Προς το περιεχόμενο

Number26: Τραπεζική Startup - Γερμανικός Λογαριασμός και Mastercard

djuan1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

38 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Σε ρώτησε τί (κατά τη γνώμη σου) θεωρείται και όχι τί δεν θεωρείται...

ναι οκ

ας προσδιορίσει κάποιος για τι ποσά μιλάμε και για την χρήση του λογαριασμού..

βασικά προσπαθείτε να μου πείτε πως οι χιλιάδες Έλληνες χρήστες revolut, N26 κτλ που κάνουν top up με εμβάσματα για αγορές στο ξωτερικό "διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό" και θα πρέπει να το δηλώσουν κιόλας. ή ακόμη καλύτερα θα ασχοληθεί η εφορία μετα το 100άρικο που μπορεί να έχει κάνει top up κάποιος για να αγοράσει ρούχα.

αστείο.

αν μιλάτε για μεγάλα ποσά ή για μισθοδοσία προφανώς και αλλάζει το πράγμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω φίλο που δουλεύει Γερμανία ο οποίος (παρά την αρχική δυσπιστία του) έχει τη μισθοδοσία του στην Ν26, άρα μιλάμε για κινήσεις τουλάχιστον 2.000€/μήνα. Εμένα τα μισά περίπου λεφτά μου βρίσκονται στην Ν26 ανά πάσα στιγμή για λόγους ευκολίας (δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε συναλλαγή με την Ν26, με την Πειραιώς είχα διάφορα παρατράγουδα τα οποία ευτυχώς έχουν σταματήσει εδώ και κανά χρόνο, αλλά καλύτερα να προσέχω για να έχω). Κάτοικοι Αυστρίας και Γερμανίας (δεν θυμάμαι αν υπάρχουν και άλλοι) μπορούν να διατηρούν στην Ν26 προθεσμιακές καταθέσεις με καλό επιτόκιο. Στις ίδιες χώρες η Ν26 μπορεί να δώσει δάνεια. Παρέχει εγγύηση καταθέσεων μέχρι κάποιο πολύ μεγάλο ποσό που μου διαφεύγει. Κλπ κλπ κλπ, συν ότι έχει άδεια ευρωπαϊκής τράπεζας εδώ και καιρό. Τι είναι λοιπόν αυτό που την κάνει όχι τράπεζα? Ότι δεν έχει δικά της ΑΤΜ στην Ελλάδα? Στη Γερμανία έχει το δίκτυο Cash26 και στις περισσότερες άλλες χώρες αν χρειαστείς μετρητά δε θα σε χρεώσουν ντε και καλά στο ΑΤΜ όπως εδώ. Ότι δεν είναι όλες οι υπηρεσίες διαθέσιμες εδώ? So what? Σε όλα είμαστε πίσω από τον ήλιο όσον αφορά την τεχνολογία.

Για να μην πολυλογώ, είναι κανονικότατη τράπεζα πια. Η λογική "τη χρησιμοποιώ ως prepaid" δεν στέκει, δεδομένου ότι περνάς λεφτά σε ένα λογαριασμό που είναι στο όνομά σου, με IBAN κλπ. Ανεξαρτήτως του πώς τη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εδώ, η Ν26 παραμένει τράπεζα που ακολουθεί κανόνες της ΕΕ. Άρα και 5€ να έχεις μέσα, αν σου κάνει έλεγχο η εφορία και έχεις σε ελληνική τράπεζα Χ€, τότε οι συνολικές σου καταθέσεις είναι Χ+5€.

Μια χαρά τράπεζα είναι, μόνο το support της είναι πρακτικά ανύπαρκτο.

Ελπίζω να τους κόπηκε ο αέρας τώρα με τον έλεγχο και να σοβαρευτούν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, vagstef είπε

ας προσδιορίσει κάποιος για τι ποσά μιλάμε και για την χρήση του λογαριασμού..

