Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Επειδή δε μπορώ να διαβάσω 147 σελίδες να ρωτήσω και εγώ, από ελληνική τράπεζα (πχ Πειραιώς) εάν στείλω έμβασμα προς Ν26 τι χρεώσεις υπάρχουν ξέρει κανένας; Απ' ότι καταλαβαίνω οι Γερμανοί δε θα με χρεώσουν τίποτα, οι "δικοί" μας όμως;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Semin@ είπε

Καλημέρα,

Επειδή δε μπορώ να διαβάσω 147 σελίδες να ρωτήσω και εγώ, από ελληνική τράπεζα (πχ Πειραιώς) εάν στείλω έμβασμα προς Ν26 τι χρεώσεις υπάρχουν ξέρει κανένας; Απ' ότι καταλαβαίνω οι Γερμανοί δε θα με χρεώσουν τίποτα, οι "δικοί" μας όμως;

1 ευρω

Παιδιά για επαγγελματική λύση αξίζει η n26? Δηλαδή για να δέχομαι πληρωμές από πελάτες εξωτερικού η αντίστοιχα να πληρώνω υπηρεσίες σε ευρωπαϊκές χώρες όπως πχ Microsoft Ireland (τιμολόγια από azure ) η google Ireland ? Έχει κάποιο προταιρημα σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες? 

Αν ναι μήπως για τετοια χρήση να προτιμήσω κάποια κλασική τράπεζα εξωτερικού ?

Αν εχεις προσβαση σε χωρα του εξωτερικου, στη θεση σου θα προτιμουσα "συμβατικη" τραπεζα. Και γιατι η Ν26 δε φημιζεται για το customer support και γιατι εχει περιορισμους σε αναληψεις κλπ. 

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Προειδοποιηση.. Μετα απο συναλλαγες με την coinbase (καταθεση αναληψη σε coinbase και μονο) h Ν26 μου μπλοκαρε και μετεπειτα εκλεισε το account. Δεν απαντανε email/κλεινουν το chat support και δεν επιστρεφουν τα χρηματα ακομα (εχουν περασει 3 βδομαδες). 

ΜΗΝ αφηνετε χρηματα στη Ν26 μεσα αν εχετε οποιαδηποτε επαφη με κρυπτονομισματα.

7 ώρες πριν, makelaris είπε

Προειδοποιηση.. Μετα απο συναλλαγες με την coinbase (καταθεση αναληψη σε coinbase και μονο) h Ν26 μου μπλοκαρε και μετεπειτα εκλεισε το account. Δεν απαντανε email/κλεινουν το chat support και δεν επιστρεφουν τα χρηματα ακομα (εχουν περασει 3 βδομαδες). 

Για τι ποσά μιλάμε; Πόσο καιρό έκανες συναλλαγές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τρομπες δεν εχουν κανει την εφαρμογη συμβατη για verification με τα iPhone της σειρας Χ, που στη Γερμανια εχει κάθε δεύτερος χρήστης smartphone, και καναμε ταρζανιες για να κανω verification μεσω iPad. 

Η καρτα ποσες μερες κανει; Σε πραγματικες συνθηκες με ΕΛΤΑ;

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape

10 ώρες πριν, makelaris είπε

Μάλιστα.
Φαίνεται να ζήλεψαν το παράδειγμα της revolut σε αυτό θέμα.:P
Το αστείο είναι ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν αλλάξει/ενημερώσει τους όρους ώστε να ανταποκρίνονται στην νέα πολιτική τους.
Αυθαίρετα να μπλοκάρονται λογαριασμοί και μάλιστα όταν υπάρχει δέσμευση χρημάτων είναι απαράδεκτο.
Και η τελευταία "συμβατική" τράπεζα δεν θα μπορούσε να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, grinder_ said:

Μάλιστα.
Το αστείο είναι ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν αλλάξει/ενημερώσει τους όρους ώστε να ανταποκρίνονται στην νέα πολιτική τους.
Αυθαίρετα να μπλοκάρονται λογαριασμοί και μάλιστα όταν υπάρχει δέσμευση χρημάτων είναι απαράδεκτο.
Και η τελευταία "συμβατική" τράπεζα δεν θα μπορούσε να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Στην revolut είχα στείλει παλιά 10 ευρώ με κατάθεση σε coinbase χωρίς πρόβλημα. Και πριν καιρό έστειλα σε άλλη εταιρία κρύπτο 1000 ευρώ. Όπως επίσης με dipocket σε plus500 μέσω paypal, χωρίς πρόβλημα. Μήπως παίζει ρόλο η συχνότητα με την οποία στέλνονται τα χρήματα?

