Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι φαση??

τον Ιανουαριο εστειλα 50 ευρω στη N26 απο eurobank με χρεωση 1.20

παω σημερα να στειλω το ιδιο ποσο και μου βγαζει χρεωση 21.20??? ειναι με τα καλα τους?

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, duende είπε

τι φαση??

τον Ιανουαριο εστειλα 50 ευρω στη N26 απο eurobank με χρεωση 1.20

παω σημερα να στειλω το ιδιο ποσο και μου βγαζει χρεωση 21.20??? ειναι με τα καλα τους?

κατι κάνεις λάθος στα στοιχεία η στον τροπο αποστολής του εμβασματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

κατι κάνεις λάθος στα στοιχεία η στον τροπο αποστολής του εμβασματος

εκανα ακριβως ο,τι εκανα και τη τελευταια φορα, copy paste το iban, τα ιδια στοιχεια και μου βγαζει αυτη τη χρεωση. δεν εχει τιποτα να πειραξω

βγαζει το παρακατω

Ανάλυση εξόδων: 1,20 EUR Προμήθεια Τράπεζας

20,00 EUR Έξοδα τράπεζας δικαιούχου/έξοδα ανταποκριτών/αμοιβή της τράπεζας μας (OUR).  <- αυτο ειναι καινουργιο

με τη revolut μου χρεωνει μονο 1.20 οπως τη τελευταια φορα

Επεξ/σία από duende
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, duende είπε

εκανα ακριβως ο,τι εκανα και τη τελευταια φορα, copy paste το iban, τα ιδια στοιχεια και μου βγαζει αυτη τη χρεωση. δεν εχει τιποτα να πειραξω

βγαζει το παρακατω 

Ανάλυση εξόδων: 1,20 EUR Προμήθεια Τράπεζας 

20,00 EUR Έξοδα τράπεζας δικαιούχου/έξοδα ανταποκριτών/αμοιβή της τράπεζας μας (OUR).  <- αυτο ειναι καινουργιο

με τη revolut μου χρεωνει μονο 1.20 οπως τη τελευταια φορα 

Πρεπει να διαλέξεις την επιλογη sha όχι την our

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Πρεπει να διαλέξεις την επιλογη sha όχι την our

Εχεις δικιο, σε ευχαριστω πολυ, σκαλωσα..

Δημοσ.

Παιδιά βλέπω ένα thread εδώ 142 σελίδων και προσπαθώ να καταλάβω τι κερδίζει κάποιος αποκτώντας μια τέτοια debit κάρτα. 

Οποιαδήποτε γνώμη θα είχε ενδιαφέρον! 

Δημοσ.
Στις 28/3/2019 στις 4:06 ΜΜ, molot12 είπε

Για τους κακοπληρωτές στην Γερμανία υπάρχει βάση δεδομένων, τώρα φίλτατε χωρίς παρεξήγηση για να σε απορρίψουν ορθά κοφτά απο το στάδιο της αίτησης και μόνο προφανώς έχουν ηλεκτρονικά στοιχεία για σένα απο κάπου 😰 όπου πιθανότατα φαίνεται οτι είσαι κακοπληρωτής, ή ασχολείσαι με τζόγο (στοιχηματικές εταιρείες κ.λ.π.) δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. 

Μήπως έχεις πέσει θύμα συνωνυμίας; 

Ακριβώς, για την Γερμανία.😉
Που ακριβώς αναφέρει στους όρους ότι απαγορεύει η Ν26 το gambling ή το εάν είσαι κακοπληρωτής στην Ελλάδα;
Δεν προσφέρει credit εκτός Γερμανίας άρα γιατί θα έπρεπε να τους απασχολεί αυτό;
Το τρομακτικό είναι ότι σου φαίνονται ως "λογικοί" οι παραπάνω υποθετικοί λόγοι.
Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, skiabox είπε

Παιδιά βλέπω ένα thread εδώ 142 σελίδων και προσπαθώ να καταλάβω τι κερδίζει κάποιος αποκτώντας μια τέτοια debit κάρτα. 

Οποιαδήποτε γνώμη θα είχε ενδιαφέρον! 

Το απλό ειναι ότι κανεις αγορές  σε ξένο νόμισμα χωρίς τις προμήθειες των ελληνικών τραπεζών. 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Ακριβώς, για την Γερμανία.😉
Που ακριβώς αναφέρει στους όρους ότι απαγορεύει η Ν26 το gambling ή το εάν είσαι κακοπληρωτής στην Ελλάδα;
Δεν προσφέρει credit εκτός Γερμανίας άρα γιατί θα έπρεπε να τους απασχολεί αυτό;
Το τρομακτικό είναι ότι σου φαίνονται ως "λογικοί" οι παραπάνω υποθετικοί λόγοι.
Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια.

