Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

θελω να στήσω ενα pc server / media center στο σπίτι το οποίο θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις συγχρονες απαιτήσεις. To μηχάνημα σκέφτομαι να τρέχει windows server 2012. Κυρίως θα κάνει raid 1 backup και σίγουρα θα τρέξει plex ή αντίστοιχη πλατφόρμα με μια smart tv!

Πιστεύω ενας i3 με 4gb δεν θα είναι οκ?

Τι προτείνεται ως σύνθεση?

Σκληρούς έχω.  Θέλω  κουτί, μητρική, επεξεργαστή , ram και τροφοδοτικό! Καρτα γραφικών δεν νομιζω να χρειάζεται σε πρώτη φάση.

Δημοσ.

i3 6100 (ελάχιστη κατανάλωση , αθόρυβος ακόμη και με την μαμίσια ψύκτρα)

gigabyte Β150 HD3 , παίζει αποδεδειγμένα όλες τις σύγχρονες 1.5v , 1.35v DDR3 και βγάζει τα πάντα όπως usb3 και πίσω και μπροστα και hdmi & dvi & vga έξοδο για σύνδεση ταυτόχρονη και σε οθόνη και σε tv

8GB/1600 (ποικιλία κάτω των 45ευρώ)

τροφοδοτικό 350w corsair 80+

αυτά στοιχίζουν 300ευρώ και παίζει τα απλά παιχνίδια ή κανα lol στα 720p με μέτριες ρυθμίσεις.

όσον αφορά ταινίες παίζει ακόμη και 4Κ ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ και με τον επεξεργαστή στο ρελαντί να τρέχεις εκείνη την ώρα σε άλλα παράθυρα facebook , youtube , office , ότι γουστάρεις στο χαλαρό.

κουτάκι ας προτείνει κάποιος άλλος

ΥΓ

Αν θες raid πας σε Ζ170 μητρική οπότε υπολόγισε 50ευρώ παραπάνω.

Δημοσ.

i3 6100 (ελάχιστη κατανάλωση , αθόρυβος ακόμη και με την μαμίσια ψύκτρα)

gigabyte Β150 HD3 , παίζει αποδεδειγμένα όλες τις σύγχρονες 1.5v , 1.35v DDR3 και βγάζει τα πάντα όπως usb3 και πίσω και μπροστα και hdmi & dvi & vga έξοδο για σύνδεση ταυτόχρονη και σε οθόνη και σε tv

8GB/1600 (ποικιλία κάτω των 45ευρώ)

τροφοδοτικό 350w corsair 80+

αυτά στοιχίζουν 300ευρώ και παίζει τα απλά παιχνίδια ή κανα lol στα 720p με μέτριες ρυθμίσεις.

όσον αφορά ταινίες παίζει ακόμη και 4Κ ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ και με τον επεξεργαστή στο ρελαντί να τρέχεις εκείνη την ώρα σε άλλα παράθυρα facebook , youtube , office , ότι γουστάρεις στο χαλαρό.

κουτάκι ας προτείνει κάποιος άλλος

ΥΓ

Αν θες raid πας σε Ζ170 μητρική οπότε υπολόγισε 50ευρώ παραπάνω.

Home server είναι αυτό που είπες;

Φασον τα έχεις τα i3 πάντως, ωραίος...

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

θελω να στήσω ενα pc server / media center στο σπίτι το οποίο θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις συγχρονες απαιτήσεις. To μηχάνημα σκέφτομαι να τρέχει windows server 2012. Κυρίως θα κάνει raid 1 backup και σίγουρα θα τρέξει plex ή αντίστοιχη πλατφόρμα με μια smart tv!

Πιστεύω ενας i3 με 4gb δεν θα είναι οκ?

Τι προτείνεται ως σύνθεση?

Σκληρούς έχω.  Θέλω  κουτί, μητρική, επεξεργαστή , ram και τροφοδοτικό! Καρτα γραφικών δεν νομιζω να χρειάζεται σε πρώτη φάση.

Εγώ έχω στήσει ακριβώς αυτό που θες και εσύ. Δεν χρειάζεσαι καθόλου δυνατό επεξεργαστή, ο Windows Server 2012R2 είναι απίστευτα ελαφρύ λειτουργικό για file server.

