king2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Απλά διαβάστε το http://m.enikos.gr/el/mpogiopoulos/218344,Lista-Forbes-Posoi-ftwxoi-paragoyn-enan-ploysio-.html Αν συνεχίσουμε έτσι μας αξίζει ο αφανισμος στην κυριολεξία 2
Nahock Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 ξαναρωταω, ποιος παει να του στησει αγαλμα; Εγώ πάντως δυο τρία χιλιάρικα θα τα δώσω να του φτιάξουμε μια μικρή προτομή. Και επειδή βλέπω υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εδώ θα κρατήσω και το καλούπι μη με πουν και παρτάκια.
Glikos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Το τραγικό είναι ότι εν έτη 2015 μερικοί πιστεύουν οτι τέτοια άτομα κάνουν φιλανθρωπίες. 2
serendipity Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Buffett: My Secretary Still Paying Higher Tax Rate than I Am http://www.newsmax.com/Finance/Economy/Buffett-secretary-tax-payroll/2013/03/04/id/493010/ http://money.cnn.com/2013/03/04/news/economy/buffett-secretary-taxes/
Spyros7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 ξαναρωταω, ποιος παει να του στησει αγαλμα; Όσοι του λένε μπράβο επειδή ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τις μετοχές του φβ σε μια "φιλανθρωπική" ΕΠΕ που θα ελέγχει ο ίδιος, χωρίς να σκέφτονται ότι μπορεί να έχει λάκκο η φάβα. Ποιο το πραγματικό νόημα της ερώτησης σου?
defacer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Όταν ένας ζάμπλουτος γίνεται ξαφνικά φιλάνθρωπος εν μέσω καπιταλισμού, είναι πολύ φυσιολογικό να είναι όλοι δύσπιστοι. Πριν του στήσετε άγαλμα ρίξτε μια ματιά σε ένα άρθρο που εξηγεί κάποιους από τους λόγους: http://popaganda.gr/zoukemberg/ Πρώτον, θέλεις να μας εξηγήσεις πως γίνεται κάποιος φιλάνθρωπος αλλά όχι ξαφνικά για να μην κινήσει υποψίες; Για παράδειγμα, ξεκινάει με δωρεές των 1000 ευρώ για να έχουμε μετά τους δικαστές του καναπέ να λένε "κοίτα τον γελοίο τόσα δισεκατομμύρια έκανε 1000 ευρώ δωρεά"; Ή με 10 εκ ευρώ για να τους έχουμε να λένε "κοίτα ξαφνικά τον έπιασε ο ζήλος;". Προφανώς ο Zuckerberg και ο κάθε Zuckerberg δεν έγινε "ξαφνικά" φιλάνθρωπος, αυτά δεν είναι πράγματα που σου συμβαίνουν την ώρα που κοιμάσαι. Αλλά πρέπει βέβαια να παραδεχτώ ότι αν θες να τα ξεφτιλίσεις όλα χωρίς να ξέρεις και τίποτα (τι ξέρεις για τη ζωή και τα καμώματα του Z πέρα από αυτά που γράφουν στους τίτλους ειδήσεων; τίποτα) είναι εύκολος τρόπος. Δεύτερον, είναι πραγματικά φανταστικό το άρθρο, δείγμα αντικειμενικής ανάλυσης και οξυδέρκειας: Η επιστολή του Ζούκερμπεργκ είναι κενό γράμμα. Ή, ακόμα χειρότερα, είναι ένα ψεύτικο γράμμα, γνήσιο τέκνο του «φιλανθρωκαπιταλισμού», από τον οποίο έχουμε χορτάσει και του οποίου είναι θιασώτης. Καταρχάς, η φιλανθρωπία είναι δείγμα της αποτυχίας της