Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σε όλλους.

πώς σας φαίνεται ο εν λόγο επεξεργαστής για ένα αρκετά σφιχτό budjet που διαθέτει φίλος και μου ανέθεσε να του κάνω μία έρευνα και να καταλήξουμε σε ένα συστηματάκι?

θέλει να παίζει απο παλιούς μέχρι καινούριους τίτλους.

οι ερωτησεις οι εξής.

-είναι ο γρηγορότερος τετραπύρινος έτσι? (amd)

-μέχρι ποιά κάρτα γραφικών θα μπορεί να σηκώσει για gaming 1080?? (υπάρχει σκέψη για μτχ 280χ)

-ποιά μητρική θα είναι οκ για τον συγκεκριμένο δεδομένου οτι θα γίνει oc λίγο?

-κλασσικά μνήμες 8Gb στα 1600

-τροφοδοτικό δεδομένου άν πάρουμε σάν μέγιστη κάρτα την 280χ και ένα ελάχιστο Oc ένα 550άρι 80+ είναι εντάξει πιστεύω εσείς τί λέτε?

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα δώσετε τόσα χρήματα για κάρτα και τροφοδοτικό και θα πάρετε τον 860κ ;

Καλός επεξεργαστής αλλά είναι ο ποιο μεγάλος στην πλατφόρμα.

Οπότε όταν θα είναι για αναβάθμιση θα φφύγουν όλα μαζί.

Την 280Χ πιστεύω ότι πρέπει να την βγαλετε απ την επιλογή σας.

Καλημέρα να δείτε έναν Ι3 6100 μαζί με μια nv 950 και μια μητρική 1151 με ddr4.

• Like 4
Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

το γνωρίζω οτι είναι ο μεγαλύτερος και δέν υπάρχει πιθανότητα αναβάθμισης αλλά απόσο μπορώ να καταλάβω δέν θα χρειαστεί κιόλλας.

άν μετά απο 3-4 χρόνια θέλει και έχει τα χρήματα να πάει σε κάτι καλύτερο αλλάζει πλατφόρμα. απλά τις σκέψεις μου σας φωνάζω να μπώ σε ένα δρόμο και να βάλω τα πράγματα σε μία σειρά.

το τροφοδοτικό δέν είναι απαραίτητο να είναι bronze αλλά γιατί όχι και 600άρι θα του μείνει κιόλλας...

για μητρική τί έχετε να μου προτείνετε??? απο το συγκεκριμένο σόκετ είμαι παντελώς άσχετος

@john lamia δυστηχώς αυτά που προτείνεις είναι πολύ πολύ ποιό πάνω απο το διαθέσιμο ποσό και άν πήγαινε σε ιντελ σίγουρα θα πήγαινε σε κάποιον 4440-4460 τώρα να δώσει 130 ευρώ για συπίρινο επεξεργαστή δέν ξέρω. το φοβάμαι. σάν πλατφόρμα είναι σίγουρα futureproof αλλά και τα χρήματα πολλά...

Δημοσ.

Θα δώσετε τόσα χρήματα για κάρτα και τροφοδοτικό και θα πάρετε τον 860κ ;

Καλός επεξεργαστής αλλά είναι ο ποιο μεγάλος στην πλατφόρμα.

Οπότε όταν θα είναι για αναβάθμιση θα φφύγουν όλα μαζί.

Την 280Χ πιστεύω ότι πρέπει να την βγαλετε απ την επιλογή σας.

Καλημέρα να δείτε έναν Ι3 6100 μαζί με μια nv 950 και μια μητρική 1151 με ddr4.

συγκρινεται η 950 με την 280Χ???

βασιλη το μεγιστο μπατζετ ποιο ειναι?κουτι υπαρχει?

• Like 1
Δημοσ.

συγκρινεται η 950 με την 280Χ???

καμία σύγκριση δέν μπορεί να γίνει μεταξύ των δύο καρτών. το όλο σκεπτικό μου είναι το εξής.

επεξεργαστής ο 860κ

μητρική???

8γίγα μνήμη

ένα 550άρι τροφοδοτικό

και για κάρτα μόλις έχουμε ξεμπερδέψει με τα υπόλοιπα αναλόγος πόσο θα κάνει μία μτχ 280χ την χτυπάει.

