για να απαντήσω στο δικό μου πρόβλημα. Προσπάθησα να ενεργοποιήσω τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό που είχα στην icard χωρίς αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι εκεί είναι εντελώς ερασιτέχνες. Ενώ τον λογαριασμό τον είχα ανοίξει και ενεργοποιήσει πριν κανένα χρόνο μου τον μπλόκαραν χωρίς λόγο ζητώντας ξανά ενεργοποιήση. Τους έστειλα στο τσατ μου έστειλαν mail όπου και ζητούσαν δίπλωμα οδήγησης όπως και απέστειλα μετά μου ζητάνε ξανά κάποιο επίσημο έγγραφο για να πιστοποιησουν την διεύθυνση κατοικίας. Το στέλνω και αυτό και από τότε τίποτα σιγή. Καμία απάντηση. Μετά αντιμετώπισα πρόβλημα και με την n26 όπως αναφέρω παραπάνω. Στο τέλος άνοιξα λογαριασμό monese και σε 5 λεπτά τον είχα έτοιμο ενεργοποιημενο χωρίς πολλά πολλά και παρήγγειλα και κάρτα δωρεάν. Πραγματικά τόση φασαρία για κάτι τόσο απλό δεν το περίμενα. Ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαρές εταιρείες με σωστές υλοποιήσεις και εφαρμογές μπας και κάνουμε την ζωή μας ποιο εύκολη αντί για δύσκολη. 

Τη ζωή σου εσύ ο ίδιος την κάνεις δύσκολη και όχι οποιαδήποτε Α.Ε. - Τράπεζα, μένοντας απαγκιστρωμένος σε λογικές υπερηλίκων.

7 λεπτά πριν, bill_viper είπε

Συγνώμη κιόλας, δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο και δη χρήμα για ν' αλλάξεις τη ταυτότητα αλλά έχεις χρόνο και χρήμα για ν' ανοίξεις καινούριο λογαριασμό και να ψωνίζεις;

Τη ζωή σου εσύ ο ίδιος την κάνεις δύσκολη και όχι οποιαδήποτε Α.Ε. - Τράπεζα, μένοντας απαγκιστρωμένος σε λογικές υπερηλίκων.

Μάλλον είσαι μικρός ακόμα για να καταλάβεις. Για να πας να ξαναβγάλεις ταυτότητα θα πρέπει να χάσεις το λιγότερο 1 ώρα να πας στο αστυνομικό τμήμα να κάνεις έκδοση να πληρώσεις και 10 ευρώ για την εκτύπωση. Δεν είμαι διατεθειμένος ούτε να πληρώσω αυτά τα (τζάμπα) χρήματα για άλλη ταυτότητα ούτε να χάσω 1 ώρα από το χρόνο μου μπλεκοντας με το δημόσιο και την γραφειοκρατία. Άνοιγμα λογαριασμού όμως σε ιντερνετικη τράπεζα μπορείς να κάνεις σε λιγότερο από μια ώρα άμα έχεις τα απαιτούμενα έγγραφα. (και να είναι και σοβαρή εταιρία). Αυτό που όμως δεν θεωρώ λογικό είναι η n26 να μην σου δίνει την δυνατότητα ενεργοποίησης του λαγαριασμου με δίπλωμα κατευθείαν από την αρχή (όπως η monese) αλλά να πρέπει να τους στείλω mail και να περιμένω και 20 μέρες... Αυτό δεν λέγεται σοβαρή εταιρία και ας έχει και τραπεζική άδεια 

σε αγορές εκτος € ποια συμφέρει περισσότερο; N26 ή Revolut;

Καμία δε χρεώνει προμήθεια. τις τιμές συναλλάγματος της revolut τις βλέπω στο app. Της N26 που εμφανίζονται;;

Φαντάζομαι οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές

Στις 25/10/2019 στις 10:03 ΠΜ, likos_de είπε

Μάλλον είσαι μικρός ακόμα για να καταλάβεις. Για να πας να ξαναβγάλεις ταυτότητα θα πρέπει να χάσεις το λιγότερο 1 ώρα να πας στο αστυνομικό τμήμα να κάνεις έκδοση να πληρώσεις και 10 ευρώ για την εκτύπωση. Δεν είμαι διατεθειμένος ούτε να πληρώσω αυτά τα (τζάμπα) χρήματα για άλλη ταυτότητα ούτε να χάσω 1 ώρα από το χρόνο μου μπλεκοντας με το δημόσιο και την γραφειοκρατία. Άνοιγμα λογαριασμού όμως σε ιντερνετικη τράπεζα μπορείς να κάνεις σε λιγότερο από μια ώρα άμα έχεις τα απαιτούμενα έγγραφα. (και να είναι και σοβαρή εταιρία). Αυτό που όμως δεν θεωρώ λογικό είναι η n26 να μην σου δίνει την δυνατότητα ενεργοποίησης του λαγαριασμου με δίπλωμα κατευθείαν από την αρχή (όπως η monese) αλλά να πρέπει να τους στείλω mail και να περιμένω και 20 μέρες... Αυτό δεν λέγεται σοβαρή εταιρία και ας έχει και τραπεζική άδεια 