βασικά προσπαθείτε να μου πείτε πως οι χιλιάδες Έλληνες χρήστες revolut, N26 κτλ που κάνουν top up με εμβάσματα για αγορές στο ξωτερικό "διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό" και θα πρέπει να το δηλώσουν κιόλας. ή ακόμη καλύτερα θα ασχοληθεί η εφορία μετα το 100άρικο που μπορεί να έχει κάνει top up κάποιος για να αγοράσει ρούχα.

αστείο.

Αναφέρθηκε κάτι συγκεκριμένο κι αυτό είναι η σωστή συμπλήρωση του κωδικού 029 στο Ε1.

Σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης λοιπόν

Αναφορά σε κείμενο

κωδικοί 029-030

Επιλέξτε "X" πάνω στη λέξη "ΝΑΙ" στην περίπτωση που εσείς ή/ και η σύζυγός σας έχετε ακίνητα ή καταθέσεις ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ή ακίνητη περιουσία στην αλλοδαπή, ανεξάρτητα από αν αποκτάτε από αυτή εισόδημα ή όχι.

Επίσης , επιλέξτε «Χ» και στην περίπτωση που έχετε επενδύσει, μέσω ημεδαπού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σε χρηματοοικονομικά μέσα αλλοδαπού εκδότη (μετοχές, ομόλογα, λοιπά χρεόγραφα).

Δεν ρωτάει ούτε "που;" ούτε "τι;" ούτε "πόσα;"

Πιο ξεκάθαρο δε γίνεται νομίζω.

Επεξ/σία από Doubt

Εδω δημόσια πρόσωπα έχουν "ξεχάσει" να δηλώσουν εκατομμύρια ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις και σεις ασχολείστε με  @#$% %% για μικροποσά στην Ν26 για να κάνουμε διαδικτυακές αγορές λόγω CC !   

Εγω προσωπικά αρχίζω να έχω πρεσβυωπία,  που να  δώ τον αναθεματισμένο κωδ. 029-030 για να τσεκάρω το χ  ;  :) 

1 λεπτό πριν, molot12 είπε

Εδω δημόσια πρόσωπα έχουν "ξεχάσει" να δηλώσουν εκατομμύρια ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις και σεις ασχολείστε με  @#$% %% για μικροποσά στην Ν26 για να κάνουμε διαδικτυακές αγορές λόγω CC !   

Σωστό, πλην όμως τη γριά που πούλαγε παντόφλες σέρνανε στη φυλακή και όχι τους "ξεχασιάρηδες"!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να προλάβω μερικούς που θα βγούν και θα πουν εξυπνάδες...

ΝΑΙ φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής  στοιχείων μεταξύ τραπεζών στην ΕΕΤο θέμα είναι πότε γίνεται αυτό και αν θέλει κάποια τράπεζα να το κάνει και δεν προβάλει κωλύματα.

Εχουμε και λέμε απο προσωπική εμπειρία (όχι δεν είμαι λογιστής αλλά έχω κουμπάρο).  Το "κύνηγι" φοροφυγάδων προς το παρόν περιορίζεται στο εσωτερικό...το τι λαυράκια έχουν πιάσει απο κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν δικαιολογούνται...θα εκπλαγείτε.  Το άσχημο είναι πως όλες οι περιπτώσεις επειδή υπάρχουν πολλά παραθυράκια λήξαν με πρόστιμα μεν υπερ του δημοσίου αλλά με πολύ μικρότερα ποσά απο τα αρχικά βεβαιωθέντα.  Για να ελεχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαρισμοί ελληνών στο εξωτερικό είναι πολύ πιο περίπλοκο και πρέπει να υπάρχει δικαστική εντολή.

