Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα θα ήθελα να μου εξηγήσετε αν γίνεται τι είναι εισερχόμενες/εξερχόμενες συνδέσεις στο firewall. μην μου δώσετε ένα ξερό λινκ το έχω ψάξει απλά θέλω να μου εξηγήσετε πότε βάζω κάτι στις εισερχόμενες και πότε στις εξερχόμενες. Γιατί έχω ψιλο μπερδευτεί.
xaerialtwistx Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Οι εισερχομενες συνδεσεις ειναι αυτες που σου ερχονται απο εξω, για παραδειγμα μια επιθεση DoS, ενας φιλος σου που θελει να συνδεθει στον υπολογιστη σου για απομακρυσμενη διαχειριση, επισκέπτες του site που μπορει να φιλοξενεις στον server σου. Όλα αυτα ερχονται απο εξω προς τον υπολογιστη σου οποτε εχουν σχεση με τους εισερχομενους κανονες. Οι εξερχομενες συνδεσεις ειναι αυτες που βγαινουν αντιθετα, απο τον υπολογιστη σου προς τα εξω. Αν για παραδειγμα ενα απο τα προγραμματα που εχεις δεν θες να κανει με το ζορι update (και το online δεν το χρειαζεται), απλα το βαζεις στο firewall για τις εξερχομενες συνδεσεις οποτε και δεν μπορει πλεον 'να βγει' απο τον υπολογιστη σου.. Ενας τυπικος χρηστης δεν θα ασχοληθει ποτε με τις εισερχόμενες συνδέσεις αφού (κατά κανόνα) απευθυνονται σε web servers.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 το utorrent για παράδειγμα δεν πρέπει να είναι και στις εισερχόμενες και στις εξερχόμενες γιατί και συνδέονται άλλοι σε μένα και συνδέομαι εγώ σε άλλους σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα