Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Έχω ένα παλιό tower με

ΜΟΒΟ: Gigabyte GA-P31-DS3L

και

RAM: 2x Kingston KVR 667D2N5/1G. Voltage: 1,8 V

Πρόσφατα ένας φίλος μου έδωσε τις ram του, οι οποίες είναι

2x GEIL LGB PC2 6400 DDR2 280 CL=5-5-5-15. GE22GB800C5DC. Voltage: 2,0 V.

και σκέφτηκα να τις προσθέσω στο σύστημα μπας και πάρει λίγο τα πάνω του αλλά δυστυχώς ούτε καν άνοιξε! Λογικό αφού είναι άλλα volt, άλλοι χρονισμοί και άλλοι δίαυλοι αλλά φανταζόμουν ότι θα γίνουν downgrade και θα τρέξουν!!!

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να ενσωματωθούν στο σύστημα ή είναι επικίνδυνο???

Δημοσ.

Καλημέρα.

Βάλτες μόνες τους τις καινούριες για να δοκιμάσεις ότι δουλεύουν σωστά

και μετά βάλε τις παλιές σου, αλλά διαφέρουν και τα volt οπότε μπορεί να θέλει να ανεβάσεις μόνο σου από το bios το ρεύμα από 1,8 σε 2,0. 

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή ο υπολογιστής λειτουργεί με τις GEIL γιατί έχουν καλύτερους χρονισμούς!!! Άρα λειτουργούν μια χαρά!!! Μπορώ να κάνω κάτι με τα volt και να τις φέρω στα ίδια???

Δημοσ.

Για να μην παιδεύεσαι, δες στο spd στις geil στο 667  τι έχει γράψτα σε ένα χαρτί και βάλτο χειροκίνητα στο bios λογικά θα παίξουν και οι kingston έτσι (το volt στην dram βάλτο στο 1,8 εάν έχει πάει 2,0)

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα μπερδεύτηκα λίγο, ποια πεδία των ram  θα πρέπει να αλλάξω στο bios??? Επίσης έχω την εντύπωση ότι στο μενού των ram δεν υπάρχει επιλογή για να τους αλλάξω volt εκτός και αν είναι σε άλλο μενού!!!

Δημοσ.

Έχω μπερδευτεί η αλήθεια είναι! Πρώτα θα σεταρω τις GEIL από το bios και μετά θα προσθέσω και τις Kingston ή θα τις βάλω και τις 2 μαζί και θα κάνω τις αλλαγές στο bios?

Επίσης είναι η ιδέα μου ή κάτι πάει στραβά με τις μνήμες? Παίζουν στα 400 αντί για 800!

post-228700-0-38786400-1449136781_thumb.jpg

post-228700-0-03893600-1449136782_thumb.jpg

Δημοσ.

Το p31 ΔΕΝ υποστηριζει τεσσερις dual sided μνημες. Και οτι και να κανεις δεν θα δουλεψει!

Μονο 4 single sided βλεπει!!

Πρακτικα μονο 4 πλευρες ;)

• Like 3
Δημοσ.

Το p31 ΔΕΝ υποστηριζει τεσσερις dual sided μνημες. Και οτι και να κανεις δεν θα δουλεψει!

Μονο 4 single sided βλεπει!!

Πρακτικα μονο 4 πλευρες ;)

Q. When the motherboard is installed with 4 pieces of double sided memory modules, why does the BIOS detect incorrect memory size?

A. According to Intel chipset specification, if you wish to install 4 pieces of memory module on this motherboard they have to be single sided. For more information, please kindly refer to memory installation section in the user manual.

When the motherboard is installed with 4 pieces of double sided memory modules, why does the BIOS detect incorrect memory size?

Δημοσ.

Ναι το διάβασα και εγώ τώρα αυτό και κατάλαβα και την διαφορά single με double sided!

Το ερώτημα μου τώρα είναι γιατί αφού τις έχω βάλει μόνες τους (2x 1gb) τις GEIL που έχουν ονομαστική συχνότητα 800 το cpuz στο dram frequency μου λέει ότι είναι στα 400?

Φαίνεται στις φωτογραφίες παραπάνω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...