πολιτικής μας κοινωνίας να εξαλείψει φαινόμενα οξείας ανισότητας. Το καπιταλιστικό σύστημα – στους κόλπους του οποίου αναπτύχθηκε το πιο δημοκρατικό πολίτευμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, η αστική δημοκρατία – έχει καταστεί τις τελευταίες δεκαετίας – για να χρησιμοποιήσω τα λόγια ενός ορθόδοξου Βρετανού συντηρητικού, του Γουίλ Χάτον – «μη λειτουργικό», εν μέρει εξαιτίας της ασύμμετρης ανισότητας που προκαλεί η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, στην οποία ανήκει το Facebook και από την οποία τρώει ο Ζούκερμπεργκ. "Η κίνηση του Zuckerberg είναι άκυρη πρώτα απ' όλα επειδή υπάρχει καπιταλισμός". Άρα, κατ' επέκταση του bold κειμένου, οποιαδήποτε φιλανθρωπία είναι άκυρη εφόσον στην κοινωνία υπάρχει ανισότητα. Άρα όλοι όσοι έχετε δώσει σε ζητιάνο στο δρόμο ντροπή σας. Τόσο γελοίο που δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε. Όσοι του λένε μπράβο επειδή ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τις μετοχές του φβ σε μια "φιλανθρωπική" ΕΠΕ που θα ελέγχει ο ίδιος, χωρίς να σκέφτονται ότι μπορεί να έχει λάκκο η φάβα. Ποιο το πραγματικό νόημα της ερώτησης σου? Μεγάλε, με το "μπορεί να έχει λάκκο η φάβα" είναι δυνατό να αποδείξει κανείς τα πάντα και το τίποτα. Η άσχετη κυρία στο πάρκο που είδε τη μικρή μου να κοιτάει τα μπισκότα και της πρόσφερε ένα "μπορεί να έχει λάκκο η φάβα". Εξήγησέ μας σε παρακαλώ πώς ακριβώς μπορείς να κάνεις το διαχωρισμό με τόση άνεση δεδομένου ότι δεν ξέρεις την τύφλα σου ούτε για την κυρία στο πάρκο ούτε για τον Zuckerberg. ------------------------------ ΥΓ Τι συμπέρασμα βγάζουμε από το γεγονός ότι βλέπουμε αναφορές σε άρθρα (να τα κάνει ο θεός) τρίτων αλλά κανένας δε δοκιμάζει να κάνει ο ίδιος κριτική πάνω στα λεγόμενα του ίδιου του Z, πράγμα που αν μη τι άλλο θα ήταν μια δίκαιη αντιμετώπιση είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς; ------------------------------ Δε με απασχολεί ιδιαίτερα τι κάνει ο Z στη ζωή του αλλά όπως είπα και παραπάνω, αυτό το "ο τάδε έχει περισσότερα λεφτά απ' ότι εμένα μου φαίνεται ηθικό άρα ο,τι κι αν κάνει είναι εγωκεντρικό και ύποπτο" να το κοιτάξετε λίγο. O Jamie Vardy (που πριν απο φέτος δεν τον ήξερε κανείς, και τώρα υποθέτω οι περισσότεροι δε θα τον ξέρετε) αποφάσισε "ξαφνικά" να κάνει ακαδημία για να βοηθήσει (λέει αυτός) ταλαντούχους παίκτες που έχουν μείνει εκτός μεγάλων σαλονιών να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ο Vardy δεν είναι κανένα φτωχαδάκι, του έκαναν τώρα καινούρια προσφορά για συμβόλαιο για 125Κ την εβδομάδα -- υποθέτω αρκετά για να ξυπνήσει ο αντικαπιταλιστής μέσα σας; Θα ήθελα πολύ να μάθω τι χολή έχει να πέσει για τον Vardy. Είναι κι αυτός ένας εγωιστής σκατόψυχος που πατάει