Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2019 στις 9:25 ΜΜ, yazidis είπε

Η ελληνική ταυτότητα έχει ισχύ 15 ετών. Μετά τα 15 χρόνια κανονικά πρέπει να αλλάζει υποχρεωτικά. Το γεγονός ότι εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος δεν την άλλαξε, δε σημαίνει ότι είναι σε ισχύ.

Στο θέμα μας τώρα: Από τη στιγμή που κάποιος έχει ταυτότητα με ελληνικούς χαρακτήρες (άρα δεν έχει ούτε διαβατήριο), οπότε δε θα έχει ταξιδέψει κάπου εκτός Ελλάδος, οπότε και εκτός ευρωζώνης για να έχεις κάποιο ουσιαστικό κέρδος με την χρεωστική σου κάρτα σε σύγκριση με τις πάγιες χρεώσεις κάποιων τραπεζών στον εξωτερικό.

Όσον αφορά δε για τις αγορές μέσω ίντερνετ, η διαφορά της ισοτιμίας κυμαίνετε μεταξύ λεπτών του λεπτού και άντε μαξ 0,005? Άντε στη χειρότερη 0,01? Οπότε για να κερδίσεις έστω και 1 ευρώ αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αγοράσεις πράγματα το λιγότερο 100 ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε πως με το κάθε έμβασμα που στέλνει κάποιος στη Γερμανία θα πρέπει να πληρώνει 1 ευρώ έξοδα.

Να μην αρχίσω με τα προφανή πως λογαριασμός εξωτερικού δεν μπορεί να γίνει λογαριασμός μισθοδοσίας, οπότε προφανώς όλοι έχουνε από 1 τουλάχιστον λογαριασμό στην Ελλάδα.

Οπότε με τη σειρά μου μπορώ να σε ρωτήσω και εγώ αντίστοιχα: Γιατί και Γιατιιι; (γιατί κάποιος δεν έχει αλλάξει ταυτότητα εδώ και 20 χρόνια, και γιατί κάποιος που δεν ταξιδεύει πολύ να του χρειάζεται απαραίτητα ένας ξένος λογαριασμός)

Επειδή είμαι σε αυτούς που έχω παλιά ταυτότητα λόγο του ότι έχει βαβούρα να ενημερώσω τράπεζες, εφορίες, paypal, κλπ για την αλλαγή της ταυτότητας μπορώ να σου απαντήσω στο τελευταίο σου ερώτημα:

Έχω επιχείρηση και πληρώνομαι από τους πελάτες (κυρίως ελληνικές εταιρίες) μέσω τράπεζας και paypal σε ευρώ, όμως κάποιους προμηθευτές μου τους πληρώνω σε δολάρια. Οι πληρωμές που κάνω σε δολάρια είναι κάποιες χιλιάδες κάθε μήνα ενώ για αυτές τις υπηρεσίες (domains) το περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο ή και καθόλου. Όπως καταλαβαίνεις κοιτάζω όσο είναι δυνατόν να περιορίσω τη χασούρα κατά την μετατροπή από ευρώ σε δολλάριο. Τους προμηθευτές μου τους πληρώνω αυτή τη στιγμή με paypal αλλά δεν έχει καλή ισοτιμία ευρώ-δολλάριο όταν κάνει την μετατροπή. Οπότε ψάχνω για μία κάρτα που θα της ρίχνω μέσα ευρώ και θα πληρώνω σε δολάρια. Επίσης η N26 βλέπω ότι έχει και cashback 0,1% οπότε θα επιστρέφεται πίσω ένα ποσό και από εκεί. Eάν κάνω τις πληρωμές και των υπόλοιπων προμηθευτών μου που πληρώνω σε ευρώ (και αυτές είναι κάτι χιλιάδες ευρώ το μήνα) μέσω κάρτας που δίνει cashback τότε το όφελος αυξάνεται.

Την αντικατάσταση της ταυτότητας φαίνεται ότι δεν την γλιτώνω μιας και διάβασα ότι κανονικά ισχύει για 15 έτη που έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Επειδή φαίνεται ότι το έχεις ψάξει με τις ισοτιμίες, έχεις να προτείνεις κάποια κάρτα που ίσως να είναι και καλύτερη από τη N26 για μετατροπές από ευρώ σε δολάρια;

Tώρα κοιτάζω και την Revolut που λένε για cashback 0,1% για εντός ευρώπης και 1% για εκτός ευρώπης και χωρίς προμήθεια για την μετατροπή από ευρώ σε δολάρια.

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CyberCr33p είπε

Επειδή είμαι σε αυτούς που έχω παλιά ταυτότητα λόγο του ότι έχει βαβούρα να ενημερώσω τράπεζες, εφορίες, paypal, κλπ για την αλλαγή της ταυτότητας μπορώ να σου απαντήσω στο τελευταίο σου ερώτημα

Μόνο την εφορία όταν ξαναπάς και τίποτα άλλο.

Αντικατάσταση είναι, όχι απώλεια-κλοπή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, CyberCr33p said:

Tώρα κοιτάζω και την Revolut που λένε για cashback 0,1% για εντός ευρώπης και 1% για εκτός ευρώπης και χωρίς προμήθεια για την μετατροπή από ευρώ σε δολάρια.