Ισως γιατί η Ν26 δεν είχε προβλέψει το σενάριο μια χώρα της ΕΕ στην οποία πουλάει τις υπηρεσίες της να έχει ως έγγραφο ταυτοπροσωπίας ένα χειρόγραφο χαρτί. Ακόμα και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης τα έχουν αλλάξει πλέον. Δε την κάνει λιγότερο σοβαρή εταιρία αυτό. Άλλωστε το δίπλωμα δεν έχει την ίδια ισχύ με την ταυτότητα στην Ευρώπη, για αυτό δεν είναι και ταξιδιωτικό έγγραφο. 

ρε παιδια για να κατλάβω... παίζει να σου κλειδώσουν το λογαριασμό έτσι χωρίς λόγο? 

Και τα λεφτά τι γίνονται?? Τα χάνεις?

Σκεφτόμουν να ανοίξω ένα λογαρισμό στη Ν26 για αποταμίευση... Αλλά με φοβίζουν τα σχόλιά σας για κλειδώματα χωρίς λόγο κλπ

22 λεπτά πριν, Tsino είπε

ρε παιδια για να κατλάβω... παίζει να σου κλειδώσουν το λογαριασμό έτσι χωρίς λόγο? 

Σκεφτόμουν να ανοίξω ένα λογαρισμό στη Ν26 για αποταμίευση... Αλλά με φοβίζουν τα σχόλιά σας για κλειδώματα χωρίς λόγο κλπ

έχουν ορους που τους καλύπτουν οπότε αν θελήσουν η βρούνε κατι που δεν τους αρέσει μπορούν να στον κλείσουν.

Τα χρήματα πάντως δεν τα χάνεις.

1 ώρα πριν, Tsino είπε

Εγω εχω χρονια λογαριασμο. Ποτε δεν ειχα προβλημα.

θα ηθελα να ρωτησω μια απορια που εχω και ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν εχοει απαντηθει πριν αν και οσο εψαξα δεν βρηκα αντιστοιχη απαντηση... Aν θεωρητικα εχεις χρεος στην εφορια και υπαρχει κινδυνος κατασχεσης λογαριασμων δλδ χρησιμοποιεις στην ελλαδα μονο εναν λογαριασμο τον οποιο εχεις κανει ακατασχετο (μεχρι 1250 ευρω) υπαρχει ο ιδιος κινδυνος και αν βαλεις χρηματα στην n26 για καθημερινες πληρωμες?

1 ώρα πριν, marioslefk είπε

θα ηθελα να ρωτησω μια απορια που εχω και ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν εχοει απαντηθει πριν αν και οσο εψαξα δεν βρηκα αντιστοιχη απαντηση... Aν θεωρητικα εχεις χρεος στην εφορια και υπαρχει κινδυνος κατασχεσης λογαριασμων δλδ χρησιμοποιεις στην ελλαδα μονο εναν λογαριασμο τον οποιο εχεις κανει ακατασχετο (μεχρι 1250 ευρω) υπαρχει ο ιδιος κινδυνος και αν βαλεις χρηματα στην n26 για καθημερινες πληρωμες?

Όχι η κατάσχεση αφορά τράπεζες στην Ελλάδα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/10/2019 στις 12:57 ΜΜ, torq είπε

σε αγορές εκτος € ποια συμφέρει περισσότερο; N26 ή Revolut;

Καμία δε χρεώνει προμήθεια. τις τιμές συναλλάγματος της revolut τις βλέπω στο app. Της N26 που εμφανίζονται;;

Φαντάζομαι οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές

H Revolut χρησιμοποιεί τα Interbank exchange rates ενώ η N26 τα standard MasterCard rates. Η διαφορά είναι μηδαμινή με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα, όπου η Revolut προσθέτει ένα markup 0,5% σε 14 κύρια συναλλάγματα και 1% σε όλα τα υπόλοιπα. Οπότε λίγη προσοχή τα ΣK, αν θες να κάνεις αγορές με Revolut.

Επεξ/σία από lordnick1993
  • Like 1

11 ώρες πριν, Wanderer84gr είπε

Ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιο όριο στις καταθέσεις στη N26? Π.χ μέχρι 1000 το μήνα ή κάτι ανάλογο? 

https://support.n26.com/en-eu/getting-started/cash/what-is-the-maximum-i-can-spend

The maximum daily limits (rolling 24 hours) for bank transfers are:

MoneyBeam to N26 customers (both parties must be visible): €1.000

MoneyBeam to non-N26 customers: €100

Outgoing transfers: €50.000

Incoming transfers: No limit

The maximum monthly limit (total sum) for card transactions is €20.000*.

*a monthly limit of €10.000 applies to ATM withdrawals for customers who opened their account in France.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...