πάνω σε πτώματα επειδή τόλμησε να αποφασίσει μόνος του πώς θέλει να χρησιμοποιήσει τα λεφτά που έβγαλε κυριολεκτικά με τον ιδρώτα του προς ώφελος άλλων; Το γεγονός ότι δε τον ξέρετε δε θα πρέπει να σας εμποδίσει, εξάλλου δε σας εμπόδισε με τον Z. Αν πάλι υπάρχει θέμα επειδή δε βγάζει αρκετά λεφτά για να ενεργοποιήσει το αντικαπιταλιστικό μένος να βρούμε κάποιο άλλο παράδειγμα. Και τέλος: πού ήσασταν ρε παιδιά όλοι όταν έκανε φιλανθρωπίες ο Ρονάλντο; Δε διάβαζα κανέναν να ρίχνει χολή και χαλάστηκα γιατί δε τον πάω μία... 4
Silenzio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 εντάξει defacer μας έπεισες, θα κάτσω σα τις γιαγιάδες και εγώ στη τηλεόραση και θα θαυμάζω την μεγαλοψυχία αυτών των ευεργετών της ανθρωπότητας. 2
defacer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 εντάξει defacer μας έπεισες, θα κάτσω σα τις γιαγιάδες και εγώ στη τηλεόραση και θα θαυμάζω την μεγαλοψυχία αυτών των ευεργετών της ανθρωπότητας. Κάτι σοβαρό έχεις να πεις; Νομίζω ότι αν ήθελες να απαντήσεις σοβαρά έχω διατυπώσει ευθέως πολλά ερωτήματα που θα μπορούσες να δοκιμάσεις να απαντήσεις. Αν πάλι μόνη σου έγνοια είναι να πεις "talk to the hand καπιταλιστές σκοτεινά συμφέροντα" τότε, ε, τουλάχιστον δε θα είσαι μόνος. Όλοι όσοι είναι καιρό στο φόρουμ ξέρουν ότι ποτέ δεν έχω παροτρύνει κανέναν να κάνει κάτι αποβλακωμένος από την τηλεόραση ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως είναι στη δική σου περίπτωση το αναίτιο μένος εναντίον όποιου είναι πλούσιος (λες και φταίει αυτός που όλος ο πλανήτης δε μπορεί μια μέρα χωρίς facebook). Αυτό που λέω είναι "fucking THINK for a minute πέρα από τις προκαταλήψεις σας".
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Κάτι σοβαρό έχεις να πεις; Νομίζω ότι αν ήθελες να απαντήσεις σοβαρά έχω διατυπώσει ευθέως πολλά ερωτήματα που θα μπορούσες να δοκιμάσεις να απαντήσεις. Αν πάλι μόνη σου έγνοια είναι να πεις "talk to the hand καπιταλιστές σκοτεινά συμφέροντα" τότε, ε, τουλάχιστον δε θα είσαι μόνος. Όλοι όσοι είναι καιρό στο φόρουμ ξέρουν ότι ποτέ δεν έχω παροτρύνει κανέναν να κάνει κάτι αποβλακωμένος από την τηλεόραση ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως είναι στη δική σου περίπτωση το αναίτιο μένος εναντίον όποιου είναι πλούσιος (λες και φταίει αυτός που όλος ο πλανήτης δε μπορεί μια μέρα χωρίς facebook). Αυτό που λέω είναι "fucking THINK for a minute πέρα από τις προκαταλήψεις σας". Ρε συ αδερφέ άστον ήσυχο αφού νομίζει ότι ξέρει επειδή είδε δύο λεπτά Παπακωνσταντίνου. Δεν αξίζει.
Silenzio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Ρε συ αδερφέ άστον ήσυχο αφού νομίζει ότι ξέρει επειδή είδε δύο λεπτά Παπακωνσταντίνου. Δεν αξίζει. τα προσωπικά να λείπουν, δε με ξέρεις.