Επεξ/σία από Hapatingo

3 ώρες πριν, Hapatingo είπε

Στην revolut είχα στείλει παλιά 10 ευρώ με κατάθεση σε coinbase χωρίς πρόβλημα. Και πριν καιρό έστειλα σε άλλη εταιρία κρύπτο 1000 ευρώ. Όπως επίσης με dipocket σε plus500 μέσω paypal, χωρίς πρόβλημα. Μήπως παίζει ρόλο η συχνότητα με την οποία στέλνονται τα χρήματα?

Mάλλον το πρόβλημα είναι στα εισερχόμενα εμβάσματα και όχι στα εξερχόμενα απο τη N26. Σε κάθε περιπτωση είναι απαράδεκτο να μπλοκάρεται ο λογαριασμός.

17 ώρες πριν, makelaris είπε

Ν26 για μενα ειναι εγγυηση, απο κρακεν και απο παύλαλ εχω τραβήξει αρκετά μεγάλα ποσα στη Ν26 και ποτε δεν είχα θεμα.

κατι αλλα εγινε στη δικιά σου περίπτωση, ναι το support μπορει να αργεί βραδινές ώρες η ΣΚ αλλα παντα απαντάει. Επίσης εχουν και τηλεφωνικη εξυπηρετηση!

Στις 29/1/2017 στις 11:32 ΠΜ, kalchas13 είπε

Καλημέρα παιδια! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πόσες μέρες αφου ανοίξω λογαριασμό μπορώ να στείλω λεφτά από την Ελλάδα στην Ν26? Ρωτάω γιατι διαβασα σε προηγούμενες σελίδες του θέματος πως όσοι ανοιξαν λογαριασμό και έστειλαν μπαμ μπαμ χρηματα αντιμετώπισαν προβλήματα (επιστροφή χρημάτων και επαναποστολή κ.α.). Εγώ ανοιξα χτες και εκανα και ταυτοποίηση στοιχείων χτες το πρωι, 

Να περιμένετε να έρθει η κάρτα σας και μετά να στείλετε χρήματα . Αν στείλετε πριν θα χρεωθείτε γύρω στα 7 ευρώ αν είναι από Ελληνική τράπεζα. Μην βιάζεστε . Αν πιστοποιηθήτε σαν μέλη τότε η μεταφορά κοστίζει 1 ευρώ στην τράπεζα αποστολέα . 

2 ώρες πριν, BMXakias είπε

Ν26 για μενα ειναι εγγυηση, απο κρακεν και απο παύλαλ εχω τραβήξει αρκετά μεγάλα ποσα στη Ν26 και ποτε δεν είχα θεμα.

κατι αλλα εγινε στη δικιά σου περίπτωση, ναι το support μπορει να αργεί βραδινές ώρες η ΣΚ αλλα παντα απαντάει. Επίσης εχουν και τηλεφωνικη εξυπηρετηση!

Εχω λογαριασμό και paypal και N26 και θέλω να μεταφέρω χρήματα από την paypal στην Ν26 και δεν μου επιτρέπει η paypal να την προσθέσω σαν τράπεζα . Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει; Ευχαριστώ !

Στις 6/6/2019 στις 11:28 ΠΜ, Semin@ είπε

Καλημέρα,

1 ευρώ είναι τα έξοδα 

Στις 26/4/2019 στις 12:54 ΠΜ, vagstef είπε

έπεσες στο Πάσχα!!

εμενα έκανε 10 μέρες να έρθει Ελλάδα .