Απο τη στιγμή που γίνεσαι πελάτης τους συμφωνείς με ορισμένους όρους, ή απλά δεν γίνεσαι.  Η τράπεζα πάντα ελέγχει το οικονομικό προφίλ του πελάτη της να το θέσω κομψά.  Εσυ δεν ενοχλείσαι όταν οι δικές μας τράπεζες σου ζητάνε εκκαθαριστικό εφορίας; ταυτότητα, βεβαίωση κατοχής συγκεκριμένου κινητού, Γιατί άραγε;  Αυτό δεν σου φαίνεται τρομακτικό;  Σου φαίνεται παράλογο η απόρριψη μιας αίτησης μετά προφανώς απο έρευνα;

Το οτι δεν δίνει αυτή τη στιγμή κάποιες υπηρεσίες η Ν26 σε πελάτες εκτός Γερμανίας δεν λέει κάτι, γιατί αύριο μπορεί να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες πχ Apple pay που ξεκινάει και στην Ελλάδα.

Στο μέλλον ίσως δίνει δάνεια και σε κατοίκους Ελλάδας εφόσον έχει σχηματίσει το οικονομικό προφίλ τους (το πως δεν το ξέρω και δεν με νοιάζει).  Πάντως σε ενα σύστημα όπου τα πάντα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά μέσω Η/Υ και υπάρχουν ίχνη απο κάθε συναλλαγή, δήλωση, άποψη που έχεις εκφράσει είναι πολύ δύσκολο να μην μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες για κάποιον. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, molot12 είπε

Απο τη στιγμή που γίνεσαι πελάτης τους συμφωνείς με ορισμένους όρους, ή απλά δεν γίνεσαι.  Η τράπεζα πάντα ελέγχει το οικονομικό προφίλ του πελάτη της να το θέσω κομψά.  Εσυ δεν ενοχλείσαι όταν οι δικές μας τράπεζες σου ζητάνε εκκαθαριστικό εφορίας; ταυτότητα, βεβαίωση κατοχής συγκεκριμένου κινητού, Γιατί άραγε;  Αυτό δεν σου φαίνεται τρομακτικό;  Σου φαίνεται παράλογο η απόρριψη μιας αίτησης μετά προφανώς απο έρευνα;

Το οτι δεν δίνει αυτή τη στιγμή κάποιες υπηρεσίες η Ν26 σε πελάτες εκτός Γερμανίας δεν λέει κάτι, γιατί αύριο μπορεί να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες πχ Apple pay που ξεκινάει και στην Ελλάδα.

Στο μέλλον ίσως δίνει δάνεια και σε κατοίκους Ελλάδας εφόσον έχει σχηματίσει το οικονομικό προφίλ τους (το πως δεν το ξέρω και δεν με νοιάζει).  Πάντως σε ενα σύστημα όπου τα πάντα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά μέσω Η/Υ και υπάρχουν ίχνη απο κάθε συναλλαγή, δήλωση, άποψη που έχεις εκφράσει είναι πολύ δύσκολο να μην μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες για κάποιον. 

Μπορείς λοιπόν να μου παραθέσεις στους όρους της Ν26 που αναφέρει αυτό που συνεχίζεις να υποστηρίζεις.
Έκανες την υπόθεση ότι ασχολείται με τον τζόγο ή είναι κακοπληρωτής και άρα "λογικά" καλώς έφαγε πόρτα.
Εγώ σε αυτό στάθηκα.
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι μπορεί να παραβαίνει κάποιον όρο, πώς μπορεί η Ν26 εκ των προτέρων να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες;
Εσένα λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει εάν και με ποιόν τρόπο αποκτήθηκαν αυτές οι πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την υπηρεσία που προσφέρουν, αλλά αφού έγινε έρευνα και "τον έκοψαν" ορθώς έπραξαν.

Να σημειώσω εδώ ότι γενικότερα οι fintech είχαν το ατού και πλασαριζόταν έτσι ότι δεν κάνουν "background check" για τους μελλοντικούς πελάτες τους.
Εάν το χάσαμε και αυτό και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη μερίδας των ίδιων των χρηστών, ζήτω που καήκαμε...

Επεξ/σία από grinder_
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, grinder_ είπε

• Ακόμα και αν δεχτούμε ότι μπορεί να παραβαίνει κάποιον όρο, πώς μπορεί η Ν26 εκ των προτέρων να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες; Εσένα λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει εάν και με ποιόν τρόπο αποκτήθηκαν αυτές οι πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την υπηρεσία που προσφέρουν, αλλά αφού έγινε έρευνα και "τον έκοψαν" ορθώς έπραξαν.

Δεν ξέρω απο που αντλούν στοιχεία για τους πελάτες τους, δεν με αφορά αλλά επειδή η δουλειά μου έχει να κάνει με χρήση τεχνολογίας σε διαβεβαιώ πως ΟΛΑ πλέον είναι εφικτά. Πχ. πριν μερικά χρόνια υπήρχε η αφέλεια πως οι συνομιλίες μέσω κινητών δεν παρακολουθούνται :) :)  Φυσικά αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί παταγωδώς. 