κβαντικος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 εντάξει defacer μας έπεισες, θα κάτσω σα τις γιαγιάδες και εγώ στη τηλεόραση και θα θαυμάζω την μεγαλοψυχία αυτών των ευεργετών της ανθρωπότητας. Κανεις δεν σε παροτρυνε ουτε να κατσεις μπροστα στην τηλεοραση ουτε να θαυμαζεις κανεναν. Αυτα ειναι δικα σου red herrings μπας και πας την κουβεντα αλλου. Ναι, οταν εχεις περισσοτερα λεφτα απο οσα θα μπορουσες ποτε να ξοδεψεις ακομα και σε 5 ζωες, δεν ειναι και τοσο wow το να δωρισεις. Αλλα να τον κραζουμε κιολας με ξεπερναει. Δηλαδη τι ΑΚΡΙΒΩΣ πρεπει να κανει καποιος με την περιουσια του zucker για να πεις "μπραβο, καλη κινηση"? Δωσε μου ενα υποθετικο παραδειγμα που δεν θα ειχαμε παλι τον κλασσικο μηδενιστη να κραζει γιατι "reasons". 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 τα προσωπικά να λείπουν, δε με ξέρεις. Δεν είπα ότι σε ξέρω. Χαρακτηρίζω ως βασισμένη στην άγνοια την γνώμη σου. Μην μπερδεύεσαι.
Silenzio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Κανεις δεν σε παροτρυνε ουτε να κατσεις μπροστα στην τηλεοραση ουτε να θαυμαζεις κανεναν. Αυτα ειναι δικα σου red herrings μπας και πας την κουβεντα αλλου. Ναι, οταν εχεις περισσοτερα λεφτα απο οσα θα μπορουσες ποτε να ξοδεψεις ακομα και σε 5 ζωες, δεν ειναι και τοσο wow το να δωρισεις. Αλλα να τον κραζουμε κιολας με ξεπερναει. Δηλαδη τι ΑΚΡΙΒΩΣ πρεπει να κανει καποιος με την περιουσια του zucker για να πεις "μπραβο, καλη κινηση"? Δωσε μου ενα υποθετικο παραδειγμα που δεν θα ειχαμε παλι τον κλασσικο μηδενιστη να κραζει γιατι "reasons". γιατί να πω μπράβο ? πρέπει ντε και καλά να βρω αυτή τη καλή κίνηση που αναφέρεις ? για ποιο λόγο ? Το σύστημα του καπιταλισμού έχει ως αποτέλεσμα αυτές τις τραγικές ανισότητες (ολοι το ξέρουμε αυτό, δε θα χρείαζεται περαιτέρω ανάλυση), ε λοιπόν εγώ αυτό το σύστημα δε θα το γουστάρω ποτέ γιατί είμαι άνθρωπος και όχι γλύφτης !!! Ήρωες είναι άνθρωποι χωρίς φράγκα που παλέυουν καθημερινά για την επιβίωση (και δεν αναφέρομαι στους αστούς της ελλάδας φυσικά, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα). Δε ζητάμε ελεημοσύνη από κανένα λαμόγιο, ζητάμε οικονομική ισότητα !! πιο απλά δε γίνεται να στο πω και ας κάθεστε εσείς εδώ να αναλύετε γιατί εμείς οι αριστεροί, ξέρω γω, είμαστε μηδενιστές και κομπλεξικοί. ο defacer πιο πάνω με επιχείρημα τύπου ο αστυνομικός είναι μπουζούκι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν δώσεις σε έναν επαίτη 1 ευρώ είσαι το ίδιο με τον zucker. (σε ένα συμφωνώ ότι δε γουστάρω με τη καμμία το ronaldo, και έχοντας σχέση με το ποδόσφαιρο κάποτε, καλύτερα να έπαιζε στο hollywood o τύπος λολ) σου αρέσει εσένα οι κοινωνίες μας να βασίζονται στη καύλα του εκάστοτε πλούσιου για δωρεά ή να έχει τις βάσεις για μια δίκαιη κατανομή του πλούτου ? 2015 και ακόμα στο αμερικάνικο όνειρο πιστευετε ? ίσως ορισμένοι εδώ μέσα βέβαια να είστε διαφορετικής κοινωνικής τάξης, παίζει και αυτό ρόλο.. 1
