Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kotika είπε

Εν γένει μια γερμανική τράπεζα θα ήταν πιο ασφαλείς από μια ελληνική. Στην περίπτωση της Ν26 όμως υπάρχουν δυο-τρία σκοτεινά σημεία,

1) Δεν δημοσιεύει ισολογισμούς

2) Δεν δίνει δάνεια στους πελάτες - παλιά μια τέτοια τράπεζα θα μπορούσε άπλα να τα βάλει σε κρατικά ομόλογα, αλλά τα κρατικά ομόλογα έχουν τώρα αρνητικές αποδόσεις, άρα δεν ξέρουμε τι τα κάνει τα λεφτά;

3) Ξοδεύει πολλά λεφτά για να διαφημίζει στο διαδίκτυο. Αυτά τα έξοδα υποτίθεται πως της καλύπτουν  η επενδυτές και οχι οι καταθέτες, αλλά δεδομένου ότι δεν δημοσιεύει ισολογισμούς, πως το ξέρουμε αυτό;

Όλα αυτά προφανώς δεν έχουν καμία σημασία όταν μιλάμε γι ποσά λιγότερα από 10χ. Για κάτι παραπάνω απο 100χ θα λεγα να τα πάτε στην Ελβετία και μην ξεχάσετε να δηλώσετε τους τόκους στο Ε1.

Αφού δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, νομίζω δεν υποχρεούται να δημοσιεύει ισολογισμούς. Είναι ΕΠΕ ακόμα. 

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αφού δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, νομίζω δεν υποχρεούται να δημοσιεύει ισολογισμούς. Είναι ΕΠΕ ακόμα. 

Σωστά θα πρέπει να γίνει από GmbH -> AG Δηλαδή Α.Ε. για να είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει ισολογισμούς.

Είναι σαν τις Αγγλικές ltd(Limited) εταιρίες θα πρέπει να γίνουν plc δηλαδή από private limited company -> public limited  company.

Ακόμη η n26 δεν το έχει κάνει αλλά αν συνεχίσει να μεγαλώνει όπως τώρα θα γίνει σίγουρα.Έχει γενικά μεγαλύτερο κόστος μια AG από μια GmbH και το σημαντικότερο ένα κεφάλαιο από το συνολικό της εταιρίας είναι υποχρεωτικό να είναι μόνιμα έξω στις αγορές.Λογικά θα μπει χρηματιστήριο όταν θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Επεξ/σία από user2163
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, user2163 είπε

Σωστά θα πρέπει να γίνει από GmbH -> AG Δηλαδή Α.Ε. για να είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει ισολογισμούς.

Είναι σαν τις Αγγλικές ltd(Limited) εταιρίες θα πρέπει να γίνουν plc δηλαδή από private limited company -> public limited  company.

Ακόμη η n26 δεν το έχει κάνει αλλά αν συνεχίσει να μεγαλώνει όπως τώρα θα γίνει σίγουρα.Έχει γενικά μεγαλύτερο κόστος μια AG από μια GmbH και το σημαντικότερο ένα κεφάλαιο από το συνολικό της εταιρίας είναι υποχρεωτικό να είναι μόνιμα έξω στις αγορές.Λογικά θα μπει χρηματιστήριο όταν θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Ακριβώς. Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο βήμα για μια start-up να κάνει IPO, ειδικά όταν υπάρχουν σκιές ή σκιώδεις πρακτικές. Μπορεί να γυρίσει boomerang. 

Γενικά η Ν26 είναι καλή για να έχεις ένα δεύτερο λογαριασμό, μια κάρτα χωρίς exchange fees κλπ. Για πιο "σοβαρές" δουλειές, εγώ προτιμώ άλλη γερμανική τράπεζα που δουλεύει με παρόμοιο τρόπο αλλά έχει μεγάλη τράπεζα απο πίσω να τη στηρίζει...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ακριβώς. Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο βήμα για μια start-up να κάνει IPO, ειδικά όταν υπάρχουν σκιές ή σκιώδεις πρακτικές. Μπορεί να γυρίσει boomerang. 

Γενικά η Ν26 είναι καλή για να έχεις ένα δεύτερο λογαριασμό, μια κάρτα χωρίς exchange fees κλπ. Για πιο "σοβαρές" δουλειές, εγώ προτιμώ άλλη γερμανική τράπεζα που δουλεύει με παρόμοιο τρόπο αλλά έχει μεγάλη τράπεζα απο πίσω να τη στηρίζει...

Ποια εννοείς;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ποια εννοείς;

Εγω χρησιμοποιω τη DKB αλλά πρέπει να έχεις γερμανική διεύθυνση για να σου ανοίξει λογαριασμό. Ανήκει στην κρατική τράπεζα της Βαυαρίας. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Kαλημέρα παίδες - αν κι έχω 2 χρόνια τώρα τη Ν26 - στις 20 με 28 Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι στη Ρωσία. Προφανώς με συμφέρει να μεταφέρω 1500-2000€ στη Ν26 και να κάνω όλες μου τις πληρωμές μέσω της κάρτας της που δεν έχει exchange fees εν αντιθέσει με τις Ελληνικές;

Δημοσ.