• Να σημειώσω εδώ ότι γενικότερα οι fintech είχαν το ατού και πλασαριζόταν έτσι ότι δεν κάνουν "background check" για τους μελλοντικούς πελάτες τους.

Nα υποθέσω οτι πιστεύεις και στην ύπαρξη του Αη Βασίλη :)  Κάθε fintech στο ξεκίνημα της είναι "ελαστική" μέχρι να φτιάξει πελατολόγιο (πχ η αντίστοιχη Revolut), μετά θέτει πιο αυστηρά κριτήρια ... you can't beat the system...but you can use it for your sake ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, molot12 είπε

Δεν ξέρω απο που αντλούν στοιχεία για τους πελάτες τους, δεν με αφορά αλλά επειδή η δουλειά μου έχει να κάνει με χρήση τεχνολογίας σε διαβεβαιώ πως ΟΛΑ πλέον είναι εφικτά. Πχ. πριν μερικά χρόνια υπήρχε η αφέλεια πως οι συνομιλίες μέσω κινητών δεν παρακολουθούνται :) :)  Φυσικά αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί παταγωδώς. 

Nα υποθέσω οτι πιστεύεις και στην ύπαρξη του Αη Βασίλη :)  Κάθε fintech στο ξεκίνημα της είναι "ελαστική" μέχρι να φτιάξει πελατολόγιο (πχ η αντίστοιχη Revolut), μετά θέτει πιο αυστηρά κριτήρια ... you can't beat the system...but you can use it for your sake ! 

Καλά οκ, συνέχισε να κάνεις ακόμη μεγαλύτερα άλματα λογικής, δεν περίμενα κάτι καλύτερο.
Πάλι καλά που η δουλειά σου "έχει να κάνει με χρήση τεχνολογίας".

1 ώρα πριν, molot12 είπε

πριν μερικά χρόνια υπήρχε η αφέλεια πως οι συνομιλίες μέσω κινητών δεν παρακολουθούνται :) :)  Φυσικά αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί παταγωδώς. 

Για πές...🤩

Επεξ/σία από grinder_
  • Like 1
Δημοσ.

Καλα το οτι οι fintech στην αρχη ειναι πιο ελαστικες μεχρι να φτιαξει πελατολογιο ειναι πανω κατω γνωστο.
Αλλωστε και η N26 αλλα και η Revolut δεν ξεκινησαν ως "κανονικες" τραπεζες αρα ειχαν ενα περιθωριο ενω τωρα ειναι σαφως πιο αυστηροι.

Spoiler

Και το δευτερο part  περι παρακολουθησης συνομιλιων μεσω κινητων ειναι αρκετα ορθο μιας και ξεκιναει απο τα 90s και τα σταθερα τηλεφωνα. (clipper chip)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sistah είπε

Καλα το οτι οι fintech στην αρχη ειναι πιο ελαστικες μεχρι να φτιαξει πελατολογιο ειναι πανω κατω γνωστο.
Αλλωστε και η N26 αλλα και η Revolut δεν ξεκινησαν ως "κανονικες" τραπεζες αρα ειχαν ενα περιθωριο ενω τωρα ειναι σαφως πιο αυστηροι.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Και το δευτερο part  περι παρακολουθησης συνομιλιων μεσω κινητων ειναι αρκετα ορθο μιας και ξεκιναει απο τα 90s και τα σταθερα τηλεφωνα. (clipper chip)

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Άρα μια εταιρία σαν την Ν26 μπορεί να πράττει κατά το δοκούν;
Η αυστηρότητα υπάρχει μέσα από ένα πλαίσιο που δεν μπορεί να το θέτει η ίδια η εταιρία αλλά οι αρχές.
Αυτό λέω ότι εάν συμβαίνουν όλα αυτά που με τόση σιγουριά κάποιοι υποστηρίζουν "ως δεδομένα", εκτός από παράνομα είναι και απαράδεκτα, και τουλάχιστον από τους χρήστες θα έπρεπε να υπάρχει μια αντίδραση και όχι τυφλή αποδοχή.

Και τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις από usa μεριά με την Ν26 που συζητάμε;
Δηλαδή όταν πάω να ανοίξω νέο account στην Ν26, μου λέει μισό λεπτό να ρωτήσω στο FBI, βλέπει ότι είμαι ολυμπιακός και με "κόβει".
Σοβαρευτείτε.
Δεν μπορεί η κάθε ιδιωτική εταιρία, μεγέθους μάλιστα N26, να έχει πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες ακόμα και αν υπάρχουν καταγραφές.
Αλλά αφού είστε πεπεισμένοι για αυτό, ποιος είμαι εγώ για να πω το αντίθετο...

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο απλο δεν σκεφτεστε, εχουν εικονα απο την καμερα του κινητου και κοβουν για οποιονδηποτε λογο κρινουν, πχ μπορει να μην θελουν πελατες με σκουλαρικια στην μυτη 😜

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...