Το αντίστροφο όμως μάλλον είναι νομικά πιο εύκολο να γίνει. Υπάρχουν τράπεζες στην Γερμανία που έχουν ζητήσει στοιχεία για Ελληνες πολιτες (ακόμα και Ε9) και έχουν απορρίψει αιτήματα  για άνοιγμα λογαριασμών εκεί ή για χορήγηση επιδομάτων σε εργαζόμενους εκεί.  Φυσικά δεν έχει διανοηθεί ποτέ το Ελληνικό κρατος να ζητήσει τα αντίστοιχα Ε9 των οικονομικών μεταναστών που υπάρχουν στη χώρα μας και λαμβάνουν διάφορα οικονομικά επιδόματα :( 

Επεξ/σία από molot12

Στις 11/4/2019 στις 8:59 ΜΜ, asdfnikos είπε

μίλησα με την N26.Δέχονται ελληνική ταυτότητα για εγγραφή.Μονο στην περίπτωση που βρίσκεσαι στην Γερμανια δεν δέχονται την ελληνική ταυτότητα.

Σίγουρο αυτό ?
Δέχονται δλδ, τις "μπλε" ταυτότητες με το Ελληνικό κ από κάτω το λατινικό όνομα ?

2 ώρες πριν, nickgs είπε

Σίγουρο αυτό ?
Δέχονται δλδ, τις "μπλε" ταυτότητες με το Ελληνικό κ από κάτω το λατινικό όνομα ?

Ναι. Έκανα πρόσφατα εγγραφή γνωστό και πέρασε κανονικά η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (Όχι χειρόγραφη).

• Like 1

Καλησπερα, πριν 2 εβδομάδες έκανα στη N26 εγγραφή με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένους χειρόγραφα, μου έχουν αποστείλει κανονικά τη κάρτα. Αυτο που περιμένω είναι να ενεργοποιηθεί το Apple Pay κ να μπορώ να πληρώνω με το ρολόι ή το κινητό.

17 ώρες πριν, gatecrasher είπε

Καλησπερα, πριν 2 εβδομάδες έκανα στη N26 εγγραφή με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένους χειρόγραφα, μου έχουν αποστείλει κανονικά τη κάρτα. Αυτο που περιμένω είναι να ενεργοποιηθεί το Apple Pay κ να μπορώ να πληρώνω με το ρολόι ή το κινητό.

Σύντομα φαντάζομαι, σήμερα ξεκίνησε (αν και με προβήματα) Αυστρία. Αν σκεφτείς ότι την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση για Αυστρία ανακοίνωσαν και για Ελλάδα ίσως έρθει πολύ γρήγορα!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/4/2019 στις 7:41 ΜΜ, nickgs είπε

Σίγουρο αυτό ?

Άνοιξα πρόσφατα λογαριασμό με την ταυτότητα μου. Μου πήρε μερικές φορές για να πιάσει και κράτησε περίπου 10 μερες η όλη φάση. Έτρωγα άκυρο συνέχεια. Το αστείο είναι ότι την τελευταία προσπάθεια που έκανα με την ταυτότητα και το σελφι, μου έκαναν έγκριση σε 20 λεπτά περίπου. Πρέπει να έχει πρόβλημα το AI App τους, ακόμη μαθαίνει το κακόμοιρο.

https://docs.n26.com/cs/Support+Center/Verification/201804-supporteddocs-nonDE-EN.pdf

Επεξ/σία από maniacmansion

Χρησιμοποιησα τη n26 πρωτη φορα στο εξωτερικο (usa) και δυστυχως ειχε μερικα προβληματα.

Αρκετες φορες τα pos την απερριπταν .Αγνωστο γιατι .Εβαζα αλλη καρτα και ολα οκ

Σε συνεχομενες αγορες τσιναει.Πχ στο μετρο που ηθελα να βγαλω 3 διαδοχικες καρτες διαδρομων,οταν πηγαινα στη 3 παλι το μηχανημα την απερριπτε ,ενω στις προηγουμενες 2 δεν ειχε προβλημα.Το ιδιο προβλημα σε αγορες μεγαλων ποσων αν ηταν μεσα σε ενα μικρο χρονικο διαστημα πχ 10-15 λεπτων.

2 φορες το pos ελεγε οτι εβαλα λαθος πιν ενω ειχα βαλει το σωστο

Εχει αντιμετωπισει αλλος παρομοια προβληματα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...