Δεν ξέρω τι κέρδος μπορείς να βγάλεις με cashback, πάντως με fx συναλλαγές βγάζεις για πλάκα. Ξεκίνησα με το σκεπτικό να αποθηκεύσω ένα ποσό για να έχω 1% τόκο τον χρόνο στην καλύτερη 1.5% με δέσμευση 18 μηνων σε τράπεζα, μετά σκέφτηκα γιατί δεν κρατάω το ποσό και να το αλλάζω σε διαφορετικά νομίσματα με revolut. Σε ποσό κοντά στα 500 ευρώ σε μερικές εβδομάδες είχα κέρδος 4 ευρώ, παίζοντας καθαρά με τα μεγάλα νομίσματα που είναι πιο σταθερά.

Επεξ/σία από Hapatingo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, με την καρτα αρχισε να χρεωνει 2.50€ στα περισσοτερα ΑΤΜ αν πας να κανεις αναληψη Αν καποιος απο ποια τραπεζικα ΑΤΜ δεν χρεωνουν ας το γραψει.

Παιζουν πολλες αναφορες οτι η τραπεζα κλεινει λογαριασμους με το ετσι θελω, λιγο προσοχη σε ολους.

Επεξ/σία από Lacepo
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lacepo είπε

Λοιπον, η καρτα αρχισε να χρεωνει 2.50€ στα περισσοτερα ΑΤΜ αν πας να κανεις αναληψη Αν καποιος απο ποια τραπεζικα ΑΤΜ δεν χρεωνουν ας το γραψει.

Παιζουν πολλες αναφορες οτι η τραπεζα κλεινει λογαριασμους με το ετσι θελω, λιγο προσοχη σε ολους.

Δε χρεώνει η κάρτα, τα ΑΤΜ των Ελληνικων τραπεζων χρεώνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Δε χρεώνει η κάρτα, τα ΑΤΜ των Ελληνικων τραπεζων χρεώνουν.

ναι ακριβως ολα τα ΑΤΜ σχεδον χρεωνουν 2.50€ , οποτε για αναληψη η καρτα ειναι αχρηστη :D

Επεξ/σία από Lacepo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Όταν λες όλα? Εδώ και χρόνο ξέρουμε οτι eurobank και αλφα δεν χρεώνουν όπως και μερικα των μη συστημικών, άρχισαν και αυτά?

Ναι η alpha αρχισε να χρεωνει

Ας γραψει καποιος ποια ΑΤΜ δεν χρεωνουν

Επεξ/σία από Lacepo
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Lacepo είπε

Ναι η alpha αρχισε να χρεωνει 

Ας γραψει καποιος ποια ΑΤΜ δεν χρεωνουν

Δοκίμασες στην αλφα προσωπικά εσυ; Αν ναι γιατί δε δοκίμασες και στη eurobank αλλα ζητας να το γραψει κάποιος άλλος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, θα ταξιδέψω στην Τσεχία και με ενδιαφέρει να ανοίξω N26 λόγω του ότι θα έχω ένα ποσό της τάξης των 800 ευρώ μαζί μου. Στην Ελλάδα η ισοτιμία που δίνουν στην Τσέχικη κορώνα είναι χάλια σε σχέση με αυτή που δίνει η N26  ώστε να αλλάξω τα χρήματα από εδώ (τα ανταλλακτήρια σφάζουν λίγο:P)και επειδή δεν θέλω να τα έχω όλα πάνω μου αλλά να σηκώνω λίγα λίγα αλλά η Εθνική κρατάει 3 ευρώ ανά συναλλαγή εκτός ευρώ θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Το κόστος του εμβάσματος είναι 1 ευρώ;Γιατί στον τιμοκατάλογο της Εθνικής γράφει 4 ευρώ.
  2. Αν εγώ έχω ευρώ μέσα στην N26 και σηκώσω κορώνες θα χρεωθώ έξτρα ή θα γίνει απλά η αλλαγή με ισοτιμία N26 και απλά θα πάρω τα χρήματά μου;
  3. Το συνάλλαγμα γίνεται μέσω της ισοτιμίας της N26 η μέσω του ATM;
  4. Μπορώ να σηκώσω χρήματα από κάθε ΑΤΜ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από kvaism
Δημοσ.

1. 1€ μέσω e-banking

2. Αλλαγή με ισοτιμία Ν26

3. Το ΑΤΜ θα προσπαθήσει να σε "ψαρώσει", μην τσιμπήσεις, να διαλέξεις χρέωση σε τοπικό νόμισμα (ώστε να κάνει τη μετατροπή η ν26 και όχι το ΑΤΜ)

4. Ναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Η Ν26 χρεώνει τις αναλήψεις σε νομίσματα πέραν του ευρώ.

Καλύτερα να ανοίξεις revolut και αν θες συνδυαστικά έχε και την Ν26

Πολύ σωστός, καλύτερα revo.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Η Ν26 χρεώνει τις αναλήψεις σε νομίσματα πέραν του ευρώ.

Καλύτερα να ανοίξεις revolut και αν θες συνδυαστικά έχε και την Ν26

Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. Επειδή σήμερα το έψαξα αυτό με τις fintech η revolut δεν με χρεωνει τίποτα για την ανάληψη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...