Ο τύπος ξόδεψε λεφτά που δεν είχε, δε συμπλήρωσε το ποσό που έπρεπε στο χρόνο που έπρεπε και τον χρέωσαν.

Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.

• Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, V3NDETTA είπε

Καλησπέρα παιδιά ! 

Μήπως γνωρίζει κανείς τι παίζει εδώ πέρα με τις χρεώσεις των 3 ευρώ??? 

https://docs.n26.com/legal/06+EU/01+Account/en/13account-pricelist-en.pdf

Αναφορά σε κείμενο

Valid refusal of direct debit due to insufficient funds: 3.00 € per refusal

https://support.n26.com/en-eu/fixing-an-issue/payments-and-transfers/will-my-direct-debit-go-through-if-im-low-on-funds

Αναφορά σε κείμενο

Will my direct debit go through if I'm low on funds?
If your balance can’t cover a direct debit when it’s due, it’ll bounce and you’ll be charged a €3 fee. And if you have a negative account balance, you'll be charged an overdraft interest of 8.9%. It’s not possible to delay a direct debit.

https://support.n26.com/en-eu/fixing-an-issue/payments-and-transfers/why-was-i-charged-a-direct-debit-fee

Αναφορά σε κείμενο

Why was I charged a direct debit fee?
Direct debits returned to your account due to insufficient funds are charged a €3 fee in accordance with our Terms & Conditions. If your balance becomes negative due to this fee, overdraft interest will also apply at a rate of 8.9%.
You can avoid these fees by making sure you have enough funds in your account to cover incoming direct debits by 18:00 on the same business day. We’ll let you know via email if this is the case.

Στο site έχουν αρκετές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη χρέωση. Εάν φροντίζεις να έχεις διαθέσιμο υπόλοιπο τη στιγμή που γίνεται η εκκαθάριση της συναλλαγής, δε θα έχεις πρόβλημα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Kαλησπερα σας,

Με συγχωρειτε αν απαντηθηκε η ερωτηση μου σε προηγουμενες σελιδες, αν και πολλες, διαβασα αρκετες αλλα δε βρηκα κατι.

Εστω οτι καποιος βαζει σε καποιον αλλο ενα ποσο χρηματων καθε μηνα στον λογαριασμο του Paypal, που μπορεi να κυμαινεται μεταξυ 250 με 700 το μηνα. Και εστω οτι αυτος θελει να μεταφερει αυτο το ποσο χρηματων στην Ν26 ή στη Revolut για να κανει πληρωμες τυπου ΔΕΚΟ, SuperMarket και γενικα καθημερινα εξοδα.

Αντιμετωπιζει καποιο νομικο προβλημα σε οποιοδηποτε επιπεδο; Υπαρχει μεχρι καποιο ποσο που μπορει να φορτωνει χωρις να δημιουργηθει καποιο θεμα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Geo_Valentine είπε

Kαλησπερα σας,

Με συγχωρειτε αν απαντηθηκε η ερωτηση μου σε προηγουμενες σελιδες, αν και πολλες, διαβασα αρκετες αλλα δε βρηκα κατι.

Εστω οτι καποιος βαζει σε καποιον αλλο ενα ποσο χρηματων καθε μηνα στον λογαριασμο του Paypal, που μπορεi να κυμαινεται μεταξυ 250 με 700 το μηνα. Και εστω οτι αυτος θελει να μεταφερει αυτο το ποσο χρηματων στην Ν26 ή στη Revolut για να κανει πληρωμες τυπου ΔΕΚΟ, SuperMarket και γενικα καθημερινα εξοδα.

Αντιμετωπιζει καποιο νομικο προβλημα σε οποιοδηποτε επιπεδο; Υπαρχει μεχρι καποιο ποσο που μπορει να φορτωνει χωρις να δημιουργηθει καποιο θεμα;

Εγω που έκανα συχνά μικρές μεταφορές (αξιας  5-30 ευρώ) απο το προσωπικό μου PayPal στην N26 μετα απο λιγο καιρό με έκλεισαν τον λογαριασμό (της N26)  χωρίς να με αναφέρουν το τον λόγο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Εγω που έκανα συχνά μικρές μεταφορές (αξιας  5-30 ευρώ) απο το προσωπικό μου PayPal στην N26 μετα απο λιγο καιρό με έκλεισαν τον λογαριασμό (της N26)  χωρίς να με αναφέρουν το τον λόγο.

Και τα χρήματα που έχεις μέσα ; Πες μας την διαδικασία

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stefanidisg είπε

Και τα χρήματα που έχεις μέσα ; Πες μας την διαδικασία

Με έδωσαν 15 μερες διορία να μεταφέρω τα χρήματα μου σε κάποιον άλλον λογαριασμο. Αυτές της 15 μέρες μπορούσα να λειτουργώ κανονικά τον λογαριασμό μου.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Και τελικά δεν τους ρώτησες τον λόγο??? 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...