Εγώ ξεκίνησα με την ιδέα να χρησιμοποιήσω παλιά parts που είχα από άλλα PC. Έτσι έχω επεξεργαστή Intel Pentium E5400 @ 2.70GHz, Μητρική ASRock 945GCM-S και 2 Gb Ram DDR2. Έχω 7 δίσκους HDD και τον χρησιμοποιώ για bakcup από όλα τα PC του σπιτιού και για παροχή media στα άλλα PC.  Την αναπαραγωγή ωστόσο αναλαμβάνουν τα άλλα PC, ο server απλώς "σπρώχνει" τα αρχεία στα άλλα PC.

Αυτά που αγόρασα έξτρα ήταν ένα δυνατό τροφοδοτικό, λόγω των πολλών δίσκων, Cooler Master 550W, έναν έξτρα PCI express controller για δίσκους και ένα κουτί που να χωρά άνετα τους δίσκους και να έχει μεγάλη παροχή αέρα με πολλούς ανεμιστήρες. Έτσι πήρα το Bitfenix Shinobi Window, του έβαλα και LED ανεμιστήρες στο χρώμα του κουτιού και είναι και πολύ όμορφο!

Με raid εγώ δεν θα έμπλεκα, τους δίσκους τους έχω JBOD και κάνω το backup μου με προγράμματα συγχρονισμού, συγκεκριμένα με το Free File Sync.

Εννοείται ότι δεν θες κάρτα γραφικών!

Ελπίζω να βοήθησα! :)

Δημοσ.

εχω ένα pentium 4 3.2 HT με 3 Gb RAM. Λες να δοκιμάσω να παίξω με αυτό το pc?

Θελω βασικά να εγκαταστήσω το plex στην tv και η TV να stremarei απο δικτυακό δίσκο

Δημοσ.

CPU : 1x AMD ATHLON 5150 AM1 

MOBO: 1x ASROCK AM1B-M

RAM : 2x KINGSTON DDR3 4GB 1600MHZ SR 

USB FLASH: Kingston DataTraveler HyperX Fury 3.0 16GB

PSU : AEROCOOL KCAS-500

Κουτί βρες ενα παλιο και βάλτα μεσα

Εγκαθιστάς το freenas και είσαι άρχοντας.

Απο δίσκους WD RED NAS στη χωρητικότητα που σε βολεύει.

εχω ένα pentium 4 3.2 HT με 3 Gb RAM. Λες να δοκιμάσω να παίξω με αυτό το pc?

Θελω βασικά να εγκαταστήσω το plex στην tv και η TV να stremarei απο δικτυακό δίσκο

Εφόσον έχεις παλιό pc μη το σκέφτεσαι. Βουρ. Βάλε μόνο εναν sata3 controler 

• Like 2
Δημοσ.

γράφει και media center , αν το θέλει για 4Κ θέλει λίγο προσοχή τι του προτείνουμε. Μην ξεχνάμε ότι πλέον μπαίνουμε 2016 , δεν είμαστε 10 χρόνια πίσω που υπολογίζαμε τα καινούρια μηχανήματα να είναι απλά FULL HD proofed.

Δημοσ.

γράφει και media center , αν το θέλει για 4Κ θέλει λίγο προσοχή τι του προτείνουμε. Μην ξεχνάμε ότι πλέον μπαίνουμε 2016 , δεν είμαστε 10 χρόνια πίσω που υπολογίζαμε τα καινούρια μηχανήματα να είναι απλά FULL HD proofed.

Αν δεν αναπαράγει το ίδιο το μηχάνημα την ταινία  για παράδειγμα τότε δεν έχει θέμα με το hardware. Υποθέτω πως θα είναι μόγο για αποθήκη και πάνω σε αυτό θα συνδέονται οι συσκευές smart tv κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Εχω φτιάξει ένα media server στο σπίτι στο main pc για να στριμάρω με Plex.

Q6600@ 3Ghz είδα άνετα 1080p στη Smart tv αλλά είχε κάποια κολλήματα σε 3D.

Βέβαια με την ποιότητα στο τέρμα τρόμαρα μου

Δημοσ.

Πολύ βασικό είναι και η ταχύτητα του τοπικού σου δικτύου. Αν το router σου δεν είναι 1000αρι αγόρασε ενα 5πορτο switch 1000αρι και σύνδεσέ τα όλα εκεί. Αν η TV έχει wifi τότε θέλεις 300+ ασύρματο διαφορετικά δεν θα δείς τίποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...