κβαντικος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Αρα δεν υπαρχει τιποτα απολυτως που μπορει να κανει ο Zucker και να πεις μπραβο, οτι και να κανει θα τον κραζεις. Μαλιστα...τωρα το γιατι ειναι λαμογιο ο Zucker μονο εσυ το ξερεις. Και ναι, συμφωνω, ο καπιταλισμος ευθυνεται, so fucking what? Ο Zucker επελεξε καπιταλισμο? Και γω αριστερος ειμαι btw, αλλα πως ακριβως σχετιζεται το ενα με το αλλο δεν ξερω. Και οχι, δεν μαρεσει να υπαρχουν τα παρασιτα που δεν κανουν τιποτα και βγαζουν και χρηματα απο αυτο, αλλα απο εκει εως το να κραζουμε τον Zucker (ο οποιος btw δεν γεννηθηκε ουτε πλουσιος ουτε μετοχος) επειδη δεν τα βαζει με τον κακο καπιταλισμο με ξεπερναει. Με λιγα λογια οποιος καταφερνει να πετυχει στον καπιταλισμο, ΟΤΙ και να κανει απο κει και υστερα θα πρεπει να τον κραζουμε γιατι...ετσι. Μαλλον αυτη ειναι και η ουσιωδης διαφορα του υγειους σκεπτομενου αριστερου και εσενα.
Silenzio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 δε κράζω τον zucker, ούτε και κανέναν συγκεκριμένα,δε με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, είμαι σαφέστατος ότι αυτό το σύστημα πρέπει να καταρρεύσει και φυσικά μαζί του αυτοί που τους ευνοεί. Καλά έκανε και τα έβγαλε τα χρήματα αυτά (αν και θεωρώ γενικά, ότι για να βγάλει κάποιος πολύ χρήμα δε γίνεται με τρόπο νόμιμο, βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλους αλλά σύμφωνα με τη λογική μου και την δική μου αντίληψη βάσει πραγματικότητας και παρατήρησης κλπ κατά κανόνα ισχύει) ωστόσο είμαι υπέρμαχος, όπως είπα παραπάνω μιας δικαιότερης κατανομής. Δε σου κάνει όμως εντύπωση ότι παντου σε όλα τα μέσα θα δεις διαφήμηση τέτοιων ενεργειών και όχι άλλων γεγονότων που αφορούν δράσεις αλληλεγγύης-αυτονομίας που αντιτίθενται στην όλη ιδεά του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής ? Γιατί να μην δημοσιοποιούνται και άλλες ενέργειες που να μας υποδεικνύουν έναν διαφορετικό δρόμο ? Αφού το χρήμα έχει κερδίσει, όλα γι αυτό γίνονται και εσύ μου λες να χαρώ με την δωρά του zucker. Μπορεί να μη με θεωρείς "υγιή αριστερό" αλλά εγώ όποτε βλεπω αναφορά σε δράση πλούσιου ανθρώπου μου γυρνάνε ανάποδα τα μυαλά και όχι δε θα δω τίποτα θετικό σε αυτό. Μόνο υποκρισία θα δω, και να ξέρεις οτι αν οι λαοί έχουν κάποια δικαιώματα πλέον σχετικά με άλλες εποχές που ούτε να μιλήσεις δε μπορούσες αυτό οφείλεται όχι σε υγιείς αριστερούς αλλά σε ασεβείς επαναστάτες που χρησιμοποίησαν βία, και μόνο με βία θα καλυτερεύσει η μοίρα των μαζών. υ.γ. δεν λέω ότι είμαι τέτοιος και δε κάνω καμμία αναφορά στον εαυτό μου, το λέω για να μη γράψεις ειρωνικά σχολια για εμένα, το τι κάνω το ξέρω μόνο εγώ, αναφέρομαι αυστηρά σε πρακτικές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις