Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσεις που κράζετε την φιλανθρωπία επειδή η όλη διαδικασία τον ωφελεί σε αλλους τομείς,τι φάση?
Τελικά τι σας νοιάζει παραπάνω?
Αν ενα ιδρυμα θα βρει θεραπεία/βοηθήσει για τον καρκινο/aids,ή αν πχ.θα διαφημίστει αυτός που το κάνει(όπως οι διάφορες φιλανθρωπιες απο ελληνικούς παραγοντες)?
Στο φινάλε,θα είχαν προσβαση σε αυτά τα φραγκα αλλιώς οι διάφορες ευπαθείς ομάδες?

-Ω,δες,έχει τοσα φραγκα...τί θα τα κάνει,θα τα παρει στον τάφο μαζί του?Γιατί δεν βοηθάει?

-Ω,δες,κανει φιλανθρωπίες.-Ναι,αλλά θα κερδίσει κ αυτός απ όλη την διαδικάσια,οπότε δεν μου αρέσει.

Όπως και να 'χει,κράξιμο.

Εκτός αν το ζόρι σας ειναι θέμα ορισμού,στην λέξη φιλανθρωπία.
Πείτε το τότε μια εμπορική συναλλαγή με όφελος για την ανθρωπότητα και σταματήστε να γκρινιάζετε ακόμα και για τα θετικά.

• Like 5
Δημοσ.

Άκου τώρα ένας άνθρωπος έχει λέει περιουσία 40 δις και εδώ ένας λαός κάνει το σκ@τ@ του παξιμάδι για ούτε τα μισά!!!! Τροφή για σκέψη!!!!

Δημοσ.

Θα δωρίσει σε βάθος χρόνου σε LLC όχι ΜΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της εταιρείας μπορεί να "spend some of the money on political lobbying and investing in for-profit businesses" και φυσικά "can make donations to tax-exempt nonprofits, and thus reap the tax benefits of charitable giving" όπως κάνανε άλλοι με παρόμοιες "φιλανθρωπικές" εταιρείες.

Επίσης οι φιλανθρωπικές του δωρεές μέχρι τώρα ήταν λίγο fail αλλά τέσπα.

Ειναι επειδη επεσε θυμα της αγαθοσυνης του και εδινε τα λεφτα σε εναν τυπο που ξερει εναν τυπο που εχει εναν γνωστο που θα ντυσει και θα ταϊσει περισσοτερους φτωχους.

Παντως το αποκορυφωμα στα "fail" ειναι το πολυδιαφημισμενο free internet (το οποιο βασικα ειναι ενα 2G και θα κοστιζει 2-3-4-5 ντολαρς) οπου θα μπορει ο καθε "πτωχος κατοικος 3οκοσμικης χωρας" να συνδεεται στο mail του και στο facebook. ΜΟΝΟ.

Δημοσ.

Εσεις που κράζετε την φιλανθρωπία επειδή η όλη διαδικασία τον ωφελεί σε αλλους τομείς,τι φάση?

Τελικά τι σας νοιάζει παραπάνω?

Αν ενα ιδρυμα θα βρει θεραπεία/βοηθήσει για τον καρκινο/aids,ή αν πχ.θα διαφημίστει αυτός που το κάνει(όπως οι διάφορες φιλανθρωπιες απο ελληνικούς παραγοντες)?

Στο φινάλε,θα είχαν προσβαση σε αυτά τα φραγκα αλλιώς οι διάφορες ευπαθείς ομάδες?

-Ω,δες,έχει τοσα φραγκα...τί θα τα κάνει,θα τα παρει στον τάφο μαζί του?Γιατί δεν βοηθάει?

-Ω,δες,κανει φιλανθρωπίες.-Ναι,αλλά θα κερδίσει κ αυτός απ όλη την διαδικάσια,οπότε δεν μου αρέσει.

Όπως και να 'χει,κράξιμο.

Εκτός αν το ζόρι σας ειναι θέμα ορισμού,στην λέξη φιλανθρωπία.

Πείτε το τότε μια εμπορική συναλλαγή με όφελος για την ανθρωπότητα και σταματήστε να γκρινιάζετε ακόμα και για τα θετικά.

Εγώ προσωπικά έχω πρόβλημα με την μη αποτελεσματικότητα της φιλανθρωπίας. Πολλές φορές χτυπά στο συναίσθημα (πχ. γίνε ανάδοχος παιδιών) ενώ δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα όπως αυτό του υπερπληθυσμού σε φτωχές χώρες. Το να δίνεις αβέρτα εμβόλια χωρίς πολιτική για μείωση των γεννήσεων οδήγησε εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμο σε μια κατάσταση ημι-φτώχειας.

Εάν τα χρήματα που είχαν δοθεί στην Αφρική τα τελευταία 40 χρόνια είχαν γίνει επενδύσεις για να μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους φαγητό, τα δικά τους φάρμακα κλπ, η Αφρική θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι σήμερα.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω πρόβλημα με την μη αποτελεσματικότητα της φιλανθρωπίας. Πολλές φορές χτυπά στο συναίσθημα (πχ. γίνε ανάδοχος παιδιών) ενώ δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα όπως αυτό του υπερπληθυσμού σε φτωχές χώρες. Το να δίνεις αβέρτα εμβόλια χωρίς πολιτική για μείωση των γεννήσεων οδήγησε εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμο σε μια κατάσταση ημι-φτώχειας.

Εάν τα χρήματα που είχαν δοθεί στην Αφρική τα τελευταία 40 χρόνια είχαν γίνει επενδύσεις για να μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους φαγητό, τα δικά τους φάρμακα κλπ, η Αφρική θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι σήμερα.

Δεν το ξέρω αύτο περι αποτελεσματικότητας.Ουτε εσύ νομίζω.

Σιγουρα όμως έστω και μικρή αποτελεσματικότητα ειναι καλύτερη απο καμία απολεσματικότητα.

Οσο αφορά το δεύτερο μέρος,για να καταλάβω,ζητάμε απο τον ζουκεμπεργκ να καταπολεμήσει τις θεμελιωδεις δομές στις οποίες βασίζεται ο καπιταλισμός, δουλεύει αυτός ο πλανήτης,και το οποίο του εδωσε την δυναμη(τα φραγκα) που έχει σημερα?

Δεν διαφωνώ μαζί σου οτι θα ήταν καλύτερο να είχαν γίνει επενδύσεις με τον τρόπο που λες,αλλα αυτό δεν θα ήταν και πολύ αποδεκτο απ τους υπολοιπους ισχυρους εκει εξω,ετσι δεν ειναι? ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...