2 ώρες πριν, BMXakias είπε

Τα ποσα που εφερες στην Ν26 ηταν περισσοτερα ή λιγοτερα στο συνολο απο αυτα που εδιωξες προς κρακεν;

4 ώρες πριν, BMXakias είπε

κανε google search να δεις ποσοι την εχουν πατησει. (ενδεικτικα https://www.trustpilot.com/review/n26.com https://www.trustpilot.com/review/n26.de h kai twitter @n26failure ktl ktl ktl)

τηλεφωνικη υποστηριξη? 4 μερες τους επαιρνα τηλεφωνο πρωι μεσημερι βραδυ στο ελληνικο και στο γερμανικο νουμερο και ειναι ολα απενεργοποιημενα... τους εχεις παρει τελευταια και στο σηκωσε ποτε κανεις; κανε goolge search επαναλαμβανω

να δεις τι εχει παιχτει και με τη bafin που τους εχωσε και προστιμο

η δικια μου περιπτωση ειναι απλη.. 99,9% εστελνα και λαμβανα απο coinbase και πες 0,1% σε bitstamp και ξαφνικα.. ΓΕΙΑ ΣΟΥ εσυ και τα λεφτα σου.. αν καταφερω να τα παρω πισω (ουτε καν απαντανε σε emails) θα ενημερωσω

10 ώρες πριν, grinder_ είπε

Μάλιστα.

revolut kai monese ειναι γνωστο οτι ειναι εχθρικες με cryptos - δεν παιζεις με αυτες. ανοιξα fidor, bitwala και bunq αλλα απο οτι καταλαβαινω οι καλυτερες για cryptos ειναι οι τοπικες τραπεζες του κωλου που εχουν μαπα aml department. alpha bank ας πουμε σιγα μη σου παγωσει το λογαριασμο...

14 ώρες πριν, spartak1 είπε

Για τι ποσά μιλάμε; Πόσο καιρό έκανες συναλλαγές;

σχεδον ενα χρονο τη χρησιμοποιουσα

ΣΥΝΟΛΙΚΑ low 5 figures παρε δωσε

(ασχετο.. ψαχνοντας εχω πετυχει αρκετες περιπτωσεις που το κρακεν κανει τα ιδια και χειροτερα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την monese δεν το γνώριζα αλλά τώρα που κοίταξα τουλάχιστον αυτοί έχουν αναφορά στους όρους για τα cryptos.
Οκ πενταψήφιο ποσό είναι αναμενόμενο και θεμιτό να υπάρξει ένας τυπικός έλεγχος.
Το θέμα είναι ότι όπως λες οι συναλλαγές εκτελούνταν χωρίς πρόβλημα όλο αυτό το διάστημα και ξαφνικά γίνεται αποκλεισμός και δέσμευση χρημάτων χωρίς αιτία και παραβίαση των όρων.
Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν αναφορές για μικρότερες συναλλαγές μερικών δεκάδων € που μπορεί να flagaριστουν ως "ύποπτες" και να καεί όλος ο λογαριασμός και το όποιο balance ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.
Αυτό καταδεικνύει ότι τα κριτήρια με τα οποία γίνεται ο έλεγχος είναι θολά και η όποια εταιρεία μπορεί να ενεργεί με αδιαφάνεια και κατά το "αποφασίζω και διατάζω".

Τα έχουμε ξαναπεί, οι μπούρδες περί AML, λειτουργούν ως αφορμή για να μπορεί η κάθε εταιρεία να αυθαιρετεί και να δεσμεύει χρηματικό υπόλοιπο παρά για να αποτρέπει το πραγματικό έγκλημα.
Πόσο μάλλον τώρα που οι fintech ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Τα ίδια έκαναν δεκαετίες τώρα οι στοιχηματικές εταιρίες, που δεν είχαν καν ταυτοποίηση, και οι καταθέσεις γίνονταν απροβλημάτιστα αλλά στις αναλήψεις "προέκυπταν" διάφορα ζητήματα.
Στο money out θυμόμαστε να εφαρμόσουμε τις "νομικές υποχρεώσεις", γιατί άραγε;:rolleyes:

Επεξ/σία από grinder_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...