κουτί θα του βάλω το bitfenix comrade window

απο λίγο που κοίταξα στο ιντερνετ αλλά και σε ξένα φόρουμ φαίνεται να μήν κρατάει πίσω την έν λόγο κάρτα οπότε νομίζω οτι είναι και το ταβάνι. σε single core είναι και ελάχιστα καλύτερος απο έναν 6300 και ελάχιστα κατώτερος απο έναν 4440.

θεωρώ οτι είναι ψιλομονόδρομος για αυτά που θέλει.

Δημοσ.

φίλε μου εκεί το πολύ στα 300 ευρώ αυτά όλα και ξεχωριστό για κάρτα γραφικών.

απλά έλεγα για τροφοδοτικό κάνα coolermaster 550άρι μήπως βγεί φθηνότερο και μητρική ίσως λίγο φθηνότερη

Δημοσ.

σε single core είναι και ελάχιστα καλύτερος απο έναν 6300 και ελάχιστα κατώτερος απο έναν 4440.

Αυτό που το είδες;

Ακόμα και στα 3.9 (με turbo στα 4.1) να τρέχει όπως ο A10-7870 εδώ (ίδιοι επεξεργαστές είναι) με το ζόρι ανταγωνίζεται τον celeron προ προηγούμενης γενιάς στο single.

http://www.anandtech.com/bench/product/1497?vs=1257

• Like 1
Δημοσ.

βλέπω καλό κουτί , καλό τροφοδοτικό , καλή κάρτα γραφικών και επεξεργαστή έναν που τρέχει στο 60% της ταχύτητας του Ι3 4170 (έχουν ίδιο κόστος αν βάλεις και το υποχρεωτικό aftermarket cooler π.χ. 212evo). Αφού δεν τσουλάει το ρημάδι , και ψύξη 500ευρώ να του βάλεις πάλι θα είναι ποιο αργός από τον 4170 στα παιχνίδια.

φίλε ακόμη και η επίσημη AMD πλέον ιντελ βάζει στα gaming μηχανάκια που πουλάει στην Αμερική. 

Δημοσ.

βλέπω καλό κουτί , καλό τροφοδοτικό , καλή κάρτα γραφικών και επεξεργαστή έναν που τρέχει στο 60% της ταχύτητας του Ι3 4170 (έχουν ίδιο κόστος αν βάλεις και το υποχρεωτικό aftermarket cooler π.χ. 212evo). Αφού δεν τσουλάει το ρημάδι , και ψύξη 500ευρώ να του βάλεις πάλι θα είναι ποιο αργός από τον 4170 στα παιχνίδια.

φίλε ακόμη και η επίσημη AMD πλέον ιντελ βάζει στα μηχανάκια που πουλάει στην Αμερική. 

fanboy detected  :P

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα προτείνω τον FX4300 μαζί με την ASUS M5A970 R2.0. Ίδιες επιδόσεις με τον Athlon  860Κ αλλά μπορεί να αναβαθμίσει στον FX 83XX και να κρατήσει το μηχάνημα ακόμα περισσότερο.

• Like 2
Δημοσ.

AMD Clarifies Why It Uses Intel Core i7 In Its Project Quantum Gaming PC

http://www.tomshardware.com/news/amd-project-quantum-intel-cpu,29430.html

YG 

trujillo2008  θα τον δεχόμουν τον χαρακτηρισμό αν έλεγα ατεκμηρίωτες κοτσάνες. Η επιλογή επεξεργαστή δεν είναι θρησκευτικό δόγμα , αγοράζουμε αυτόν που μας συμφέρει και ποτέ δεν προσπαθούμε ντοπάρουμε τσάμπα ένα ψόφιο άλογο. Οπότε σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό.
Δημοσ.

ναί βρε παιδιά συμφωνώ απόλυτα αλλά ένας δυπίρινος δέν θα έχει θέματα στα παιχνίδια? υπάρχουν ήδη κάποια απο αυτά που απλά δέν ξεκινάνε ποτέ βλέπε far cry άν δέν κάνω λάθος και batman arkam knight (ή κάτι τέτοιο) απο την άλλη σε ποιά τιμή βγαίνει ένας ι3??

τα γνωρίζω όπως σας ξαναείπα τα θέματα τις αναβάθμησης εδω είμαι κάθε μέρα και προσπαθώ να βοηθήσω συμφορουμήτες. απλά είπα να το ανοίξω μήπως πέσουν κι άλλες ιδέες/γνώμες στα τραπέζι.

ας μήν μπούμε στην διαδικασία amd/intel άς το δούμε απο την δική μας την σκοπιά της τσέπης δλδ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...