alprio Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα στην παρέα. Πηρα μια εξωτερική θήκη σκληρού 3.5" Sata 3 Usb 3. Όταν την συνδέω σε θύρα Usb 3 συνδέετε και αποσυνδέετε συνέχεια.δεν μένει ποτε συνδεδεμένη. Όταν την βάζω σε θύρα 3.1 δουλεύει σωστά. Παρολαυτα όταν σβήσω τον υπολογιστή ο σκληρος συνεχίζει να δουλεύει.οχι 100% αλλα νιώθω την θήκη που δουλεύει όταν την ακουμπάω. Ειναι νορμάλ αυτο;η θήκη έχει εξωτερική τροφοδοσία.και έχει κουμπί μπροστά ον/οφφ Ο σκληρός είναι wd green. Να την γυρίσω πίσω;
EddieObscurant Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δυστυχως ειναι θεμα συμβατοτητας που δεν θα πρεπε να υπάρχει. Δες αν υπαρχουν καινουριοι drivers ή firmware update τοσο για την usb 3.0 καρτα οσο και για τον usb3.1 to sata adapter. Επισης στειλε και κανα μαιλ στις εταιρειες και γραψτο και στα forum τους αν εχουν. Αναλογο προβλημα εxω και γω με ενα icy box ib-ac603-u31 της raidsonic και ενα usb 3.0 pcie adapter της asrock με τσιπ της nec/renesas που ήταν απο τους πρωτους που βγήκαν και φοραει το τελευταιο firmware και drivers που εχει βγει βέβαια αρκετο καιρο πριν και δεν νομιζω να βγει κατι καινουριο. Σε φιλο μου παντως που το δοκιμασα με usb 3.0 της ιντελ δουλευει κανονικα. Συνηθως ειναι καλυτερα να ειναι ολα τις ιδιας εταιρειας, ωστε να χουν δοκιμαστει μεταξύ τους και να μην εχουν προβληματα. Αν ωστοσο δεν εισαι ικανοποιημενος και δεν βρεις ακρη με τα παραπανω επεστρεψέ το και αγορασε κάτι άλλο , εφ'οσον θεωρητικα θα πρεπε να δουλευει με όλες τις usb 3.0 θύρες, αν και ισως σε ταλαιπωρήσουν λιγο αναλογα με το μαγαζι που το πήρες.
alprio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Έστειλα μαιλ στην εταιρία και μου είπε να το γυρίσω πίσω για αντικατάσταση. Και για το θέμα της Usb 3 που υπολειτουργεί και για το θεμα ότι δεν σβήνει εντελώς ακόμα και όταν δεν εχω συνδεδεμένο Usb επάνω.ειναι μόνιμα σε λειτουργία ο δίσκος. Τώρα τι μπορώ να πάρω για να είμαι σίγουρος. Θέλω όταν κλείνει ο υπολογιστής αυτόματα να κλείνει και ο δίσκος.να μην πρέπει να το κάνω χειροκίνητα. Να παίρνει σατα 3 και Usb 3. Ο κοντρολερ που έχω ειναι asmedia και ςζω κάνει τα update σε drivers.
EddieObscurant Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι κάτι θα δουλεύει
gdriver Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 επειδή παλιότερα είχα και εγώ το ίδιο θέμα μπορώ να σου πω πως αρκετε΄ς θήκες είναι έτσι όταν τις έχεις σε usb θυρες. να υποθέσω πως η θήκη σου είναι raidsonic(οι φτηνές θήκες αυτής της εταιρείας είναι όπως κάτσει) ? συνήθως αυτή έχει πολλά θέματα. να ξέρεις πως αν εξακολουθεί να παίζει ο σκληρός κατά 90% είναι ασυμβατότητα με τον controller παρά πρόβλημα της θήκης. δοκίμασε σε άλλο controller της μητρικής σου , κάποιον intel ή amd εξαρτάται τί έχεις. πάντως όλα αυτά τα ξεχνάς όταν ο σκληρός είναι σε ex-sata πάνω. συν το ότι έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα. συνήθως οι usb ,όταν κλείνει ο υπολογιστής, δεν έχουν παροχή ρεύματος στη θύρα. για κάποιο λόγο οι θύρες σου εξακολουθούν να βγάζουν ρεύμα. στη δική μου μητρική μπορώ να αφήσω το τηλέφωνο μου να φορτίζει ακόμα και με τον υπολογιστή κλειστό.η παροχή της παρατήρησα πως σταματάει μετά από κανένα δίωρο. asmedia controller και εγώ.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 επειδή παλιότερα είχα και εγώ το ίδιο θέμα μπορώ να σου πω πως αρκετε΄ς θήκες είναι έτσι όταν τις έχεις σε usb θυρες. να υποθέσω πως η θήκη σου είναι raidsonic(οι φτηνές θήκες αυτής της εταιρείας είναι όπως κάτσει) ? συνήθως αυτή έχει πολλά θέματα. να ξέρεις πως αν εξακολουθεί να παίζει ο σκληρός κατά 90% είναι ασυμβατότητα με τον controller παρά πρόβλημα της θήκης. δοκίμασε σε άλλο controller της μητρικής σου , κάποιον intel ή amd εξαρτάται τί έχεις. πάντως όλα αυτά τα ξεχνάς όταν ο σκληρός είναι σε ex-sata πάνω. συν το ότι έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα. συνήθως οι usb ,όταν κλείνει ο υπολογιστής, δεν έχουν παροχή ρεύματος στη θύρα. για κάποιο λόγο οι θύρες σου εξακολουθούν να βγάζουν ρεύμα. στη δική μου μητρική μπορώ να αφήσω το τηλέφωνο μου να φορτίζει ακόμα και με τον υπολογιστή κλειστό.η παροχή της παρατήρησα πως σταματάει μετά από κανένα δίωρο. asmedia controller και εγώ. Γράφει ότι έχει εξωτερική τροφοδοσία, άρα αν δεν κλείσει το κουμπί που είναι πάνω στην θήκη ο δίσκος συνεχίζει να περνει ρεύμα κανονικά άρα δεν είναι θέμα θηκης η controller, όσες θήκες έχω με εξωτερική τροφοδοσία αν δεν κλείσεις το κουμπί που έχουν επάνω συνεχίζουν να γυρνανε
gdriver Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) σωστός. απλώς πήρα μία άλλη θήκη της akasa integral και ενώ έχει εξωτερική τροφοδοσία όταν σβήσει ο υπολογιστής σβήνει και υτή. απλως τα led μένουν ανοικτά. σε άλλη μητρική πάλι μένει συνεχώς ανοικτή και όπως είπες πρέπει να κλείσω το διακόπτη. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2015 από gdriver
alprio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 ακριβως εχω δεν εχω επανω το usb εφοσον εχω το ρευμα ο δισκος γυρναει.και θελω να το αποφυγω αυτο. γιατι πχ το βραδυ βαζω κατι να κατεβασει και οταν κλεινει το pc ο δισκος μενει ανοιχτος. και οι usb 3 με τις usb 3.1 εχουν τον ιδιο κοντρολλερ. απλα σε usb 3 κατι δεν παει καλα με αυτην την θηκη που πηρα τωρα..εχω αλλον εξωτερικο της Seagate πανω στην usb 3 κλεινει κανονικα. υπαρχει καποια θηκη που να κλεινει αυτόματα όταν σταματησει να περνει δεδομενα από τον υπολογιστη η χανω αδικα τον χρονο μου ψαχνωντας μια τετοια.
gdriver Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) υπάρχει λίγο ακριβότερη σειρά της raidsonic και άλλη μία fox. η fox είναι η καλλίτερη που έχω πάρει ως τώρα αλλά δεν τη βρίσκεις πια ελλάδα. η ακριβότερη της raidsonic έιναι αυτή που έχει καθρεφτη στη φάτσα της. http://www.raidsonic.de/products/external_cases/external_cases_35/index_en.php?we_objectID=468 γνώμη μου πάρε ένα dock. η ευκολία τους αξίζει τα πάντα. αυτή είναι η καλλίτερη μετά την fox που έχω αλλά και η ακριβότερη. τα παίρνει όλα. είναι λίγο μεγαλυτερη από το μέσο όρο. http://www.e-shop.gr/akasa-ak-eni3u3-bk-integral-s-35-sata-hdd-external-case-usb30-black-p-PER.810940 έχω και αυτή η οποία κάνει ακριβώς αυτό που θες (δυστυχώς όμως usb2.0) http://www.e-shop.gr/sharkoon-rapid-case-black-35-e-sata-p-PER.804961 Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2015 από gdriver
alprio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 ειδα και αυτή,μου αρεσει πολύ εξωτερικα αλλα δεν ξερω αν σβηνει αυτόματα. http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=15501
gdriver Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 ναι αυτή πρέπει να σβήνει εάν κρίνω από τα παλιότερα μοντέλα της. είναι και γαμώ το σχέδιο. ευχαριστώ μπορεί να την τσιμπήσω και εγώ. κριμα που δεν είναι και e-sata. αλήθεια υπάρχει καμία που να έχει e-sata 600 mbps και usb 3 ; γιατί όλες οι usb 3.0 είτε δε θα έχουν άλλο τύπο σύνδεσης είτε το e-sata τους θα είναι τα 300 mbps.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Όλα είναι θέμα πλακέτας της θήκης μόνο με αναζήτηση και σχολεία άλλων χρηστών θα βγάλεις άκρη
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 ναι αυτή πρέπει να σβήνει εάν κρίνω από τα παλιότερα μοντέλα της. είναι και γαμώ το σχέδιο. ευχαριστώ μπορεί να την τσιμπήσω και εγώ. κριμα που δεν είναι και e-sata. αλήθεια υπάρχει καμία που να έχει e-sata 600 mbps και usb 3 ; γιατί όλες οι usb 3.0 είτε δε θα έχουν άλλο τύπο σύνδεσης είτε το e-sata τους θα είναι τα 300 mbps. https://orico.gr/storage/external-hdd-enclosures/orico-7618se3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα